Nybörjarhandbok: Hur återställer du WordPress från säkerhetskopiering

Behöver du återställa WordPress från en säkerhetskopia? Säkerhetskopior hjälper dig återställa din webbplats om något skulle gå fel. Att återställa WordPress från en säkerhetskopieringsfil är dock inte lätt för nybörjare. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt återställer WordPress från säkerhetskopiering steg för steg.


Hur du återställer WordPress från säkerhetskopiering

Eftersom detta är en lång artikel har vi lagt till för enklare navigering.

  Notera: Den här guiden handlar om att återställa en WordPress-webbplats från säkerhetskopiering. Om du försöker flytta din webbplats till en ny domän bör du kolla in vår guide för att flytta WordPress till en ny domän utan att förlora SEO.

  Om du försöker flytta från localhost till ett live webbhotellkonto, följ sedan den här guiden för hur du flyttar WordPress från lokal server till live-webbplats.

  Förstå säkerhetskopior och återställa WordPress

  Det finns olika sätt att skapa säkerhetskopior för din WordPress-webbplats. Det bästa sättet att skapa en säkerhetskopia är att använda ett WordPress-backup-plugin.

  Alternativt kan du också skapa manuell säkerhetskopiering av din WordPress-databas och ladda ner dina WordPress-filer med FTP.

  Återställa WordPress från säkerhetskopior beror helt på hur du skapade säkerhetskopian. Till exempel kan säkerhetskopior som skapats med BackupBuddy eller UpdraftPlus återställas med samma plugin. På samma sätt måste manuella säkerhetskopior återställas manuellt.

  Många WordPress-användare säkerhetskopierar inte hela webbplatserna. Istället säkerhetskopierar de bara sitt tema, uppladdningskatalogen och sin WordPress-databas. Detta minskar deras backupstorlek, men ökar stegen som behövs för att återställa webbplatsen.

  Oavsett hur du skapade din säkerhetskopia är de grundläggande stegen desamma.

  Låt oss titta på hur du återställer din WordPress-webbplats från säkerhetskopia. Eftersom vi täcker olika återställningsmetoder hoppar du till det avsnitt som gäller dig.

  Återställa WordPress från BackupBuddy Backup File

  BackupBuddy är ett populärt premium-WordPress-backup-plugin. Om du använde BackupBuddy för att skapa säkerhetskopior är detta avsnitt åt dig.

  BackupBuddy erbjuder ett mycket bekvämt sätt att återställa WordPress från en säkerhetskopia. Du måste logga in på din WordPress-webbplats och gå till BackupBuddy »Återställ / migrera sida.

  Du måste ladda ner en kopia av importbuddy.php-filen. I processen blir du ombedd att ange ett lösenord för importbuddy. Det här lösenordet kommer att användas när du återställer din webbplats.

  Ladda ner importbuddy

  Därefter måste du ladda ner en kopia av din säkerhetskopia om du inte redan har gjort det. Du kan ladda ner den från BackupBuddy »Säkerhetskopior eller destinationen som du använde för att lagra dina säkerhetskopior.

  När du har säkerhetskopierad zip-fil och importbuddy.php lagrad på din dator, anslut till din webbplats med FTP.

  Om du har en fullständig säkerhetskopia av din webbplats tar du bort alla filer och mappar från din server.

  Men om du har en partiell säkerhetskopia måste du först ladda ner filerna som du inte har säkerhetskopierat. När du är säker på att allt har säkerhetskopierats fortsätter du med att radera alla filer och mappar från din webbplats rotkatalog.

  Radera gamla WordPress-filer

  Nästa måste du ladda upp dina BackupBuddy-säkerhetskopior och importbuddy.php-filer till din webbplatss rotmapp.

  När båda filerna har laddats upp till servern, besök importbuddy.php i din webbläsare. Det finns i din webbplats rotkatalog, så dess URL kommer att vara något som:

  http://www.example.com/importbuddy.php

  ImportBuddy kommer nu att be om det lösenord som du skapade när du laddade ner ImportBuddy.

  importbuddy lösenord

  På nästa skärm visar ImportBuddy säkerhetskopian du laddade upp. Om du inte laddat upp din säkerhetskopia med FTP, kan du klicka på uppladdningsfliken för att ladda upp säkerhetskopian nu. Om du har lagrat dina säkerhetskopior i iTemes Stash-lagringstjänst kan du ansluta till den genom att klicka på stash-fliken nu. När du har valt din databas klickar du på Nästa steg för att fortsätta.

  Välj din säkerhetskopia

  ImportBuddy packar upp din säkerhetskopia och visar dig ett framgångsmeddelande när det har extraherat filerna. Klicka på nästa steg för att fortsätta.

  På nästa skärm kommer ImportBuddy att be dig att ange webbadress och databasinformation.

  Om du återställer en hackad WordPress-webbplats eller försöker ta bort skadlig programvara, vill du inte använda din gamla databas.

  Du kan antingen släppa tabeller från din gamla databas med phpMyAdmin eller skapa en ny databas med cPanel. När du är klar med att skapa en ny databas eller tömma den gamla ska du ange din databasinformation.

  Å andra sidan, om du är säker på att din webbplats inte har hackats, kan du använda samma gamla databasinformation.

  databasinställningar

  Klicka på nästa knapp för att fortsätta och importbuddy testar nu dina databasinställningar och importerar dina data. När det är gjort klickar du på nästa steg för att fortsätta.

  Nu kommer ImportBuddy att uppdatera dina webbadresser, sökvägar osv. Därefter blir du ombedd att testa din webbplats. Om allt fungerar bra, har du återställt din webbplats.

  Granskning och sanering

  Klicka på knappen “Rensa upp och ta bort tillfälliga filer” på den importerade sidan. Detta kommer att ta bort tillfälliga data i databasen och filer som skapats under återställningen.

  Återställa WordPress med hjälp av UpdraftPlus Backup

  UpdraftPlus är ett annat populärt WordPress-backup-plugin. Det låter dig enkelt säkerhetskopiera och återställa din WordPress-webbplats.

  Först måste du se till att du har en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats skapad av UpdraftPlus. Därefter måste du ladda ner säkerhetskopieringsfilerna till din dator.

  Om dina säkerhetskopior lagras av UpdraftPlus på en fjärrlagringsplats som Dropbox, Google Drive, etc., kan du ladda ner dina säkerhetskopior från dessa platser till din dator.

  Därefter måste du ansluta till en FTP-klient och ta bort alla WordPress-filer. Efter det måste du installera WordPress igen och logga in på din webbplats.

  Du måste installera och aktivera UpdraftPlus-insticksprogrammet. Besök vid aktivering Inställningar »UpdraftPlus-säkerhetskopior och klicka på knappen Återställ.

  Ladda upp dina säkerhetskopior

  Därefter måste du klicka på länken “Ladda upp säkerhetskopieringsfiler” och sedan ladda upp de säkerhetskopieringsfiler som du laddat ner tidigare.

  Ladda upp reservfiler

  När dina säkerhetskopior har laddats upp skannar UpdraftPlus dessa filer och visar dem på säkerhetskopieringssidan.

  Du måste klicka på knappen “Återställ” för att fortsätta.

  Återställ reservfiler

  Detta kommer att visa en popup där du måste klicka på återställningsknappen igen för att fortsätta. Se till att alla tillgängliga säkerhetsfiler som plugins, databas, teman och andra är valda.

  Återställa reservfiler

  UpdraftPlus kommer nu att börja extrahera och återställa data från dessa filer. När du lyckas kommer du att omdirigeras till framgångssidan.

  Backup återställs

  Allt är det, du har återställt din WordPress-webbplats från en UpdraftPlus-säkerhetskopia.

  Återställa WordPress-databas från säkerhetskopiering med phpMyAdmin

  När du återställer en manuellt skapad säkerhetskopia kan du stöta på två möjliga val. Du kan antingen skapa en ny databas och importera din säkerhetskopia till den, eller så kan du tömma din befintliga databas och importera säkerhetskopia.

  Om du städar en hackad WordPress-webbplats är det mycket viktigt att ändra ditt MySQL-användarnamn och lösenord innan du skapar en ny databas eller importerar till befintlig databas.

  För att skapa en ny databas, logga in på cPanel-instrumentpanelen på ditt WordPress-värdkonto och klicka på MySQL-databasikonen.

  MySQL-databaser i Cpanel

  Därefter blir du ombedd att ange ett namn för din databas och klicka sedan på knappen “Skapa databas”.

  Skapa ny databas

  När du har skapat den nya databasen behöver du en MySQL-användare som är associerad med den nya databasen. Rulla ner till avsnittet MySQL-användare och lägg till en ny användare.

  Lägg till ny databasanvändare

  Därefter måste du lägga till den här användaren i MySQL-databasen. Rulla ner till avsnittet “Lägg till användare i databasen” och välj användare tillsammans med databasen från rullgardinsmenyerna och klicka sedan på knappen Lägg till.

  Lägg till användare till db

  Nu är din nya databas klar. Du kan använda den för att återställa din WordPress-databasbackup.

  Gå över till cPanel-instrumentpanelen igen och klicka sedan på phpMyAdmin-ikonen.

  Starta phpMyAdmin

  Därefter måste du klicka på ditt nya databasnamn och sedan klicka på importknappen.

  Importera din databas

  Klicka på knappen “välj fil” för att välja din WordPress-databas-säkerhetsfil och klicka sedan på go-knappen längst ner på sidan för att fortsätta.

  PhpMyAdmin kommer nu att ladda upp din säkerhetskopia och importera den till din databas.

  Du kommer att se ett framgångsmeddelande när du är klar.

  Det är allt. Du har importerat din WordPress-databas med framgång. Nästa steg är att installera WordPress med din nya databas. Om du redan har installerat WordPress, lägg sedan till dina nya databasinställningar i din wp-config.php-fil, så kommer du att gå bra.

  Återställa WordPress-databasbackup med cPanel

  Om du manuellt skapade en WordPress-databasbackup med cPanel på din delade värd, kan du också återställa databasen med cPanel.

  Logga in på ditt cPanel-konto och klicka på Backup under filavsnittet.

  Säkerhetskopia i cPanel

  På säkerhetskopieringssidan bläddrar du ner till “Återställ en MySQL-databasbackup”.

  Klicka sedan på knappen Välj fil och välj säkerhetskopian från hårddisken. När du är klar klickar du på överföringsknappen.

  Återställ databasen med cPanel

  Återställa WordPress-filer manuellt med FTP

  Om du återställer WordPress för att rensa upp en hackad webbplats måste du först ta bort alla befintliga WordPress-filer och kataloger.

  Gör bara detta om din säkerhetskopia är upp till datum och du har allt anpassat, ändrat eller laddat upp på din webbplats.

  Om du har alla dina uppladdningar och anpassningar kan du med säkerhet ta bort allt på din webbplats med cpanel (mycket snabbare) eller med FTP.

  För att ta bort alla filer från din webbplats, logga in på cPanel för din värd / VPS-värd och klicka på filhanteringsikonen under filavsnittet.

  Filhanterare i cPanel

  Gå vidare och välj webbrot som din katalog och fortsätt. Filhanteringsgränssnittet öppnas nu i en ny webbläsarflik. Du måste välja alla WordPress-filer och ta bort dem. Det här sättet är mycket snabbare.

  Du kan också ta bort filer med FTP, men det är långsammare. Anslut bara till din webbplats med en FTP-klient och välj alla filer i din WordPress-rotkatalog för att ta bort dem.

  Radera gamla WordPress-filer

  Därefter måste du ladda ner en ny kopia av WordPress från WordPress.org och extrahera den till din hårddisk.

  Starta din FTP-klient och ladda sedan upp alla WordPress-filer till din server.

  Ladda upp WordPress-filer

  När du har laddat upp WordPress-filer kan du ladda upp wp-config.php-filen från din säkerhetskopia (endast om du är säker på att den är ren och inte äventyras).

  Alternativt kan du byta namn på wp-config-sample.php-filen i dina nyligen överförda WordPress-filer till wp-config.php-filen. Efter det måste du redigera wp-config.php-filen och ange din databasinformation.

  Glöm inte att spara filen och ladda upp den tillbaka till din webbplats.

  Därefter måste du ladda upp andra filer från din säkerhetskopia. Vi rekommenderar att du bara laddar upp dina bilder i / wp-content / uploads / katalog.

  När du har laddat upp dessa, besök din webbplats för att kontrollera att allt fungerar bra.

  Därefter måste du logga in på ditt WordPress adminområde och börja installera plugins du hade på din webbplats.

  Nu kan du gå vidare för att installera ditt tema. Om du hade anpassat ditt WordPress-tema eller använde ett barntema kan du återställa det från säkerhetskopian. Se dock till att filerna är rena.

  Slutligen, gå till Inställningar »Permalinks och justera permalänkinställningarna för att matcha din webbplats och uppdatera sedan permalänk.

  Felsökning av WordPress-återställningsproblem

  Det finns några vanliga problem som du kan stöta på när du återställer din WordPress-webbplats. Vi har separata guider för var och en av dem.

  • Fel i anslutningen till databasen
  • White Screen of Death
  • internt serverfel
  • Inloggningssida Omdirigera eller uppdatera problemet
  • Enstaka inlägg som returnerar 404-fel

  Saker att göra efter att du har återställt din WordPress-webbplats

  När du har återställt din webbplats rekommenderar vi starkt att du förbättrar din webbplats säkerhet.

  Om du inte redan har gjort det, se till att du har en vanlig WordPress-säkerhetskopia med en av dessa WordPress-säkerhetskopior.

  För att säkra din webbplats rekommenderar vi att du omedelbart ändrar ditt WordPress-lösenord. Om du har en webbplats med flera användare ber du alla användare omedelbart uppdatera sina lösenord.

  Du kan också installera en webbplatsbrandvägg. På WPBeginner använder vi Sucuri för att övervaka och stärka säkerheten på vår webbplats. Den övervakar för säkerhetshot och de erbjuder också borttagning av skadlig programvara med sina prenumerationsplaner. Se hur Sucuri hjälpte oss att blockera 450 000 attacker på tre månader.

  Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du återställer WordPress från säkerhetskopian. Du kanske också vill se vår ultimata steg för steg WordPress säkerhetsguide för nybörjare.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me