Så här ställer du in en anpassad e-postadress med märkesvaror med Outlook (Office365)

Vill du skapa en professionell e-postadress med varumärket med Outlook.com? Microsofts Outlook-premium låter dig använda ditt eget domännamn för att skapa en företags e-postadress. I den här artikeln visar vi dig hur du konfigurerar din anpassade varumärkes-e-postadress med Outlook.com.


Skapa en professionell e-postadress med märkesvaror med Outlook

Vad är en professionell e-postadress?

En professionell e-postadress är den som har ditt företags namn. Exempelvis [email protected] är en professionell e-postadress. Medan [email protected] inte är en professionell e-postadress.

Det finns många sätt du kan skapa en professionell e-postadress. Du kan använda den inbyggda e-postservern som kommer med de flesta WordPress-värdföretag. Se vår artikel om hur du skapar en gratis e-postadress för företaget på fem minuter.

Detta skulle fungera för de flesta starterwebbplatser med en skugga-budget. Det saknar emellertid flera kritiska funktioner som bättre skydd mot skräppost och antivirus, förbättrad säkerhet, enkel kontohantering och mer.

Om du vill ha de kraftfulla funktionerna som nämns ovan behöver du en professionell e-posttjänst för företag som fungerar med ditt befintliga företagsnamn (alias domännamn).

Vad är Outlook.com?

Outlook är en e-posttjänst som erbjuds av Microsoft. Du kan skapa ett gratis [email protected] för att använda tjänsten. Men om du vill skapa en professionell e-postadress med märkesvaror med Outlook.com, måste du registrera dig för Office 365.

Det är en betald tjänst från $ 12,50 per användare / månad. Den innehåller 1 TB OneDrive-lagring, senaste Outlook, Word, Excel och PowerPoint för din PC eller Mac.

På WPBeginner använder vi och rekommenderar G Suite av Google för företagets e-postadresser eftersom det är mer kostnadseffektivt (börjar på $ 5 / månad). Vi föredrar också Google Cloud eftersom vårt team är bekant med Gmail och andra Google Apps.

För mer information, kan du se vår jämförelse av G Suite vs Office 365 för att lära dig hur det staplar mot Outlook.com.

Med det sagt, låt oss titta på hur du skapar en anpassad e-postadress med märkesvaror med Outlook.com.

Registrera dig för Outlook Premium med Office 365

Först måste du besöka Office 365-webbplatsen och registrera dig för deras Business Premium-prenumeration. Det är den enda prenumerationen som innehåller support för anpassade domäner.

Registrera dig för Office 365 Business premium

Du blir ombedd att lämna personlig information. Klicka sedan på nästa knapp för att fortsätta och ange din betalningsinformation.

Office 365-registrering

När du har registrerat dig kommer du att landa på Office 365-administratörspanelen. Härifrån måste du besöka Inställning »Domäner för att lägga till din anpassade domän.

Ställ in domän

Detta leder dig till domäninställningssidan. Gå vidare och klicka på knappen “Lägg till domän” för att fortsätta.

Lägg till domän

På nästa skärm kommer du att uppmanas att ange det domännamn du vill ställa in. När du har angett domännamnet klickar du på nästa knapp för att fortsätta.

Ange domännamn

Office 365 letar nu upp ditt domännamn och ber dig sedan verifiera ägandet genom att lägga till information i domänens DNS-inställningar.

Verifiera ditt ägande av domän

För att göra detta måste du växla tillbaka till inställningssidan för domänen. Beroende på din domänregistrator kommer den här sidan att finnas under ditt konto. Du måste hitta alternativet DNS-inställningar.

Om din domän är registrerad av ditt WordPress-värdföretag hittar du domänens inställning under din cPanel-instrumentbräda som är märkt som ‘Zone Editor’ eller ‘DNS Zone Editor’.

Lägger till DNS-post

Obs: Ovanstående skärmdump är från Bluehost. Din värdskärmdump kan se något annorlunda ut.

När du lägger till en DNS-post, se till att informationen du anger matchar informationen som visas av Office 365.

När du har klistrat in DNS-posten klickar du på knappen “Lägg till DNS-post” för att spara dina ändringar.

Därefter måste du växla tillbaka till Microsoft Office 365 adminportal och klicka på verifiera-knappen.

Verifiera domänägande

Office 365 kommer nu att leta efter DNS-post för att verifiera att du äger domännamnet. DNS-verifiering kan ta 5 – 10 minuter eftersom din DNS ibland inte uppdateras direkt.

Efter verifiering kommer du att bli ombedd att hantera dina onlinetjänster.

Här får du två alternativ: det första är att automatiskt låta Office 365 göra nödvändiga ändringar i dina DNS-inställningar, och det andra alternativet är att manuellt hantera dina DNS-poster.

Om din domän är registrerad hos GoDaddy kan du välja det första alternativet och Office 365 tar hand om resten.

I annat fall väljer du det andra alternativet för att manuellt hantera dina DNS-poster.

Ställ in dina onlinetjänster

När du har gjort valet klickar du på nästa knapp för att fortsätta.

Office 365 kommer nu att fråga dig vilken tjänst du vill konfigurera. Just nu vill vi bara konfigurera Exchange för att använda företagets e-postadresstjänst.

Välj utbyte som din tjänst

Klicka på nästa knapp för att fortsätta.

Exchange behöver tre DNS-poster för att fungera. Du kommer att kunna se dem på nästa skärm.

Lägga till fler DNS-poster

Återigen måste du gå till domänens DNS-inställningssida och lägga till dessa poster individuellt.

Lägg till MX-poster

Här är vad alla dessa DNS-poster gör.

Först har du en MX-post, som ger instruktioner om var du ska leverera e-postmeddelandena. Efter det har du en TXT-post, som hjälper till att förhindra att någon förfalskar din e-post för att skicka skräppost. Slutligen har du en CNAME-post som låter programvara som Outlook upptäcka och ansluta till en e-posttjänst.

Om din webbplats redan hade en MX-post, skulle den ersättas med den här. Detta säkerställer att du kan använda Outlook: s e-postservrar för att skicka och ta emot e-postmeddelanden från din anpassade domän-e-postadress.

När du har angett alla DNS-poster klickar du på verifieringsknappen. Office 365 kommer nu att kontrollera dina domän-DNS-inställningar. Om allt är i ordningen, kommer du att omdirigeras tillbaka till domänssidan.

Du har konfigurerat ditt domännamn för att fungera med Outlook.

Du är nu redo att skapa din anpassade domän-e-postadress med Outlook.com.

Lägga till kundanpassad e-postadress i Outlook.com

Gå till din Office 365-instrumentbräda Användare »Aktiva användare och klicka sedan på Lägg till en användarknapp.

Lägg till en användare

På nästa skärm måste du ange användarens personliga information och sedan välja en e-postadress för dem.

Lägg till användare och e-postadress

Klicka sedan på knappen Lägg till för att spara dina inställningar.

Du kan nu logga in med den e-postadress och lösenord du skapade i det tidigare steget för att använda din nya professionella e-postadress med Outlook.com.

Använda Outlook-appen i Office 365

Du kan också installera Office 365-appar på din Mac och PC inklusive Outlook. Detta gör att du kan använda din varumärkes e-postadress med offlineåtkomst via Outlook-appen.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ställer in en professionell e-postadress med varumärke med Outlook. Du kanske också vill se vår artikel om hur man ställer in en professionell e-postadress med G Suite och Gmail.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map