Så här ställer du in en professionell e-postadress med Gmail och G Suite

Efter att ha skapat en webbplats är det första som alla företagare behöver en professionell e-postadress med sitt företagsnamn.


En professionell e-postadress hjälper dig att vinna förtroende när du handlar med andra företag och kunder.

G Suite är Googles produktivitetssvit som gör att du kan använda Gmail med din egen professionella e-postadress. I den här artikeln visar vi dig hur du ställer in en professionell anpassad e-postadress med Gmail och G Suite.

Ställa in professionell e-postadress med G Suite och Gmail

Vad är en professionell e-postadress?

En professionell e-postadress är den som har ditt företags namn. Till exempel är [email protected] en professionell e-postadress.

E-postkonton på gratis e-posttjänster som [email protected] är inte bra för affärer eftersom de inte ser professionella ut. Dina kunder och andra företag kommer att hitta en professionell e-postadress mer pålitlig.

För en professionell e-postadress behöver du ett domännamn och en webbplats. Vi har steg för steg guider för hur man väljer ett domännamn och hur man snabbt kan skapa en webbplats.

Om du redan har ett domännamn och en webbplats, är du redo att ha din egen professionella e-postadress.

Varför använda G Suite för professionell märkes e-postadress?

Du kanske tänker varför använda G Suite när de flesta WordPress-värdföretag erbjuder obegränsade e-postkonton med ditt eget domännamn?

E-post är ett av de viktigaste kommunikationsverktygen för företagare. Om du missar ett viktigt e-postmeddelande kan det skada ditt företag.

De flesta e-postservrar för webbhotell är opålitliga, restriktiva, isolerade och mindre säkra. Du skulle inte ens veta om e-postmeddelandet du skickade faktiskt levererades.

Det är här G Suite och Gmail kommer in.

Gmail är branschledande inom e-post med 1,5 miljarder aktiva användare varje månad. G Suite är Googles produktivitets-appsvit för företagare som inkluderar Gmail och används redan av över 4 miljoner företag och 80 miljoner elever / utbildare.

G Suite fungerar med ditt eget domännamn, vilket gör att du kan använda Gmail för att skapa din professionella varumärkes-e-postadress.

Här är några av fördelarna med att använda G Suite och Gmail för en professionell e-postadress:

 • Professionell företags e-postadress på din egen domän.
 • Gmails klippiga säkerhets- och skräppostfilter.
 • 30 GB – Fördubbla lagring av ett gratis Gmail-konto.
 • Hantera e-post även om du är offline med Gmail-appen på mobila enheter.
 • Fungerar var som helst på webben, mobil, surfplatta.
 • Fungerar bra med Outlook och kan till och med synkronisera gamla Outlook-konton.
 • Varje användare kan ha upp till 30 e-postalias.
 • Använd Google Kalender, Google Hangouts för chatt, video och röstsamtal på din egen e-postadress.
 • Inga annonser och 24/7 professionellt support när du behöver hjälp.
 • Fungerar sömlöst med din WordPress-webbplats.
 • Viktigast av allt, hög leveransbarhet, inga förseningar, ingen hamnar i skräppostmappen.

Nu när du vet varför det är viktigt att använda G Suite för professionella e-postmeddelanden, låt oss ta en titt på hur du ställer in en professionell e-postadress med G Suite.

Redaktörens anmärkning: Vi använder G Suite för alla våra professionella e-postadresser och kan ärligt säga att det är bäst.

Ställa in en professionell e-postadress med Gmail (G Suite)

Först måste du registrera dig för ett G Suite-konto.

Det kostar cirka $ 5 / månad för varje användare. Om du betalar årligen får du två månader gratis ($ 50 / år per användare).

G Suite erbjuder också en kostnadsfri 14-dagars provperiod, som gör att du kan testa allt innan du tänker. I grund och botten är det alla de kraftfulla funktionerna du är van vid Gmail, Drive, Kalender osv. (Men nu är det för ditt företag).

Besök bara G Suite-webbplatsen och klicka på knappen Komma igång för den plan du vill använda.

Kom igång med G Suite

Därefter måste du ange ditt företagsnamn, antalet anställda och landet där du är belägen. Du kan välja bara dig själv för ett användarkonto eller välja antalet anställda.

Välj användare

Klicka på nästa knapp för att fortsätta.

I nästa steg blir du ombedd att ange din personliga kontaktinformation inklusive namn och e-postadress.

Ange kontaktinformation

Efter det blir du ombedd att välja ett domännamn. Om du redan har ett domännamn klickar du på ‘Ja, jag har ett jag kan använda’. I annat fall klickar du på ‘Nej, jag behöver en’ för att registrera ett domännamn.

Välj domännamn

Om du behöver registrera ett nytt domännamn debiteras du separat för att registrera ett nytt domännamn (tips: här registrerar du ett domännamn gratis).

Om du använder ett befintligt domännamn måste du verifiera ägandet av domännamnet. Vi visar dig hur du gör det senare i den här artikeln.

I nästa steg blir du ombedd att skapa ditt G Suite-användarkonto genom att ange ett användarnamn och lösenord.

Detta användarnamn kommer också att vara din första professionella e-postadress, så du måste välja ett användarnamn som du vill använda som din professionella e-postadress.

Skapa ditt första G Suite-användarkonto

Du har skapat ditt G Suite-konto. Du kan nu klicka på knappen ‘Gå till installationen’

G Suite-kontoinställningen slutförd

På installationsskärmen blir du ombedd att lägga till fler personer till ditt konto. Om du vill skapa fler konton för dina anställda eller avdelningar kan du göra det här.

Du kan också bara klicka på ‘Jag har lagt till alla användar-e-postadresser’ och klicka på nästa knapp.

Kom ihåg att du alltid kan lägga till fler användare till ditt konto och skapa deras e-postadresser senare vid behov.

Användare har lagts till

Om du registrerade ditt domännamn någon annanstans blir du nu ombedd att bekräfta ditt ägande av domännamnet.

Efter det ser du ett HTML-kodavsnitt som du behöver lägga till på din webbplats.

Kopiera metataggen för att verifiera ditt ägande av domännamn

Det finns andra sätt att verifiera ditt webbplatsägande också. Du kan ladda upp en HTML-fil till din webbplats med hjälp av en FTP-klient eller filhanteringsapp i ditt webbhotellkonto.

Om du inte har en webbplats kan du också använda MX Record-metoden. Du kommer att se steg för steg instruktioner för att göra det när du väljer den här metoden.

För denna tutorial antar vi att du redan har en WordPress-blogg, och vi kommer att visa dig hur du lägger till verifiering HTML-kodavsnitt i WordPress.

Byt till WordPress-administrationsområdet i en ny webbläsarflik för att installera och aktivera infogningsprogrammet Insert Headers and Footer. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Gå till Inställningar »Sätt i sidhuvud och sidfot sida och klistra in HTML-koden du kopierade från G Suite under avsnittet ‘Skript i rubrik’.

Webbplatsverifieringskod för G Suite och Gmail

Glöm inte att klicka på knappen “Spara” för att lagra dina inställningar.

Byt nu tillbaka till installationsskärmen för G Suite och klicka på kryssrutan som säger “Jag har lagt till metataggen på min hemsida”.

Domän verifierad för professionell e-postadress med G Suite och Gmail

Därefter blir du ombedd att ange MX-postposter för ditt domännamn.

Notera: Du behöver bara lägga till MX-poster om du har ett befintligt domännamn och en webbplats. Användare som registrerade sina domännamn via Google behöver inte lägga till MX-poster.

Eftersom ditt domännamn inte är registrerat hos Google kommer dina e-postmeddelanden att nå ditt domännamn, men inte till Googles servrar.

Du måste konfigurera rätt MX-poster i inställningarna för ditt domännamn, så Googles servrar kan skicka och ta emot e-postmeddelanden för ditt företag.

För att göra det måste du logga in på ditt webbhotellkonto eller ditt domänregistrarkonto.

Vi visar dig hur du lägger till MX-poster i Bluehost, men grundkonceptet är detsamma på alla värdar och domänregistratorer. I princip letar du efter DNS-inställningar under ditt domännamn.

Logga in på din Bluehost-webbhotell och klicka på ‘Domäner’. Välj ditt domännamn på nästa sida och klicka sedan på länken “Hantera” bredvid alternativet DNS Zone Editor.

Domäninställningar

Bluehost öppnar nu din DNS-zonredigerare. Du måste byta tillbaka till installationsskärmen för G Suite och markera rutan som säger “Jag har öppnat kontrollpanelen för mitt domännamn”.

Nu kommer du att visa MX-poster som du behöver ange. Du ser också en länk till dokumentationen som visar hur du lägger till dessa poster till dussintals leverantör av värd- och domäntjänster.

Så här lägger du till denna information i dina Bluehost DNS-inställningar:

Lägga till MX-poster till ditt domännamn

Klicka på knappen “Lägg till post” för att spara den. Upprepa sedan processen för att lägga till alla fem rader som MX-poster.

När du är klar växlar du tillbaka till G Suite-inställningen och markerar rutan bredvid “Jag skapade de nya MX-posterna”.

MX-poster skapade

Du blir ombedd att ta bort alla befintliga MX-poster som fortfarande pekar på din webbhotell eller domännamnsregistrator.

För att göra detta måste du växla tillbaka till din DNS-zonredigerare och bläddra ner till avsnittet MX-poster. Du kommer att se MX-poster som du skapade tidigare tillsammans med en äldre MX-post som fortfarande pekar på din webbplats.

Radera gammal MX-post

Klicka på radera-knappen bredvid den gamla MX-posten för att radera den.

Därefter byter du tillbaka till installationsskärmen för G Suite och markerar rutan som säger “Jag har tagit bort befintliga MX-poster”.

Spara MX-poster

Du kommer nu att bli ombedd att spara dina MX-poster. För vissa leverantörer, när du har lagt till MX-poster har de redan sparats, för andra kan du behöva spara MX-poster manuellt.

När du har sparat MX-poster, kryssa i rutan som säger “Jag har sparat MX-poster” i G Suite-installationen.

Verifiera domäninställningen

Efter det måste du klicka på knappen “Verifiera domän och konfigurera e-post” för att lämna installationsguiden.

Använda din professionella e-post med G Suite och Gmail

Ditt e-postkonto fungerar som alla andra Gmail-konton. Du kan komma åt den genom att besöka Gmail-webbplatsen och logga in med din e-postadress, t.ex. [email protected]

Du kan också hantera ditt G Suite-konto genom att besöka administratörskonsolen.

G Suite-kontrollpanelen

Det är här du kan lägga till / ta bort nya användare till ditt domännamn. Var och en av dina användare har 30 GB lagring och alla samma funktioner, men de har inte tillgång till administratörskonsolen. Du kan ta bort dessa användare när du vill.

Felsökning av G Suite Domain Setup

Det är troligt att din webbhotell kanske inte använder en instrumentpanel som vi har visat i skärmdumparna ovan.

G Suite har detaljerad dokumentation för många av de populära leverantörerna av webbhotell och domänregistrering. Besök, sätt upp MX-poster (värdar specifika steg) och leta sedan upp din domänregistrator eller webbhotell från listan.

Om du inte hittar din tjänsteleverantör i listan kan du be dem direkt för att hjälpa dig att konfigurera G Suite för ditt domännamn.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att konfigurera en professionell e-postadress med G Suite och Gmail. Du kanske också vill se vår lista med över 19 gratis Google-verktyg som alla WordPress-bloggare bör använda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me