Steg för steg-guide för installation av FeedBurner för WordPress

Uppdatering: Vi rekommenderar inte längre att använda FeedBurner eftersom det är en döende produkt full av buggar. Läs denna artikel för att se varför du inte ska använda FeedBurner och ta reda på alternativen.


Varje större blogg använder FeedBurner för att bränna sina RSS-flöden eftersom det är ett gratis funktionsrikt system som du inte kan avslå. FeedBurner tillhandahåller statistik, alternativ för foderoptimering, alternativ för foderpublicering och mycket mer. Integrering av FeedBurner och Google Analytics är ett måste för varje WordPress-blogg. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kan ställa in dina WordPress-bloggflöden med FeedBurner och använda den för att hjälpa dig att ta din blogg till nästa nivå.

Varför FeedBurner är viktigt för bloggare?

FeedBurner är en gratis tjänst som är laddad med alternativ som du inte får med standard WordPress-flödet. Några av funktionerna inkluderar:

  • Statistik om dina RSS-prenumeranter så att du kan analysera och optimera dina blogginlägg.
  • Ge dina användare flera alternativ att prenumerera, t.ex. E-post, och andra feed-läsare (Netvibes, Google etc).
  • Socialt bevis (antal abonnenter)
  • Alternativ för att anpassa dina flöden som modifiera postrubriker, märkesvaror och mer.
  • Möjlighet att pinga olika feed-läsningstjänster när du publicerar dina inlägg.
  • Integrera Google Adsense för att tjäna pengar på dina RSS-flöden.
  • Och mer…

Bara med den korta listan över funktioner kan du se att det är ett måste för alla bloggar. Nu kan vi gå vidare med att ställa in FeedBurner-kontot.

Ställa in din FeedBurner för WordPress-flöden

Först måste du ha ett Google-konto (alla gmail-konton fungerar). Besök feedburnerservicesidan för att påbörja denna process.

I det första steget skriver du länken till ditt WordPress Blog Feed. Om du har SEO-vänlig URL-struktur för WordPress, bör din flödeslänk vara som yourdomain.com/feed/

Steg 1 - Hämta dina feeds på Feedburner

I steg 2 väljer du titeln på ditt flöde och adressen till ditt flöde. Det rekommenderas att behålla titeln på ditt flöde samma som din blogg. Det är bäst att hålla din feed-adress kort och minnesvärd.

Steg 2 - Välj titel och matningsadress

Tekniskt skapas dina flöden, så du behöver inte följa stegen längre. Klicka på Hoppa direkt till Feed Management.

Steg 3 - Gå till Feed Management

Du kommer att se en sida med en länk till massor av bloggplattformar. Ignorera allt eftersom vi kommer att besöka dem senare i den här artikeln. Lilla bara på optimeringsfliken som du ser på bilden nedan.

Steg 4 - Klicka på Optimera

I steg 5 kommer vi att arbeta med att optimera ditt WordPress Blog Feed. Du måste se till att alternativet Browser Friendly är aktiverat, Smart Feed aktiverat och FeedFlare aktiverat. Du kan aktivera andra tjänster om du vill, men dessa tre tjänster är ett måste. BrowserFriendly gör prenumerationen mycket enklare. SmartFeed garanterar maximal kompatibilitet med alla flödesläsarapplikationer. FeedFlare bygger interaktivitet i inlägg genom att lägga till e-post detta och andra delningsalternativ.

Steg 5 - Optimera dina feeds

I steg 6 kommer vi att titta på alla publiceringsalternativ för flödet. Du måste tillåta e-postabonnemang på din webbplats eftersom det finns användare som föredrar att få e-postuppdateringar snarare än att använda Google-läsaren. Pingshot måste vara aktiverat eftersom det meddelar tjänster när du publicerar. Med Feedcount-widgeten kan du visa upp ditt abonnentantal. Det är en av de bästa sociala bevismetoderna. Medvetenhets-API är praktiskt om du försöker lista dig själv på webbplatser som BuySellAds eftersom de enkelt kan extrahera ditt abonnentantal. Det finns andra snazzy-alternativ som Headline Animator, BuzzBoost som du kan aktivera om du vill.

Steg 6 - Publicera ditt flöde

Tjäna pengar på ditt flöde är en annan bra funktion i FeedBurner förutom att det bara låter dig använda Google Adsense. Så registrera dig med Google Adsense och följ deras riktning.

Steg 7 - Tjäna pengar på ditt flöde

När du har gjort alla stegen ovan kan du klicka på fliken Analys. Troligtvis kommer du att se en skärm som nedan eftersom statistiken inte spelas in. Ge det upp till 24 timmar så kommer du att se siffror där. Använd prenumerantantalet, klick och annan användbar information för att förbättra din blogg. Se vad dina användare gillar och inte gillar med den här stilen och fokusera sedan på den typ av inlägg som dina användare gillar och tycker om.

Steg 8 - Analysera ditt flöde och förbättra

Integrera FeedBurner i WordPress

Även om du har konfigurerat ditt flöde med FeedBurner i stegen ovan, men du har inte riktigt integrerat det med WordPress ännu. Det första du vill göra är att sluta späda ut ditt foder och göra det till ett. Du måste skapa en omdirigering, så när användare försöker besöka yourdomain.com/feed/ omdirigeras de till din feedburner-flödesida. På så sätt kan du hålla reda på abonnenterna på din blogg.

Det finns ett plugin som heter FD FeedBurner som låter dig enkelt skapa denna omdirigering. Du kan också omdirigera dina flöden med .htaccess-filen, men vi kommer inte att dela den metoden eftersom det inte är något vi rekommenderar för nybörjare.

De flesta WordPress-teman kommer nu med FeedBurner-integration som Headway Theme, Standard Theme och andra. Om ditt tema inte är kompatibelt använder du plugin ovan.

Lägg till e-postprenumerationsrutan på din webbplats

Besök först Publicera »E-postabonnemang och kopiera sedan och klistra in koden de ger dig i den mallfil som du gillar (mestadels sidebar.php). Kom ihåg att anpassa utseendet på ditt e-postformulär, du måste ha förkunskaper om HTML och CSS.

Om din blogg inte har FeedBurner-flöden, skaffa den nu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me