Ultimate Affiliate Marketing Guide för nybörjare – steg för steg

Affiliate-marknadsföring är ett av de mest populära sätten att tjäna pengar online från din blogg. Det låter dig lägga till en stadig inkomstström i din bloggs intäktsstrategi. I den här affiliate-marknadsföringsguiden för nybörjare förklarar vi hur affiliate-marknadsföring fungerar och hur man kommer igång direkt.


Ultimate marknadsföringsguide för affiliate för nybörjare

Vad är filialmarknadsföring?

Per definition är affiliate-marknadsföring ett referensarrangemang där en onlinebutik (annonsör) betalar dig en provision när användare köper sin produkt från din remisslänk.

Till skillnad från andra annonstyper som betalar baserat på klick eller visningar fungerar affiliate-marknadsföring på en CPA (kostnad per förvärv) eller CPL (kostnad per lead). Med andra ord tjänar du bara en provision när någon gör en åtgärd (dvs köper produkten eller registrerar dig för en kostnadsfri prövning).

Eftersom det finns mindre risk för annonsören betalar affiliate-program mycket högre provisioner till utgivare jämfört med Google AdSense eller andra typer av annonser.

Affiliate-marknadsföring kräver ett mer praktiskt tillvägagångssätt. Du måste hitta en produkt eller tjänst som du tror kommer att vara till hjälp för dina användare. Efter det måste du strategiskt lägga till den i dina blogginlägg och andra områden på din webbplats, så att användare kan köpa produkten med din remisslänk.

Hur fungerar affiliate-marknadsföring / spårning?

Först måste du hitta ett företag eller en produkt som du vill marknadsföra. Du måste välja en produkt eller tjänst som du tror kommer att vara relevant för din bloggs ämne och användbar för din publik. Produkten eller företaget du väljer kommer att kallas en ‘säljare’.

Därefter måste du samarbeta med företaget genom att gå med i deras partnerprogram. Detta gör dig till deras “Affiliate”. Vissa företag använder också termerna associerade, partners osv.

När du har gått med i deras partnerprogram (även kallad Affiliate Program) får du ett unikt filial-ID. Du måste använda detta affiliate-ID i alla affiliate-länkar som du lägger till på din webbplats för att marknadsföra produkten.

Du kan marknadsföra produkten genom att lägga till djupgående produktrecensioner, rekommendera den i dina artiklar, visa bannerannonser, skicka ett nyhetsbrev via e-post och mer. All trafik som du skickar till handlarens webbplats med ditt unika ID spåras.

När en användare gör ett köp tjänar du en provision. Din betalning utfärdas när dina intäkter uppnår ett visst tröskelvärde vanligtvis 45 – 60 dagar.

Hur du kommer igång med affiliate-marknadsföring

Först måste du se till att du använder rätt bloggplattform och du får köra affiliate-marknadsföringskampanjer på din webbplats.

Om du till exempel använder WordPress.com finns det vissa begränsningar när det gäller de produkter och tjänster du kan länka till. För mer information se vår jämförelse av WordPress.com vs WordPress.org.

Å andra sidan, om du befinner dig på WordPress.org-webbhotell med egen värd, kan du lägga till alla länkade affiliate-länkar och effektivt hantera dina affiliate-kampanjer.

Om du inte redan har skapat en webbplats kan du komma igång direkt. Följ bara anvisningarna i vår steg-för-steg-guide om hur du startar en blogg, så kommer du vara igång på mindre än 30 minuter.

Därefter måste du låta dina användare veta hur du tjänar pengar på din webbplats genom att lägga till en avslöjande sida. Se WPBeginners utlysningssida och använd gärna den som en mall.

Du måste också lägga till en integritetspolicy och servicevillkortsida till din blogg.

Dessa är bland de måste ha sidor för varje WordPress-blogg. De räddar inte bara dig från juridiska frågor i framtiden, utan de hjälper dig också att skapa förtroende hos din publik.

Hitta affiliate-produkter och tjänster att marknadsföra

Det finns många sätt att hitta produkter och företag som du kan samarbeta med som filial. Här är några av de enklaste sätten att hitta de produkter du kan marknadsföra.

1. Bli medlem för produkter du redan använder

Först måste du titta på de produkter och tjänster som du redan använder och hitta användbara. Detta gör det enkelt för dig att övertyga dina användare om produkten eftersom du redan känner till för- och nackdelar.

Därefter måste du gå till produktens webbplats och söka efter termer som “Affiliate-program”, “Partners” eller “Affiliates”. Många företag letar aktivt efter affiliate-marknadsförare för att marknadsföra sina produkter. Därför lägger de till en länk till deras affiliate-sida i sidens sidfot..

Hitta affiliate-program att gå med i

2. Leta efter produkter som andra bloggar rekommenderar

Ett annat sätt att hitta produkter är genom att titta på andra bloggar som liknar din. Du kommer att kunna hitta många liknande bloggar som använder affiliate-marknadsföring för att tjäna pengar.

Men hur vet du att de marknadsför affiliate-produkter?

Först leta efter de uppenbara och lätt märkbara bannerannonserna på deras webbplats. Ta musen till bannerannonsen så ser du en länk i webbläsarens statusfält.

hitta affiliate-länkar

Den här länken har vanligtvis ett filial-ID. Affiliate ID hjälper köpmän att följa vilken partner som skickar trafik / försäljning.

Ibland kan dessa länkar se ut som interna länkar, men när du klickar på dem tar de dig till en produktwebbplats med anslutande marknadsförings-ID i länken. Du hittar också liknande affiliate-länkar genom hela innehållet.

3. Gå med i större affiliate-nätverk

Ett annat sätt att hitta produkter att marknadsföra är genom att gå med i anslutna nätverk. Dessa webbplatser fungerar som mellanhänder mellan affiliate-marknadsförare och köpmän.

Du kommer att märka att många produkter och företag som du vill samarbeta med redan använder ett affiliate-nätverk. Detta hjälper dig att snabbt hitta många produkter som du kan börja marknadsföra på din webbplats.

4. Nå ut till företag

Om du verkligen vill marknadsföra en produkt men inte hittar information om deras partnerprogram kan du helt enkelt fråga dem via e-post.

Vissa företag kanske inte aktivt marknadsför sitt partnerprogram. Om de har ett filialprogram kan de bjuda in dig.

Vad är affiliate-nätverk? Varför du bör gå med dem?

Affiliate-nätverk fungerar som mellanhand mellan dig (affiliate-marknadsföraren) och köpmän (företag som vill sälja sina produkter).

För köpmän tillhandahåller de sin plattform som en tjänst för att lista sina produkter, spåra affiliate-trafik, hantera dotterbolag och skicka betalningar.

För affiliate-marknadsförare erbjuder de en plattform som är lätt att använda för att söka efter produkter, registrera sig som en filial, spåra kampanjresultat och resultat.

Följande är några av de mest populära anslutna nätverk som du kan gå med i.

  • ShareaSale – Ett av de största anslutna nätverken med många högt betalande anslutna produkter för nästan varje tänkbar kategori. Det populära WordPress-värdföretaget WPEngine använder ShareASale för att hantera sina dotterbolag. WPEngines affiliate-program erbjuder en mycket generös utbetalning till deras partner.
  • CJ Affiliate (Tidigare, Comission Junction) – Ett annat toppnätverk med ett stort antal köpmän och produkter snyggt organiserade i kategorier och lätt sökbara. Företag som GoDaddy, Expedia och många andra använder CJ.
  • ClickBank – Detta är en stor onlinemarknad för att sälja digitala produkter i olika kategorier från olika leverantörer. Det är lätt att använda och har massor av inlärningsresurser för nya marknadsförare.
  • Amazon Associates – Amazon är världens största e-butik med miljontals produkter. Du kan registrera dig för deras partnerprogram och börja tjäna genom att skicka människor till en webbplats som de redan använder för sin online shopping.

Vilka affiliate-nätverk ska du gå med i?

Du bör gå med i anslutna nätverk som har de produkter du vill marknadsföra. Du kan gå med i flera anslutna nätverk för olika produkter. Vi använder alla ovanstående nätverk och få andra.

Se till att du alltid kontrollerar nätverksprogrampolicyn. Du måste också granska programpolicyn för enskilda produkter och handlare. Detta ger dig en klar uppfattning om dina intäkter, betalningar, ytterligare incitament och mer.

Affiliate-marknadsföringstips för att öka intäkterna

Nu när vi har täckt grunderna, låt oss gå in på några fler tips om hur man faktiskt kan tjäna pengar på affiliate-marknadsföring.

1. Välj bra produkter och företag att marknadsföra

Som affiliate-marknadsförare har du inte kontroll över framtiden för produkter som du rekommenderar. Det är därför du måste se till att du rekommenderar de bästa produkterna från välrenommerade företag.

Det bästa sättet att göra detta är genom att rekommendera de produkter och tjänster du faktiskt har använt. Om du vill rekommendera en produkt som ser användbar ut, kontakta dem gärna för att lära dig mer.

Om du frågar snyggt kommer de flesta företag gärna att erbjuda dig ett gratis konto eller kopia för att granska / testa deras produkt eller tjänst.

2. Erbjuda mycket användbart och värdefullt innehåll

Du kan lägga till affiliate-länkar och banners var som helst på din WordPress-webbplats. Att bara lägga till länkar leder dock inte till att övertyga dina användare att faktiskt köpa dessa produkter.

Du måste övertyga dina användare genom att erbjuda användbar och värdefull information om produkten. Många affiliate-marknadsförare gör det genom att skriva djupgående produktrecensioner, videorecensioner, produktjämförelser med fördelar och nackdelar med mera.

3. Håll din publik i åtanke

Håll webbplatsens publik och deras intressen i åtanke när du väljer produkten. Om du till exempel driver en modeblogg, skulle du vilja marknadsföra modetillbehör, kläder och liknande produkter som din publik vill köpa.

Du måste också se till att du inte bara rekommenderar produkter eftersom de erbjuder högre provisioner. Om en användare köper en produkt baserad på din rekommendation, och den inte visar sig vara användbar, kommer de aldrig att lita på dina rekommendationer igen.

Affiliate-pluginprogram och verktyg för WordPress

När din blogg växer kommer du att rekommendera många olika produkter. Detta kommer att göra det svårt för dig att hantera alla affiliate-länkar, banners och annonser spridda över hela din webbplats.

Lyckligtvis finns det utmärkta marknadsföringsverktyg och plugins för WordPress som du kan använda för att hjälpa till med hantering.

1. ThirstyAffiliates

Att manuellt lägga till länkar till ditt innehåll blir ganska svårt när din webbplats växer. Du måste kopiera URL: en med ditt filnummer varje gång du nämner produkten och klistra in den i WordPress.

Det är här ThirstyAffiliates kan hjälpa till. Det är ett plugin för hantering av affiliate-länkar som gör att du enkelt kan lägga till affiliate-länkar i WordPress.

Det låter dig också ändra långa affiliate-länkar till cloaked vackra länkar som är mer användarvänliga.

ThirstyAffiliates har också möjligheten att automatiskt ersätta nyckelord med anknytningslänkar som betydligt kan hjälpa dig att öka dina affiliateintäkter.

2. AdSanity

AdSanity är det bästa WordPress-annonshanteringspluginet och ett måste för alla affiliate-marknadsförares verktygslåda. Det låter dig skapa bannerannonser från din WordPress-webbplats och hantera dem från en enda instrumentbräda.

AdSanity gör det också enkelt att infoga annonser i dina WordPress-inlägg, sidor och sidofältwidgets. Du kan också använda den för att hantera dina tredjepartsannonser som Google AdSense-annonser och banners. För detaljerade instruktioner, se vår guide om hur du hanterar annonser i WordPress med AdSanity.

3. MonsterInsights

MonsterInsights är den bästa Google Analytics-plugin för WordPress. Det låter dig se var dina användare kommer ifrån och vad de gör när de är på din webbplats.

Det hjälper dig också att spåra dina utgående affiliate-länkar med Google Analytics. Detta gör att du kan ta reda på vilka affiliate-länkar som klickas oftare och hjälper dig att upptäcka missade möjligheter.

Behöver du fler verktyg? Se vår fullständiga lista över de bästa marknadsföringsverktygen och pluginprogram för WordPress.

Vi hoppas att den här ultimata guiden för marknadsföring av filialer för nybörjare hjälpte dig att lära dig hur du blir en marknadsförare för affiliate. Du kanske också vill se vår ultimata WordPress SEO-guide för att få fler besökare till din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me