Varför du alltid ska använda den senaste versionen av WordPress

Varje gång en ny WordPress-uppdatering kommer ut får vi flera e-postmeddelanden från användare som frågar om det är säkert att uppdatera sin WordPress-webbplats. Undrar du om du ska uppdatera din WordPress till den senaste versionen? Vill du veta för- och nackdelarna med att uppdatera WordPress? I den här artikeln kommer vi att förklara varför det är avgörande att du alltid använder den senaste versionen av WordPress samt visar dig hur du uppdaterar WordPress ordentligt.


Uppdatera WordPress

WordPress är gratis, och det är utvecklat av en gemenskap av utvecklare. Med varje ny utgåva fixar de buggar, lägger till nya funktioner, förbättrar prestanda och förbättrar befintliga funktioner för att hålla dig uppdaterad med nya branschstandarder.

Så med andra ord, när du inte uppdaterar din WordPress-webbplats riskerar du din webbplats säkerhet och missar nya funktioner / förbättringar.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Låt oss ta en titt på för- och nackdelar med att uppdatera WordPress.

1. Säkerhet

Säkerhet är utan tvekan det viktigaste skälet till att du ska hålla din WordPress-webbplats uppdaterad.

WordPress driver för närvarande 23% av alla webbplatser i världen. På grund av den enorma populariteten är WordPress ett populärt mål för hackare, distributörer av skadlig kod, datatjuvar och vill bli hackare.

CMS Marketshare

Eftersom WordPress är öppen källkod kan vem som helst studera källkoden för att lära sig och förbättra den. Men det betyder också att hackare kan studera det också och hitta sätt att bryta sig in på webbplatser.

Nu är den goda delen att inte alla hackare är dåliga. Det finns mycket mer bra hackare än dåliga, vilket innebär att säkerhetsexperter runt om i världen kan studera koden och korrekt rapportera säkerhetsfel / korrigeringar. Varje gång en säkerhetsproblem rapporteras, arbetar kärnan i WordPress-teamet hårt för att släppa en uppdatering som löser problemet.

Detta innebär att om du inte använder den senaste versionen av WordPress, så använder du programvara med kända säkerhetsproblem. Hackare kan söka efter webbplatser som kör den äldre versionen och du kan bli ett offer för en sofistikerad attack.

Inte bara WordPress själv, plugins kan också utnyttjas av hackare. Du måste se till att alla dina WordPress-plugins, teman och själva kärnan alltid är uppdaterade.

2. Coola nya funktioner

Varje större WordPress-version kommer med nya funktioner och ändringar av programvaran. Till exempel kom WordPress 4.0 med förbättrad plugininstallationsupplevelse, 4.1 introducerade inline image-redigering och 4.2 kom med snabbare plugin-uppdateringar.

WordPress 4.2 introducerade snabbare plugin-uppdateringar

Om du nu använder en äldre version av WordPress, skulle din WordPress-upplevelse vara mycket annorlunda än någon som använder den senaste versionen.

Du kommer att ha problem med att hitta WordPress-hjälp online eftersom du använder en äldre version. Användare på WordPress supportforum kommer att anta att du använder den senaste versionen av WordPress.

3. Hastighet

Varje ny WordPress-version förbättrar prestandan

WordPress-utvecklare försöker alltid göra saker snabbare. Varje ny version kommer med flera prestandaförbättringar som gör att WordPress körs snabbare och mer effektivt.

Till exempel förbättrade WordPress 4.2 JS-prestanda för navigationsmenyer och WordPress 4.1 förbättrade komplexa frågor som hjälpte till med prestanda för webbplatser som använder dessa frågor.

Eftersom hastighet är en enorm faktor i SEO bör du definitivt hålla din WordPress uppdaterad för att säkerställa maximala prestandafördelar.

4. Bugfixer

Äldre WordPress-versioner kan ha buggar

Trots den noggranna testningen av stora WordPress-utsläpp kan ibland glida genom sprickorna. Det är därför det finns tidiga mindre WordPress-utgivningar (de med X.X.X) för att redogöra för det. Till exempel fixade den senaste WordPress 4.2.3-uppdateringen 20 buggar från 4.2-versionen.

Om du nu går till WordPress supportforum som ber om hjälp, är det första rådet du får att uppdatera WordPress eftersom det kan lösa problemet. Om du insisterar på att inte uppdatera WordPress kommer du inte att kunna få hjälp.

5. Kompatibilitet (eller INTE)

Ofta samordnar plugin- och temautvecklare sina uppdateringar med stora WordPress-utgivningar för att säkerställa att de drar nytta av nyligen tillgängliga funktioner och förbättringar.

Men i vissa fall kan en uppdatering bryta dina befintliga WordPress-plugins om de inte följer bästa praxis och kodningsstandarder.

Det är därför det är viktigt att du håller regelbundna WordPress-säkerhetskopior.

Sammanfattningsvis är den enda nackdelen att i vissa sällsynta fall kommer din webbplats att gå sönder. Men uppsidan är att du har:

 • Förbättrad WordPress-säkerhet
 • Coola nya WordPress-funktioner
 • Snabbare WordPress-upplevelse
 • En bugfri WordPress-webbplats
 • Bättre kompatibilitet

Nu när du vet varför det är viktigt att hålla din WordPress-webbplats uppdaterad, låt oss ta en titt på hur du uppdaterar WordPress.

Hur du håller din WordPress-webbplats uppdaterad

Det är ganska enkelt att uppdatera din WordPress-kärna, plugins och teman när det finns en ny uppdatering för dem. WordPress levereras med ett inbyggt uppdateringsmeddelandesystem. Den belyser antalet tillgängliga uppdateringar när du loggar in på din WordPress-instrumentpanel.

WordPress uppdaterar skärmen

Allt du behöver göra är att besöka Dashboard »Uppdateringar sidan och installera uppdateringarna. Detta är en process med ett klick.

Men eftersom många webbplatsägare inte loggar in på sin WordPress-instrumentpanel dagligen, kanske de inte ens vet att det finns en uppdatering tillgänglig i flera dagar. Tack och lov har du några alternativ.

Om du använder WordPress 3.7 eller högre aktiveras automatiska uppdateringar för mindre utgåvor (som är reserverade för säkerhet och felfixar). Du kan aktivera automatiska uppdateringar för större utgåvor, plugins samt teman.

Alternativt kan du få e-postmeddelanden när det finns en ny uppdatering för din WordPress-webbplats.

Få e-postmeddelanden för uppdateringar i WordPress

När du är upptagen med att driva ditt företag är det vanligtvis det sista du tänker logga in på din webbplats för att leta efter uppdateringar. Skulle det inte vara enklare om du kan få ett e-postmeddelande när det finns en uppdatering på dina WordPress-webbplatser?

Det är väl möjligt.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WP Updates Notifier-plugin. Besök vid aktivering Inställningar »Uppdateringar Notifier för att konfigurera insticksinställningarna.

WordPress-uppdateringsmeddelanden plugin inställningar

Denna plugin använder WordPress cron för att kontrollera din webbplats för uppdateringar varje timme. Du kan ändra det till en eller två gånger dagligen. När det finns en ny uppdatering kommer detta plugin att skicka ett e-postmeddelande.

Som standard kontrollerar det om WordPress-kärnuppdatering, plugin-uppdateringar och temainformationer. Allt du behöver göra är att klicka på spara inställningar med test e-postknappen.

Om du inte tar emot testmeddelandet från insticksprogrammet, kolla in vår guide om hur du fixar WordPress som inte skickar e-postproblem.

Installera WordPress-uppdateringar automatiskt

Du kan automatisera processen ytterligare. Med WordPress kan du aktivera automatiska uppdateringar för större utgåvor, plugins och teman.

Det här alternativet är riskabelt om du inte använder hanterad WordPress-värd. Hanterade WordPress-värdföretag uppdaterar automatiskt din webbplats till stora WordPress-versioner och håll utkik efter om något går sönder.

Om du sätter på automatiska uppdateringar finns det en liten risk att din webbplats kan gå sönder och du kommer inte att vara online för att fixa den direkt. Med det sagt, om du vill aktivera automatiska uppdateringar, finns det två sätt att göra det (plugin-metod och kodmetod).

Låt oss först titta på plugin-metoden.

Först måste du installera och aktivera Easy Updates Manager-insticksprogrammet. Vid aktivering måste du besöka Dashboard »Uppdateringsalternativ sida för att konfigurera plugin.

Ställa in WordPress automatiska uppdateringar

Nu måste du bläddra ner till avsnittet om automatiska uppdateringar där du kan aktivera automatiska uppdateringar för kärn-, plugins, teman och översättningsfiler. När du är klar sparar du bara dina inställningar.

Aktivera autouppdateringar med wp-config File

Du kan aktivera automatiska uppdateringar för WordPress-kärnan genom att helt enkelt lägga till den här raden i din wp-config.php-fil.

definiera (‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, sant);

Om du också vill uppdatera dina teman och plugins automatiskt, måste du lägga till det i ditt temas funktioner.php-fil eller en webbplatsspecifik plugin.

add_filter (‘auto_update_plugin’, ‘__return_true’);
add_filter (‘auto_update_theme’, ‘__return_true’);

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig varför du alltid ska använda den senaste versionen av WordPress. Du kanske också vill kolla in vårt expertval av 20 måste ha WordPress-plugins för 2015.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map