36 Motivele pentru care un „site web gratuit” este o idee proastă

Gândul de a primi site-ul gratuit este tentant. Internetul este plin de companii care oferă găzduire de site-uri gratuite chiar și pentru WordPress-uri. Probabil că vă întrebați care este captura? De ce nu utilizează toți ceilalți un site WordPress gratuit? În acest articol, vom împărtăși 36 de motive pentru care a avea un site web gratuit este o idee proastă și ceva pe care ar trebui să EVITAȚI cu orice preț.


De ce site-ul gratuit este o idee proastă

Ce înțelegem prin site-ul gratuit?

Majoritatea începătorilor care doresc să înceapă propriul site web doresc să mențină costurile reduse, ceea ce este de înțeles.

Așadar, în mod obișnuit Google, termenul site web gratuit și găsești multe companii care oferă servicii gratuite de găzduire de site-uri web gratuit.

Gândul de a avea găzduire web gratuită și de a-ți construi site-ul fără a plăti nimic este tentant.

Până când veți obține o verificare a realității. După ce v-ați înscris la aceste așa-numite „servicii site-uri gratuite”, începeți să descoperiți încetul cu încetul, iar multe dintre ele nu sunt deloc gratuite..

Dacă tu sau prietenul dvs. vă gândiți să obțineți un site gratuit, atunci opriți-vă acum.

Citiți aceste 36 de motive pentru care site-urile gratuite sunt aproape întotdeauna o idee proastă.

1. Site-uri web extrem de lente

Majoritatea furnizorilor de găzduire de site-uri gratuite pun sute de site-uri web care distribuie același server. Acest lucru face ca toate site-urile lor web să se încarce cu viteze foarte mici. Site-urile lente creează o experiență proastă pentru utilizatori și sunt proaste pentru SEO.

2. Adresa web neprofesionistă

Având o adresă de site cum ar fi mysmallbusiness.Freewebsite.com nu pare deloc profesional. Vizitatorilor site-ului dvs. web și potențialilor clienți le-ar fi destul de dificil să-și ia site-ul în serios atunci când nu aveți chiar un nume de domeniu adecvat.

Și atunci când ceri acestor companii un domeniu personalizat, de obicei trebuie să plătiți o primă – ceva de genul 19 USD – 25 USD pentru un domeniu care costă în mod normal 10 USD.

3. Serviciul de încercare nu este într-adevăr gratuit

Multe dintre aceste servicii gratuite ale site-ului web se dovedesc adesea a fi încercări limitate. După un timp, vi se cere să plătiți. În majoritatea cazurilor, acest preț este de obicei mult mai mare decât serviciile normale de găzduire WordPress. Dacă ați adăugat un card de credit în timpul înregistrării, atunci acestea vă pot percepe taxa fără a vă da niciun avertisment.

4. Taxele ascunse pentru site-ul gratuit

Ca orice altă afacere, aceste companii de site-uri gratuite trebuie să câștige bani și ei. Unii dintre ei își taxează utilizatorii pentru servicii suplimentare, cum ar fi găzduire de imagini, conturi de e-mail, acces FTP, transfer de site-uri, etc. Aceste taxe sunt adesea ridicate.

5. Vă pot bloca datele

Mulți utilizatori care încep cu un site web gratuit și apoi doresc să se deplaseze la un serviciu plătit, consideră imposibil să-și mute datele site-ului. Acești furnizori de servicii nu oferă niciun instrument pentru a vă migra cu ușurință site-ul. Utilizatorii ajung să plătească freelanceri pentru a-și exporta manual conținutul, care vă poate crește rapid factura.

6. reclame irelevante pe site-ul dvs. web

Majoritatea acestor servicii gratuite de site-uri web sunt acceptate de reclame. Creați conținut și construiți site-ul dvs. web, dar acestea sunt plătite pentru reclame. Adesea, aceste reclame sunt distractive, intruzive și arată urât.

Partea cea mai rea este că, uneori, concurenții dvs. experimentali pot plăti apoi aceste companii de găzduire de site-uri gratuite pentru a face publicitate pe site-ul dvs. Vorbeste despre sabotarea afacerii tale.

7. Vă pot închide site-ul

Termenii și condițiile acestor servicii afirmă clar că îți pot închide site-ul în orice moment, fără a-ți oferi un motiv. Dacă închid un site web, de obicei nu vă oferă datele sau nu vă oferă o modalitate de a vă salva conținutul.

Site-ul nu a fost găsit

8. Aceste companii pot dispărea oricând

În orice moment, compania gratuită de site-uri web poate decide să își împacheteze afacerea și să meargă. Pur și simplu ar opri serverele lor și vei pierde site-ul și toate datele. Condițiile lor de serviciu le oferă o protecție legală deplină în acest sens.

9. Vei pierde adresa site-ului

Dacă decid să închidă serviciul sau să închidă site-ul dvs., vă veți pierde adresa web. De cele mai multe ori este un subdomeniu asociat cu serviciul. Nu puteți reproduce acea adresă sau redirecționați utilizatorii către noul site în altă parte.

10. Vă pot vinde informațiile

Nu uitați că aceste servicii trebuie să câștige bani cumva pentru a rămâne în afaceri. O regulă bună este dacă nu plătiți pentru asta, atunci sunteți produsul.

Aceste companii găsesc alte modalități de a câștiga bani, cum ar fi vânzarea adresei dvs. de e-mail, a informațiilor personale și a adresei site-ului dvs. către alte companii. Termenii și condițiile pe care nimeni nu le citește le oferă o imunitate juridică totală.

11. Nici unelte pentru construirea site-ului

Spre deosebire de un serviciu de găzduire web real, aceste companii oferă utilizatorilor lor instrumente și servicii foarte limitate. Folosind aceste instrumente site-ul pe care îl veți crea va părea și mai neprofesional.

12. Fără WordPress

Multe dintre aceste servicii gratuite nu vă permit să instalați WordPress pe site-ul dvs. gratuit. WordPress necesită ceva mai multe resurse decât își poate permite un serviciu gratuit de site-uri.

13. WordPress limitat

Chiar dacă vă permit să găzduiți WordPress, serverele lor pur și simplu nu sunt capabile să-l ruleze. Veți întâlni multe erori și vă va strica experiența WordPress.

14. Distribuirea programelor malware

Serviciile gratuite de site-uri web sunt notorii pentru distribuirea de malware. Acest lucru s-ar putea datora securității lor slabe sau ar putea să o facă pentru beneficii monetare. În orice caz, afectează reputația și SEO-ul site-ului dvs. web.

15. Poți deveni parte a unei ferme de legături

Motivul pentru care aceste servicii continuă să dispară și apoi să reapară este pentru că încearcă să genereze bani folosind metode neetice. Construirea de ferme de legături este o astfel de practică în care vând mii de pagini create de utilizatorii lor către spammeri, droguri false și site-uri de jocuri de noroc, escrocherii online, etc..

16. Lățime de bandă limitată

Lățimea de bandă este cantitatea de date transferate de la server la browserul utilizatorului. Costă bani și majoritatea site-urilor gratuite vin cu plafonuri de lățime de bandă foarte limitate.

17. Depozitare scăzută pe disc

Companiile de site-uri gratuite găzduiesc sute de site-uri web care distribuie același server și hard disk-uri. De obicei, vă oferă spațiu de stocare foarte limitat pentru a vă stoca datele. Când atingeți această limită, vi se cere adesea să plătiți pentru mai mult spațiu de stocare.

18. Vulnerabilă încercărilor de hacking

Site-uri web hacked

Datorită securității slabe, site-urile gratuite sunt adesea mai vulnerabile la încercările de hacking. Dacă site-ul dvs. este hacked, va fi mult mai dificil să-l recuperați, deoarece aceste companii vă oferă acces foarte limitat la propriile fișiere și date..

19. Site-uri HTML doar cu un număr limitat de pagini

Unele dintre aceste companii de site-uri gratuite oferă doar un număr limitat de pagini pe site-ul dvs. Dacă doriți să adăugați mai multe pagini, va trebui să faceți upgrade la un plan plătit.

20. Credibilitate scăzută în rândul utilizatorilor dvs.

Când site-ul dvs. este găzduit pe un serviciu gratuit, utilizatorii dvs. se vor simți mai puțin înclinați să aibă încredere în el. Dacă utilizatorii nu sunt confortabili să împărtășească informațiile lor, atunci acesta va ucide întregul scop al creării unui site web.

21. Opțiuni de proiectare limitate

Proiectare și machete

Spre deosebire de un site WordPress self-hosting, unde puteți alege dintre mii de teme WordPress, site-urile gratuite oferă doar o mână de șabloane slab concepute. Nu puteți utiliza propriile modele sau nici un alt design de pe web.

22. Fără ajutor sau serviciu pentru clienți

Aceste site-uri web gratuite nu oferă ajutor utilizatorilor. Va trebui să vă configurați site-ul pe cont propriu cu ajutorul unei documentații foarte limitate și slab prezentate. Sunteți aproape singuri dacă nu vă puteți da seama.

23. Nu puteți difuza reclame sau nu puteți câștiga bani

Chiar dacă compania dvs. gratuită de site-uri web își difuzează propriile anunțuri pe site-ul dvs., acestea nu vă permit să difuzați anunțuri sau să faceți bani de pe site-ul dvs. web. Nu veți putea adăuga link-uri de afiliere sau adăuga Google Adsense pe site-ul dvs. web.

24. Nu există copii de rezervă

Nu există niciun concept de backupuri regulate pe aceste site-uri web gratuite. Acestea nu fac backup la datele dvs. și dacă se întâmplă ceva rău pe site-ul dvs., nu vă este posibil să vă restaurați datele.

25. Greu de scăpat

Companiile care oferă aceste servicii aduc adesea bani din conținut creat de utilizatori ca tine. În mod intenționat, vă este dificil să vă ștergeți propriul site web. Acest lucru înseamnă că site-ul dvs. web va rămâne pe serverele lor și va fi dificil să îl eliminați.

26. Fără statistici sau analize decente

Cu o companie bună de găzduire, puteți obține statistici gratuite despre vizitatorii site-ului dvs. Puteți chiar instala Google Analytics sau orice alte contoare de trafic. Pe site-urile web gratuite, acestea nu vă permit să adăugați Google Analytics, deoarece își rulează propriul cod de analiză pe site-ul dvs. web.

27. Vei fi vizat cu oferte de e-mail

Nu uitați că aceste companii trebuie să-și acopere costurile, făcând bani folosind metode alternative. Vă vor trimite în mod continuu un e-mail cu oferte speciale. Nu mai vorbim de faptul că v-ar putea vinde adresa de e-mail și altor companii de marketing.

28. Fără suport pentru dispozitivele mobile

Nu puteți actualiza site-ul dvs. web de pe dispozitivele mobile sau portabile. Companiile gratuite de site-uri web au în majoritate tablourile de bord concepute pentru desktop. Acest lucru va face mai dificil să actualizați site-ul dvs. de pe mobil.

29. Fără modele responsive

Majoritatea companiilor de site-uri gratuite oferă modele de site-uri care sunt foarte vechi și nu funcționează pe telefoanele mobile. Utilizatorii de telefonie mobilă reprezintă o parte semnificativă a traficului de internet. Prin faptul că nu aveți un design receptiv, veți pierde toți acei utilizatori.

30. Fără e-mail de marcă

Nu puteți crea conturi de e-mail cu propriul nume de domeniu. Acest lucru înseamnă că va trebui să utilizați contul dvs. de e-mail sau de email, care nu pare foarte profesionist.

31. Nu există formulare de contact sau e-mail înainte

Fiecare site web de pe internet are nevoie de un formular de contact bun. Aceste companii de site-uri gratuite nu au o modalitate de a adăuga formulare de contact personalizate. De asemenea, nu trebuie să trimiteți e-mailuri primite pe propriile scripturi de formular prost configurate.

32. Funcții limitate de încărcare a fișierelor

Cu companiile de găzduire plătite, puteți încărca fișiere nelimitate pe site-ul dvs. utilizând un client FTP sau un încărcător media în WordPress. Companiile gratuite de site-uri web vă oferă doar o interfață bazată pe web, unde puteți încărca un fișier simultan.

34. Nici o modalitate de configurare a redirecțiilor

Cu WordPress puteți configura redirecționarea în mai multe moduri diferite. Acesta este un mod foarte util de a menține scorurile SEO ale site-ului dvs. Cu site-uri web gratuite, nu puteți configura niciun fel de redirecții. Chiar dacă treceți mai târziu la un serviciu plătit, nu veți putea redirecționa utilizatorii de pe site-ul dvs. gratuit.

35. Investiția timpului pe site-ul gratuit nu este prudentă

Dacă aveți vreo intenție serioasă de a construi ceva pe web, atunci nu ar trebui să începeți niciodată cu un site web gratuit. După cum ați citit în acest articol, acestea sunt nesigure, nesigure, dificile și vă limitează sever opțiunile de creștere.

36. Nici măcar pentru practică

Site-urile gratuite sunt groaznice, chiar dacă vrei doar să exersezi.

Bune alternative la un site web gratuit

Cea mai bună alternativă la un site web gratuit este desigur un site web plătit. Există o mulțime de servicii de găzduire care oferă hosting WordPress la costuri foarte mici.

Puteți începe cu Bluehost, oferă servicii de găzduire site-uri partajate și sunt unul dintre serviciile oficiale de găzduire WordPress. Pentru cititorii WPBeginner, ei oferă 60% reducere suplimentară și un domeniu gratuit.

Puteți urma ghidul nostru pas cu pas despre cum să faceți un site web (calea corectă).

Dacă nu doriți să plătiți deloc și doriți doar să învățați, atunci puteți practica pe propriul computer. Puteți instala cu ușurință WordPress pe computerul Windows folosind Wamp sau Mamp pentru Mac.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați de ce un site gratuit este o idee proastă. Iată câteva motive grozave care explică motivul pentru care ar trebui să utilizați WordPress.

De asemenea, v-ar fi de ajutor să citiți: de ce este WordPress gratuit, care sunt costurile și care este captura?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map