Comparatie G Suite vs Office 365 – Care este mai bun?

Încercați să decideți între G Suite și Office 365 pentru adresa dvs. de e-mail de afaceri? Căutați o comparație Google Apps vs Office 365 pentru a vedea care este mai bună? G Suite (fost Google Apps) și Office 365 oferă e-mailuri profesionale de afaceri și instrumente de productivitate pentru o colaborare mai ușoară. În acest articol, vom compara G Suite cu Office 365 pentru a vă ajuta să decideți care este mai bun pentru afacerea dvs..


Comparație G Suite vs Office 365 - care este mai bună?

Ce este G Suite și Office 365 și de ce ai nevoie de ele?

După ce faceți un site web, următorul pas este de obicei să obțineți o adresă profesională de e-mail pentru afaceri.

Spre deosebire de e-mailul dvs. @ gmail.com sau @ outlook.com, o adresă profesională de e-mail de afaceri este marcată cu numele companiei dvs.: [email protected]

Deși majoritatea companiilor de găzduire WordPress oferă o adresă de e-mail de afaceri gratuită, acestea nu pot concura cu instrumentele de afaceri puternice pe care G Suite și Office 365 le oferă, dar fără a se limita la e-mailuri mai fiabile, stocare de fișiere, calendar, note, instrumente de conferință video etc..

G Suite Google include Gmail, Google Drive, Google Docs, Foi, diapozitive, Calendar, Keep, Hangouts și alte aplicații Google pe care probabil le utilizați și le placeți.

Microsoft Office 365 include Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, One Note, Skype și alte aplicații Microsoft.

Utilizarea apartamentelor de productivitate cloud vă permite să economisiți bani pentru menținerea licențelor software, a instalațiilor, a conducerii unui departament IT și multe altele. Toate datele dvs. sunt stocate în cloud, ceea ce face mai ușor accesarea fișierelor de oriunde folosind orice dispozitiv. Acest lucru este excelent dacă conduceți o companie la distanță sau călătoriți în timp ce gestionați blogul dvs. WordPress.

Când am nevoie de G Suite sau Office 365?

Dacă executați un site web pentru întreprinderi mici, atunci ar trebui să începeți să utilizați aceste instrumente de afaceri cât mai curând posibil. Ambele companii oferă planuri pentru întreprinderile mici, care au un preț per utilizator.

Îți oferă acces la instrumente profesionale de afaceri chiar de la început. Puteți extinde pe măsură ce afacerea dvs. crește adăugând mai mulți angajați sau modernizând contul.

Acestea fiind spuse, să comparăm G Suite cu Office 365 pentru a afla care este mai bun pentru afacerea dvs..

Prețuri G Suite vs Office 365 – Care este mai ieftin?

La prima pornire, prețul este un factor important la luarea unei decizii. Vrei să alegi o soluție care să se potrivească bugetului tău.

Să comparăm prețurile G Suite și Office 365 pentru a afla care este cea mai bună valoare pentru banii dvs..

Prețul G Suite

G Suite vine cu trei planuri simple de stabilire a prețurilor.

 • De bază – 5 USD pe utilizator pe lună cu 30 GB stocare cloud.
 • Afaceri – 10 USD pe utilizator pe lună, cu spațiu de stocare nelimitat.
 • Enterprise – 29 dolari pe utilizator pe lună, cu stocare nelimitată.

Notă: Pentru planurile de afaceri și întreprinderi, stocarea nelimitată este disponibilă numai dacă aveți mai mult de 5 utilizatori, altfel veți primi 1 TB de limită de stocare pentru fiecare utilizator.

Tarifarea Office 365

Office 365 vine cu trei planuri de prețuri diferite pentru întreprinderile mijlocii și mici.

 • Afaceri esențiale – 6 USD pe lună pe utilizator
 • Afaceri – 10 dolari pe lună pe utilizator
 • Premium Business – 15 USD pe lună pe utilizator

Urmează planurile de prețuri cu angajamentul anual.

 • Afaceri esențiale – 5 dolari pe lună pe utilizator
 • Afaceri – 8,25 USD pe lună pe utilizator
 • Premium Business – 12,50 USD pe lună pe utilizator
 • Enterprise E1 – 8 USD pe utilizator pe lună
 • Enterprise ProPlus – 12 dolari pe utilizator pe lună
 • Enterprise E3 – 20 USD pe utilizator pe lună
 • Enterprise E5 – 35 USD pe utilizator pe lună

Toate planurile sunt dotate cu 1 TB de stocare în cloud și 50 GB de stocare prin e-mail.

Care este mai ieftin?

Ambele soluții oferă prețuri competitive, ceea ce îngreunează întreprinderile mici să decidă care dintre ele este potrivit. Din fericire, există și alți factori decisivi.

De exemplu, G Suite oferă spațiu de stocare nelimitat cu planuri de afaceri și întreprinderi pentru mai mult de 5 utilizatori.

Pe de altă parte, Office 365 oferă 1 TB de stocare în cloud cu toate planurile, inclusiv planul esențial al afacerii. Aceasta este o mulțime de stocare, dar nu este nelimitată.

Un alt factor care oferă avantajului G Suite este apelurile locale gratuite, folosind Google Hangouts și Google Voice. Office 365 folosește Skype pentru afaceri, care este disponibil pentru Business Premium și pentru planurile de mai sus. De asemenea, va trebui să cumpărați credite Skype pentru a efectua apeluri locale.

Câştigător: G Suite

Comparație de caracteristici G Suite vs Office 365

Ambele apartamente de birou oferă o mulțime de caracteristici care vă permit să vă conduceți eficient afacerea. Aruncăm o privire la aceste caracteristici și vedem cum se acumulează Office 365 și G Suite.

E-mail profesional de afaceri

Atât G Suite cât și Office 365 vă permit să creați conturi de e-mail profesionale de afaceri folosind propriul nume de domeniu.

G Suite – Gmail pentru afaceri

G Suite vă permite să înregistrați un nume de domeniu sau să folosiți numele de domeniu existent pentru a crea conturi de e-mail. De asemenea, puteți crea până la 30 de aliasuri de e-mail pentru fiecare utilizator.

Gmail pentru afaceri

G Suite folosește aceeași tehnologie ca Gmail, ceea ce înseamnă că veți utiliza aceeași interfață familiară pentru adresa dvs. de e-mail de afaceri. Email-ul dvs. ar funcționa, de asemenea, cu aplicații Gmail pentru dispozitive mobile.

Dacă preferați un client de mesaje desktop, atunci puteți utiliza e-mailul dvs. cu toți clienții populari, cum ar fi Thunderbird sau chiar Microsoft Outlook.

Office 365 – Outlook pentru afaceri

De asemenea, Office 365 vă permite să creați cu ușurință adrese de e-mail profesionale cu propriul nume de domeniu. Oferă 400 de aliasuri de e-mail pentru fiecare utilizator.

Utilizează Outlook ca aplicație de corespondență care are o versiune web, un client de e-mail desktop cu funcții complete și aplicații mobile. Aplicațiile mobile și web ale Outlook nu sunt la fel de bune, dar clientul desktop este destul de popular.

Outlook în Office 365

De asemenea, puteți utiliza adresa dvs. de e-mail de la Office 365 cu alți clienți de poștă și chiar puteți primi aceste e-mailuri în căsuța de e-mail Gmail.

Stocare și partajare fișiere cloud

Unul dintre principalele motive pentru utilizarea unei suită de productivitate cloud este stocarea fișierelor. Puteți salva toate fișierele dvs. în cloud, astfel încât să le puteți accesa oriunde, folosind orice dispozitiv și să le partajați cu ușurință.

Atât G Suite cât și Office 365 ușurează stocarea și distribuirea fișierelor.

G Suite – Google Drive Cloud Storage

G Suite vă oferă 30 GB de stocare în cloud pentru fiecare utilizator cu planul de bază, stocarea nelimitată cu planuri de afaceri și întreprinderi, 1 TB de stocare pentru fiecare utilizator dacă aveți mai puțin de 5 utilizatori în plan de afaceri sau de întreprindere.

Google Drive în G Suite

Utilizează Google Drive pentru stocarea și gestionarea fișierelor. Vine cu aplicații pe care le puteți descărca pe dispozitivele mobile, tablete sau desktop. Acest lucru vă permite să accesați cu ușurință fișierele stocate în unitate și chiar să le faceți disponibile offline.

De asemenea, Google Drive face foarte ușor să partajați fișiere cu colegii sau cu oricine altcineva. Puteți partaja prin e-mail, puteți permite celorlalți doar să vizualizeze sau să editeze un fișier și chiar să le permiteți altora să le descarce.

Are o funcție de căutare cu mult superioară pentru a localiza fișiere, foldere partajate, unitatea de echipă (o unitate Google partajată cu toți utilizatorii din contul dvs.) și o interfață mai bună.

Multe plugin-uri de backup WordPress vă permit, de asemenea, să stocați backup-urile site-ului dvs. pe Google Drive. Dacă aveți spațiu de stocare nelimitat, atunci puteți stoca în siguranță toate copiile de rezervă ale site-ului dvs. pe cloud.

Office 365 – OneDrive Cloud Storage

Office 365 oferă 1 TB de stocare în cloud pentru fiecare utilizator cu toate planurile sale. Aceasta este o mulțime de stocare, dar nu este nelimitată. Fiecare utilizator primește, de asemenea, 50 GB stocare e-mail, care este separată de limita de stocare a unității dvs..

Folosește OneDrive pentru a stoca și gestiona fișiere care sunt furnizate și cu aplicații desktop, mobile și web. Similar cu Google Drive, puteți sincroniza fișierele folosind OneDrive și le puteți partaja cu ușurință.

Dacă utilizați un computer Windows 10 sau Windows 8, OneDrive vine integrat în acele sisteme de operare. Acest lucru face salvarea fișierelor în cloud și partajarea lor și mai ușoară. De asemenea, puteți deschide fișiere direct de la OneDrive la Microsoft Office și alte aplicații implicite de pe computer.

Aplicații de afaceri în Office 365 și G Suite

Atât Office 365 cât și G Suite vin cu mai multe aplicații pentru a crea documente, foi de calcul, prezentări și multe altele. De asemenea, puteți edita fișierele din acele aplicații direct din stocarea dvs. în cloud.

Aruncăm o privire la aplicațiile oferite de ambele platforme și cum se compară între ele.

Aplicații în G Suite

G Suite vine cu aplicații populare Google precum Gmail, Google Docs, Foi și diapozitive, Google Calendar, Keep, Hangouts și Fotografii.

Aceste aplicații funcționează cel mai bine într-un browser desktop pe toate sistemele de operare. De asemenea, Google are aplicații mobile pentru fiecare dintre ele, atât pentru Android cât și pentru iOS. Dacă utilizați deja un telefon Android, atunci versiunile lor mobile pot veni preinstalate cu telefonul.

Aplicații G Suite

De asemenea, Google are versiuni offline ale unor aplicații care ar funcționa în browserul dvs. Cu toate acestea, funcționalitatea lor offline este destul de limitată și va trebui să faceți individual un fișier disponibil pentru editare offline.

G Suite nu vine cu o aplicație desktop completă pe care o puteți folosi pe computer. Cu toate acestea, aplicațiile lor web sunt destul de bogate în caracteristici și, în cele mai multe cazuri, veți putea să finalizați treaba.

Datorită caracteristicilor sale web și cloud, aplicațiile G Suite sunt mai potrivite pentru echipele sau organizațiile de la distanță care își stochează toate datele în cloud.

Aplicații în Office 365

Un abonament de afaceri Office 365 vă oferă acces la aplicațiile Microsoft Office precum Word, Excel, Powerpoint, Outlook și OneNote. Pentru computere desktop, aceste aplicații sunt în continuare cele mai bogate caracteristici și suită completă de aplicații de birou de pe piață.

Aplicații Office 365

Office 365 oferă, de asemenea, versiuni web și versiunea mobilă a acestor aplicații, dar acestea sunt limitate similare cu Google Docs. Aplicațiile desktop ale Office 365 au stabilit un standard foarte ridicat, cu care nici o aplicație web sau mobilă nu a putut concura.

Pentru întreprinderile legate de ecosistemul Microsoft cu PC-uri Windows, aceste aplicații sunt o opțiune excelentă și pot fi un factor decisiv în ce platformă alegeți.

Instrumente de colaborare în G Suite vs Office 365

Motivul real pentru care întreprinderile doresc să folosească apartamente de birou bazate pe cloud este să faciliteze colaborarea. Acesta este unul dintre principalele puncte de vânzare atât pentru G Suite cât și pentru Office 365.

Să vedem cum gestionează amândoi colaborarea și ce instrumente sunt disponibile pentru echipe pentru a finaliza lucrurile.

Instrumente de colaborare în G Suite

G Suite a început doar cu aplicații bazate pe cloud. Din prima zi, accentul lor principal a fost partajarea și comunicarea ușoară între echipe.

Vine cu Hangouts pentru conferințe video și mesaje text. Hangouts se integrează și cu Google Voice, care vă permite să efectuați apeluri locale și să trimiteți SMS-uri în SUA / Canada gratuit.

Instrumente de colaborare G Suite

G Suite permite, de asemenea, mai multor utilizatori să lucreze simultan la un fișier. Utilizatorii pot lăsa comentarii și note pe documente, pot face sugestii, revizui modificări și reveni la o versiune anterioară.

Google Calendar și Google Keep facilitează crearea de sarcini, liste de activități, evenimente și termene, astfel încât să le poți partaja cu echipa ta sau cu oricine altcineva din lume.

Instrumente de colaborare în Office 365

Office 365 încearcă să imite comportamentul și aspectul versiunilor desktop ale Microsoft Office. Acest lucru face ca instrumentele lor de colaborare să fie ceva mai greu de descoperit și utilizat.

Instrumente de colaborare în Office 365

Acesta permite mai multor utilizatori să lucreze la același document în același timp. Utilizatorii pot lăsa ușor note, comentarii și sugestii.

Folosește Skype pentru mesagerie text și conferință video. Deși are conferințe video gratuite și apeluri Skype-to-Skype, nu are apeluri gratuite Skype-to-phone. Va trebui să cumpărați un număr Skype și să faceți credit pentru a efectua apeluri telefonice locale sau internaționale.

Notă: Skype for Business nu este disponibil cu planurile Office 365 pentru Business și Business Essentials. Este disponibil numai pentru planurile Business Premium și Enterprise.

În general, Office 365 este un pic în urmă în instrumentele de colaborare, ceea ce îl face mai puțin potrivit pentru echipele de la distanță.

G Suite vs Office 365 Security

Securitatea este una dintre preocupările majore pentru întreprinderile mici atunci când utilizează aplicații cloud. Să vedem cum G Suite și Office 365 protejează datele stocate pe platformele lor cloud.

Caracteristici de securitate G Suite

G Suite este construit pe partea de sus a infrastructurii cloud a Google și folosește aceleași niveluri de securitate utilizate de Google însuși. Aceasta include detectarea automată a activității suspecte, încercările de phishing și alte tentative de hacking.

Ca administrator, Google vă permite să setați politici diferite pentru a preveni accesul neautorizat la consola de administrare sau la oricare dintre conturile de utilizator. Puteți utiliza autentificarea cu doi factori și o puteți aplica pentru toți utilizatorii dvs..

De asemenea, vine cu funcția de protecție împotriva scurgerii de date, unde puteți seta cuvinte cheie pentru a bloca orice comunicare ieșită. G Suite are detecție încorporată de spam, virus și malware, care scanează toate documentele și atașamentele.

Caracteristici de securitate Office 365

Office 365 vă permite să activați autentificarea cu mai mulți factori pentru toate parolele utilizatorului. De asemenea, folosește propriile instrumente de AI pentru a învăța obiceiurile de lucru ale fiecărui utilizator pentru a detecta activități suspecte și pentru a le semnaliza dacă ceva pare din loc.

Include un instrument de prevenire a pierderilor de date pentru protejarea împotriva furturilor de date și a scurgerilor de date. Organizația dvs. poate, de asemenea, să restricționeze accesul utilizatorilor la dispozitivele emise de companie utilizând instrumentul de gestionare a dispozitivelor.

Office 365 folosește, de asemenea, instrumentele de detectare a spamului, virusului și malware-ului Microsoft pentru a scana toate documentele, e-mailurile și atașamentele.

Graficul de comparație G Suite vs Office 365

După ce citiți toate informațiile de mai sus, este posibil să vă întrebați care dintre acestea sunt mai bune pentru propria afacere. După cum puteți observa că ambele oferă funcții similare la prețuri similare.

Să comparăm atât G Suite cât și Office 365 unul lângă altul pentru o privire de ansamblu mai rapidă.

CaracteristiciG SuiteOffice 365
PrețuriDe bază – 5 USD / utilizator / lună
Afaceri – 10 USD / utilizator / lună
Enterprise – 29 USD / utilizator / lună
Afaceri esențiale – 6 USD / utilizator / lună
Afaceri – 10 USD / utilizator / lună
Premium Business – 15 USD / utilizator / lună
Planuri de întreprinderi începând de la 8 USD / utilizator / lună cu angajament anual
Stocare in cloud30 GB
Nelimitat (1 TB pentru mai puțin de 5 utilizatori)
1 TB pentru toate planurile
50 GB stocare e-mail
AplicațiiDocumente, Fișe, Diapozitive, Păstrați, Calendar, Hangouts, Gmail, FotografiiWord, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook
Ușurință în utilizare– Mai bune controale admin
– Mai bune aplicații web și mobile
Mai bune aplicații pentru desktop
ColaborareEditare live multi-utilizatori
Hangouts pentru conferințe video și texte
Google Voice pentru apeluri telefonice și SMS
Editare live multi-utilizatori
Skype for Business (disponibil numai cu planuri Business Premium sau Enterprise)
SecuritateE-mail securizat pentru afaceri profesionale
Protecția de securitate a norului Google
Autentificare cu doi factori
Prevenirea pierderilor și scurgerii de date
Integrare în spam, virus și detectare neobișnuită a activității
E-mail securizat pentru afaceri profesionale
Tehnologia de securitate cloud a Microsoft
Autentificare multi-factor
Prevenirea pierderilor și scurgerii de date
Integrare în spam, virus și detectare neobișnuită a activității
IncepeCumpără G SuiteCumpărați Office 365

Concluzie – G Suite vs Office 365 – Care este mai bine?

G Suite și Office 365 sunt ambele apartamente de mare productivitate în cloud. Ambele permit companiei dvs. să colaboreze, să stocheze fișierele online și să le partajeze cu ușurință. Amândoi vă eliberează pentru a lucra de oriunde folosind dispozitive diferite.

Considerăm că G Suite este o alegere mult mai bună pentru proprietarii de afaceri mici. Este mult mai ușor de utilizat, aplicațiile lor web și mobile sunt cele mai bune și probabil că utilizați deja multe dintre aplicațiile lor precum Gmail, Calendar, Fotografii, Google Docs și multe altele.

Un alt avantaj al G Suite este prețul. Dacă sunteți pe un plan de bază, puteți cumpăra mai mult spațiu de stocare și veți obține stocare nelimitată cu planurile lor de afaceri și întreprinderi.

G Suite are, de asemenea, un panou de control admin mult mai simplu, cu tone de documentație. Ca proprietar de afaceri mici, acest lucru singur vă va economisi timp atunci când adăugați angajați și gestionați conturi.

Office 365 este mai potrivit pentru întreprinderile la nivel de întreprindere în care toți angajații lucrează dintr-un birou folosind un computer Windows. Aplicațiile lor pentru desktop sunt de top, mai ales dacă vă aflați într-un ecosistem Windows.

La sfârșitul zilei, alegerea se bazează cu adevărat pe ce platformă sunteți mai familiari? Dacă utilizați Gmail pentru e-mailul personal, atunci vă va plăcea G Suite. Dacă obișnuiești să folosești perspective, atunci îți va plăcea Office 365.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să compari G Suite Google cu Office 365 pentru a afla care este mai bine. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră de pluginuri și instrumente WordPress de top pentru site-urile web de afaceri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me