Nu mai folosiți FeedBurner – treceți la alternative FeedBurner

În 2010, am scris ghidul nostru pas cu pas despre cum să configurați FeedBurner. Cu puțin peste un an în urmă, am decis să nu mai folosim FeedBurner pentru toate site-urile noastre. De când am primit sute de întrebări despre diverse bug-uri, probleme, etc. În acest articol, vom vorbi despre motivul pentru care ar trebui să evitați utilizarea FeedBurner. Dacă îl utilizați deja, atunci vă vom arăta de ce trebuie să opriți utilizarea FeedBurner și cum puteți trece la alternative fiabile FeedBurner.


FeedBurner este mort

FeedBurner este serviciul de gestionare a fluxurilor RSS a Google pe care mulți bloggeri s-au bazat acum câțiva ani (Ce este RSS?). Deși Google nu l-a închis încă, s-a zvonit că, de curând, se zice că Google îl va închide.

FeedBurner nu a văzut nicio funcție sau actualizare atât timp cât ne putem aminti. API-ul FeedBurner a fost eliminat. De asemenea, au retras funcția Adsense pentru Feeds. Toate acestea s-au întâmplat în 2012.

Deci, de ce scrii despre asta acum – doi ani mai târziu?

Ei bine, deoarece tot primim e-mailuri de la utilizatori cu privire la FeedBurner. În ultimele 30 de zile, vechiul nostru ghid de configurare FeedBurner a primit peste 3500 de vizitatori unici din traficul motoarelor de căutare. Deoarece FeedBurner nu are suport, am primit zeci de rapoarte despre erori și solicitări de asistență.

Dorim să indicăm toți utilizatorii în cauză către un articol mai actualizat.

Alternative FeedBurner

În afară de analizele abonaților și capacitatea de a genera bani cu Adsense, FeedBurner a oferit două funcții principale pe care bloggerii le-au iubit.

  1. FeedBurner a oferit bloggerilor o modalitate mai bună de a-și afișa fluxul RSS împreună cu oferirea de opțiuni de partajare utilizatorilor.
  2. FeedBurner a oferit un mod gratuit și ușor pentru utilizatori de a se abona la blogul dvs. prin e-mail.

Să aruncăm o privire la modul în care am înlocuit FeedBurner cu alternative mai bune.

La WPBeginner, folosim feeduri WordPress implicite și le gestionăm pe cont propriu. Utilizarea feedurilor WordPress implicite vă oferă controlul asupra fluxului dvs. Recomandăm utilizatorilor noștri să se bazeze pe funcționalitatea implicită WordPress și să gestioneze fluxurile singure. Iată de ce:

Afișaj destul de feed cu opțiuni de partajare

Chiosc Google Play

Trebuie să înțelegeți că oamenii nu vă vizitează adresa URL de alimentare pentru a vă citi conținutul. În schimb, majoritatea oamenilor folosesc cititori de feeduri precum Feedly, Flipbook, Chiosc Google, etc. Acești cititori de fluxuri îndeplinesc deja majoritatea sarcinilor pe care FeedBurner le-a făcut acum aproximativ cinci ani..

Dacă utilizați FeedBurner pentru o mai bună afișare a feedului și partajare socială, nu mai trebuie să faceți asta. Cu toate acestea, vă puteți educa cu siguranță utilizatorii cu privire la modul de abonare la site-ul dvs..

Abonament la blog prin e-mail

Mulți utilizatori preferă în continuare să primească actualizări pe blog prin e-mail, așa că este crucial să înlocuiți această funcționalitate.

În timp ce pluginul JetPack oferă cea mai apropiată alternativă la abonarea FeedBurner prin funcționalitate prin e-mail, recomandăm cu tărie utilizatorilor noștri să nu folosească.

De ce? Deoarece la fel ca FeedBurner, nu puteți trimite actualizări exclusive abonaților. Singura modalitate de a vă actualiza abonații este făcând o postare publică.

Din moment ce ați luat decizia de a face lucrurile în mod corect, atunci vă recomandăm să începeți să construiți o listă de e-mailuri.

Serviciile profesionale de marketing prin e-mail precum MailChimp, AWeber, etc. vă permit să oferiți abonament la blog prin e-mail și vă oferă întreaga putere a unei platforme robuste de marketing prin e-mail. Obțineți o analiză mai bună, cum ar fi câți utilizatori și-au deschis e-mailul, câți au dat clic pe el, etc..

De asemenea, veți obține o rată de livrare mai mare, ceea ce înseamnă că mai mulți dintre utilizatorii dvs. vor primi actualizările dvs. Nu în ultimul rând, obțineți flexibilitate și opțiuni.

De exemplu, puteți oferi opțiunea de abonare multiplă (actualizări zilnice, actualizări săptămânale etc.) – consultați ghidul nostru despre cum să creați un buletin informativ zilnic și săptămânal.

Folosim MailChimp pentru site-ul nostru și este GRATUIT pentru până la 2000 de abonați.

După ce am acoperit alternativele, să aruncăm o privire asupra modului în care vă puteți îndepărta de FeedBurner.

Mutarea departe de FeedBurner

Dacă ați folosit serviciul de abonare prin e-mail al FeedBurner, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să exportați abonații de e-mail. Pur și simplu conectați-vă la contul dvs. FeedBurner și dați clic pe feedul dvs. După aceasta, faceți clic pe linkul „Aflați mai multe despre abonații dvs.”.

Gestionați-vă abonații FeedBurner

În ecranul următor, derulați în jos în secțiunea Servicii de abonare prin e-mail și faceți clic pe Abonamente de e-mail FeedBurner. Aceasta va extinde secțiunea și veți putea vedea un link pentru a vă gestiona lista de abonați prin e-mail. Faceți clic pe link pentru a vedea abonații dvs. de e-mail.

Abonați prin e-mail FeedBurner

FeedBurner vă va arăta acum lista abonaților de e-mail. Veți vedea un link Export CSV deasupra listei. Pur și simplu faceți clic pe ea și vă va descărca lista în format CSV. Apoi, puteți importa acest fișier într-un serviciu de e-mail de alegere, cum ar fi MailChimp, AWeber, etc.

Exportați abonații dvs. de e-mail FeedBurner

Deoarece folosim MailChimp pentru site-ul nostru, vă vom arăta cum funcționează funcționalitatea de import în MailChimp. Majoritatea altor furnizori au un proces similar.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă conectați la tabloul de bord MailChimp și să creați o nouă listă în MailChimp.

Crearea unei noi liste pentru abonații de e-mail a blogului dvs. în MailChimp

După ce ați creat o nouă listă, puteți importa abonații dvs. de e-mail folosind fișierul CSV pe care l-ați descărcat de pe FeedBurner. Începeți făcând clic pe meniul Liste din tabloul de bord MailChimp și selectați lista recent creată. Aceasta vă va duce la pagina de gestionare a listelor. Acolo trebuie să faceți clic pe Abonați »Import Abonați.

Importați abonații de e-mail FeedBurner la MailChimp

Pe ecranul următor, faceți clic pe opțiunea „Importă dintr-un fișier CSV sau TXT” și apoi importați fișierul CSV pe care l-ați descărcat de la FeedBurner.

După ce ați importat lista, va trebui să creați o campanie RSS to Email.

Diferite servicii de e-mail marketing vor avea nume diferite pentru această funcționalitate. În MailChimp, o numesc campania RSS la e-mail. În AWeber, ei îl numesc Broadcasts. Pur și simplu Google „numele serviciului tău de e-mail și RSS blog-ul tău”, vei găsi un tutorial pentru asta.

După ce aveți toată această configurare, atunci puteți dezactiva abonamentele de e-mail în FeedBurner, astfel încât utilizatorii să nu primiți două e-mailuri. Puteți face acest lucru accesând fila Publicitate din FeedBurner și faceți clic pe linkul Abonamente prin e-mail din coloana din stânga.

Amintiți-vă că atunci când tranzacționați abonații de e-mail la un nou serviciu de e-mail, puteți pierde unii abonați, dar aceștia sunt abonați inactivi pe care probabil că nu le doriți oricum.

Redirecționați Abonații FeedBurner Înapoi la Feed WordPress

Era obișnuit ca bloggerii să-și redirecționeze URL-ul de alimentare WordPress către pagina FeedBurner. Unii au făcut-o cu un plugin precum FD FeedBurner, în timp ce alții au folosit funcționalitatea încorporată a temei, iar cei mai pricepuți au folosit un fragment de cod..

Dacă utilizați oricare dintre metodele de mai sus pentru a redirecționa feedul dvs. WordPress implicit, atunci vă rugăm să nu mai utilizați imediat.

Cel mai bun mod de a verifica dacă redirecționați fluxul dvs. este accesând adresa URL a fluxului dvs. RSS:

http://www.yoursite.com/feed/

Dacă aceasta redirecționează către FeedBurner, atunci nu ați rezolvat-o.

În continuare, scrie o postare pe blog și roagă-ți abonații să actualizeze URL-ul și, eventual, să-i educe despre cum se pot abona la site-ul tău folosind alți cititori.

Important: NU Ștergeți feed-ul dvs. FeedBurner. Există câteva site-uri care vă vor spune să ștergeți feed-urile FeedBurner, care se presupune că vă vor redirecționa abonații, dar nu este posibil. Este o idee groaznică și vă veți pierde abonații. De ce?

Deoarece atunci când ștergeți feedul dvs., FeedBurner va adăuga o nouă postare notificând cititorilor dvs. că s-a mutat feedul dvs. Aceasta nu actualizează automat adresa URL a feedului pentru cititorii de fluxuri ai utilizatorului dvs. Dacă utilizatorul nu întreprinde nicio acțiune în termen de 15 zile, atunci îl pierzi pe abonat pentru totdeauna. Mai mult, după 30 de zile, un concurent poate solicita adresa URL a FeedBurner și toți utilizatorii care nu și-au actualizat fluxurile vor începe să primească actualizările sale.

Încă o dată, NU Ștergeți fluxurile FeedBurner.

Pur și simplu scrieți o postare pe blog pentru a anunța cititorii să își actualizeze adresele URL. Educați-le cu resurse despre cum le pot face.

După aceea, pur și simplu, lăsați FeedBurner să moară cu o moarte lentă.

În acest fel, cei care nu-și actualizează URL-ul de alimentare în cititorul lor RSS continuă să obțină conținut nou, dar toți cititorii noștri se abonează corect.

Creați Formulare de abonament, Pagina de abonare și multe altele

Acum, după ce v-ați creat lista de e-mail și ați revenit în mod implicit la adresa URL a feedului WordPress, ar trebui să faceți actualizări corespunzătoare site-ului dvs., cum ar fi să eliminați toate mențiunile URL-ului FeedBurner, să actualizați formularele de înscriere prin e-mail etc..

Banner OptinMonster

Pentru a adăuga formulare de înscriere pe site-ul dvs., vă recomandăm să utilizați OptinMonster. Vă permite să creați forme opt-in eficiente, cum ar fi formularele de înscriere în bara laterală, după formularele de postare, bara de subsol plutitoare, diapozitive, pop-up-uri pentru lightbox etc..

Îl folosim pe site-ul nostru și ne-a ajutat să ne creștem lista de e-mailuri cu 600%.

În continuare, probabil că doriți să creați o pagină de abonament care arată cititorilor cum se pot abona la site-ul dvs..

Deoarece utilizați feedul WordPress implicit, aveți o mulțime de opțiuni de flexibilitate și personalizare.

Puteți adăuga miniaturi la fluxurile dvs. RSS, puteți adăuga alt conținut personalizat la fluxurile RSS sau puteți crea în întregime fluxuri RSS personalizate..

O altă caracteristică excelentă care este încorporată cu WordPress este feed-urile specifice categoriei. Puteți permite utilizatorilor dvs. să se aboneze la categorii individuale cu feed RSS de categorie. Citiți articolul nostru despre cum să le permiteți utilizatorilor să se aboneze la categorii în WordPress.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să găsiți o modalitate de a face față dispariției FeedBurner și să treceți la opțiuni mai bune. Vă recomandăm să încetați să utilizați FeedBurner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me