Shopify vs WooCommerce – Care este platforma mai bună? (Comparaţie)

Te gândești să începi un magazin online? Nu sunteți sigur dacă ar trebui să folosiți Shopify sau WooCommerce?


Shopify și WooCommerce sunt cele două platforme de eCommerce de top din lume, fiecare având propriile pro și contra.

Ca proprietar de afaceri, alegerea platformei de comerț electronic adecvat care să se potrivească nevoilor afacerii dvs. este crucială pentru succesul dvs..

În acest ghid, vă vom arăta o comparație detaliată între Shopify și WooCommerce. Scopul este de a descompune avantajele și dezavantajele acestora pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună opțiune pentru magazinul dvs. de comerț electronic.

Shopify vs WooCommerce

Întrucât este o comparație detaliată a Shopify vs WooCommerce, iată un tabel rapid de conținut:

 • Opțiuni de asistență

Prezentare generală: Shopify vs WooCommerce

Înainte de a începe cu comparația noastră în profunzime a celor mai populare două platforme de comerț electronic pe web, este important să acoperim elementele de bază și să evidențiem ce face ca această platformă să iasă în evidență.

Ce este Shopify?

Shopify este o platformă de comerț electronic integral în unul, care îți ușurează crearea unui magazin online, acceptarea plăților și gestionarea inventarului tău dintr-o singură platformă, fără să te preocupe vreodată de aspectele tehnice ale gestionării unui site web, precum găzduirea web, securitate, cache, etc..

Ce este WooCommerce?

WooCommerce este un plugin eCommerce open-source creat pentru WordPress. Vă permite să folosiți cel mai puternic sistem de gestionare a conținutului (CMS) și să îl utilizați pentru a rula un magazin online. Datorită naturii open-source, puteți personaliza fiecare aspect al magazinului dvs. și puteți construi cu ușurință extensii personalizate.

Decizia de a alege între cele două platforme depinde în totalitate de nevoile dvs. și de nivelul de abilități.

Ce trebuie să căutați în platforma dvs. de comerț electronic?

Există puține lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când începeți un magazin online. Acești factori cheie vă vor ajuta să decideți ce platformă este mai potrivită pentru nevoile dvs..

 • Buget – Costul inițial al începerii unui magazin de comerț electronic complet funcțional.
 • Ușurință în utilizare – Ar trebui să fie ușor de utilizat chiar și pentru începători absoluti.
 • Metode de plata – Ar trebui să aibă suport pentru mai multe metode de plată (de exemplu, PayPal, Stripe, alți procesatori de comercianți).
 • integrările – Număr de servicii și instrumente terțe pe care le puteți integra pentru a vă dezvolta afacerea.
 • scalabilitate – Platforma ar trebui să fie în măsură să se extindă pe măsură ce afacerea dvs. crește.

Acestea sunt cerințele foarte de bază pe care trebuie să le aibă în vedere toți proprietarii magazinelor online. Cu toate acestea, în funcție de nevoile dvs., este posibil să doriți să analizați și alte opțiuni precum transportul, administrarea stocurilor, facturarea, impozitele, transferul etc..

Scopul nostru cu acest articol este să aruncăm o privire aprofundată asupra modului în care Shopify și WooCommerce stau la aceste cerințe de bază și care dintre ele este cea mai potrivită pentru nevoile dvs..

Cost: Shopify vs WooCommerce

Costul este adesea cea mai importantă considerație pentru proprietarii de site-uri de comerț electronic. Trebuie să evaluați costul de pornire, ținând cont, de asemenea, de costurile variabile pentru serviciile și software-ul suplimentar.

Adevăratul cost al utilizării Shopify

Shopify face foarte ușor să îți pornești magazinul online. Planul lor de bază începe de la 29 USD pe lună și puteți face upgrade la planul Shopify pentru 79 USD sau planul Advanced Shopify pentru 299 USD pe lună.

Prețurile magazinelor

Fiecare dintre aceste planuri include nume de domeniu, certificat SSL și găzduire web.

Planul de bază vine cu suficiente caracteristici pentru a configura un nou magazin online. Puteți adăuga produse nelimitate, 2 conturi de utilizator, stocare nelimitată de fișiere și multe altele.

Cu toate acestea, acest preț nu include instrumente și suplimente ale unor terțe părți de care va trebui să duceți magazinul Shopify la nivelul următor. Pe măsură ce afacerea dvs. crește, aceste costuri vor începe să se adauge și în curând veți plăti mult mai mult decât planul de bază.

Plățile sunt un alt factor care îți afectează costurile. Shopify oferă propria soluție Shopify Payments, care costă 2,9% + 30 cenți pe tranzacție.

Dacă doriți să utilizați gateway-uri de plată terțe sau propriul cont de comerciant, atunci vi se va percepe o taxă forfetară de 2,0% pentru toate tranzacțiile. Puteți reduce această taxă la 0,5% utilizând planul Shopify Advanced care costă 299 USD pe lună.

Aceste taxe de procesare a plăților sunt destul de abrupte atunci când utilizați gateway-uri de plată externe. Cu toate acestea, dacă tocmai începeți și doriți să utilizați soluția de plată Shopify, taxele sunt destul de comparabile cu platformele populare precum Stripe și Braintree.

Adevăratul cost al utilizării WooCommerce

WooCommerce este un plugin de comerț electronic pentru WordPress.org (cunoscut și sub denumirea de WordPress găzduit de sine stătător). Este open source și disponibil gratuit ca plugin WordPress.

Cu toate acestea, veți avea nevoie de un nume de domeniu, un certificat SSL și un cont de găzduire WordPress pentru a începe un magazin WooCommerce.

De obicei, un nume de domeniu costă 14,99 USD, Certificatul SSL costă 69,99 USD, iar găzduirea web în jur de 7,99 USD / lună. Acest lucru nu este ieftin, în special atunci când abia începeți.

Din fericire, există mai multe companii de hosting care oferă acum planuri specializate de găzduire WooCommerce, ceea ce reduce semnificativ costurile.

Noțiuni introductive cu WooCommerce

Bluehost, un furnizor oficial de găzduire recomandat de WordPress și WooCommerce, a acceptat să ofere utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit, certificat SSL gratuit și o reducere la gazduirea web.

Acest lucru vă va ajuta să începeți magazinul online cu prețuri de până la 6,95 USD / lună.

După cum vedeți, costul de pornire a unui magazin de bază WooCommerce este semnificativ mai mic decât Shopify. WooCommerce nu vă percepe nicio taxă procentuală din tranzacțiile dvs., ceea ce reprezintă un avantaj foarte bun.

Dar costurile WooCommerce încep să se adauge pe măsură ce achiziționați extensii plătite. Costurile dvs. de găzduire vor crește, de asemenea, odată cu creșterea magazinului dvs. online.

Cu toate acestea, un avantaj clar al utilizării WooCommerce este că de multe ori puteți găsi alternative gratuite la extensiile plătite. De asemenea, vă puteți menține costurile sub control, achiziționând doar instrumentele și pluginurile după cum aveți nevoie.

Cu numărul de teme gratuite și suplimente gratuite disponibile pentru WooCommerce, este cu siguranță câștigătorul când vine vorba de costuri.

Câștigător: WooCommerce

Ușor de utilizat: Shopify vs WooCommerce

Majoritatea utilizatorilor care încep un magazin online nu sunt designeri sau dezvoltatori web. Chiar și utilizatorii care sunt familiarizați cu conceptele de bază au nevoie de o platformă ușor de utilizat și care își iese din cale.

Să vedem cum se acumulează Shopify și WooCommerce în ceea ce privește ușurința în utilizare.

Shopify – Ușor de utilizat

Shopify este o platformă găzduită complet, ceea ce înseamnă că nu trebuie să instalați, să gestionați sau să actualizați niciun software. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji pentru probleme de securitate, performanță, copii de rezervă și compatibilitate.

De îndată ce vă înscrieți, vă ajută să alegeți un design pentru site-ul dvs. web. După aceea, ei te parcurg prin personalizare și apoi te ajută să adaugi produse.

Personalizare magazin

Shopify vine cu o interfață intuitivă de drag and drop. Gestionarea produselor, a vânzărilor și a inventarului din Shopify este o briză.

Unul dintre dezavantajele acestei experiențe ghidate, lustruite și extrem de optimizate este faptul că vă limitează controlul. Puteți utiliza instrumentele de proiectare și dezvoltare furnizate de Shopify sau suplimente disponibile pe piața lor.

Totuși, acest lucru nu este atât de rău pe cât pare. Pentru majoritatea utilizatorilor, selecția largă de extensii și teme disponibile în Shopify, este mai mult decât suficientă pentru a începe și a vă dezvolta magazinul online.

WooCommerce – Ușor de utilizat

WooCommerce nu este o platformă găzduită precum Shopify. Aceasta înseamnă că va trebui să instalați WooCommerce, să gestionați actualizări, să păstrați copii de rezervă și să vă asigurați că site-ul dvs. web este securizat. Există o mulțime de pluginuri gratuite și plătite care pot automatiza majoritatea acestor sarcini pentru dvs..

Asistentul de configurare WooCommerce

WooCommerce este foarte flexibil când vine vorba de personalizări. Aveți control complet asupra întregii platforme. Puteți adăuga orice funcționalitate imaginabilă pe site-ul dvs. web cu ajutorul a peste 55.000 de pluginuri WordPress.

Cu toate acestea, nu există o tracțiune încorporată & constructor de proiectare drop. Puteți utiliza unul dintre constructorii de pagini WordPress, cum ar fi Beaver Builder, dar vă aduce un plus.

Cel mai mare dezavantaj al flexibilității este faptul că vine cu o curbă de învățare și necesită o gestionare mai practică a site-ului dvs. web. De asemenea, trebuie să vă înscrieți pentru un cont de comerciant sau un serviciu similar, cum ar fi Stripe / PayPal.

Deși asistentul de configurare ghidat WooCommerce este util, nu se apropie de bordul și ușurința de utilizare a Shopify.

Câștigător: Shopify

Modalități de plată: Shopify vs WooCommerce

Există multe gateway-uri de plată pe care le puteți utiliza pentru a accepta plățile online. Este posibil ca unele metode de plată să nu vă fie potrivite, iar altele să nu fie disponibile pentru clienții dvs..

Acesta este motivul pentru care este important ca platforma pe care o alegeți să ofere mai multe opțiuni de plată. Să aruncăm o privire la cum se compară Shopify și WooCommerce atunci când vine vorba de integrări de plată.

Opțiuni de plată în Shopify

Shopify oferă o mulțime de opțiuni de plată pe care le puteți utiliza pentru a primi plăți de la clienți. Are soluția proprie de plăți numită Shopify Payments (alimentată de Stripe), precum și toate gateway-urile de plată populare ale terților..

Cumpărați plăți

Problema este că Shopify percepe o taxă suplimentară de 2% pentru fiecare tranzacție efectuată prin gateway-uri de plată a terților. Aceasta este în plus față de taxele de tranzacție percepute de gateway-ul de plată. Puteți reduce taxa la 0,5% plătind 299 USD pe lună pentru planul Advanced Shopify.

Shopify Payments are comisioane forfetare cu cardul de credit, dar nici alte comisioane de tranzacție. Ratele cărților de credit încep de la 2,9% + 30 ¢ pentru planul de bază și scad pentru alte planuri.

Opțiuni de plată în WooCommerce

WooCommerce oferă în mod implicit plăți PayPal și Stripe. De asemenea, acceptă toți ceilalți furnizori de servicii de plată populare prin suplimente.

Metodele de plată WooCommerce

Pentru gateway-urile de plată, WooCommerce are chiar suport pentru multe servicii de plată regionale și mai puțin populare. Întrucât nu există nicio barieră la intrare, orice companie de plăți poate crea suplimente pentru WooCommerce și poate oferi suport pentru aceasta.

În calitate de platformă găzduită de dvs., vi se plătesc numai taxe de tranzacție de către gateway-ul de plată sau banca dvs. WooCommerce nu vă percepe niciodată o taxă de% pentru tranzacțiile din magazin, ceea ce reprezintă un plus major.

Dacă alegeți propriul cont de comerciant și utilizați o poartă terță parte este important pentru dvs., atunci veți economisi MULTE bani folosind WooCommerce. Dar dacă sunteți un magazin mic și doriți să utilizați Payify Payments, care au aceleași rate de card de credit ca Stripe / Paypal, atunci nu face nici o diferență.

Câștigător: Tie

Integrări și suplimente: Shopify vs WooCommerce

Oricât de robustă este o platformă de comerț electronic, vei avea întotdeauna nevoie de instrumente și servicii terțe pentru a-ți dezvolta magazinul. De exemplu, un software de marketing prin e-mail, instrument de generare de plumb, instrumente de analiză, servicii de informare etc..

Atât Shopify, cât și WooCommerce au un director de extensii masive și se integrează cu multe servicii terțe.

Componente și integrări Shopify

Shopify vine cu o API puternică și un App Store de unde puteți cumpăra suplimente terțe pentru magazinul dvs. Shopify. Au sute de aplicații în magazin care acoperă fiecare caracteristică pe care doriți să o adăugați în magazin.

Magazin de aplicații Shopify

Pentru generarea de plumb, acestea au integrări cu software precum OptinMonster, care vă ajută să creșteți lista de e-mailuri și să reduceți abandonarea coșurilor. Au aplicații pentru SEO, recenzii despre produse, reduceri, numărătoare inversă și multe altele.

Magazinul de aplicații Shopify conține aplicații gratuite și plătite. Aplicațiile gratuite sunt de obicei create de servicii terțe care au propriile prețuri, iar aplicația integrează magazinul dvs. în API-urile lor. Prețurile pentru suplimentele plătite variază și majoritatea aplicațiilor oferă abonamente lunare.

Integrări și integrări WooCommerce

Extensii WooCommerce

WooCommerce este open source și construit pe WordPress. Acest lucru vă oferă acces la peste 55.000 de plugin-uri gratuite WordPress și multe alte pluginuri plătite.

Puteți utiliza aceste suplimente pentru a adăuga gateway-uri de plată, generare de plumb, SEO, optimizare a performanței și aproape orice caracteristică la care vă puteți gândi.

Datorită barierei de intrare reduse, pentru WooCommerce sunt disponibile mai multe integrări și suplimente decât Shopify. Aproape toți instrumentele și furnizorii de servicii terți au propriile pluginuri pentru a se integra perfect cu magazinul dvs. WooCommerce.

De asemenea, puteți angaja un dezvoltator pentru a crea o integrare sau un plugin doar pentru propriul site web. Cu toate acestea, este important să rețineți că WooCommerce este mult mai ușor de personalizat. După ce personal am trecut prin procesul de trimitere a unui plugin pentru WordPress și de trimitere a unei aplicații la magazinul Shopify, putem spune că procesul este extrem de greu pentru Shopify vs WooCommerce.

Câștigător: WooCommerce

Shopify vs WooCommerce Dropshipping

Cumpărături de cumpărături Shopify vs WooCommerce

Dropshipping este o afacere online în care un magazin de comerț electronic nu ține produsele în stoc. În schimb, completează comanda prin achiziționarea de produse de la furnizori și apoi expedierea lor direct către clienți.

Datorită aerului scăzut, dropshipping a devenit popular în întreaga lume. Mulți dintre utilizatorii noștri ne-au cerut să comparăm WooCommerce cu Shopify pentru dropshipping și care dintre ei este mai bun pentru o afacere de dropshipping..

Dropshipping cu Shopify

Când construiți o afacere de tip dropshipping, partea frontală a site-ului dvs. web va arăta la fel ca orice magazin online. Utilizatorii dvs. vor putea să răsfoiască produsele, să le adauge în coș și să efectueze plata, la fel cum ar face în orice alt magazin de comerț electronic..

În funcție de furnizorii pe care îi alegeți, va trebui să plasați comanda utilizatorului pentru expediere.

Shopify are, de asemenea, aplicații de integrare pentru mai multe piețe populare de tip dropshipping, cum ar fi AliExpress, Oberlo, Printify și multe altele. Cu toate acestea, fiecare dintre aceste piețe de produse are propriile taxe de membru, transport și alte taxe de care trebuie să țineți cont atunci când construiți site-ul dvs. dropshipping cu Shopify.

Dropshipping cu WooCommerce

WooCommerce este o alegere populară printre întreprinderile de tip „dropshipping”. În principal, deoarece WooCommerce vă permite să instalați extensii care fac ca împlinirea comenzii să devină o briză.

Puteți găsi cu ușurință extensii care vă permit să importați instantaneu produse, să îndepliniți comenzi de pe site-ul dvs. web și multe altele. Puteți chiar să vă creați propria piață de comerț electronic care să permită altor vânzători să vândă pe site-ul dvs. web.

Rețineți că furnizorul și vânzătorul dvs. pot avea cerințe minime de comandă, taxe de membru și alte taxe. Trebuie să țineți cont de acestea atunci când adăugați produse la magazinul dvs. de expediție WooCommerce.

Câştigător: WooCommerce

Scalabilitate și creștere: Shopify vs WooCommerce

Probabil ați auzit termenul „dureri de creștere” de la diverși CEO. Pe măsură ce afacerea dvs. crește, veți avea nevoie de mai multe resurse pentru a face față provocărilor și obiectivelor noi.

Shopify și WooCommerce pot fi ambele dimensionate pentru a gestiona o cantitate mare de trafic și comenzi, dar nu sunt create egale. Să aruncăm o privire la cum se compară aceste două platforme de comerț electronic atunci când vine vorba de scalabilitate.

Scalabilitate pe Shopify

Shopify întreprindere

Shopify gestionează părțile tehnice ale magazinului dvs. ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la performanță, securitate și scalabilitate. Odată ce afacerea dvs. începe să crească, puteți pur și simplu să vă actualizați planurile Shopify.

Infrastructura lor poate gestiona cu ușurință afacerea dvs. în creștere, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la perioadele de oprire, backup-uri, actualizări sau securitate. De asemenea, oferă servicii pentru întreprinderi ca parte a planului Shopify Plus.

Aceasta elimină partea dureroasă a creșterii, dar se adaugă și costurilor dvs. de afaceri. Cheltuielile dvs. vor crește și va trebui să planificați în consecință.

Partea bună este că costurile dvs. vor fi compensate prin faptul că nu trebuie să angajați / să gestionați o echipă tehnică internă.

Scalabilitate pe WooCommerce

WooCommerce Scalability

WooCommerce este o platformă găzduită de sine, care vă face responsabil pentru menținerea actualizărilor, copiilor de rezervă și securității site-ului dvs. web.

Planul dvs. de găzduire WooCommerce de start ar rămâne fără resurse pe măsură ce magazinul dvs. începe să obțină mai mult trafic.

Partea bună este că aveți o mulțime de opțiuni pentru a gestiona creșterea, deoarece vă controlați în totalitate site-ul. Începând cu o gestionare mai bună a resurselor, cu memorie în cache pentru modernizarea planului de găzduire către servere mai puternice.

Costurile dvs. de găzduire WooCommerce vor crește, dar veți avea un control mai bun asupra resurselor și vă puteți asigura că nu plătiți pentru resursele de care nu aveți nevoie. Puteți utiliza un furnizor de găzduire WordPress gestionat, cum ar fi WP Engine sau LiquidWeb, pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți magazinul WooCommerce.

În ciuda controlului oferit de WooCommerce, unii proprietari de afaceri preferă pur și simplu o soluție fără probleme.

Câștigător: Shopify

Opțiuni de asistență pentru WooCommerce vs Shopify

Atât WooCommerce, cât și Shopify sunt destul de ușor de utilizat. Cu toate acestea, uneori este posibil să ai nevoie de ajutor pentru a afla cum să faci ceva nou în magazin.

Să vedem cum se ocupă WooCommerce și Shopify de asistență și care sunt opțiunile dvs. pentru a obține ajutor atunci când este nevoie.

Opțiuni de asistență pe Shopify

Shopify este o platformă complet găzduită, ceea ce înseamnă că controlează software-ul și sunt cei care își cunosc cel mai bine platforma.

Shopify oferă asistență 24/7 prin chat live, telefon, e-mail și Twitter. Pentru utilizatorii care doresc să remedieze lucrurile pe cont propriu, Shopify oferă documentație extinsă, ghiduri practice, baze de cunoștințe, tutoriale video și forumuri..

Opțiuni de asistență Shopify

De asemenea, menține un director al experților Shopify pe care îl puteți angaja dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar sau dacă doriți să integrați o soluție terță parte.

Shopify nu oferă asistență pentru aplicații sau teme terțe pe care le utilizați.

Opțiuni de asistență pentru WooCommerce

WooCommerce este cea mai populară platformă de comerț electronic din lume, ceea ce înseamnă că există o mulțime de opțiuni de asistență pe care le puteți utiliza atunci când este nevoie.

Site-ul oficial conține documentație extinsă, tutoriale și ghiduri care vă permit să vă ajutați. De asemenea, au forumuri de asistență unde puteți obține ajutor de la alți utilizatori și experți WooCommerce.

WooCommerce este o platformă găzduită de sine stătător, ceea ce înseamnă că furnizorul dvs. de găzduire este responsabil pentru furnizarea de asistență pentru problemele legate de serverul dvs..

Pentru tema și extensiile WooCommerce, dezvoltatorii sunt responsabili să răspundă la întrebările de asistență cu privire la produsele lor.

Datorită imensei sale popularități, este destul de ușor și de multe ori mai ieftin să găsești dezvoltatori care să te ajute să rezolvi probleme cu magazinul tău WooCommerce. Puteți găsi dezvoltatori pe site-urile independente pentru a remedia problemele WooCommerce.

Câştigător: Shopify

WooCommerce vs Shopify: Care este cea mai bună platformă de comerț electronic?

Shopify și WooCommerce sunt ambele platforme puternice pentru a începe magazinul dvs. de comerț electronic. Se reduce cu adevărat la abilitățile și preferințele dvs. personale.

Shopify este mult mai ușor de utilizat. Nu vă solicită să instalați nimic și puteți începe rapid. Configurarea plăților este mai ușoară și au planuri de preț ușor de înțeles.

Dezavantajul Shopify este că nu deții controlul asupra a tot. Costurile dvs. pot crește cu taxele de tranzacție, suplimente și integrări. Opțiunile dvs. de actualizare sunt limitate la anumite planuri și nu puteți gestiona costurile pe bază de plată.

WooCommerce este open source și vă oferă un control complet asupra site-ului dvs. web. Costul este mult mai mic pentru a începe un magazin online cu WooCommerce, în special cu aceste companii de găzduire WooCommerce.

Dezavantajul este că va trebui să întrețineți software-ul. Vine cu un pic de curbă de învățare. Cu toate acestea, milioane de începători îl folosesc deja și trec destul de repede în faza de învățare.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții rentabile și doriți să dețineți controlul complet asupra magazinului dvs. online, atunci WooCommerce este cea mai bună platformă pentru dvs..

Dacă doriți ceva complet fără probleme care să aibă scalabilitate infinită, atunci Shopify este cea mai bună platformă pentru dvs..

Sperăm că acest articol v-a ajutat să comparați argumente pro și contra Shopify vs WooCommerce. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum să alegeți cel mai bun constructor de site-uri web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map