Squarespace vs WordPress – Care este mai bun? (Argumente pro şi contra)

Squarespace și WordPress sunt doi construitori de site-uri web populare care vă permit să creați cu ușurință un site web, fără abilități tehnice sau cunoștințe de programare.


Recent, cititorii noștri ne-au cerut să comparăm Squarespace cu WordPress, deoarece vedeau o mulțime de reclame la TV pentru ambele platforme.

În acest articol, vom compara Squarespace vs. WordPress cu lista de argumente pro și contra pentru fiecare platformă. Speranța noastră este că, după ce ai citit comparația noastră, poți alege care este mai bine pentru tine.

Comparatie Squarespace vs WordPress

Notă: Această comparație se face între Squarespace și WordPress care este găzduit (nu WordPress.com). Vedeți diferența dintre WordPress-ul propriu găzduit față de WordPress.com.

Deoarece dorim să creăm cea mai detaliată comparație WordPress vs Squarespace, am împărțit articolul în mai multe secțiuni. Vom analiza fiecare secțiune și vom vedea care platformă oferă cel mai mare beneficiu pentru un utilizator de nivel începător.

 • Ușurință în utilizare
 • Cheltuieli
 • Proiectare și șabloane
 • Extensii și integrări
 • E-commerce
 • Portabilitatea datelor
 • Limbi și internaționalizare

Gata? Să începem.

Ușurința de utilizare și curba de învățare

Cei mai mulți proprietari de afaceri și utilizatori la nivel de începător nu sunt familiarizați cu HTML, CSS și alte lucruri legate de cod. Ei doresc o platformă care să îi ajute să creeze cu ușurință un site web, fără să angajeze un dezvoltator.

Să vedem cum se acumulează atât WordPress, cât și Squarespace în această categorie.

WordPress

WordPress este cea mai bună alegere printre utilizatorii care doresc să pornească un blog sau proprietarii de afaceri mici care construiesc un site web de bricolaj. Peste 32% din toate site-urile web sunt alimentate de WordPress.

Deși WordPress este destul de intuitiv și ușor de utilizat, există cu siguranță o ușoară curbă de învățare.

Începătorii vor trebui să se familiarizeze cu terminologia WordPress și concepte, cum ar fi diferența dintre postări și pagini, categorii vs etichete, teme de înțelegere și pluginuri.

Editorul de conținut implicit WordPress este destul de ușor de utilizat. Vine cu blocuri personalizate pentru a adăuga elemente de conținut în paginile dvs., astfel încât să puteți construi machete frumoase cu conținut bogat în media.

Editorul WordPress implicit

În ciuda ușoarei curbe de învățare, în experiența noastră, majoritatea utilizatorilor se adaptează rapid la WordPress.

Squarespace

Spre deosebire de WordPress, Squarespace nu vine cu o mulțime de opțiuni. Această lipsă de alegere o face foarte simplă și ușor de utilizat. Chiar și începătorii absolute pot scrie rapid conținut și publica.

Editor de pagini spațiu

Squarespace folosește, de asemenea, un editor de bloc similar cu WordPress. Adăugarea de imagini, videoclipuri și fișiere audio este mai simplă decât WordPress. Există o mulțime de blocuri de conținut și de opțiuni de control al layout-ului în editorul de blocuri.

Squarespace vă permite să vă personalizați șabloanele și paginile utilizând un editor vizual. Cu toate acestea, sunteți limitat la opțiunile disponibile în personalizator. Este un mediu controlat, ceea ce înseamnă că opțiunile dvs. sunt limitate.

Concluzie

Squarespace este puțin mai bun decât WordPress din cutie din punct de vedere al ușurinței în utilizare pentru începătorii absoluti. Cu toate acestea, funcțiile limitate pot să nu fie ideale pentru toți proprietarii de afaceri.

Pe de altă parte, WordPress oferă începătorilor o mulțime de opțiuni chiar de la început, care ar putea fi confuze la început, dar este mult mai flexibil pe termen lung.

Există mai multe pluginuri pentru constructorul de pagini WordPress pe care le puteți utiliza pentru a crea site-uri web personalizate complet cu drag and drop (fără a angaja un dezvoltator).

Costurile

Știind cât costă fiecare platformă este important în luarea unei decizii de afaceri. Să ne uităm la cât costă Squarespace față de cât costă WordPress.

WordPress

WordPress în sine este gratuit. Puteți descărca, utiliza și construi pe WordPress. Este un software open source cu licență GPL care vă oferă toată libertatea și controlul.

Pentru a vă construi site-ul cu WordPress, va trebui să înregistrați un domeniu și să vă înscrieți pentru un cont de găzduire web.

În funcție de nevoile dvs., puteți alege un plan de găzduire partajat, hosting VPS sau chiar găzduire WordPress gestionată. Planurile de găzduire partajate funcționează pentru cele mai mici site-uri web personale și de afaceri.

Consultați ghidul nostru despre cum să alegeți cea mai bună găzduire WordPress.

Costul găzduirii web și al numelui de domeniu variază în funcție de furnizorul de hosting cu care mergi. Sunteți responsabil de cât de multe resurse aveți nevoie pentru site-ul dvs. web și cât de mult veți plăti pentru asta.

Cu peste 6800 de șabloane gratuite și peste 54.000 de plugin-uri gratuite, puteți rula site-ul dvs. cu prețul de până la 2,75 USD pe lună (care include numele de domeniu și găzduirea dvs. – vă recomandăm Bluehost sau SiteGround).

Unul dintre motivele pentru popularitatea WordPress este că costul general al construirii site-ului dvs. cu WordPress este foarte mic.

În afară de asta, puteți modifica planul dvs. de găzduire pe măsură ce site-ul dvs. crește. Aceasta înseamnă că veți plăti doar pentru resursele pe care le utilizați efectiv, deci este mai ușor să controlați costurile site-ului dvs. web.

Avem un articol detaliat cu privire la costul construirii unui site WordPress și cum să îl menținem sub buget.

Squarespace

Planul personal pentru Squarespace începe de la 12 USD pe lună (facturat anual) sau 16 USD lună în lună. Acesta este puțin mai mult decât un plan de găzduire partajat pentru WordPress.

Planuri de prețuri pentru spațiul spațial

Cu toate acestea, spre deosebire de un plan de hosting de WordPress partajat, acest plan personal vine cu funcții foarte limitate. Puteți adăuga doar doi contribuitori la site-ul dvs. și nu puteți vinde produse.

Întrucât puteți începe un magazin online cu WordPress pentru mai puțin de atât.

Planul de afaceri al spațiului spațial începe de la 18 USD pe lună (facturat anual) sau 26 USD lună în lună. Include suport pentru comerțul electronic, dar percep o taxă de tranzacție de 3%. Planul de afaceri vine cu contribuabili nelimitați, pagini și funcții avansate suplimentare.

De asemenea, au planuri separate pentru magazinele online, începând de la 26 USD pe lună, fără taxe suplimentare de tranzacție.

Concluzie

WordPress bate Squarespace cu planuri de prețuri flexibile disponibile dintr-o varietate de servicii de găzduire web din întreaga lume.

Costul depinde de cât de multe resurse utilizați și veți avea acces la toate funcțiile WordPress chiar din cutie.

Proiectare și șabloane

Atât WordPress cât și Squarespace vin cu șabloane gata făcute și instrumente de proiectare pentru a vă facilita crearea unui site personalizat.

Să vedem care dintre ele vă oferă mai multe opțiuni și instrumente pentru a crea site-uri web bine proiectate.

WordPress

WordPress oferă acces la mii de șabloane de site-uri gratuite și plătite. Aceste șabloane sunt foarte personalizabile, permițându-vă să utilizați propriul logo al site-ului, culorile, încărcați propriile dvs. imagini și multe altele.

Multe teme WordPress vin cu mai multe opțiuni de dispunere, glisează și pictează construitori de pagini, glisante, galerii foto și alte tone de funcții.

Indiferent de tipul de site web pe care îl construiți, veți găsi sute de șabloane proiectate profesional pentru acest post.

Teme WordPress

Mulți începători consideră că această abundență de alegeri este un pic copleșitoare. Iată câteva dintre alegerile noastre pentru cele mai bune teme WordPress pentru diferite tipuri de site-uri web.

 • Cele mai bune teme gratuite de blog WordPress
 • Cele mai bune teme WordPress pentru site-urile web de afaceri
 • Cele mai bune teme din revista WordPress
 • Cele mai bune teme WordPress simple

Pentru mai multe despre acest subiect, consultați articolul nostru despre cum să alegeți cea mai bună temă WordPress pentru site-ul dvs. web.

În mod alternativ, puteți începe, de asemenea, cu tema Divi, care este o temă principală cu o mulțime de skinuri personalizate și glisare completă & controlul căderilor.

Squarespace

Squarespace oferă șabloane de site-uri gata pregătite organizate în diferite categorii. Există teme pentru toate categoriile populare de site-uri web, cu modele profesionale care arată bine pe toate dispozitivele.

Șabloane spațiu

Totuși, aceasta este o zonă mare în care Squarespace rămâne serios în urmă. Numărul de șabloane pre-realizate sunt foarte limitate, iar opțiunile dvs. de proiectare sunt limitate și la setul de funcții disponibile în personalizatorul Squarespace.

Temele vin cu un număr limitat de opțiuni de aspect cu fiecare șablon. Puteți face în continuare culori de bază, fonturi, logo-ul site-ului și alte lucruri, dar aceste șabloane nu sunt la fel de personalizabile ca temele WordPress.

Concluzie

WordPress iese ca un câștigător clar în ceea ce privește alegerile de design, opțiunile de personalizare și flexibilitatea. Squarespace oferă șabloane cu aspect excelent, dar sunt limitate în număr și nu sunt foarte flexibile.

Extensii și integrări

Extensii

Toți constructorii de site-uri web vin cu o colecție de funcții încorporate. Pe măsură ce site-ul dvs. web crește, doriți să adăugați mai multe funcții și să vă conectați site-ul pentru a lucra cu instrumente și servicii ale unor terțe părți.

Să vedem cum funcționează WordPress și Squarespace în acest sens.

WordPress

Adevărata putere a WordPress provine din ecosistemul său masiv de pluginuri. Aceste plugin-uri sunt ca aplicații pentru site-ul dvs. WordPress pe care le puteți instala pentru a adăuga noi funcții sau pentru a schimba comportamentul implicit al site-ului dvs..

În prezent, mai mult de 54.000 de plugin-uri gratuite WordPress sunt listate în directorul de pluginuri WordPress.org. Există, de asemenea, mii de plugin-uri premium WordPress disponibile de pe site-urile terță parte.

Plugin-uri WordPress

Dacă vă puteți gândi la o caracteristică, există șanse mari să găsiți cu ușurință un plugin WordPress care să o facă.

Plugin-urile WordPress sunt atât de robuste încât multe dintre ele sunt platforme cu funcții complete, cu pluginuri suplimentare și o comunitate înfloritoare construită în jurul lor.

Avem o listă a pluginurilor esențiale WordPress pe care ar trebui să le aibă fiecare site web.

Apoi aveți plugin-uri specializate pentru a crea site-uri de comerț electronic, a construi comunitatea de apartenență, a vinde cursuri online și multe altele.

Pentru a afla mai multe, vedeți articolul nostru despre cum să alegeți cel mai bun plugin WordPress.

Deoarece WordPress este cel mai popular constructor de site-uri web, cele mai multe servicii și instrumente terțe au propriile plugin-uri WordPress care își integrează serviciile pe un site WordPress.

Toate serviciile de marketing e-mail, instrumente SEO, software de chat live și instrumente de generare de plumb oferă o integrare perfectă cu WordPress.

Squarespace

Spațiul nu se apropie nicăieri de WordPress când vine vorba de extensibilitate și integrări.

Este posibil să adăugați integrări și personalizări de la terți, dar spre deosebire de WordPress, Squarespace nu are API-uri puternice pe care dezvoltatorii le pot construi.

Integrații spațiale

Ele oferă unele integrări oficiale ale terților, dar chiar și acestea sunt limitate și nu toate serviciile populare sunt acceptate.

Pentru eCommerce, puteți utiliza platforma lor încorporată, dar nu o puteți extinde în niciun fel.

Squarespace nu are funcționalitate pentru a permite site-urile web personalizate de care aveți nevoie pentru ideea dvs. de afaceri online.

Concluzie

WordPress este câștigătorul clar aici, cu un ecosistem incredibil de mii de plugin-uri și integrări la îndemână. Spațiul, pe de altă parte, are foarte puține integrări și multe dintre ele sunt foarte limitate.

E-commerce

Construiești un magazin online? Să comparăm funcționalitatea comerțului electronic din WordPress și Squarespace.

WordPress

WordPress vă permite să integrați și să folosiți orice procesor sau platformă de plată doriți.

Există multe plugin-uri WordPress care vă permit să acceptați cu ușurință plățile online folosind Stripe, PayPal, Google Checkout, 2Checkout, Payoneer, Skrill și chiar Bitcoin.

eCommerce

WordPress are o mulțime de pluginuri de comerț electronic care vă pot transforma site-ul într-un magazin online în câteva minute. Cea mai populară platformă de comerț electronic din lume, WooCommerce, este un plugin WordPress.

WooCommerce vine cu propriul său ecosistem cu propriile sale add-on-uri WooCommerce și mii de teme gata WooComemrce.

Nu există nicio limită la câte produse adăugați pe site-ul dvs. web, modul în care le afișați sau cum le vindeți. Puteți rula propriul program de afiliere și puteți folosi toate trucurile pentru a vă crește vânzările fără restricții.

Squarespace

Comerțul electronic este limitat pe Squarespace. Puteți utiliza Stripe și PayPal numai pentru procesarea plăților, care sunt disponibile numai în câteva țări selectate.

Nu există niciun alt sistem de plată disponibil care să vă restrângă capacitatea de a accepta plăți de la o audiență globală mai mare. Pentru o afacere în creștere, a începe cu astfel de limitări nu este o idee grozavă.

Comerț spațial

În afară de aceasta, puteți vinde produse numai în planuri de afaceri sau comerț.

Să presupunem că doriți să vindeți un singur produs, va trebui să plătiți în continuare pentru planul de afaceri, iar costurile anuale de găzduire a unui site cu un singur produs de vândut vor fi mult mai mari decât un plan de hosting comun sau VPS pentru WordPress.

În ceea ce privește serviciile terților, există foarte puține servicii externe pe care le puteți integra cu site-ul dvs. Squarespace. Acest lucru afectează modul în care îți promovezi site-ul și lucrurile pe care le poți face pentru a face mai multe vânzări și pentru a-ți dezvolta afacerea.

Concluzie

WordPress este cu mult înaintea Squarespace când vine vorba de rularea unui site web de comerț electronic. Limitările Squarespace nu sunt atât de bune pentru dezvoltarea unei afaceri online.

Partea perfectă despre WordPress este că îl poți folosi alături de Shopify. Vedeți comparația noastră dintre Shopify și WooCommerce.

Portabilitatea datelor

Când semnați un acord de afaceri, aveți întotdeauna clauze de siguranță. Cum ar fi dacă nu sunteți mulțumit, atunci puteți pleca fără probleme.

Acest concept se extinde și la întreprinderile online și se numește portabilitatea datelor. Dacă nu ești mulțumit de platformă, atunci ar trebui să poți să îți iei toată munca și să o muti în altă parte.

Să ne uităm la compararea WordPress și Squarespace în portabilitatea datelor și libertatea de a comuta.

WordPress

WordPress vine cu instrumente încorporate pentru a vă exporta cu ușurință toate datele. Nu doar conținutul și imaginile, dar puteți, de asemenea, face backup pentru teme, pluginuri și întreaga bază de date. Vedeți lista noastră cu cele mai bune soluții de backup WordPress.

Exportul de conținut în WordPress

Puteți apoi muta cu ușurință acest conținut în orice alt sistem de gestionare a conținutului dorit. Puteți stoca conținutul oriunde altundeva și puteți modifica gazdele web oricând doriți.

Squarespace

La fel ca orice altceva, funcția de export pe Squarespace este de asemenea foarte limitată. Puteți exporta anumite părți ale conținutului dvs. într-un fișier XML. Aceasta include paginile, galeriile și o pagină de blog cu toate postările sale.

Pagini de produs, pagini de album, blocuri de text, audio și video nu vor fi exportate.

Concluzie

Conținutul pe care îl creați pe site-ul dvs. este al vostru și ar trebui să aveți libertatea și instrumentele astfel încât să îl puteți muta în altă parte. WordPress bate din nou Squarespace cu instrumente ușor de gestionat pentru a exporta întregul site.

Limbi și internaționalizare

Trăim într-o lume globală și multe companii se adresează unei audiențe multilingve din diferite locații geografice. Să vedem cum Squarespace și WordPress gestionează limbile, conținutul multilingv și locațiile geografice.

Limbi și localizare

WordPress

WordPress este complet tradus în zeci de limbi. Utilizatorii de pe un site WordPress pot alege propria limbă din setările profilului.

Majoritatea temelor WordPress sunt gata de traducere și toate pluginurile WordPress populare sunt, de asemenea, traduse în mai multe limbi.

Practic, puteți construi un site web WordPress în orice limbă doriți. Puteți traduce chiar și WordPress chiar dacă limba dvs. nu este încă disponibilă.

WordPress nu vine cu o funcționalitate multilingvă din cutie. Cu toate acestea, există plugin-uri excelente pentru a crea site-uri web multilingve care sunt SEO prietenoase și incredibil de bogate.

Squarespace

Platforma Squarespace este complet tradusă în șase limbi (engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană și portugheză). Puteți schimba limba site-ului dvs. și puteți alege fusul orar / țara diferită.

Puteți utiliza valute acceptate de Stripe sau PayPal pentru produsele din magazinul dvs..

Puteți crea pagini multilingve prin practic duplicarea paginilor. Va trebui să creați manual o structură a site-ului sau să creați diferite site-uri pentru fiecare limbă (vi se va factura separat pentru fiecare site).

Concluzie

WordPress este cu mult înainte în termeni de limbi și opțiuni de localizare. Squarespace este din nou extrem de limitat și total inadecvat pentru a crea site-uri web multilingve.

Rezumarea Squarespace vs Comparația WordPress

WordPress este o platformă mult superioară decât Squarespace când vine vorba de construirea unui site web. Iată o defalcare rapidă a avantajelor și contra contra ambelor platforme.

Beneficiile utilizării Squarespace

 • Mai ușor de utilizat pentru site-uri web mici
 • Experiență de utilizator lustruit
 • Configurarea site-ului gratuit Hassle

Contra de a utiliza Squarespace

 • Costuri mai mari decât site-ul de găzduire partajat
 • Opțiuni limitate de proiectare
 • Set limitat de caracteristici
 • Limitările vă pun în dezavantaj în creșterea afacerii

Beneficiile utilizării WordPress

 • Ușor de utilizat cu o ușoară curbă de învățare
 • Incredibil de flexibil pentru a crea orice tip de website
 • Colecție masivă de teme și plugin-uri
 • Platforma eCommerce cu adevărat puternică
 • Poate fi pornit la un cost foarte mic

Contra de a utiliza WordPress

 • Va trebui să instalați actualizări și să faceți copii de rezervă
 • Va trebui să scăriți manual resursele prin modernizarea găzduirii dvs. pe măsură ce afacerea dvs. crește
 • Veți fi responsabil pentru gestionarea securității site-ului dvs. web

Cântărind avantajele și contra, putem spune cu încredere că WordPress este o platformă mai bună pentru a porni un site web.

Libertatea de a vă dezvolta site-ul web după cum considerați de cuviință este importantă pentru toate întreprinderile. Nu ar trebui să tranzacționați asta cu orice cost. WordPress vă oferă această libertate la un cost mult mai mic decât toate celelalte platforme.

Sperăm că acest articol v-a oferit o comparație cot la cot între WordPress și Squarespace. De asemenea, poate doriți să vedeți recenzia noastră completă pentru WordPress pentru o privire de ansamblu detaliată a platformei.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me