Wix vs WordPress – Care este mai bun? (Argumente pro şi contra)

Încercați să decideți între Wix și WordPress pentru a vă construi site-ul? Deși WordPress este cel mai popular constructor de site-uri din lume, nu este singura opțiune.


După ce am văzut reclame TV pentru Wix, unii dintre utilizatorii noștri ne-au rugat să facem o comparație detaliată a Wix vs WordPress pentru a afla care este cea mai bună alegere.

În acest articol, vom compara Wix cu WordPress și vom evidenția avantajele și contra. Speranța noastră este că, cu această revizuire și comparație Wix, veți putea decide ce platformă este potrivită pentru nevoile dvs..

Wix vs WordPress - Care este o platformă mai bună

Notă: Acest articol compară Wix cu Self Hosted WordPress.org NU WordPress.com. Vedeți diferența dintre site-urile WordPress.org care sunt găzduite de sine și față de WordPress.com.

Am comparat această comparație în 7 categorii:

  Să vedem cum Wix și WordPress se acumulează în fiecare dintre aceste categorii.

  1. Prețuri și costuri

  Costul construirii unui site web este un factor important atunci când alegeți platforma dvs. de constructor de site-uri. Costurile totale de dezvoltare și întreținere a site-ului dvs. vor depinde în totalitate de nevoile dvs. Scopul nostru este să vă asigurați că puteți face orice aveți nevoie în bugetul dvs..

  Să comparăm prețurile Wix și WordPress pentru a afla care vă oferă mai mult bang.

  Wix:

  Wix oferă gratuit un constructor de site-uri web gratuit. Cu toate acestea, există două dezavantaje majore ale acesteia. În primul rând, adaugă reclame marca Wix în partea de sus și jos a site-ului dvs. web. În al doilea rând, nu puteți utiliza un nume de domeniu personalizat pentru site-ul dvs., deci adresa dvs. de web va fi: username.wix.com/sitename

  În afară de asta, planul de bază nu oferă suplimente necesare, cum ar fi Google Analytics, Favicons, eCommerce, etc. oferi.

  Fiecare plan premium Wix are diferite limitări de stocare și lățime de bandă. Puteți plăti lunar sau puteți alege un plan anual.

  Planuri premium Wix

  Planurile de cea mai bună valoare pe Wix este planul Unlimited (12,50 USD / lună), iar dacă doriți un magazin de comerț electronic, atunci aveți nevoie de planul de comerț electronic (16,50 USD / lună).

  Acest cost nu include aplicațiile pe care ulterior alegeți să le cumpărați de pe piața aplicațiilor Wix pentru a le utiliza pe site-ul dvs. web.

  WordPress:

  Software-ul WordPress este open source și este disponibil gratuit pentru oricine.

  De multe ori suntem întrebați de ce este WordPress gratuit și care este captura?

  Ei bine, cea mai mare captură este că ai nevoie de propriul nume de domeniu și de găzduire web pentru a-l instala. Există mai mulți furnizori de găzduire WordPress, dintre care puteți alege. Consultați ghidul nostru despre cum să alegeți cea mai bună companie de găzduire WordPress.

  În funcție de bugetul dvs., puteți începe cu un plan de bază cu un furnizor de hosting WordPress, cum ar fi Bluehost, care vă va costa 2,75 USD pe lună și include un nume de domeniu personalizat gratuit.

  Dacă bugetul vă permite, atunci puteți utiliza un furnizor de hosting WordPress gestionat, cum ar fi WP Engine, care costă 29 de dolari pe lună.

  Costul unui site WordPress va crește dacă decideți să utilizați teme sau plugin-uri premium WordPress (similare cu aplicațiile din WordPress).

  Cu toate acestea, există mii de teme și pluginuri gratuite WordPress pe care le puteți utiliza pentru a reduce costurile. Puteți adăuga orice caracteristică site-ului dvs. WordPress folosind un plugin fără a vă actualiza planul de găzduire.

  Pentru mai multe informații, consultați ghidul nostru despre cât costă construirea unui site WordPress.

  Concluzie:

  WordPress bate Wix cu planuri flexibile disponibile de la o varietate de companii de găzduire web. Costul depinde de cât de multe resurse utilizați și sunteți liber să folosiți site-ul dvs. WordPress în orice mod doriți.

  2. Ușor de utilizat

  Majoritatea începătorilor aleg Wix sau WordPress, deoarece nu doresc să angajeze un designer de site-uri. Atât Wix cât și WordPress vă permit să creați site-uri web fără să învățați să codați.

  Wix:

  Wix vine cu instrumente puternice și ușor de utilizat pentru a-ți construi propriul site web. Acesta oferă o interfață simplă de drag and drop unde puteți selecta orice element de pe site-ul dvs. și puteți începe să îl editați într-o interfață WYSIWYG.

  Editor Wix

  Puteți trage și arunca articole oriunde pe site-ul dvs., reorganizați lucrurile pe paginile dvs., scrieți conținut și adăugați materiale media într-un mediu prietenos. Mulți începători ar considera că această caracteristică este o binecuvântare, deoarece îi scutește de tratarea codului.

  WordPress:

  WordPress vine cu un editor vizual pentru a vă scrie conținutul și un personalizator de teme care vă permite să editați proprietățile temei într-un mediu WYSIWYG. Cu toate acestea, în mod implicit, WordPress nu vine cu un constructor de pagini drag and drop încorporat.

  Editor de posturi WordPress

  Pentru a obține controlul complet al aspectului, utilizatorii vor trebui să se familiarizeze cu diferite secțiuni, precum meniuri de navigare, personalizator, editor de post vizual, etc. Aceasta înseamnă că WordPress necesită o mică curbă de învățare pentru începători..

  Pe de altă parte, există mii de teme care fac personalizarea cu adevărat ușoară.

  Concluzie:

  Wix este clar câștigătorul aici. Utilizatorii nu trebuie să aloce mult timp pentru a învăța platforma sau a instala niciun plugin înainte de a putea începe construirea site-ului. Pe de altă parte, vor trebui să înțeleagă elementele de bază ale WordPress și ar putea avea nevoie să instaleze pluginuri pentru a-și construi site-ul.

  Cu toate acestea, puteți utiliza pluginuri puternice pentru constructorul de pagini WordPress, precum BeaverBuilder sau Divi, care oferă funcții mult mai puternice decât constructorul Wix.

  Acesta este motivul pentru care proprietarii de afaceri inteligente folosesc WordPress, deoarece le oferă o flexibilitate mai mare.

  3. Proiectare și dispunere

  Proiectarea și aspectul site-ului dvs. joacă un rol important în succesul dvs. Fiecare proprietar de site-ul are nevoie de un design care să fie nu numai cu aspect bun, ci și ușor de utilizat și care să-și creeze marcajul.

  Wix:

  Wix vine cu mai mult de 500 de șabloane pre-făcute din care să alegeți. Toate desenele Wix sunt complet responsive și scrise în HTML5. Folosind instrumentele încorporate, puteți personaliza în continuare designul site-ului, puteți schimba aspectul și rearanja elementele după cum considerați de cuviință.

  Șabloane Wix

  Există modele disponibile pentru orice fel de site. Șabloanele sunt împărțite în categorii precum afaceri, comerț electronic, hobby-uri, arte & meșteșuguri, personale etc..

  Un mare dezavantaj este că, după ce ai selectat un șablon, nu îl poți schimba. Puteți să-l modificați și să-l personalizați cât doriți folosind doar instrumentele încorporate, dar nu puteți trece la un alt șablon.

  WordPress:

  Există mii de teme gratuite și plătite disponibile pentru WordPress. Temele gratuite vin cu suport limitat, dar trec și printr-un proces strict de revizuire. Temele plătite oferă, în general, mai multe funcții și vin cu opțiuni de asistență premium.

  Teme WordPress

  Temele WordPress variază de la mici site-uri personale până la site-uri de comerț electronic complet. Majoritatea temelor vin cu opțiuni de personalizare integrate. Puteți utiliza, de asemenea, unul dintre numeroasele pluginuri de styling pentru a îmbunătăți stilul sau a personaliza temele WordPress.

  Utilizatorii pot descărca teme gratuite din directorul WordPess.org. Pentru teme plătite, există mai multe magazine cu tema WordPress precum Themify, CSSIgniter, StudioPress și multe altele. Vedeți lista noastră cu cele mai bune magazine comerciale cu temă WordPress.

  În plus, puteți angaja un dezvoltator sau puteți învăța să creați o temă complet personalizată pentru compania dvs..

  Concluzie:

  WordPress are o gamă mult mai mare de teme și machete de design decât Wix. Utilizatorii WordPress pot, de asemenea, să schimbe cu ușurință teme sau să le personalizeze atât cât vor, fără restricții.

  4. Plugin-uri și aplicații

  Plugin-urile și aplicațiile sunt extensii ale unei terțe părți pe care le puteți utiliza cu platforma dvs. pentru a adăuga mai multe funcții. Wix le numește aplicații, iar în ecosistemul WordPress, ele sunt numite pluginuri.

  Comparați aplicațiile și pluginurile disponibile pe ambele platforme și ce puteți face cu ele.

  Wix:

  Wix vine cu aproape 200 de aplicații pe care le puteți adăuga pe site-ul dvs. Aceste aplicații oferă o gamă largă de funcții, cum ar fi adăugarea formularelor de contact, galerie, comentarii, butoane de social media, email marketing și așa mai departe.

  Wix App Marketplace

  Majoritatea aplicațiilor sunt gratuite sau au o versiune lite. Alte aplicații necesită plăți lunare și variază în prețuri. Chiar dacă există o colecție limitată de aplicații, acestea acoperă caracteristicile solicitate cel mai frecvent de către proprietarii de site-uri.

  WordPress:

  În momentul scrierii acestui articol, mai mult de 55.000 de plugin-uri gratuite sunt disponibile doar în directorul pluginurilor WordPress.org. Nu mai vorbim de, plugin-urile premium disponibile pe alte piețe.

  Plugin-uri WordPress

  Zicala spune: dacă vă puteți gândi la o caracteristică, există probabil un plugin WordPress care să îl facă.

  Fie că doriți să creați un formular de contact, să instalați Google Analytics, să creați un site web de membru sau să vindeți cursuri online, există un plugin pentru asta.

  Puteți face aproape orice vă place cu WordPress. Există o mulțime de pluginuri gratuite și plătite pe care le puteți utiliza pentru a construi un site web al viselor voastre.

  Concluzie:

  WordPress bate cu ușurință și Wix în acest domeniu. Chiar dacă biblioteca de aplicații Wix este în creștere, aceasta este în continuare limitată în comparație cu opțiunea uriașă disponibilă pentru utilizatorii WordPress.

  5. Wix vs WordPress – Care este mai bun pentru blogging?

  Mulți utilizatori caută o platformă mai ușoară pentru a începe blogurile. Wix și WordPress pot fi utilizate pentru a crea bloguri. Haideți să aruncăm o privire la care o face mai bine.

  Blogging cu Wix

  Wix vă permite să adăugați cu ușurință o secțiune de blog pe site-ul dvs. web. Are toate caracteristicile de bază ale bloggingului pe care le veți utiliza în mod obișnuit. De exemplu, categorii și etichete, fotografii și videoclipuri, arhive etc..

  Editor de bloguri Wix

  Cu toate acestea, nu are un sistem nativ de comentarii precum WordPress. În schimb, folosește comentarii pe Facebook și aceste comentarii nu sunt portabile.

  De asemenea, îi lipsesc mai multe caracteristici, cum ar fi imaginile prezentate, postările de backdating, crearea postărilor private și multe altele.

  Interfața de scriere pentru postările de blog nu este aceeași cu cea a constructorului de site-uri Wix. În schimb, folosește un editor de text simplu, care este foarte limitat din punct de vedere al opțiunilor de formatare.

  Blogging cu WordPress

  WordPress a început ca o platformă de blogging și a evoluat într-un constructor complet de site-uri web. Astăzi alimentează aproape 33% din toate site-urile web.

  Are toate funcțiile de blog de care veți avea nevoie ca un sistem de comentarii native și toate celelalte funcții avansate care lipsesc de la Wix.

  Editarea postărilor de blog în WordPress

  Este livrat cu puternicul editor de blocuri Gutenberg, care vă permite să creați machete frumoase pentru postările dvs. de pe blog.

  Cel mai important, vă puteți extinde blogul folosind plugin-uri și adăugați orice caracteristică la care vă puteți gândi.

  Concluzie

  WordPress depășește total Wix ca platformă de blogging. Blogurile Wix sunt prea de bază și nu au mai multe caracteristici importante. Dacă vă gândiți să începeți un blog, atunci Wix nici nu se apropie de WordPress.

  6. Comparatie Wix vs WordPress Ecommerce

  Vânzarea lucrurilor online este o altă caracteristică importantă pe care o caută majoritatea începătorilor. Să vedem cum se compară WordPress și Wix în e-commerce.

  Wix:

  Wix oferă comerț electronic cu planurile lor plătite. Acest lucru înseamnă că utilizatorii cu planul gratuit nu își pot rula magazinul de comerț electronic pe Wix fără a face upgrade la un plan plătit. Cu WixStores, puteți accepta plăți doar folosind PayPal sau Authorize.net.

  Există câteva aplicații terțe pe care le puteți utiliza pentru a vinde lucruri online, dar acele aplicații v-ar costa și mai mulți bani cu taxele lunare. Nu mai vorbim de faptul că aveți gateway-uri de plată și funcționalitate limitate.

  WordPress:

  WordPress face foarte ușor să-ți creezi magazinul online folosind WooCommerce, care alimentează peste 42% din toate site-urile de comerț electronic din lume.

  Există, de asemenea, o mulțime de alte plugin-uri de e-commerce disponibile pentru WordPress pe care le puteți utiliza pentru a vinde bunuri fizice sau digitale, servicii, evenimente, abonamente și multe altele.

  Majoritatea pluginurilor eCommerce pentru WordPress au chiar teme dedicate și pluginuri suplimentare. Consultați lista noastră cu cele mai bune teme WooCommerce pentru câteva exemple excelente.

  Concluzie:

  Dacă doriți să construiți un magazin online adecvat și să fiți gata pentru creștere, atunci WordPress + WooCommerce oferă mult mai multă flexibilitate, libertate și opțiuni în comparație cu Wix.

  7. Opțiuni de portabilitate a datelor în Wix vs WordPress

  Portabilitatea datelor vă permite libertatea de a vă deplasa conținutul atunci când aveți nevoie. Să aruncăm o privire la modul în care Wix și WordPress vă ajută să vă îndepărtați conținutul dacă aveți nevoie.

  Opțiuni de portabilitate a datelor în Wix

  Wix vine cu opțiuni foarte limitate pentru a vă muta conținutul într-o altă platformă. Puteți exporta postările de pe blog doar în format XML. Va trebui să descărcați manual paginile, imaginile, videoclipurile și alt conținut.

  Conform documentației Wix, conținutul dvs. este găzduit exclusiv pe serverele Wix și nu poate fi exportat în altă parte.

  Acest lucru face un pic dificil să vă mutați conținutul într-o altă platformă, dacă este nevoie. Cu toate acestea, puteți încă să transferați un site Wix. Vedeți articolul nostru, despre cum să treceți de la Wix la WordPress pentru mai multe detalii.

  Opțiuni de portabilitate a datelor în WordPress

  WordPress face extrem de ușor să vă exportați conținutul. Este livrat cu un exportator cu un singur clic care vă permite să descărcați conținutul dvs. în format XML.

  Exportarea site-ului dvs. WordPress

  Deoarece este o platformă găzduită de sine, puteți crea, de asemenea, copii de rezervă complete WordPress, descărcați fișierele media și chiar exporta manual baza de date WordPress.

  Apoi, puteți muta cu ușurință site-ul dvs. WordPress într-o nouă gazdă dacă nu sunteți mulțumit de compania dvs. actuală de găzduire WordPress.

  Concluzie:

  WordPress este mult mai bun atunci când vine vorba de descărcarea și mutarea datelor. Wix, pe de altă parte, face destul de dificil să vă îndepărtați conținutul.

  rezumat

  WordPress este cu mult superior Wix ca platformă de publicare web pentru orice fel de site-uri web. În timp ce Wix oferă un constructor de site-uri ușor de utilizat, puteți realiza multe altele cu WordPress pe termen lung.

  Consultați ghidul nostru despre cum puteți face un site web folosind WordPress pentru instrucțiuni pas cu pas.

  Sperăm că acest articol te-a ajutat să compari Wix cu WordPress și să înveți pro și contra. De asemenea, poate doriți să vedeți sfaturile noastre acționabile cu privire la conducerea traficului pe noul dvs. site WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me