WordPress vs Weebly – Care este mai bun? (Comparaţie)

Încercați să decideți între WordPress și Weebly pentru a vă construi site-ul? WordPress este o alegere populară și alimentează 23% din toate site-urile de pe internet, dar Weebly este o altă soluție care vă permite să vă construiți site-ul, blogurile și magazinele de comerț electronic. Dacă vă întrebați care este diferența dintre Weebly și WordPress, atunci sunteți la locul potrivit. În acest articol, vom compara WordPress cu Weebly prin enumerarea pro și contra fiecăruia, astfel încât să puteți decide care este mai bine pentru dvs..


Comparatie WordPress vs Weebly

Notă: acest articol compară Weebly cu site-urile WordPress.org care nu sunt bloguri WordPress.com. Consultați ghidul nostru care este diferența dintre WordPress.com și WordPress.org.

Versiunea video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau preferați să citiți în ritmul propriu, atunci continuați să citiți.

Platformă găzduită vs Self-Hosted

Weebly este un serviciu complet găzduit. Acest lucru înseamnă că site-ul dvs. web se află pe serverele lor și trebuie să respectați termenii lor de serviciu. Dacă decideți să schimbați platformele, procesul de migrare este extrem de dificil. Zona lor de administrare are toate instrumentele pe care le puteți utiliza pentru a construi, edita și gestiona site-ul dvs. Weebly.

Pe de altă parte, WordPress este un software gratuit pe care îl puteți instala pe propriul cont de găzduire web. Acest lucru înseamnă că dețineți 100% din tot conținutul dvs., iar WordPress face foarte ușor să treceți la o altă platformă, dacă alegeți să faceți acest lucru.

Vedeți ghidul nostru despre cum să porniți un blog WordPress (pas cu pas).

Câștigător: WordPress

Caracteristici și pluginuri

Caracteristici

Weebly vine cu o bună selecție de instrumente încorporate cu platforma lor. Aceasta include posibilitatea de a adăuga un magazin online, blog, formular de contact, fotografii, etc. Cea mai bună parte despre funcțiile încorporate este că nu trebuie să instalați o extensie sau o aplicație.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de o caracteristică care nu este disponibilă în Weebly, atunci aveți probleme, deoarece nu puteți angaja un designer sau un dezvoltator pentru a o adăuga pentru dvs..

Pe de altă parte, WordPress are toate funcțiile la care puteți visa: magazine online, formulare de contact, galerii, portofoliu, SEO etc. Totuși, majoritatea acestor funcții nu sunt preinstalate și trebuie să le adăugați cu pluginuri.

Există peste 37.000 de plugin-uri gratuite disponibile în directorul oficial de pluginuri WordPress. Nu mai vorbim de nenumărate alte plugin-uri premium disponibile pe site-urile web ale terților. Dacă vă puteți gândi la o caracteristică, există șanse mari să existe deja un plugin pentru asta. Plugin-uri precum WordPress SEO de Yoast fac ca WordPress să fie mai prietenos cu SEO decât Weebly.

Cel mai bun mod de a gândi caracteristicile din WordPress vs Weebly este uitându-te la telefoane cu caracteristici vs smartphone-uri (iPhone sau Android). WordPress este un smartphone care vine cu toate elementele esențiale, dar puteți instala o aplicație pentru a adăuga noi funcționalități. Weebly este un telefon cu caracteristici care nu vă permite să instalați aplicații. Vei primi cu ce vine.

Câștigător: WordPress

Alegeri de proiectare și dispunere

Weebly excelează la design, iar cea mai dorită caracteristică a Weebly este constructorul de pagini de drag and drop. În prezent, au aproape 100 de teme pe care le puteți personaliza folosind instrumentele de drag and drop. Este foarte ușor de utilizat și extrem de prietenos pentru începători.

Constructor Weebly

WordPress nu vine cu un constructor încorporat de drag and drop pagini. Cu toate acestea, există mii de șabloane pre-făcute disponibile unele care oferă funcționalitate drag-drop. Multe dintre ele sunt disponibile gratuit în directorul oficial de teme WordPress.org. Alte teme pot fi achiziționate din magazine tematice precum StudioPress, Themify și ThemeLab.

WordPress are, de asemenea, teme de drag and drop create de Themfiy, ceea ce face foarte ușor să vă creați machete.

Mii de teme WordPress din care să alegeți

Câștigător: Weebly

Comerț electronic și afaceri

Magazin

Weebly vă permite să vă deschideți propriul magazin online. Cu toate acestea, caracteristicile lor sunt foarte de bază și nu puteți face multe pentru a vă personaliza magazinul așa cum doriți.

Weebly percepe o taxă de tranzacție de 3% în plus față de taxa pe care vi se va percepe de către procesatorul de plăți, cum ar fi Stripe și PayPal. Aceasta înseamnă că plătiți dublu în comisioane de tranzacție. Puteți face upgrade la planul lor de afaceri 25 USD pe lună pentru a elimina taxa de tranzacție suplimentară.

WordPress are mai multe plugin-uri eCommerce robuste care vă permit să vă creați propriul magazin online precum WooCommerce, EasyDigitalDownloads, iThemes Exchange, WP eCommerce și multe altele.

Cele mai multe dintre acestea vin cu zeci de teme pre-făcute, puteți adăuga cupoane, personaliza încasări și, practic, tot ceea ce doriți să faceți.

De asemenea, nu există taxe de tranzacție suplimentare. Tot ce plătiți sunt taxele de procesare a plăților pe care va trebui să le plătiți cu orice platformă.

Câștigător: WordPress

Portabilitatea datelor

Migratia datelor

Weebly vă permite să descărcați site-ul dvs. ca fișier zip, dar acesta va conține doar paginile și imaginile HTML. Dacă ai avut un blog, atunci nu va fi exportat. Dacă ai avea glisoare, atunci nu ar funcționa în site-ul exportat. Practic este foarte dificil să vă mutați un site departe de Weebly.

Când găzduiești propriul site web pe o platformă open source, cum ar fi WordPress, poți exporta cu ușurință datele tale în mai multe formate. Puteți exporta site-ul dvs. WordPress ca fișier XML, export de baze de date, descărcarea fișierelor și a conținutului. Puteți migra cu ușurință site-ul dvs. WordPress către orice altă platformă care vă place.

Această libertate vă oferă un control complet asupra site-ului dvs. web, iar acest control aduce mulți proprietari de site-uri.

Câștigător: WordPress

Concluzie

Weebly este un serviciu frumos, mai potrivit pentru site-uri web mici. Nu este o soluție ideală pentru a crea un blog sau pentru a rula un magazin online. Constructorul de design strălucitor poate arăta atractiv, dar nu tot ceea ce strălucește este aur.

WordPress oferă mai multe instrumente, libertate și flexibilitate. Toate aceste lucruri fac posibilă construirea unui site web așa cum doriți.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să comparați WordPress cu Weebly și să alegeți o platformă pentru următorul dvs. site web. De asemenea, poate doriți să consultați comparația noastră despre Squarespace vs WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me