11 Penyelesaian Analitis Terbaik untuk Pengguna WordPress

Adakah anda mencari penyelesaian analisis terbaik untuk laman WordPress anda? Alat analisis membolehkan anda mengetahui berapa banyak pengunjung yang datang ke laman web anda, dari mana mereka berasal, dan apa yang mereka lakukan di laman web anda.


Ramai pemula bergantung pada dugaan terbaik mereka ketika memulakan laman web atau blog baru. Anda tidak perlu melakukan itu, apabila anda dapat mengumpulkan data dan membuat keputusan yang tepat untuk mengembangkan perniagaan anda dengan penyelesaian analisis ini.

Dalam artikel ini, kami telah memilih sendiri penyelesaian analisis terbaik untuk pengguna WordPress. Kami akan melihat setiap dari mereka dan kebaikan dan keburukan mereka.

Penyelesaian analisis terbaik untuk pengguna WordPress

Mengapa Anda Memerlukan Analisis untuk Laman WordPress Anda?

Analisis laman web membantu anda mendapatkan pandangan terperinci mengenai pelawat laman web anda. Berikut adalah beberapa perkara yang dapat anda pelajari dari analisis laman web anda:

 • Bilangan pelawat yang datang ke laman web anda.
 • Sumber mana yang menghantar trafik kepada anda. Contohnya, enjin carian, media sosial, iklan, atau pautan rujukan.
 • Apakah halaman paling popular anda.
 • Apa yang pengguna lakukan semasa mereka berada di laman web anda.

Penyelesaian analisis WordPress yang baik menyajikan semua data ini dalam laporan yang mudah difahami. Ini membolehkan anda membuat keputusan yang tepat mengenai laman web anda, yang akhirnya membantu anda mendapatkan lebih banyak lalu lintas, pelanggan, dan penjualan.

Oleh itu, mari kita lihat penyelesaian analisis terbaik untuk WordPress.

1. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights adalah penyelesaian analisis terbaik untuk laman WordPress anda. Ini membolehkan anda memasang analitik Google di WordPress dengan mudah dan menunjukkan laporan berguna di papan pemuka WordPress anda.

Ia menambah papan pemuka statistik laman web di kawasan pentadbir WordPress anda yang menunjukkan sumber lalu lintas teratas anda. MonsterInsights juga memaparkan artikel, halaman teratas, dan banyak lagi, sehingga anda dapat lebih memahami perilaku pengguna dan mengembangkan perniagaan anda dengan yakin.

Ia juga dilengkapi dengan penjejakan eCommerce yang menjadikannya sangat mudah untuk mengesan pengguna WooCommerce di Google Analytics. Anda juga dapat menggunakan data ini untuk mengurangkan pengabaian troli di laman web anda.

2. ExactMetrics

Metrik Tepat

ExactMetrics (dahulunya Google Analytics Dashboard for WP) adalah salah satu pemalam Analitis Google teratas untuk WordPress. Ramai pemula mendapati laporan Analitis Google agak sukar difahami. ExactMetrics menjadikannya mudah difahami dan menunjukkan laporan indah di dalam kawasan pentadbir WordPress anda.

Ia merangkumi laporan demografi, penjejakan pautan yang dipertingkatkan, penjejakan pautan afiliasi, laporan masa nyata, dan banyak lagi.

3. Analisis Google

Analitis Google

Analitis Google adalah penyelesaian analisis paling popular yang ada. Ia percuma dan boleh dipasang dengan mudah di WordPress menggunakan plugin yang disebutkan di atas. Walau bagaimanapun, anda juga boleh memasangnya secara langsung dengan menambahkan kod di laman web anda.

Anda boleh menggunakan satu akaun untuk memasangnya di beberapa laman web dan melihat semua laporan anda di bawah satu papan pemuka.

Ini bukan sahaja menunjukkan kepada anda jumlah pengunjung, tetapi dengan laporan lanjutan, Anda dapat melacak pautan, melakukan pengujian A / B, melacak penglibatan pengguna, mendapatkan pandangan lalu lintas masa nyata, dan banyak lagi.

4. timbunan

Timbunan

Heap adalah alat analitik laman web yang kuat yang membolehkan anda menangkap data tanpa kod untuk setiap klik, ketuk, ubah, sapu, dan paparan halaman.

Ia dilengkapi dengan data tingkah laku lanjutan yang membolehkan anda menganalisis trafik laman web anda dengan mendalam. Dibuat untuk orang yang menyukai data, analitik, dan statistik, Heap memungkinkan untuk menghasilkan laporan, pandangan, dan penjejakan tersuai.

Untuk laman web eCommerce, Heap menawarkan atribusi lanjutan, pengoptimuman kadar penukaran, laporan lebih cepat, dan penjejakan pengguna untuk bukan hanya pemerolehan tetapi juga nilai jangka panjang.

5. Statistik WP

Pemalam Statistik WP

WP Statistics adalah plugin analitik WordPress untuk laman web anda. Ia memaparkan statistik pelacakan dengan grafik sederhana di kawasan pentadbir WordPress anda.

Plugin ini membantu mengesan pengalihan dari enjin carian seperti Google, Bing, Yahoo, Yandex dan banyak lagi. Anda boleh menguruskan peranan pengguna untuk memaparkan statistik ini di papan pemuka WordPress.

Statistik WP membolehkan anda menyaring data mengikut versi penyemak imbas, negara pelawat, kata kunci carian, IP, halaman, dan banyak lagi. Ia juga dapat menghantar e-mel laporan secara automatik untuk semua statistik.

Kelemahannya ialah menyimpan semua data di laman WordPress anda. Setelah jangka masa tertentu, ini dapat meningkatkan ukuran sandaran WordPress anda.

6. Telur Gila

Telur Gila

Crazy Egg menunjukkan tempat pengunjung anda mengklik di laman web anda. Teknologi ini dipanggil pemetaan panas, dan ini membolehkan anda menggambarkan bagaimana pengguna anda berinteraksi dengan laman web anda.

Selain pemetaan panas, ini menunjukkan sejauh mana pengguna menatal di halaman anda, sehingga anda dapat menganalisis kandungan laman web anda. Alat Confetti mereka membolehkan anda membahagikan klik menjadi rujukan, sumber, istilah carian, dll.

Ia menawarkan alat pengujian A / B untuk memilih warna, font, dan gambar yang tepat berdasarkan statistik pengguna. Ini membantu anda membuat tindakan berdasarkan data untuk reka bentuk dan halaman arahan laman web anda.

7. Bancuhan campuran

Lapisan campuran

Mixpanel membantu anda menambahkan penjejakan acara masa nyata untuk kempen anda. Ia tersedia untuk laman web dan juga aplikasi mudah alih. Ia dilengkapi dengan penargetan tahap pengguna yang kuat dan membantu anda membina pengekalan pengguna dengan mengirimkan pemberitahuan push dan e-mel kepada pengguna anda.

Ini juga membolehkan anda membuat corong untuk mengesan pelanggan dan meningkatkan penukaran. Harga berdasarkan tindakan yang dilakukan orang di laman web / apl anda, jadi ini boleh menjadi lebih tinggi daripada jangkaan anda.

8. Matomo

Matomo

Matomo (sebelumnya Piwik) adalah penyelesaian analisis sumber terbuka yang dihoskan sendiri secara percuma untuk laman web anda. Ia juga mempunyai versi premium yang dihoskan oleh awan. Matomo menawarkan pandangan berpusatkan pengguna, perlindungan data, laporan analitik khusus dan luas dan banyak lagi.

Anda boleh menggunakannya di peringkat perusahaan. Pasukan sokongan Matomo secara aktif membantu anda mengkonfigurasi platform analisis di laman web anda. Ia mempunyai aplikasi mudah alih yang dapat menampilkan statistik di telefon anda.

9. Woopra

Penyelesaian analisis web Woopra untuk WordPress

Woopra adalah penyelesaian analisis web lain yang menawarkan statistik masa nyata dan menjejaki pengguna ke tahap individu. Ia memfokuskan pada trend pelanggan, pengekalan, segmentasi, dan banyak lagi.

Anda boleh membuat corong dan memantau perkara yang menghalang pengguna daripada mengambil tindakan di laman web anda. Woopra mempunyai plugin WordPress yang memudahkan penyatuan.

10. Kaunter Stat

Kaunter Stat

Plugin StatCounter membolehkan anda menyambungkan laman WordPress anda ke perkhidmatan StatCounter. Ia adalah perkhidmatan kaunter statistik laman web berasaskan cloud yang menawarkan perkhidmatan statistik laman web asas.

Anda dapat melihat laporan yang mudah diikuti untuk sumber lalu lintas, lokasi pelawat, penyemak imbas dan banyak lagi. Mudah digunakan tetapi tidak mempunyai ciri canggih yang anda dapat dari penyelesaian analisis lain. Contohnya, penjejakan eCommerce, penjejakan pautan afiliasi, tujuan dan penjejakan acara, dan banyak lagi.

11. Jetpack

Jetpack oleh WordPress.com

Jetpack by WordPress.com memaparkan statistik asas di papan pemuka WordPress anda. Anda boleh menggunakan pemalam ini di mana-mana laman WordPress yang dihoskan sendiri untuk mengesan pelawat anda.

Ia percuma untuk digunakan dan pilihan yang baik untuk blog kecil, menawarkan laporan lalu lintas yang mudah dan mudah difahami. Anda memerlukan akaun WordPress.com percuma untuk menghubungkan laman web anda ke pelayan WordPress.com dan menjalankan Jetpack di laman web anda.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mencari penyelesaian analisis terbaik untuk WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat pakar kami memilih alat dan plugin pemasaran kandungan terbaik untuk WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map