12 Hosting Laman Web Percuma Terbaik Berbanding (2020)

Mencari perkhidmatan web hosting percuma untuk memulakan laman web anda? Kami mendapat e-mel dari pembaca secara berkala yang menanyakan apakah ada cara untuk mendapatkan hosting laman web percuma. Dan jawapannya adalah YA. Kita semua menyukai perkara percuma dalam hidup, tetapi penting untuk diingat bahawa tidak semua perkara percuma diciptakan sama. Dalam artikel ini, kami akan membandingkan perkhidmatan hosting laman web percuma (dan hampir percuma) terbaik dengan kebaikan dan keburukan mereka.


Hosting laman web percuma terbaik berbanding

“Kebenaran” Mengenai Perkhidmatan Hosting Laman Web Percuma

Membina laman web telah menjadi kaedah terpenting untuk menyampaikan mesej anda di dunia. Namun, ketika anda mula-mula memulakan, anda mungkin tidak mahu mengeluarkan wang untuk membuat laman web.

Sebilangan besar orang hanya mahukan sesuatu yang cepat, mudah dan percuma.

Terdapat banyak syarikat hosting laman web percuma di pasaran. Tetapi sebagai pengguna yang bijak, anda harus tahu bahawa tidak ada makan siang percuma.

Selalu ada tangkapan.

Menjalankan perkhidmatan hosting laman web memerlukan banyak wang.

Syarikat yang menawarkan hosting laman web percuma perlu menghasilkan wang entah bagaimana, atau mereka akan keluar dari perniagaan.

Mereka melakukannya dengan memaparkan iklan di laman web anda, membatasi lalu lintas laman web anda, mengunci anda di platform mereka, dan / atau meningkatkan perkhidmatan mereka yang lain. Sebilangan iklan yang dipaparkan mungkin tidak mewakili jenama anda dengan baik, dan bahkan boleh menjadi iklan pesaing anda.

Kecuali untuk laman web ujian, adalah idea yang buruk untuk menggunakan hosting laman web secara percuma. Kami mempunyai 36 sebab mengapa laman web percuma adalah idea yang tidak baik, khas untuk perniagaan.

Tetapi bagaimana jika anda menggunakan anggaran yang kecil?

Mungkin anda bukan keuntungan yang mencari hosting WordPress percuma atau mungkin anda mahukan hosting laman web percuma untuk pelajar. Jangan risau, kami ada penyelesaian untuk anda dalam artikel ini.

Sebagai laman sumber WordPress percuma terbesar untuk pemula, adalah tugas kami untuk menonjolkan cetakan yang baik, jadi anda membuat keputusan yang BETUL.

Setiap syarikat hosting laman web percuma dalam senarai kami menjamin bahawa anda dapat menyimpan laman web anda secara percuma selama yang anda mahukan. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan kepada sesiapa sahaja yang serius mengenai laman web mereka untuk mempertimbangkan dengan kuat menggunakan penyedia hosting laman web yang lengkap dengan kos rendah.

Sebilangan besar syarikat hosting yang dikongsi ini akan memberi anda domain percuma, e-mel percuma, SSL percuma, fungsi eCommerce, dan banyak lagi dengan harga $ 2.75 – $ 5 sebulan.

Itu pada dasarnya “hampir percuma” kerana anda akan menjana lebih banyak wang dari laman web anda.

Membayar sejumlah kecil ini memberi anda akses kepada sokongan pakar dan keseluruhan perkhidmatan yang lebih baik. Yang paling penting, ia memberi anda kawalan dan pemilikan sepenuhnya laman web anda.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa syarikat hosting laman web yang hampir bebas pertama. Selepas itu, kami akan melihat syarikat hosting laman web percuma terbaik.

Hosting Terbaik dengan Nilai Terbaik “Hampir Percuma”

Penyedia ini sangat terkenal dan merupakan tempat yang bagus untuk perniagaan kecil untuk memulakan laman web mereka.

Sebilangan daripada mereka bahkan disyorkan secara rasmi oleh WordPress, WPBeginner, dan organisasi besar lain kerana mereka telah menunjukkan tahap kualiti dan perkhidmatan yang tinggi.

Sekiranya anda serius dengan laman web anda, maka kami mengesyorkan anda memulakan laman web anda dengan salah satu daripada 5 penyedia ini.

1. Bluehost

Bluehost

Bluehost adalah salah satu syarikat hosting terbesar di dunia. Mereka adalah penyedia hosting WordPress yang disyorkan secara rasmi.

Mereka telah bersetuju untuk menawarkan pengguna domain WPBeginner nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan diskaun 63% untuk hosting web. Pada asasnya, anda boleh memulakan dengan $ 2.75 sebulan.

Rancangan hosting mereka merangkumi alamat e-mel berjenama percuma, ruang cakera tanpa had, sijil SSL percuma, pemasangan WordPress 1-klik, dan banyak lagi.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Bluehost, lihat tinjauan Bluehost lengkap kami di mana kami menilai prestasi, ciri, dan perkhidmatan hosting mereka.

2. SiteGround

Tapak Tapak

Siteground adalah alternatif lain untuk hosting laman web percuma. Mereka terkenal dengan sokongan hebat dan prestasi yang sangat pantas. SiteGround juga merupakan penyedia hosting WordPress yang disyorkan secara rasmi.

Mereka menawarkan pengguna WPBeginner potongan 60% untuk hosting. Pada asasnya, anda dapat memulakan dengan harga $ 3,95 sebulan.

Rancangan hosting SiteGround disertakan dengan pembangun laman web, pemasang 1 klik untuk WordPress dan Joomla, alamat e-mel tanpa had, dan banyak lagi.

SiteGround mempunyai tawaran khas untuk Guru dan Pelajar. Anda boleh mendapatkan Web Hosting Pelajar dengan hanya $ 1.99 sebulan.

Guru boleh menggunakan SiteGround untuk mendaftar dalam rancangan hosting percuma untuk pendidik.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat tinjauan SiteGround menyeluruh kami di mana kami menjalankan ujian sebenar untuk mengukur prestasi dan masa operasi mereka.

3. HostGator

HostGator

HostGator adalah salah satu penyedia perkhidmatan hosting teratas di pasaran. Mereka telah wujud sejak tahun 2002 dan secara beransur-ansur berkembang menjadi salah satu syarikat hosting terbesar di dunia.

Pertumbuhan mereka yang luar biasa dapat dikreditkan dengan hosting rendah harga dan perkhidmatan pelanggan yang berkualiti.

Rancangan penetasan mereka bermula dari $ 2.64 / bulan. Setiap rancangan merangkumi alamat e-mel tanpa had, HTTPS / SSL percuma, lebar jalur yang tidak dimeterai dan ruang kosong.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif kami, Syed Balkhi, adalah pelanggan HostGator sejak 2007. WPBeginner sendiri dihoskan dengan pelayan khusus HostGator dan kami sangat gembira dengan prestasi mereka.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat ulasan HostGator kami dengan kebaikan dan keburukan, dan ujian prestasi terperinci.

4. DreamHost

DreamHost

DreamHost adalah salah satu syarikat hosting web tertua, bermula pada tahun 1997. Kini mereka menginangi lebih dari 1.5 juta laman web.

Pelan permulaan mereka berharga $ 2.59 sebulan. Ia merangkumi nama domain percuma, privasi domain percuma, SSL percuma, e-mel tanpa had, pemasang 1 klik untuk pembangun laman web yang popular, dan banyak lagi.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat tinjauan DreamHost lengkap kami di mana kami menilai perkhidmatan, sokongan, dan prestasi mereka.

5. Hanya Tuan Rumah

Hanya Tuan Rumah

Just Host adalah alternatif lain yang murah daripada syarikat hosting laman web percuma. Mereka menawarkan rancangan hosting bersama yang sesuai untuk membuat laman web permulaan.

Anda pada dasarnya boleh memulakan dengan $ 3.95 sebulan. Setiap rancangan dilengkapi dengan nama domain percuma, alamat e-mel tanpa had, beberapa laman web, dan pemasangan 1 klik untuk perisian CMS seperti WordPress.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat ulasan Just Host lengkap dengan kebaikan dan keburukan.

Laman Web Hosting Percuma Terbaik

Walaupun percuma menggoda, ia selalu terhad ketika berkaitan dengan hosting laman web. Oleh itu, kami telah memilih laman web hosting laman web percuma terbaik yang boleh anda gunakan untuk memulakan.

Laman web hosting ini 100% percuma untuk anda gunakan.

Sekiranya anda serius dengan laman web anda, kami sangat mengesyorkan anda membaca panduan komprehensif kami mengenai cara memilih hosting WordPress terbaik sebelum membuat keputusan akhir.

Dengan itu, inilah syarikat hosting percuma terbaik di dunia.

6. WordPress.com

WordPress.com

WordPress.com adalah platform hosting percuma yang popular yang menawarkan rasa unik WordPress. Tidak boleh dikelirukan dengan WordPress.org, yang merupakan rumah dari pembangun laman web yang terkenal sendiri, WordPress.

WordPress.com menawarkan rancangan hosting laman web percuma yang memberi Anda subdomain WordPress.com (iaitu laman web anda.wordpress.com), penyimpanan 3 GB, dan akses ke templat percuma untuk laman web anda.

Pelan percuma ini memaparkan iklan di laman web anda. Anda dapat meningkatkan ke rancangan berbayar mereka untuk menyingkirkan iklan, menggunakan nama domain khusus, dan mengakses fitur tambahan. Pada ketika mana mana-mana perkhidmatan “hosting percuma” yang kami sebutkan di atas adalah pilihan yang lebih baik.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat perbandingan WordPress.com vs WordPress.org kami dengan kebaikan dan keburukan kedua-dua platform.

7. Wix

Wix

Wix adalah pembangun laman web yang dihoskan sepenuhnya yang menawarkan hosting laman web percuma.

Seperti kebanyakan perkhidmatan hosting percuma, ia didukung dengan menampilkan iklan dan penjenamaan Wix.com di laman web percuma anda. Anda boleh menyingkirkannya dengan meningkatkan ke rancangan berbayar mereka.

Pelan percuma akan memberi anda subdomain Wix.com, akses ke templat laman web, penyimpanan 500 MB dan lebar jalur 500 MB.

Untuk lebih jelasnya, lihat perbandingan Wix vs WordPress kami di mana kami menguraikan kebaikan dan keburukan kedua-dua platform.

8. Weebly

Weebly

Weebly adalah satu lagi pembina laman web percuma yang boleh anda gunakan. Ia dilengkapi dengan pembangun drag and drop intuitif dan templat siap pakai untuk membuat laman web.

Pelan percuma mereka merangkumi subdomain Weebly, penyimpanan 500 MB, dan memaparkan iklan Weebly. Anda boleh meningkatkan ke rancangan berbayar mereka untuk menyingkirkan iklan, mendapatkan lebih banyak storan, dan membuka kunci ciri.

Anda mungkin ingin melihat perbandingan terperinci Weebly vs WordPress yang menunjukkan kelebihan dan kekurangan kedua-dua platform laman web.

9. Pembina Laman Web GoDaddy

Pembina Laman Web GoDaddy

GoDaddy adalah pendaftar nama domain terbesar di dunia dan syarikat hosting yang popular.

Mereka menawarkan pembangun laman web GoDaddy yang merupakan pembangun laman web drag and drop dengan templat siap pakai. Ia tersedia sebagai percubaan percuma 30 hari selepas itu anda boleh menaik taraf ke salah satu rancangan berbayar mereka mulai dari $ 5,99 sebulan.

Ia murah dan sangat mudah digunakan. Walau bagaimanapun, apabila laman web anda berkembang, anda mungkin mendapati Pembangun Laman Web GoDaddy mempunyai ciri yang agak terhad. Juga sukar untuk memindahkan GoDaddy Website Builder ke WordPress atau platform laman web lain.

Lihat juga senarai alternatif pembangun laman web GoDaddy terbaik kami.

10. Squarespace

Ruang Squarespace

Squarespace adalah platform pembangun laman web yang popular yang tidak memerlukan kemahiran teknikal. Ia menawarkan templat profesional yang indah dan antara muka seret dan lepas yang intuitif.

Mereka menawarkan percubaan hosting laman web percuma selama 14 hari. Ini memberi anda akses ke pembangun laman web mereka supaya anda dapat mencuba ciri-cirinya. Laman web anda tidak akan terbuka melainkan anda melanggan pelan berbayar.

Pelan berbayar bermula pada $ 12 sebulan. Setiap rancangan dilengkapi dengan domain khusus percuma, lebar jalur tanpa had, penyimpanan, dan templat laman web siap pakai.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat artikel kami mengenai Squarespace vs WordPress dengan kelebihan dan kekurangan dan perbandingan ciri.

11. Google Cloud Hosting

Logo Awan Google

Google menawarkan pelbagai penyelesaian hosting laman web percuma untuk perniagaan kecil dan pelajar. Ia dilengkapi dengan semua ciri hebat yang dapat anda harapkan dari syarikat kelas atasan seperti Google.

Oleh kerana rancangan mereka didasarkan pada pembayaran per penggunaan, ini adalah tempat yang mudah bagi pelajar untuk memulakan. Google menawarkan kredit percuma $ 300 untuk pelanggan baru yang cukup untuk bertahan selama satu tahun, jika anda hanya mencari hosting laman web percuma untuk laman web ujian.

Anda boleh menggunakan Google Cloud untuk menghoskan semua jenis laman web, dan mereka bahkan menawarkan WordPress di Google Compute Engine.

12. Perkhidmatan Web Amazon (AWS)

Logo AWS

Perkhidmatan Web Amazon yang juga dikenali sebagai AWS memberi kuasa kepada beberapa laman web paling popular di dunia. Walaupun tidak mudah digunakan untuk perniagaan kecil, ini adalah platform yang bagus untuk pelajar dan pembangun yang baru sahaja memulakan.

Amazon menawarkan produk percuma dan selalu percuma selama 12 bulan di Tingkat Bebas AWS mereka yang sejauh ini merupakan salah satu hosting laman web percuma terbaik untuk laman web ujian.

Pelajar boleh menggunakan platform hebat Amazon untuk belajar dan menguasai kemahiran pengembangan mereka.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari perkhidmatan hosting laman web percuma terbaik untuk projek anda seterusnya. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami tentang cara membuat alamat e-mel perniagaan percuma dalam 5 minit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map