12 Penyunting Kod Terbaik untuk Mac dan Windows untuk Mengedit Fail WordPress

Kami sering ditanya mengenai apakah editor kod terbaik untuk mengubah fail WordPress? Anda boleh menggunakan mana-mana editor teks biasa seperti NotePad, namun ada editor yang lebih baik di luar sana dengan ciri seperti sorotan sintaks, cari dan ganti lanjutan, integrasi FTP, dll. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa editor kod terbaik yang tersedia untuk pengguna Mac dan Windows.


1. Notepad++

Notepad ++

Notepad ++ adalah editor kod sumber terbuka dan percuma untuk Windows. Ia mudah digunakan untuk pemula dan sangat hebat untuk pengguna maju. Ia dilengkapi dengan sorotan sintaks untuk banyak bahasa termasuk PHP, JavaScript, HTML, dan CSS. Ia juga dilengkapi dengan plugin FTP bawaan yang membolehkan anda menyambung ke pelayan anda dan mengedit fail secara langsung tanpa meninggalkan editor.

2. TextWrangler

TextWrangler

TextWrangler keluar dari penyunting teks BBEdit yang popular. Penyunting teks kaya yang hebat dan mempunyai ciri ini adalah perisian percuma. Ia dilengkapi dengan antara muka pengguna yang sangat intuitif yang menjadikannya sangat mudah untuk melihat fail dan mengerjakan projek. Alat ini mempunyai alat carian dan penggantian lanjutan, dan secara langsung dapat mengedit dan menyimpan fail ke pelayan FTP, SFTP. Ia menawarkan sorotan sintaks untuk banyak bahasa pengaturcaraan, menyokong utf-8 sepenuhnya, dan bahkan membolehkan anda menukar pengekodan aksara dokumen teks.

3. Coda

Coda

Coda mungkin salah satu penyunting pembangunan dan pengaturcaraan web yang paling disukai untuk Mac. Ia terkenal dengan antara muka yang sangat cantik, dan ciri-ciri pintar yang hebat. Ini membolehkan anda mengedit fail tempatan atau jauh, menguruskan projek, mengerjakan banyak fail sekaligus dengan mudah beralih antara tab. Ia mempunyai terminal, debugger, pratonton kit web dan pemeriksa, dan banyak lagi ciri hebat.

Kod berharga $ 99 untuk satu lesen tetapi harganya sama sekali.

4. Teks Luhur

Teks Luhur

Teks Sublime adalah penyunting kod lintas platform untuk Mac, Windows dan Linux. Ia dilengkapi dengan semua ciri yang anda harapkan dari penyunting kod yang hebat dan beberapa lagi. Ia kelihatan cantik dan anda boleh mengubah penampilan agar lebih selesa untuk anda. Teks Sublime dilengkapi dengan fitur penyunting kod canggih yang membolehkan anda mengisi secara automatik, melengkapkan secara automatik, fungsi rujukan dalam fail, beberapa pilihan, pengeditan split, dan banyak lagi.

Teks Sublime tersedia dalam percubaan dan satu lesen akan dikenakan biaya $ 70.

5. Rakan Teks

Rakan Teks

TextMate berjanji untuk membawa pendekatan Apple untuk sistem operasi menjadi penyunting teks. TextMate adalah editor kod kaya yang ringkas namun mempunyai ciri khas untuk Mac. Pengurusan papan klip yang mudah, penemuan dan penggantian yang canggih, pelengkapan automatik, blok kod yang boleh dilipat, adalah beberapa ciri kuat TextMate.

TextMate tersedia dengan harga $ 60. Ia juga tersedia sebagai muat turun percuma.

6. Atom

Atom

Atom adalah penyunting kod lintas platform yang dibuat oleh pemaju untuk pemaju. Ini adalah sumber terbuka, dan seperti WordPress, pengguna Atom dapat menghantar pakej dan tema untuk perisian. Ia kelihatan cantik dan anda boleh mengubah penampilan dengan memasang tema. Ia dilengkapi dengan pengurus pakej terbina dalam untuk memperluasnya, pelengkapan automatik pintar, penyemak imbas sistem fail, pelbagai panel, cari dan ganti.

7. BBEdit

BBEdit

BBEdit adalah editor kod dan HTML yang indah untuk Mac. Ia dilengkapi dengan semua ciri canggih penyunting kod yang kuat. Penyorotan sintaks, penemuan dan penggantian lanjutan, pelengkapan automatik, carian pantas, pelbagai tab, tetingkap penyuntingan yang boleh dibelah dan banyak lagi.

BBEdit berharga $ 49.99, anda juga boleh memuat turun versi percubaan percuma.

8. UltraEdit

UltraEdit

UltraEdit adalah editor HTML dan Kod yang kuat yang tersedia untuk Mac, Windows dan Linux. Ia dilengkapi dengan utiliti perbandingan fail terbina dalam, pelengkapan automatik, susun atur lanjutan, multi-tab, editor multi-panel, dan sorotan sintaks untuk bahasa pengaturcaraan yang paling popular.

UltraEdit berharga $ 79.5 dengan versi percubaan percuma terhad untuk muat turun.

9. Vim

Vim

Vim adalah penyunting teks lanjutan yang membawa kekuatan Vi ke set ciri yang sama kuat. Vim adalah sumber terbuka dan tersedia untuk Mac, Windows, dan Linux. Vim begitu hebat dan maju sehingga dianggap sebagai IDE dengan caranya sendiri.

10. Kurungan

Kurungan

Kurungan didirikan oleh Adobe untuk mendorong penyunting web ke era baru. Ia mendakwa sebagai penyunting kod lanjutan yang memahami reka bentuk web. Tanda kurung dapat mengambil petunjuk dari fail JPA dan membolehkan anda menulis kod dengan lebih cepat dan lebih baik. Kurungan adalah sumber terbuka dan tersedia untuk Mac, Windows, dan Linux.

11. Penyunting HTML CoffeeCup

Penyunting HTML CoffeeCup

Editor HTML CoffeeCup adalah penyunting HTML yang mudah digunakan untuk Windows. Ia menyokong PHP, HTML, Markdown, CSS dan membolehkan anda menggunakan pelengkap automatik, pengesahan sintaks, kod semantik, di antara banyak ciri lain. Editor HTML CoffeeCup bukan penyunting kod yang sesuai untuk banyak bahasa lain tetapi jika anda ingin belajar menulis PHP, HTML, dan CSS, maka editor HTML Coffee Cup adalah tempat yang baik untuk memulakan.

Editor HTML CoffeeCup berharga $ 69 dengan versi percubaan percuma terhad untuk muat turun.

12. Espresso

Espresso

Espresso adalah alat pengembangan web untuk Mac. Ia dilengkapi dengan editor kod yang kuat dan CSSEdit terbina dalam. Ia dilengkapi dengan antara muka yang cantik dan ciri canggih seperti coretan kod drag and drop, lipatan kod, navigator, gaya hidup dan pratonton sinar-X.

Espresso boleh didapati dengan harga $ 75.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyunting kod yang sesuai untuk keperluan anda. Anda mungkin juga ingin melihat lembaran cheat tema WordPress kami untuk pemula

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map