12 Plugin Sumbangan dan Pengumpulan Dana WordPress Terbaik (2020)

Adakah anda mencari plugin sumbangan WordPress terbaik?


Mengumpulkan derma dalam talian adalah cara yang sangat berkesan untuk mengumpulkan dana untuk tujuan bukan keuntungan, badan amal, dana bantuan, dan tujuan khas.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi plugin sumbangan dan pengumpulan dana WordPress terbaik yang akan membantu anda mengumpulkan derma satu kali dengan mudah serta sumbangan berulang menggunakan PayPal, Stripe, WooCommerce, pemproses kad kredit lain, dan juga cryptocurrency.

Pemalam sumbangan WordPress terbaik

Cara Memilih Plugin Sumbangan WordPress Terbaik

Terdapat puluhan plugin sumbangan WordPress yang terdapat di pasaran. Masalahnya ialah tidak semuanya mudah digunakan, dan sebilangan besar mereka tidak mempunyai pilihan penyesuaian.

Menerima pembayaran sumbangan di laman web WordPress anda adalah tugas yang sangat penting.

Anda memerlukan plugin derma yang boleh dipercayai, berfungsi di telefon bimbit dan juga komputer desktop, menyokong pintu masuk pembayaran pilihan anda, menghantar resit kepada penderma, membolehkan penderma membuat sumbangan berulang, dan cukup disesuaikan untuk kelihatan baik di laman web anda.

Selain itu, anda mahukan pemalam sumbangan WordPress yang mengenakan sedikit bayaran. Sebaiknya pembayaran tahunan percuma atau tetap vs sesuatu yang mengenakan peratusan yuran untuk semua sumbangan anda.

Kami menggunakan kriteria di atas untuk membandingkan plugin sumbangan WordPress terbaik untuk bukan keuntungan dan badan amal.

Inilah pilihan editorial kami untuk plugin sumbangan dan pengumpulan dana WordPress teratas.

1. BeriWWP

BeriWP

GiveWP adalah salah satu plugin WordPress terbaik untuk bukan keuntungan untuk menerima sumbangan dan mengumpulkan dana untuk tujuan anda.

Apa yang menjadikan GiveWP menonjol dan mendapat tempat teratas dalam senarai plugin sumbangan WordPress terbaik kami adalah set ciri lengkap mereka bersama dengan model harga mesra bukan keuntungan mereka.

GiveWP mempermudah untuk membuat borang sumbangan khusus di dalam WordPress untuk menyediakan derma satu kali dengan mudah serta pilihan derma berulang.

Anda boleh bergabung dengan pelbagai pintu masuk pembayaran untuk menerima pembayaran sumbangan kad kredit termasuk Stripe, Authorize.net, PayPal, 2Checkout, Braintree, Mollie, Paytm, PayFast, Square, AmeriCloud, Paymill, dan banyak lagi.

GiveWP juga membolehkan anda memperincikan hampir semua aspek proses derma anda dengan ciri-ciri seperti penghormatan sumbangan yang dapat disesuaikan seperti “untuk menghormati”, sumbangan pelbagai peringkat, sasaran / insentif sumbangan peringkat kempen, pilihan pertukaran mata wang, penerimaan sumbangan yang boleh ditolak cukai, dan banyak lagi.

Ia dilengkapi dengan kawasan pengurusan penderma yang lengkap dengan pelaporan lengkap, sehingga anda dapat menguruskan semua sumbangan anda dengan mudah (sumbangan dalam talian dan luar talian).

GiveWP berintegrasi dengan semua perkhidmatan pemasaran e-mel utama, jadi anda dapat berkomunikasi dengan penderma dengan mudah mengenai kempen pemberian hadiah bermusim.

Sekiranya anda menjalankan kedai dalam talian dengan WooCommerce, maka GiveWP membolehkan anda menambahkan penjualan sumbangan di skrin pembayaran, dan mereka mempunyai integrasi Google Analytics yang lancar dengan penjejakan eCommerce yang dipertingkatkan.

GiveWP menawarkan plugin derma WordPress percuma, tetapi anda harus meningkatkan ke rancangan berbayar tahunan mereka untuk membuka semua tambahan dan ciri yang hebat. Pelan berbayar asas bermula pada $ 240 / tahun, tetapi anda memerlukan pelan Plus ($ 360 / thn) untuk mendapatkan semua tambahan mereka.

2. WPForms

WPForms

WPForms adalah tarikan mesra pemula & drop form builder untuk WordPress. Ia dilengkapi dengan templat borang terbina dalam untuk membuat borang sumbangan dalam talian di laman web anda.

Banyak badan amal dan bukan keuntungan yang lebih kecil tidak memerlukan platform pemberian ciri penuh. Sebaliknya mereka hanya mahukan borang sumbangan yang mudah dan mudah disesuaikan yang dapat menerima sumbangan sekali dan berulang.

WPForms menawarkan anda hanya itu. Ia bergabung dengan PayPal dan Stripe, jadi anda dapat mengumpulkan derma dengan selamat melalui kad kredit tepat di laman web anda.

Oleh kerana WPForms adalah pembangun borang yang lebih komprehensif, ia juga dapat melayani pelbagai tujuan untuk laman web amal seperti borang hubungan, borang tinjauan, tinjauan pendapat, borang pendaftaran buletin e-mel, borang pendaftaran sukarelawan, dll..

WPForms menyatu dengan lancar dengan semua perkhidmatan pemasaran e-mel utama dan platform CRM seperti Constant Contact, SendinBlue, AWeber, MailChimp, dan ratusan yang lain.

Plugin percuma WPForms digunakan oleh lebih dari 2 juta laman web, tetapi anda memerlukan tambahan pembayaran mereka untuk menerima sumbangan dalam talian. Mereka menawarkan lesen potongan khas untuk bukan keuntungan dengan hanya $ 99 / tahun yang 75% dari harga biasa.

Ini memberi anda semua ciri Pro mereka yang membolehkan anda membina borang sumbangan serta jenis borang lain yang kami nyatakan di atas. Anda dapat melihat senarai penuh lebih daripada 150+ demo templat borang di sini.

Nota: WPForms adalah syarikat saudari WPBeginner. Plugin ini dibuat bersama oleh pengasas WPBeginner, Syed Balkhi.

3. Sumbangan PayPal Mudah

Sumbangan PayPal untuk WordPress

Easy PayPal Donation adalah plugin sumbangan WordPress percuma yang membolehkan anda menambah butang menderma PayPal di laman web anda.

Pelawat laman web anda boleh mengklik butang dan menghantar sumbangan menggunakan akaun PayPal atau kad kredit mereka.

Ini adalah plugin sumbangan yang sangat sederhana yang disertakan dengan 7 templat butang, dan anda juga mempunyai pilihan untuk memuat naik gaya butang khusus agar sesuai dengan reka bentuk anda.

Matlamat pemalam ini adalah untuk memudahkan menghubungkan akaun PayPal anda dengan WordPress dan menerima sumbangan. Plugin ini juga membolehkan pengunjung memilih pilihan sumbangan bulanan berulang.

Kami mempunyai plugin ini yang disenaraikan sebagai # 3 bukan kerana paling kaya dengan ciri, tetapi kerana kadang-kadang anda mungkin tidak memerlukan semua ciri yang ditawarkan oleh plugin GiveWP dan WPForms.

Sekiranya anda tidak mahu menyesuaikan borang sumbangan anda dan menginginkan penyelesaian langsung yang benar-benar percuma untuk menerima satu kali sumbangan, maka pemalam ini dapat menjalankan tugas untuk anda.

Untuk menyiapkan sumbangan berulang, anda memerlukan versi Pro mereka yang berharga $ 59.95 / tahun dan pada saat itu anda lebih baik menggunakan WPForms kerana anda mendapat lebih banyak nilai.

4. Pengumpulan Wang WP

WP Crowdfunding oleh Themeum

WP Crowdfunding adalah plugin penggalangan dana WordPress yang kuat yang membantu anda membuat laman penyokong penggalangan dana seperti GoFundMe atau KickStarter.

Anda boleh menggunakan gaya kempen crowdfunding hanya untuk badan amal anda atau bahkan menawarkan platform penggalangan dana agregat untuk badan amal lain di rangkaian anda.

Ini bergabung dengan Stripe, PayPal, Authorize.net, dan semua gerbang WooCommerce jika anda memilih untuk memproses pembayaran anda dengan WooCommerce. Sistem dompet Asli WP Crowdfunding membolehkan anda mengesan janji untuk setiap kempen dan mengagihkan dana dengan sewajarnya kepada pihak berkepentingan individu.

Sekiranya anda ingin membuat laman web crowdfunding agregat seperti GoFundMe, maka anda juga mempunyai pilihan untuk mengenakan yuran komisen untuk membantu badan amal lain mengumpulkan derma.

Plugin asas percuma, tetapi anda perlu menaik taraf ke pelan berbayar untuk membuka ciri penuh yang bermula pada $ 149 / tahun.

5. Bersedekah

Bersedekah

Amal adalah plugin sumbangan WordPress yang mudah yang membolehkan anda membuat kempen penggalangan dana tanpa had dan menetapkan matlamat untuk tujuan anda.

Anda boleh memilih jumlah sumbangan tetap, menambahkan jumlah khusus, atau kedua-duanya. Anda boleh memasukkan borang sumbangan di halaman, catatan, bar sisi, dan pop timbul.

Walaupun plugin asasnya percuma, anda perlu menaik taraf ke rancangan Plus mereka ($ 99 / tahun) untuk membuka pintu masuk pembayaran mereka seperti Stripe, Authorize.net, dll serta borang pendaftaran buletin.

Sekiranya anda mahukan sumbangan berulang, crowdfunding, pengumpulan dana peer to peer, pelepasan yuran penderma, dan ciri-ciri lain yang hebat, maka anda memerlukan rancangan Pro mereka yang berharga $ 249 / tahun.

6. Sumbangan lancar

Sumbangan lancar

Seamless Donations adalah plugin derma percuma untuk WordPress. Ini memberi anda kawalan sepenuhnya untuk mengumpulkan dan menguruskan sumbangan di papan pemuka WordPress.

Sumbangan lancar berfungsi dengan PayPal, jadi pengguna dapat membuat sumbangan menggunakan akaun atau kad kredit PayPal mereka.

Anda boleh menerima sumbangan sekali atau pembayaran derma berulang. Anda juga boleh membenarkan pengguna memilih kempen mana yang mereka mahu dana mereka diperuntukkan.

Tidak seperti plugin lain, sumbangan lancar menjual beberapa tambahan secara a-la carte seperti Terima Kasih Dipertingkat yang membolehkan anda menyediakan halaman terima kasih tersuai dan Pengurus Tahap Pemberian yang membolehkan anda mengaitkan tahap sumbangan khusus.

7. Kotak penderma

Kotak penderma

Donorbox adalah plugin bentuk sumbangan yang kuat yang berfungsi di laman web WordPress dan juga yang berdiri sendiri.

Ia membolehkan anda mengatur sumbangan sekali serta sumbangan berulang bulanan, tahunan, dan mingguan. Anda mempunyai pilihan untuk melakukan pencocokan hadiah syarikat dan menerima sumbangan syarikat.

Donorbox membolehkan anda menerima pembayaran dari kad kredit dan juga platform pembayaran yang popular seperti Apple Pay, Google Pay, PayPal Express dengan One-Touch, dan pembayaran bank ACH untuk penderma yang berpangkalan di AS dan Eropah.

Ia juga dilengkapi dengan banyak ciri hebat lain seperti Goal Meter, bentuk pop timbul Sumbangan, sokongan berbilang mata wang, dinding penderma, profil penderma, pengurusan penderma lengkap, penerimaan cukai akhir tahun, dan banyak lagi.

Sebab mengapa Donorbox tersenarai di bahagian bawah dalam senarai kami adalah kerana harga mereka tidak mesra dengan bukan keuntungan.

Walaupun mereka membolehkan anda mengumpulkan sumbangan percuma sehingga $ 1,000 sebulan, anda perlu membayar 1.5% yuran platform untuk semua jumlah lain. Bayaran pemprosesan platform ini adalah tambahan kepada yuran pemprosesan pembayaran yang ditambahkan oleh Stripe, PayPal, dan bank lain.

Mereka mempunyai pilihan untuk meminta penderma anda menanggung yuran, tetapi kami yakin lebih baik menggunakan platform seperti GiveWP di mana lebih banyak wang sumbangan menuju ke tujuan sebenarnya.

Donorbox juga mengenakan bayaran bulanan yang berasingan untuk pelbagai pemasaran e-mel dan integrasi CRM.

Untuk bersikap adil, daripada platform sumbangan SaaS lain seperti Crowdrise, Donately, dll, Donorbox adalah yang paling berpatutan.

Sebab mengapa anda mungkin ingin menggunakan platform Donorbox adalah kerana mereka menghilangkan masalah pengurusan teknikal dari anda.

Anda tidak perlu risau tentang keselamatan infrastruktur pembayaran anda kerana semuanya dikendalikan oleh pasukan mereka.

8. Bentuk yang Boleh Dikemas

Bentuk yang Boleh Dikemas

Formidable Forms adalah plugin borang WordPress yang paling maju. Ini membolehkan anda membuat borang yang kompleks dengan drag and drop builder dengan mudah.

Ia mempunyai banyak templat borang termasuk templat pra-binaan untuk mengumpulkan sumbangan dalam talian. Anda boleh melihat statistik sumbangan dalam carta grafik dalam papan pemuka WordPress.

Plugin ini membolehkan anda mengeksport data borang di luar WordPress. Ini juga memberi anda pilihan untuk mengimport entri sumbangan anda dari perkhidmatan pihak ketiga. Formidable Forms sepenuhnya sesuai dengan plugin terjemahan WPML untuk menterjemahkan borang dalam bahasa apa pun.

9. Termometer Derma

Termometer Derma

Donation Thermometer adalah plugin sumbangan WordPress klasik. Ia menggunakan parameter gaya termometer untuk menampilkan dana yang terkumpul dan jumlah sasaran anda.

Sangat sesuai untuk berkongsi kempen penggalangan dana anda dengan pengunjung laman web anda dan memotivasi mereka untuk membantu. Ia juga sesuai bagi penganjur untuk melihat sejauh mana jarak mereka dari sasaran penggalangan dana mereka

Termometer boleh disesuaikan sepenuhnya untuk warna, teks, mata wang, ukuran meter dan banyak lagi. Anda boleh menggunakan kod pendek untuk memaparkan termometer derma di catatan dan halaman anda. Semua tetapan mudah dan terkawal di WordPress.

Penting untuk diperhatikan bahawa pemalam ini TIDAK membantu anda menerima sebarang sumbangan. Anda boleh menggunakannya bersama dengan plugin sumbangan WordPress yang lain dalam artikel ini.

10. Sumbangan PayPal

Sumbangan PayPal

PayPal Donations adalah satu lagi plugin sumbangan PayPal WordPress percuma untuk mengumpulkan dana untuk badan amal dan bukan keuntungan. Anda boleh menggunakan widget bar sisi atau kod pendeknya untuk menambahkan butang derma PayPal di laman web anda.

Seperti plugin PayPal lain, ia membolehkan anda menyambungkan WordPress ke akaun PayPal anda dan menerima sumbangan daripada pelawat. Tetapan lain merangkumi pelbagai mata wang, penyetempatan, pelbagai saiz butang, dan banyak lagi.

11. Sumbangan YITH untuk WooCommerce

Sumbangan YITH untuk WooCommerce

YITH Donations for WooCommerce membolehkan anda menambahkan pilihan untuk mengumpulkan derma di kedai dalam talian anda.

Anda boleh menjalankan kempen bermusim untuk menyokong tujuan anda. Setiap kali pengguna menambahkan produk ke troli, mereka akan diminta dengan pilihan untuk membuat sumbangan kecil.

Konsep ini digunakan oleh banyak orang di dunia runcit, dan YITH Donations for WooCommerce membolehkan anda menambahkan ini ke laman web eCommerce anda.

YITH mempunyai versi percuma plugin yang agak terhad. Untuk mendapatkan semua ciri seperti borang sumbangan di halaman troli, sesuaikan jumlah, resit derma, dan lain-lain, anda memerlukan versi premium plugin yang berharga $ 59.99 untuk satu laman web.

Nota: GiveWP juga menawarkan ciri ini bersama dengan banyak lagi yang kami percaya adalah nilai yang lebih baik.

12. Kotak Sumbangan Cryptocurrency

Kotak Sumbangan Cryptocurrency - Derma Bitcoin & Crypto

Sekiranya anda ingin menerima sumbangan dalam cryptocurrency, maka jangan cari lagi. Plugin sumbangan WordPress percuma ini membolehkan anda menerima sumbangan dalam 20 cryptocurrency utama.

Anda boleh menerima pembayaran dalam bentuk Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano dan banyak lagi.

Plugin Sumbangan WordPress Terbaik Yang Mana?

Plugin yang kami sebutkan dalam artikel ini semuanya dapat membantu anda mengumpulkan derma di WordPress anda. Walau bagaimanapun, memutuskan pemalam sumbangan WordPress terbaik untuk pengumpulan dana dalam talian anda akan berbeza-beza berdasarkan keperluan anda.

Sekiranya anda ingin membuat borang sumbangan sederhana dengan pilihan sumbangan sekali dan berulang bersama dengan kemampuan pengguna untuk membuat pembayaran melalui PayPal atau kad kredit, maka rancangan bukan untung WPForms adalah nilai terbaik kerana mereka menawarkan 75 % diskaun.

Sekiranya anda mahukan plugin sumbangan WordPress yang dilengkapi dengan ciri canggih seperti pengurusan penderma yang lengkap, resit derma yang boleh ditolak cukai, matlamat / insentif tahap kempen, sumbangan pelbagai peringkat, penghormatan sumbangan yang disesuaikan seperti “untuk penghormatan atau”, pelaporan lengkap, pelbagai -pelbagai integrasi platform pembayaran, maka tidak ada yang mengalahkan GiveWP, dan itulah sebabnya GiveWP adalah pilihan kami untuk plugin sumbangan WordPress terbaik # 1.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari plugin derma dan pengumpulan dana WordPress terbaik untuk badan amal dan bukan keuntungan. Anda mungkin juga ingin melihat pilihan pakar kami dari pembangun halaman WordPress terbaik dan mesti mempunyai plugin WordPress untuk semua laman web..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map