16 Set Ikon Media Sosial Percuma Terbaik untuk WordPress

Baru-baru ini salah seorang pengguna kami meminta bantuan kami dalam mencari set ikon media sosial percuma yang boleh mereka gunakan di laman web mereka. Walaupun, terdapat banyak plugin WordPress yang membolehkan anda menambahkan ikon media sosial di WordPress, sebilangan pengguna mungkin mahu menambahkan gambar ikon tersuai secara manual dan memautkannya ke profil media sosial mereka. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa set ikon media sosial percuma terbaik untuk pengguna WordPress.


Sekiranya anda mencari plugin WordPress yang membolehkan anda menambahkan ikon media sosial, lihat artikel kami mengenai cara menambahkan ikon media sosial di bar sisi dan menu WordPress anda..

Sekiranya anda ingin menambahkan bar saham terapung seperti laman web kami, gunakan Bar Sosial Terapung.

Setelah itu, mari kita lihat beberapa set ikon media sosial percuma terbaik yang boleh anda gunakan.

Tutorial Video

Langgan WPBeginner

Sekiranya anda tidak menyukai video atau memerlukan lebih banyak arahan, teruskan membaca.

1. Generikon

Genericons adalah fon ikon berlesen GPL percuma dan dibuat oleh Automattic. Ia adalah satu set ikon lengkap, dengan ikon untuk laman media sosial yang paling popular. Bagi pemula, menambahkan fon ikon boleh menjadi agak sukar.

Cara yang lebih mudah untuk menggunakan ikon Genericons di laman WordPress anda adalah dengan memasang dan mengaktifkan plugin Genericon. Setelah diaktifkan, pergi ke Rupa »Genericon’d dan klik pada ikon yang ingin anda tambahkan.

Penggunaan generik

Ikon yang anda pilih akan muncul di atas. Klik pada pautan salinan kod pendek di sebelah ikon anda dan tetingkap pop timbul akan muncul dengan kod pendek. Salin dan tampal kod pendek di mana sahaja anda mahu memaparkan ikon. Anda juga dapat menyalin HTML dan menempelkannya dalam widget teks untuk menampilkan fon ikon.

2. Fon Hebat

Fon Hebat

Font Awesome adalah fon ikon sumber terbuka dan percuma yang boleh anda gunakan dengan WordPress. Font Awesome dilengkapi dengan koleksi fon ikon yang banyak.

Anda boleh menambahkan Font Awesome secara manual ke tema WordPress anda atau anda boleh menggunakan pemalam. Cukup pasang dan aktifkan pemalam Better Font Awesome. Ia dilengkapi dengan pilihan kod pendek, HTML, dan TinyMCE untuk menambahkan ikon dengan mudah di mana sahaja di laman WordPress anda.

3. Ikon Media Sosial Rata oleh Freebies JPA Terbaik

Set ikon media sosial rata

Kami memahami bahawa kebanyakan pengguna tahap pemula akan lebih sukar untuk menambahkan fon ikon daripada menambahkan fail gambar. Ikon Media Sosial Flat adalah sekumpulan ikon media sosial yang paling biasa digunakan. Anda hanya boleh memuat turun dan mengekstrak set ikon dan kemudian memuat naiknya ke laman web anda dari Media »Tambah Baru halaman di kawasan pentadbir WordPress.

4. Geekly – 40 Ikon

Geekly

Set ikon ini dilengkapi dengan 40 ikon cantik termasuk 25 ikon media sosial. Setiap ikon terdapat dalam dimensi 512px dan anda boleh menyesuaikannya di photoshop jika anda memerlukan.

5. Ikon Berwarna-warni Percuma

Ikon Berwarna Percuma

Ini adalah satu set ikon media sosial yang mudah tetapi cantik. Dicipta oleh Michael Dolejs, set ikon ini tersedia sebagai fail JPA. Anda boleh membuka fail JPA di Adobe Photoshop dan menggunakan ikon yang anda sesuai.

6. Set Ikon Media Sosial Rata

Set Ikon Media Sosial Flat Percuma

Set ikon media sosial percuma yang indah ini mengandungi dua variasi ikon bulat dan persegi. Terdapat 10 ikon 64x64px dalam format jpg dan png.

7. 40 Ikon Flat Media Sosial

40 Ikon Flat Media Sosial

Set ikon cantik ini mengandungi 40 ikon media sosial. Setiap ikon boleh didapati dalam empat saiz 32 × 32 piksel, 64 × 64 piksel, 128 × 128 piksel, dan 256 × 256 piksel. Terdapat bayangan panjang yang ditambahkan pada setiap ikon memberikan kesan yang indah pada setiap ikon.

8. Ikon Media Sosial Flat Percuma oleh Enfuzed

Ikon media sosial rata percuma oleh Enfuzed

Ikon media sosial rata yang ditetapkan oleh Enfuzed ini terdapat dalam dua variasi. Ikon media sosial rata penuh warna dan ikon media sosial telus terang untuk latar belakang gelap.

9. Pek Ikon Hex

Pek Ikon Hex oleh Martz90

Pek ikon media sosial oleh Martz90 ini mempamerkan ikon media sosial yang popular dalam bentuk heksagon. Pek ikon mengandungi sebilangan besar ikon untuk laman media sosial, laman berita, perkhidmatan dan permainan yang paling popular.

10. Ikon Datar Lingkaran Sedia Retina

Set Ikon Flat Retina Sedia

Ikon media sosial rata bulatan yang indah ini yang ditetapkan oleh Land of Web sudah siap. Semua ikon dalam format png dan tersedia dalam ukuran 256x256px, 128x128px, 64x64px, dan 32x32px.

11. Ikon Media Sosial Poligon Vektor

Ikon Media Sosial Poligon Vektor percuma yang ditetapkan oleh LunarPixel

Ikon media sosial yang indah ini ditetapkan oleh LunarPixel mengandungi 80 ikon berbentuk poligon. Pakej ini juga mengandungi fail vektor asli untuk anda mainkan.

12. 20 Ikon Media Sosial

20 Ikon Media Sosial oleh Dawid Dapszus

Set ikon yang unik dan cantik ini dibuat oleh Dawid Dapszus. Ia mengandungi 20 ikon untuk laman web media sosial yang paling popular. Semua ikon berukuran 80x80px dan dalam format png.

13. Ikon Media Sosial Rata Sederhana

Ikon sosial rata sederhana

Set ikon cantik ini dilengkapi dengan fail PSF dan PNG. Ini berisi 20 ikon, setiap fail ikon berukuran 114x114px.

14. 24 Ikon Sosial Flat Percuma

24 Set Ikon Sosial Flat

Kumpulan ikon sosial percuma yang indah ini yang disusun oleh Mohammed Alyousfi dilengkapi dengan 24 ikon. Ia mengandungi ikon dalam ukuran antara 512px hingga 16px. Pakej ini juga merangkumi fail sumber dalam format fail AI dan EPS.

15. Ikon Media Sosial

Ikon Media Sosial

Ikon yang ditetapkan oleh Luke Taylor ini terdapat dalam dua variasi untuk latar belakang gelap dan terang. Pakej ini mengandungi 89 ikon media sosial dalam kedua-dua variasi.

16. Set Ikon Media Sosial Percuma oleh Hugo

Set Ikon Media Sosial Percuma oleh Hugo

Satu set ikon media sosial yang indah yang dibuat oleh Hugo. Pakej ini mengandungi 8 ikon dalam fail JPA yang kemas. Anda kemudian boleh menggunakan save for web untuk menyimpan ikon yang anda mahu atau gunakan di laman web anda.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mencari set ikon media sosial percuma terbaik untuk digunakan di laman WordPress anda. Anda mungkin juga ingin melihat senarai 40 alat berguna kami untuk mengurus dan mengembangkan blog WordPress anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me