19 Aplikasi Mudah Alih Terbaik untuk Menguruskan Laman WordPress Anda

Adakah anda mencari aplikasi mudah alih untuk menguruskan laman WordPress anda semasa dalam perjalanan? Menjalankan laman web yang berjaya memerlukan banyak masa, dan sukar untuk duduk di hadapan komputer sepanjang hari. Dalam artikel ini, kami akan berkongsi aplikasi mudah alih terbaik untuk mengurus laman WordPress anda menggunakan telefon anda.


Aplikasi Mudah Alih Terbaik untuk Menguruskan Laman WordPress Anda

1. Aplikasi WordPress.com

Aplikasi WordPress.com

WordPress.com menawarkan aplikasi yang menghubungkan ke laman WordPress yang dihoskan sendiri. Anda boleh membuat catatan, memuat naik foto, dan memoderasi komen dari peranti Android atau iOS anda.

Beberapa ciri aplikasi memerlukan anda membuat akaun WordPress.com. Ia juga dilengkapi dengan pembaca terpasang yang menunjukkan blog yang anda ikuti di WordPress.com.

Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara menggunakan aplikasi WordPress pada peranti mudah alih anda.

2. WooCommerce

Aplikasi iOS WooCommerce

Sekiranya anda menjalankan kedai dalam talian menggunakan WooCommerce, maka anda boleh menggunakan aplikasi WooCommerce untuk iOS untuk menguruskan kedai anda dalam perjalanan.

Aplikasi ini menawarkan antara muka yang indah untuk melihat prestasi kedai anda seperti pesanan dan penjualan.

Ia bukan pengganti untuk versi Desktop kerana kekurangan dari segi ciri. Walau bagaimanapun, adalah sangat berguna untuk melihat pesanan walaupun anda jauh dari komputer.

3. Analisis Google

Aplikasi Analitis Google

Analitis Google adalah alat analisis yang paling kuat dan percuma yang tersedia untuk pemilik laman web. Ia membolehkan anda menjawab soalan seperti

– Berapa banyak orang yang melayari laman web anda?
– Dari mana asalnya?
– Apa yang mereka lakukan semasa melayari laman web anda?

Sekiranya anda belum menggunakannya, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang Google Analytics di WordPress.

Aplikasi Google Analytics membolehkan anda melihat laporan laman web anda menggunakan peranti mudah alih anda. Ini membolehkan anda membuat dan melihat laporan tersuai. Anda boleh memilih julat tarikh dan melihat laporan masa nyata.

4. Evernote

Evernote

Idea untuk catatan blog, produk, atau strategi yang hebat dapat muncul di mana sahaja. Evernote membolehkan anda membuat nota menggunakan peranti mudah alih anda, dan menyegerakkan semua peranti anda.

Anda boleh membuat senarai tugas, melukis coretan, mencatat, menyimpan gambar, penanda buku, dan video. Evernote berfungsi di semua platform mudah alih, PC dan Mac.

Alternatif: Google Keep | OneNote

5. Pingdom

Aplikasi Pingdom

Pingdom adalah perkhidmatan pemantauan uptime laman web yang popular. Anda boleh menyiapkannya untuk memantau waktu operasi satu laman secara percuma.

Aplikasi mudah alih Pingdom memberitahu anda apabila laman web anda tidak berfungsi. Ini juga menunjukkan status laman web anda dan perkhidmatan yang anda pantau.

6. Penyangga

Penyangga

Penyangga membolehkan anda menjadualkan catatan untuk profil media sosial anda. Aplikasi mudah alih mereka membolehkan anda melakukannya dari mana sahaja menggunakan peranti mudah alih anda.

Anda dapat melihat siaran yang telah anda gilirkan, siaran yang telah anda kongsi, analisis, dan menambahkan kandungan baru dalam perjalanan. Ini membantu anda memastikan pengikut anda tetap terlibat walaupun anda berada di luar meja anda.

7. IFTTT

IFTTT

IFTTT membolehkan anda menjadikan internet berfungsi untuk anda. Aplikasi mudah alih IFTTT memberikan kekuatan itu ke peranti mudah alih anda.

Anda dapat menggunakannya sebagai alat pemantauan, mengautomasikan aliran kerja anda, dan mendapatkan pemberitahuan segera. Selain WordPress, ia juga berfungsi dengan banyak perkhidmatan dan alat dalam talian yang lain. Ia juga membolehkan anda mengautomasikan rumah dan pejabat pintar anda.

Lihat tutorial kami tentang cara mengautomasikan WordPress dan media sosial dengan IFTTT untuk maklumat lebih lanjut.

8. Memberi makan

suka makan

Feedly adalah pembaca makanan pintar dan moden. Dengan menggunakan aplikasi Feedly di telefon bimbit, Anda dapat terus berhubungan dengan sumber berita, blog, dan laman web kegemaran anda.

Anda juga boleh mengatur laman web kegemaran anda ke dalam topik yang berbeza sebagai koleksi. Feedly juga memudahkan untuk berkongsi artikel anda terus dari aplikasi.

9. Pengurus Halaman Facebook

Pengurus Halaman Facebook

Cara termudah untuk meningkatkan aktiviti di halaman Facebook anda adalah dengan berinteraksi dengan khalayak anda. Pengurus Halaman Facebook membolehkan anda menguruskan halaman anda dengan lebih cekap.

Ia menunjukkan pemberitahuan dan aktiviti dari Halaman Facebook anda. Anda juga dapat melihat laporan tentang prestasi kerja siaran anda. Yang paling penting anda boleh menerbitkan catatan, memuat naik foto, dan membalas komen.

Perlukan lebih banyak petua Facebook? Lihat senarai petua dan tutorial Facebook terbaik kami untuk pengguna WordPress

10. Pengurus Iklan Facebook

Pengurus Iklan Facebook

Iklan Facebook membolehkan anda menargetkan semula pelawat laman web di Facebook. Sekiranya anda menggunakannya dengan betul, maka anda boleh meningkatkan suka halaman anda dengan mudah beberapa kali.

Aplikasi Facebook Ads Manager membolehkan anda melihat laporan, membuat iklan, dan mengelola iklan anda dari peranti mudah alih.

11. Peti Masuk oleh Google

Peti Masuk melalui Gmail

Sebagai pemilik laman WordPress, anda akan mendapat banyak pemberitahuan e-mel untuk komen, kemas kini, dan pemberitahuan borang hubungan.

Inbox by Google membolehkan anda membersihkan peti masuk anda dengan cepat. Pelanggan e-mel pintar ini secara automatik menggabungkan e-mel anda ke dalam kumpulan dan membolehkan anda menandainya dengan mudah sebagai selesai.

Ini juga mengurangkan pemberitahuan dengan hanya memberitahu anda untuk e-mel penting, dan cukup bagus untuk meneka e-mel mana yang penting.

12. Google Drive

Google Drive

Google Drive menawarkan storan percuma untuk semua fail anda. Lebih penting lagi, ia membolehkan anda mengakses fail tersebut dari mana sahaja di mana-mana peranti.

Alternatif: Dropbox | OneDrive

13. Pengesah Google

Pengesah Google

Kata laluan dapat diretas dengan mudah oleh penggodam, dan itu menjadikan laman WordPress anda rentan. Menambah pengesahan dua langkah melindungi laman WordPress anda daripada percubaan penggodaman.

Aplikasi Google Authenticator membantu anda menambahkan pengesahan dua langkah ke banyak aplikasi termasuk laman WordPress anda. Lihat panduan kami mengenai cara menambahkan pengesahan dua langkah dengan Google Authenticator di WordPress.

Lihat panduan keselamatan WordPress utama kami untuk meningkatkan lagi keselamatan laman web anda.

14. Google Adsense

Google Adsense

Google Adsense menyediakan cara mudah untuk menjana wang untuk laman web dan blog kecil. Sekiranya anda sudah menggunakan Google Adsense untuk menayangkan iklan di laman WordPress anda, maka aplikasi Google Adsense adalah pendamping yang baik untuk anda.

Aplikasi ini memberi anda gambaran keseluruhan mengenai akaun Adsense anda. Ini memberi anda akses segera ke laporan penghasilan terperinci mengenai semua metrik utama.

15. PayPal

PayPal

Sekiranya anda menjalankan kedai dalam talian, maka aplikasi mudah alih PayPal adalah aplikasi yang mesti dimiliki. Anda dapat melihat semua aktiviti PayPal anda dari peranti mudah alih anda.

Anda juga boleh membuat pembayaran, memindahkan baki dari PayPal ke akaun bank anda, dan banyak lagi.

16. LastPass

LastPass

Anda harus selalu menggunakan kata laluan yang kuat untuk semua akaun anda termasuk laman WordPress anda. Walau bagaimanapun, tidak mungkin untuk mengingat semua kata laluan yang sukar.

LastPass mempermudah untuk menguruskan semua kata laluan anda, sehingga anda tidak perlu lagi mengingat kata laluan. Ia berfungsi di desktop, penyemak imbas, dan juga di telefon bimbit anda.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan kami mengenai cara menguruskan kata laluan untuk pemula WordPress.

17. Pemasa Pomodoro

Pemasa Pomodoro

Sebagai pemilik perniagaan, anda mungkin sukar untuk menumpukan perhatian pada satu tugas pada satu masa. Di sinilah Pomodoro Timer masuk.

Teknik Pomodoro adalah kaedah pengurusan masa. Ia menggunakan pemasa untuk memecah kerja menjadi selang waktu, dipisahkan dengan jeda kecil.

Ketua Pegawai Eksekutif kami, Syed Balkhi, telah menulis catatan yang bagus mengenai cara menggunakan sekatan masa.

Versi alternatif: Pomodoro Timer untuk iOS | Pemasa Pomodoro untuk Google Chrome

18. Penulis IA

Penulis IA

Menulis pada peranti mudah alih sangat sukar. Ukuran skrin terlalu kecil, dan menyakitkan untuk meluncur ke atas dan ke bawah.

IA Writer menjadikannya lebih mudah untuk menulis pada peranti mudah alih dan menjadikannya pengalaman yang menyenangkan. Ia dilengkapi dengan UI bersih yang bersih dan intuitif yang membantu anda mengerjakan artikel panjang dari peranti mudah alih anda.

Yang paling penting anda boleh menghubungkan aplikasi ke laman WordPress anda dan menerbitkan atau menyimpan draf secara langsung.

19. Trello

Trello

Sama ada anda seorang blogger individu atau pasukan, menyelesaikan sesuatu memerlukan disiplin dan organisasi. Trello membantu anda bekerjasama, mengurus, dan mengatur aliran kerja anda.

Trello adalah aplikasi produktiviti untuk individu dan juga pasukan. Ia menggunakan papan, senarai, dan kad untuk mengatur tugas dengan cara yang menyeronokkan dan bermanfaat.

Itu sahaja buat masa ini.

Kami harap senarai ini dapat membantu anda mencari beberapa aplikasi baru untuk menguruskan laman WordPress anda di mana sahaja. Anda mungkin juga ingin melihat senarai 24 kami mesti mempunyai plugin WordPress untuk laman web perniagaan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me