23 Tema Resume WordPress Terbaik untuk CV Dalam Talian Anda (2020)

Adakah anda mencari tema CV atau Resume untuk WordPress? Membina resume dalam talian dengan CV anda dapat membantu mempromosikan jenama peribadi anda, mencari pekerjaan, dan membuat kenalan baru.


WordPress adalah platform yang ideal untuk membina kehadiran dalam talian profesional. Dalam artikel ini, kami telah memilih beberapa tema resume WordPress terbaik yang boleh anda gunakan untuk memberikan kesan yang kuat.

Tema CV dan Resume untuk WordPress

Bermula dengan Laman Web Resume Dalam Talian Anda

Untuk membuat laman web CV atau Resume dalam talian anda dengan WordPress, pertama, anda memerlukan nama domain dan hosting.

Kami mengesyorkan menggunakan Bluehost kerana mereka adalah penyedia hosting rasmi yang disyorkan WordPress, dan mereka menawarkan pengguna WPBeginner potongan 60% + nama domain percuma.

Untuk lebih banyak cadangan, anda mungkin ingin melihat panduan kami mengenai cara memilih hosting WordPress terbaik.

Petua memilih nama domain untuk laman web resume

Pertama, lihat petua umum kami untuk memilih nama domain terbaik untuk laman web. Petua asas akan tetap sama tetapi anda perlu memikirkannya dari perspektif jenama peribadi.

Banyak penggiat dan pemasar lebih suka menggunakan nama penuh mereka sendiri sebagai nama domain mereka. Contohnya, SyedBalkhi.com.

Seterusnya, anda perlu mendaftarkan nama domain .com. Mereka lebih mudah diingat dan telefon bimbit mempunyai kunci .com khusus yang menjadikannya lebih mudah untuk menaip.

Sekiranya anda mempunyai nama umum, maka domain .com dengan nama anda mungkin tidak tersedia. Daripada menggunakan tanda hubung, angka, atau ejaan nama anda yang salah, kami mengesyorkan menggunakan sesuatu selain daripada nama anda sendiri.

Beberapa pemula boleh mencari peluasan domain yang tidak biasa seperti .name, .me, atau .info. Kami tidak mengesyorkan menggunakan peluasan domain ini dan meminta anda untuk tetap menggunakan nama domain .com.

Setelah memilih nama domain dan membeli hosting, anda perlu memasang WordPress. Ikuti arahan dalam panduan langkah demi langkah lengkap kami mengenai cara memulakan blog WordPress, dan anda akan mula beroperasi dalam masa yang singkat.

Setelah laman web anda siap, langkah seterusnya adalah mencari tema resume WordPress yang sesuai dan memasangnya. Sekiranya anda memerlukan bantuan, lihat panduan kami tentang cara memasang tema WordPress untuk arahan terperinci.

Setelah itu, inilah pilihan tema resume WordPress terbaik kami di pasaran (percuma dan berbayar).

1. Kuasa Pro

Kuasa Pro

Ingin memberikan kesan pertama yang kuat sebagai influencer? Authority Pro adalah tema WordPress yang dibuat khusus untuk influencer untuk mempamerkan resume, kepakaran mereka, dan mewujudkan jenama peribadi yang kuat.

Tema ini dibina di atas kerangka Kejadian yang terkenal dengan standard dan prestasi pengekodan yang tinggi. Kami membina templat laman web WPBeginner kami di atas kerangka kerja Genesis juga.

Halaman utama tema Pro Pro mempunyai susun atur moden dengan ajakan bertindak yang menonjol. Ia merangkumi dua menu navigasi, menu sosial, susun atur tajuk fleksibel, dan templat halaman.

Tema ini sangat mudah untuk disiapkan dan kebanyakan ciri berfungsi di luar kotak tanpa memerlukan konfigurasi. Untuk penyesuaian, ia dilengkapi dengan panel pilihan tema dan sokongan penyesuai penuh.

StudioPress kini menjadi sebahagian daripada WP Engine, syarikat hosting WordPress yang paling popular diuruskan. Anda boleh mendapatkan tema ini dan semua 35+ tema StudioPress yang lain jika anda mendaftar untuk hosting WP Engine untuk membina laman web anda.

Bonus: Pengguna WPBeginner juga mendapat potongan 30% tambahan. Mulakan dengan WP Engine.

2. Divi

Divi

Divi adalah tema WordPress pelbagai guna yang popular. Ia dilengkapi dengan puluhan templat laman web siap pakai yang sangat sesuai untuk membina laman web peribadi dengan resume dan CV dalam talian anda.

Tema Divi menggunakan plugin pembangun halaman Divi drag and drop yang kuat yang membolehkan anda hanya menyeret dan melepaskan item untuk membuat susun atur tersuai yang anda mahukan. Anda juga boleh mengeksport susun atur dari satu pemasangan Divi ke yang lain.

Ia dilengkapi dengan banyak elemen reka bentuk tersuai yang dapat anda tambahkan pada susun atur anda termasuk slaid, karousel, butang ajakan bertindak, galeri dan banyak lagi.

3. Astra

Tema Astra

Astra adalah tema WordPress serba guna yang sangat baik untuk membina kehadiran dalam talian. Ia dilengkapi dengan pilihan susun atur yang fleksibel dan berfungsi dengan semua plugin pembina halaman moden.

Ia kelihatan cantik di semua peranti dengan reka bentuk responsif mudah alih dan tipografi yang indah. Ia dilengkapi dengan beberapa templat halaman, integrasi media sosial, sokongan WooCommerce, dan banyak lagi. Ia dihantar dengan susun atur laman web yang siap digunakan yang boleh anda pasang dengan sekali klik.

Templat laman web permulaan ini membolehkan anda menyediakan laman web resume untuk pengarang, jurugambar, pereka, seniman, penasihat kewangan, dan hampir semua industri lain.

Anda boleh menggunakan versi percuma atau mendapatkan pakej berbayar seumur hidup mereka untuk mengakses semua templat dan kemas kini yang akan datang.

4. Pengarang Pro

Pengarang Pro

Author Pro adalah tema WordPress yang indah yang direka untuk penulis, blogger, dan pengarang. Reka bentuk profesionalnya dan susun atur luas yang moden menjadikannya pilihan yang bagus untuk mempamerkan CV dan resume dalam talian anda.

Dibina berdasarkan kerangka Genesis, Author Pro menyertakan panel pilihan tema yang membantu anda menyiapkan laman web anda dengan cepat. Ini sepenuhnya disesuaikan dengan menggunakan penyesuai tema dan dilengkapi dengan tajuk fleksibel, templat halaman, widget khusus, dan fitur lain yang mudah digunakan.

5. Ultra

Ultra

Sekiranya anda mencari tema yang fleksibel untuk membina laman web resume atau portfolio anda, maka lihatlah Ultra. Tema WordPress serbaguna yang sangat hebat ini dilengkapi dengan pembangun halaman seret dan lepas yang terbina dalam.

Ini juga merangkumi puluhan reka bentuk, susun atur, dan templat bawaan yang dapat anda gunakan sebagai titik permulaan untuk membina laman web resume anda. Ultra dipenuhi dengan ciri seperti tatal paralaks, animasi, kaunter, peta Google, slider, dan banyak lagi.

6. OceanWP

OceanWP

OceanWP adalah tema WordPress serbaguna percuma yang sangat baik yang sesuai untuk semua jenis laman web termasuk resume atau blog peribadi. Pilihannya yang fleksibel membolehkan anda membuat laman web yang menakjubkan tanpa kemahiran pengekodan.

Ia berfungsi dengan semua plugin pembina halaman yang popular yang membolehkan anda membuat susun atur tersuai anda sendiri dalam beberapa minit. OceanWP siap untuk WooCommerce, serasi dengan pelbagai bahasa, dan terjemahan. Walaupun terdapat banyak ciri, sangat mudah digunakan dan disesuaikan.

OceanWP dilengkapi dengan susun atur Demo satu klik yang boleh anda import untuk membuat sebarang jenis laman web termasuk blog ringkas, resume, portfolio, dan banyak lagi.

7. OneEngine

OneEngine

OneEngine adalah tema WordPress satu halaman kreatif untuk profesional. Ia mempunyai pembina susun atur dan bahagian yang indah untuk menambah perkhidmatan dan item portfolio.

Halaman utama mempunyai kaunter animasi yang indah, bahagian kemahiran, borang hubungan, dan integrasi media sosial. Ia cukup mudah untuk disiapkan dengan banyak pilihan penyesuaian.

8. ResumeX

ResumeX

ResmeX adalah tema WordPress moden untuk laman web resume untuk mempamerkan portfolio dan kemahiran anda. Tema WordPress yang indah ini dilengkapi dengan halaman utama yang mudah disediakan, warna tanpa had, fon Google dan banyak lagi.

Ia responsif sepenuhnya, siap terjemahan, dan juga boleh digunakan untuk memulakan kedai dalam talian. Ia dioptimumkan untuk kelajuan dan prestasi dan menyokong semua pemalam WordPress teratas.

9. Lense

Kanta

Lense adalah tema fotografi WordPress yang sesuai untuk membina portfolio dalam talian, dengan resume dan maklumat hubungan anda. Ia mempunyai susun atur mudah alih yang indah dan pelbagai gaya untuk memaparkan portfolio dan galeri anda.

Ia dilengkapi dengan pilihan warna tanpa had, penyediaan super cepat, dan pilihan penyesuaian yang mudah digunakan. Ia mempunyai integrasi media sosial dan widget penemuan kandungan yang membantu anda mempromosikan kandungan di seluruh laman web anda.

10. Pemikir

Pemikir

The Thinker adalah tema laman web peribadi WordPress yang sesuai untuk blog, resume, dan portfolio. Ia menampilkan reka bentuk minimalis moden dengan penekanan pada tipografi elegan dan paparan gambar yang indah.

Ia dilengkapi dengan sokongan WooCommerce penuh, kod dioptimumkan SEO, widget tersuai, dan pemalam slider Soliloquy premium. Sangat mudah untuk disiapkan menggunakan penyesuai tema.

11. Boss Pro

Boss Pro

Boss Pro adalah tema WordPress serbaguna untuk perniagaan dan profesional. Ia menampilkan reka bentuk minimalis dengan tipografi yang indah dan banyak ruang putih yang menjadikan gambar anda muncul.

Ia dapat digunakan untuk membuat laman web resume profesional atau untuk mempamerkan CV online anda. Tema WordPress WooCommerce siap dibina di atas kerangka tema Kejadian. Sangat mudah digunakan dan disesuaikan dengan penyesuai tema dan panel tetapan tema.

12. Kehadiran

Kehadiran

Kehadiran adalah tema WordPress pelbagai guna yang sesuai untuk sebarang jenis perniagaan atau laman web peribadi. Ia dilengkapi dengan 10 demo laman web siap pakai termasuk portfolio dan laman blog, yang kedua-duanya sesuai untuk memaparkan resume dan CV anda.

Ia dilengkapi dengan pemasang demo 1 klik, halaman tetapan tema yang mudah, dan banyak pilihan penyesuaian. Ia mempunyai slaid, seret dan lepas widget bawaan, dan sokongan WooCommerce penuh.

13. Penerima semula

Penerima semula

Sekiranya anda mencari tema minimum untuk hanya memaparkan halaman resume, maka periksa Resumee. Tema WordPress percuma ini mudah digunakan dan mempunyai reka bentuk minimalis untuk halaman resume anda.

Tema resume vCard ini dilengkapi dengan sokongan penyesuai tema yang membolehkan anda menyesuaikan resume tanpa mengedit kod. Ia siap untuk Gutenberg dan juga dapat digunakan sebagai tema blog minimalis biasa.

14. Didi

Didi

Didi adalah tema WordPress yang direka khas untuk blog fesyen dan gaya hidup. Ia menampilkan tipografi yang elegan dengan susun atur yang bergaya yang meletakkan gambar anda di depan dan tengah.

Ini sangat sesuai untuk tema resume khusus untuk jurugambar fesyen, model, pereka, dan artis. Ia mudah digunakan, walaupun untuk pemula mutlak. Sebilangan besar tetapan tema hanya berfungsi di luar kotak, anda boleh menggunakan penyesuai untuk pilihan tambahan.

15. Sambung semula

Sambung semula

Resume adalah tema WordPress yang berani untuk resume dalam talian, cv, atau laman web peribadi. Templat resume dalam talian yang indah ini dilengkapi dengan jenis portfolio terbina dalam dan boleh digunakan sebagai tema satu halaman.

Halaman utama dibuat dari pelbagai bahagian seperti mengenai, kemahiran, projek, portfolio, blog, dan borang hubungan. Ia juga dapat digunakan untuk laman web berbilang halaman.

16. Nico

Nico

Nico adalah tema WordPress yang direka dengan indah untuk laman web resume, fotografi, dan portfolio. Ia mempunyai portfolio yang dapat ditapis dengan susun atur grid yang menolong anda mempamerkan karya terbaik anda.

Nico sangat fleksibel dengan pilihan warna, latar belakang, tajuk dan media sosial. Ia dilengkapi dengan panel tema tersuai untuk membantu anda menyiapkan laman web anda dengan cepat.

17. Paralaks

Paralaks

Parallax adalah tema WordPress yang sangat cantik dengan latar belakang paralaks skrin penuh dan susun atur yang unik. Ia hadir dalam 40 susun atur yang berbeza dan pembangun halaman seret dan lepas yang mudah digunakan.

Ini juga termasuk widget khusus untuk media sosial, bahagian portfolio, dan penapis gambar. Ini dapat digunakan sebagai tema halaman tunggal, halaman tunggal dengan tatal tak terbatas, atau sebagai tema berbilang halaman biasa.

18. Spencer

Spencer

Spencer adalah tema WordPress yang direka untuk perniagaan dan profesional. Ia menampilkan susun atur laman web perniagaan moden dengan ajakan bertindak yang menonjol, gambar tajuk besar, dan skema warna yang elegan.

Ini juga merangkumi beberapa templat halaman, templat halaman lebar penuh, widget khusus untuk media sosial dan penemuan kandungan. Ia dapat disiapkan dengan mudah menggunakan penyesuai langsung dan menyokong semua pemalam pembangun halaman yang popular.

19. Gerhana

Gerhana

Sekiranya anda mencari tema yang lebih ringkas dan canggih untuk laman web resume anda, maka periksa Eclipse. Tema indah ini direka untuk mempamerkan karya kreatif anda dengan tipografi elegan, susun atur yang luas, dan skema warna nada bumi.

Ia merangkumi bahagian portfolio, widget khusus untuk profil media sosial dan foto Instagram, dan sokongan WooCommerce penuh.

20. Diupah

Diupah

Hired adalah tema WordPress percuma yang direka khas untuk membina laman web resume dalam talian. Ia menampilkan susun atur dua lajur dengan menu media sosial di sebelah kiri dan gambar tajuk penuh skrin di sebelah kanan. Halaman utama memaparkan mesej selamat datang, alamat, e-mel, dan nombor telefon.

Diupah mempunyai templat yang berbeza untuk halaman penting dan bahagian blog yang berasingan. Ia sangat cepat untuk disiapkan dan mudah disesuaikan. Versi premium tema juga dilengkapi dengan templat halaman tambahan dan lebih banyak pilihan penyesuaian.

21. Xtron

Xtron

Xtron adalah tema WordPress percuma yang direka khas untuk blog peribadi, resume, dan portfolio. Ia menampilkan reka bentuk profesional yang bersih dengan menu navigasi slaid di atas.

Ia direka untuk bekerja di luar kotak dengan persediaan minimum dan dapat diperluas menggunakan plugin WordPress. Anda juga dapat menggunakannya dengan plugin pembangun halaman untuk membuat susun atur tersuai jika diperlukan.

22. Benson

Benson

Benson adalah tema portfolio WordPress untuk pereka, jurugambar, dan profesional mahir yang lain. Ia dilengkapi dengan tayangan gambar video dan gambar, bahagian portfolio khusus, pelbagai susun atur galeri gambar, dan banyak lagi.

Ini termasuk widget khusus untuk integrasi media sosial, widget kandungan, dan banyak lagi. Semua pilihan tema disusun dengan rapi di bawah penyesuai tema, yang menjadikannya mudah digunakan dan disesuaikan.

Plugin Bonus

23. Resume Builder

Resume Builder

Sekiranya anda sudah mempunyai laman WordPress atau tema yang anda suka dan ingin menambahkan resume profesional, maka Resume Builder adalah pemalam untuk anda. Ia dilengkapi dengan antara muka yang mudah digunakan untuk membuat resume anda. Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara membuat resume dalam talian profesional di WordPress.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari tema CV dan resume terbaik untuk laman WordPress anda. Anda mungkin juga ingin melihat senarai 24 kami mesti mempunyai plugin WordPress untuk laman web perniagaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me