24 Mesti Mempunyai Plugin WordPress untuk Laman Web Perniagaan pada tahun 2020

Mencari pemalam WordPress terbaik untuk membawa perniagaan anda ke tahap seterusnya pada tahun 2020?


Terdapat lebih daripada 55,000+ pemalam WordPress yang boleh anda pilih. Ini menjadikan pengguna baru sangat senang mencari pemalam yang sesuai untuk laman web mereka.

Kami sering diminta oleh pembaca untuk cadangan plugin WordPress terbaik untuk SEO, media sosial, sandaran, kelajuan, dll.

Sebagai laman sumber WordPress terbesar, pakar kami menguji lebih dari seribu plugin WordPress berbayar dan percuma terbaik setiap tahun, jadi kami dapat memudahkan pengguna (anda) mencari penyelesaian terbaik.

Mempunyai set plugin dan alat WordPress yang tepat dapat membantu anda mengembangkan perniagaan dalam talian. Dalam artikel ini, kami telah berkongsi pilihan pakar kami mengenai pemalam WordPress yang mesti dimiliki untuk laman web perniagaan pada tahun 2020.

Mesti mempunyai plugin WordPress untuk laman web perniagaan

Nota: ini adalah plugin yang dipasang oleh pasukan kami semasa kami memulakan blog baru atau membuat laman web baru untuk perniagaan kami sendiri.

1. WPForms

WPForms

Setiap laman web memerlukan borang hubungan kerana memudahkan pengunjung anda menghubungi anda. WPForms adalah plugin borang hubungan yang paling mesra pengguna untuk WordPress.

Seretan ini & drop form builder dalam talian membolehkan anda membuat borang hubungan, borang langganan e-mel, borang pesanan dalam talian, borang pembayaran dengan mudah,
tinjauan, tinjauan pendapat, dan pada dasarnya semua jenis borang dalam talian lain hanya dengan beberapa klik.

WPForms berintegrasi dengan semua platform pemasaran dan pembayaran yang popular, jadi anda dapat membina borang yang hebat dalam masa kurang dari 5 minit.

Bahkan dilengkapi dengan pilihan untuk membantu anda membuat borang pendaftaran pengguna WordPress dan halaman log masuk.

Kami menggunakan WPForms di laman web WPBeginner dan semua laman web kami yang lain. Tetapi kita tidak bersendirian. Lebih daripada 3 juta laman web menggunakan WPForms, dan mereka secara konsisten mengekalkan 4.9 daripada purata penilaian 5-bintang selama lebih dari 3 tahun sekarang.

Terdapat versi WPForms Lite percuma untuk mereka yang mencari penyelesaian mudah.

Sekiranya anda benar-benar ingin mengembangkan perniagaan anda, maka kami sarankan untuk mendapatkan versi Pro kerana ia dilengkapi dengan semua ciri hebat yang anda perlukan untuk meningkatkan usaha penjanaan utama anda. Gunakan kupon WPForms ini untuk mendapat potongan 50% dari pembelian anda.

Alternatif: Formidable Forms adalah alternatif yang sangat baik untuk membuat bentuk WordPress yang berfokus pada penyelesaian lanjutan.

2. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights adalah pemalam Analitis Google terbaik untuk WordPress. Ini membolehkan anda “menghubungkan” laman web anda dengan betul dengan Analitis Google, sehingga anda dapat melihat dengan tepat bagaimana orang mencari dan menggunakan laman web anda.

Bahagian terbaiknya ialah menunjukkan semua statistik penting yang penting di dalam papan pemuka WordPress anda.

Anda kemudian dapat mengoptimumkan laman web anda dengan sewajarnya untuk meningkatkan lalu lintas, pelanggan, dan pendapatan anda. Kami mempunyai panduan terperinci tentang cara memasang Google Analytics di WordPress, cara menggunakan Google Analytics untuk mengaktifkan penjejakan eCommerce, dan cara melacak penglibatan pengguna.

MonsterInsights mempunyai versi percuma, tetapi kekuatan sebenarnya hanya dapat dibuka apabila anda menaik taraf ke versi premium.

Anda boleh menggunakan kupon MonsterInsights kami untuk mendapat potongan 50% dari pembelian anda.

MonsterInsights digunakan oleh lebih dari 2 juta laman web.

3. SEO Yoast

Yoast SEO

SEO membantu anda mendapatkan lebih banyak pengunjung dari enjin carian ke laman web anda. Walaupun WordPress mesra SEO di luar kotak, terdapat banyak lagi yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan trafik laman web anda menggunakan amalan terbaik SEO.

Yoast SEO adalah salah satu plugin WordPress yang paling popular sepanjang masa. Daripada semua plugin SEO WordPress, Yoast menawarkan penyelesaian yang paling komprehensif dengan semua ciri dan alat yang anda perlukan untuk meningkatkan SEO di halaman anda.

Ini membantu anda menambahkan tag meta, menghasilkan peta laman, menghubungkan laman web anda ke Google Search Console, mengoptimumkannya untuk media sosial, dan banyak lagi.

Yoast dilengkapi dengan ciri Redirect yang kuat yang membolehkan anda membuat 301 pengalihan dengan mudah yang sangat membantu. Ini juga mengesan perubahan URL dan membuat pengalihan automatik, jadi anda tidak mempunyai pautan yang rosak di laman web anda.

Untuk penyediaan SEO lengkap di laman web anda, ikuti tutorial SEO WordPress utama kami untuk pemula dengan arahan langkah demi langkah.

Alternatif: All in One SEO Pack adalah alternatif yang baik untuk Yoast SEO.

4. Sentuhan Sentiasa

Hubungan Tetap

E-mel adalah alat pemasaran yang paling berkesan dan boleh dipercayai yang anda miliki sebagai pemilik perniagaan. Ini membolehkan anda tetap berhubungan dengan pengguna anda walaupun mereka meninggalkan laman web anda. Inilah sebabnya mengapa kami mengesyorkan setiap pemilik perniagaan untuk mula membuat senarai e-mel dengan segera.

Constant Contact adalah salah satu penyedia perkhidmatan pemasaran e-mel yang paling popular di dunia.

Platform mereka membolehkan anda membina senarai e-mel dan menghantar buletin e-mel yang indah kepada pelanggan anda.

Ia menawarkan persediaan yang cepat dan mudah untuk pengguna bukan berteknologi. Ia juga berfungsi dengan baik dengan plugin generasi utama yang popular untuk WordPress seperti OptinMonster dan WPForms.

Alternatif: SendinBlue dan ConvertKit adalah alternatif yang baik jika anda mahukan sesuatu yang lebih maju, tetapi harganya lebih mahal.

5. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster adalah perisian pengoptimuman kadar penukaran yang paling popular di pasaran. Ini membolehkan anda menukar pelawat laman web yang ditinggalkan menjadi pelanggan dan pelanggan e-mel.

Pemalam dan aplikasi WordPress ini membantu anda mendapatkan lebih banyak pelanggan e-mel dengan pantas.

OptinMonster dilengkapi dengan borang opt-in penukaran tinggi yang telah dibuat sebelumnya yang boleh anda sesuaikan dengan seretan mereka & drop builder. Ciri penargetan paparan mereka yang kuat membolehkan anda memperibadikan kempen untuk setiap pengguna, sehingga anda dapat menunjukkan pesan yang tepat pada waktu yang tepat.

Ini adalah penyelesaian yang baik untuk blogger, laman web perniagaan, dan laman web eCommerce. Pada dasarnya, jika anda ingin menjana lebih banyak wang dari lalu lintas laman web anda, maka anda memerlukan OptinMonster.

Ini membantu anda memulihkan penjualan troli yang ditinggalkan, menukar pengunjung laman web, dan mengembangkan senarai e-mel anda. Baca kajian kes ini untuk melihat sejauh mana kejayaan yang dicapai oleh perniagaan lain dengan menggunakan OptinMonster.

Kami menggunakan OptinMonster di WPBeginner dan laman web kami yang lain.

6. Sucuri

Sucuri

Keselamatan harus menjadi keutamaan bagi semua pemilik perniagaan dalam talian. Sucuri menawarkan plugin keselamatan WordPress dan firewall aplikasi web yang mungkin merupakan salah satu perlindungan terbaik yang anda dapat untuk laman web anda.

Mereka memantau dan melindungi laman web anda dari DDoS, ancaman malware, serangan XSS, serangan brute force, dan pada dasarnya setiap jenis serangan lain. Sekiranya anda tidak mempunyai firewall di laman web anda, maka anda perlu menambahkannya hari ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara mengukuhkan keselamatan laman web anda dan melindungi perniagaan anda, lihat panduan keselamatan WordPress utama kami dengan arahan langkah demi langkah untuk pemula.

Sucuri membantu kami menyekat ratusan ribu serangan setiap bulan di WPBeginner.

7. UpdraftPlus

UpdraftPlus

UpdraftPlus adalah pemalam sandaran WordPress yang paling popular di pasaran. Ia membolehkan anda menyediakan sandaran automatik dan menyimpannya dengan selamat di lokasi terpencil seperti Google Drive, Dropbox, S3, Rackspace, FTP, e-mel, dan banyak lagi.

Ini juga menjadikannya sangat mudah untuk memulihkan laman web anda dari sandaran. Plugin asas mereka percuma, tetapi mereka juga mempunyai pelan berbayar dengan ciri tambahan dan sokongan keutamaan.

Alternatif: BackupBuddy dan VaultPress (Jetpack Backups) juga merupakan penyelesaian yang sangat baik, tetapi ia hanya dibayar.

8. Roket WP

Roket WP

WP Rocket adalah plugin caching WordPress terbaik di pasaran. Ini membolehkan anda meningkatkan kelajuan dan prestasi laman web WordPress anda dengan segera tanpa memerlukan kemahiran teknikal.

Secara automatik menghidupkan tetapan cache WordPress yang disyorkan seperti pemampatan gzip, cache halaman, dan pra-muat cache. Anda juga boleh menghidupkan ciri pilihan seperti pemuatan gambar malas, sokongan CDN, pengambilan sebelum DNS, pengurangan, dan banyak lagi untuk meningkatkan lagi masa muat halaman.

Yang paling penting, WP Rocket tidak menunggu seseorang meminta halaman untuk menyimpannya dalam cache. Secara automatik merangkak dan membina cache laman web anda yang menghasilkan peningkatan prestasi serta-merta.

WP Rocket juga menawarkan Imagify yang merupakan perkhidmatan pengoptimuman gambar percuma untuk membantu anda mempercepat laman web anda lebih jauh.

Ini adalah plugin caching yang paling mudah dan mesra pemula. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa ia hanya dibayar.

Alternatif: WP Super Cache percuma, tetapi tidak sekuat atau mudah.

9. Pembina Beaver

Pembina Beaver

Beaver Builder adalah pembina halaman seret dan lepas yang terbaik untuk WordPress. Ini membolehkan anda menyesuaikan reka bentuk laman web anda dengan mudah dan membuat susun atur halaman tersuai tanpa menulis kod apa pun.

Pemilik perniagaan menyukainya kerana ia membolehkan mereka membuat halaman arahan sepenuhnya tersuai dalam beberapa minit tanpa perlu mengupah pembangun.

Alternatif: Plugin pembangun halaman Divi adalah alternatif yang bagus.

10. Member Ahli

Member Ahli

MemberPress membolehkan anda membina komuniti dalam talian dan laman keahlian menggunakan WordPress. Ini adalah plugin keahlian WordPress terbaik di pasaran.

Anda boleh membuat langganan dan menghadkan kandungan kepada pengguna berdasarkan rancangan langganan mereka. Ia berfungsi dengan semua penyelesaian pembayaran yang popular dan bermain dengan baik di kedai dalam talian menggunakan WooCommerce. Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara membuat laman web keahlian di WordPress.

11. RafflePress

RafflePress

RafflePress adalah plugin pemberian WordPress terbaik di pasaran. Ini membolehkan anda meningkatkan lalu lintas laman web anda dengan segera, mendapatkan lebih banyak pengikut media sosial, dan mel e-mel pelanggan dengan hadiah dan peraduan viral.

RafflePress dilengkapi dengan pembangun drag and drop giveaway yang mudah bersama dengan templat giveaway yang terbukti yang dapat anda gunakan untuk membuat giveaway yang menarik perhatian pengunjung.

Untuk memasuki giveaway, pengunjung laman web mesti menggunakan alamat e-mel mereka. Ini membantu anda mendapatkan lebih banyak pelanggan untuk buletin e-mel anda.

RafflePress memberi insentif kepada pengguna untuk mengikuti profil sosial anda dan berkongsi hadiah dengan rakan mereka untuk mendapatkan lebih banyak penyertaan dalam peraduan ini. Ini membantu anda meningkatkan penglibatan media sosial.

Pemasaran dari mulut ke mulut membantu anda mendapatkan lebih banyak lalu lintas, LEBIH CEPAT! Ini menghasilkan lebih banyak pengikut, lebih banyak penjualan, dan lebih banyak pendapatan!

Anda boleh menghubungkan profil sosial anda, pemalam bentuk WordPress, dan semua platform pemasaran dan CRM dengan mudah.

RafflePress mempunyai versi percuma yang disebut RafflePress lite yang boleh anda mulakan. Sekiranya anda mahukan ciri yang lebih hebat untuk meroket pertumbuhan anda, maka anda perlu menggunakan RafflePress Pro.

Pengguna WPBeginner boleh menggunakan kod kupon RafflePress kami: wpbeginner20 untuk mendapatkan potongan 20% tambahan.

12. Wira CSS

Wira CSS

Tema WordPress bergantung pada CSS untuk penampilan visual laman web anda. Sekiranya anda ingin membuat penyesuaian dengan tema anda, maka anda harus belajar CSS. Ini boleh memakan masa bagi pemilik perniagaan.

CSS Hero adalah plugin WordPress yang membolehkan anda menyesuaikan tema WordPress tanpa menulis satu baris kod. Lihat ulasan kami tentang bagaimana CSS Hero mempermudah penyesuaian WordPress untuk mendapatkan lebih banyak maklumat.

Ia bukan penarik & jatuhkan pembina halaman seperti BeaverBuilder yang membantu anda membina susun atur tersuai. Ini membantu anda menyesuaikan tema WordPress yang terdapat di pasaran dalam beberapa minit untuk memenuhi keperluan anda.

13. BenihProd

BenihProd

SeedProd adalah mod penyelenggaraan WordPress yang terbaik dan plugin halaman akan datang yang membantu anda mengumpulkan petunjuk dan meningkatkan pengikut anda walaupun laman web anda tidak tersedia.

Sekiranya laman web anda dalam pembinaan, anda boleh menggunakannya untuk membuat halaman arahan yang akan tiba yang indah. Ini merangkumi ciri seperti penyatuan dengan perkhidmatan pemasaran e-mel anda, pemasa undur, integrasi media sosial, dan puluhan templat untuk dipilih.

14. BelajarDash

BelajarDash

LearnDash adalah plugin LMS WordPress terbaik untuk membuat dan menjual kursus dalam talian dari laman web WordPress anda. Ia mempunyai pembangun kursus drag and drop yang membolehkan anda menambahkan pelajaran, kuiz, dan tugasan dengan cepat untuk membina kursus anda.

Untuk arahan langkah demi langkah terperinci, lihat panduan kami mengenai cara membuat kursus dalam talian di WordPress menggunakan LearnDash.

15. G Suite

G Suite

G Suite adalah sekumpulan aplikasi web seperti e-mel, dokumen, spreadsheet, dll. Dicipta oleh Google, sekumpulan aplikasi pejabat yang hebat ini lebih murah, mudah digunakan, dan bebas dari gangguan..

Ini membolehkan anda menjimatkan kos pada lesen perisian, perkakasan, menggaji kakitangan IT, menguruskan sandaran, dan banyak lagi. Yang paling penting ia membolehkan anda menggunakan alamat e-mel profesional dengan nama domain perniagaan anda sendiri di dalam Gmail.

Alternatif: Anda juga boleh mendapatkan e-mel perniagaan percuma dari penyedia hosting WordPress anda atau menggunakan Microsoft Office365.

16. SEMRush

SEMRush

SEMRush adalah sekumpulan alat pemasaran untuk semua profesional pemasaran digital dan pemilik perniagaan. Ia dilengkapi dengan alat canggih untuk membantu anda meningkatkan SEO, strategi lalu lintas berbayar, media sosial, dan kandungan & Strategi PR.

Ini juga membantu anda mengumpulkan kepintaran kompetitif pada pesaing anda, sehingga anda dapat mengatasi mereka dan menguasai industri anda.

Ini membantu anda melakukan penyelidikan kata kunci, audit pautan balik, menjejaki sebutan jenama, mengintip pesaing, menemui catatan dan halaman berprestasi terbaik di media sosial, analisis strategi iklan, dan banyak lagi.

Perenggan pendek ini tidak cukup untuk menggambarkan kekuatan sebenar SEMRush. Ini adalah alat yang mesti ada dalam senarai kami untuk pemilik perniagaan yang serius.

17. LiveChat

LiveChat

LiveChat Inc adalah perisian sokongan sembang langsung terbaik untuk perniagaan dan laman web e-dagang. Sangat mudah digunakan dan membolehkan anda menambahkan sembang langsung di laman web WordPress dengan cepat.

Ia mempunyai banyak pilihan penyesuaian, dan dilengkapi dengan aplikasi mudah alih, sehingga Anda dapat memberikan sokongan dalam waktu nyata.

Ini bergabung dengan perisian sokongan anda yang ada, CRM, pemasaran e-mel, dan alat lain. Yang paling penting, ia memuat dengan pantas dan menawarkan pengalaman pengguna yang hebat.

Alternatif: Sendinblue Chat adalah perkhidmatan popular lain yang membolehkan anda menghubungkan sembang, CRM, SMS, Facebook, dan e-mel dalam satu platform.

18. Pretty Links Pro

Pretty Links Pro

Pretty Links Pro adalah salah satu plugin pengurusan pautan terbaik untuk WordPress. Ia membolehkan anda mengurus pautan afiliasi dengan mudah sambil menjadikan pautan afiliasi anda pendek dan tidak dapat dilupakan untuk dikongsi.

Ini adalah alat yang sempurna untuk pemasar afiliasi, podcasters, pemilik perniagaan, dan lain-lain yang ingin membuat URL pendek di WordPress dengan mudah.

Alternatif: ThirstyAffiliates adalah alternatif yang sangat baik dengan banyak ciri hebat.

19. Kiraan Berkongsi

Kiraan Berkongsi

Shared Counts adalah plugin media sosial WordPress terbaik yang membolehkan anda menambah butang perkongsian sosial yang indah di laman web anda.

Ini juga menunjukkan jumlah bahagian, yang membantu anda menambahkan bukti sosial ke laman web anda.

Walaupun terdapat banyak penyelesaian berbayar, plugin percuma ini mengalahkan semuanya dalam kualiti dan prestasi kod.

Kami menggunakan SharedCount di banyak laman web kami kerana ia menawarkan penyelesaian yang mudah keluar untuk pemula dan pembangun.

20. SMP WP Mel

SMP Mel WP

Secara lalai, WordPress menggunakan fungsi mel PHP untuk menghantar e-mel. Masalahnya ialah sama ada syarikat hosting WordPress tidak mempunyai penyediaan ciri ini dengan betul, atau mereka menyekatnya untuk mengelakkan penyalahgunaan.

Ini pada dasarnya bermaksud bahawa anda dan pengguna anda mungkin tidak menerima pemberitahuan e-mel penting dari laman WordPress anda.

WTP Mail SMTP menyelesaikan masalah ini dengan menghantar e-mel WordPress menggunakan pelayan mel SMTP yang betul. Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat artikel kami mengenai cara memperbaiki masalah tidak menghantar e-mel WordPress.

Petua profesional: Versi berbayar yang dipanggil WP Mail SMTP Pro dilengkapi dengan persediaan sarung tangan putih dan lebih banyak ciri. Pada dasarnya, kakitangan sokongan mereka akan menyiapkannya dan menghubungkannya untuk menggunakan penyedia perkhidmatan SMTP anda.

21. Masukkan Header dan Footer

Masukkan Header dan Footer

Semasa menguruskan laman WordPress anda, kadangkala anda mungkin perlu menambahkan potongan kod ke tajuk atau footer WordPress anda untuk pengesahan, memasukkan skrip penargetan semula iklan, dll..

Masukkan Header dan Footer membolehkan anda menambahkan potongan kod dengan mudah ke laman WordPress anda tanpa mengedit fail tema anda. Lihat tutorial kami mengenai cara menambahkan kod header dan footer di WordPress.

Plugin percuma ini sangat berguna untuk pemilik perniagaan.

22. WPML

WPML

Secara lalai, WordPress tidak membenarkan anda membuat laman web berbilang bahasa dengan mudah. Ini adalah cabaran bagi perniagaan yang memenuhi pangkalan pelanggan multibahasa di lokasi geografi yang berbeza.

Di sinilah anda memerlukan WPML. Ini adalah plugin multibahasa WordPress yang membolehkan anda membuat laman web berbilang bahasa dengan WordPress dengan mudah.

Sangat mudah digunakan, mesra SEO, dan membantu anda membuat kandungan dengan mudah dalam pelbagai bahasa.

Alternatif: TranslatePress adalah alternatif terbaik yang berkembang pesat.

23. WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce adalah plugin eCommerce yang paling popular untuk WordPress yang digunakan oleh lebih dari 4 juta laman web.

Ia dilengkapi dengan semua ciri hebat yang anda perlukan untuk membuat kedai dalam talian.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, WooCommerce telah menjadikan dirinya sebagai plugin eCommerce yang paling dominan untuk WordPress. Bahkan ada ekosistem WooCommerce sekarang dengan hosting WooCommerce khusus, tema WooCommerce, dan plugin WooCommerce yang tersedia.

Pemalam pendamping: TrustPulse membantu anda memenangi kepercayaan pelanggan dengan serta-merta dengan bukti sosial dan FOMO.

Alternatif: BigCommerce adalah platform eCommerce tanpa kepala yang dihoskan sepenuhnya untuk WordPress. Ia menawarkan skalabiliti tinggi dan penyelenggaraan rendah untuk pemilik kedai yang serius.

24. Nextiva

Nextiva

Nextiva adalah perkhidmatan telefon perniagaan terbaik dari segi ciri dan kemudahan penggunaan. Mereka membolehkan anda mendapatkan nombor telefon perniagaan untuk laman web anda yang dilengkapi dengan penghalaan panggilan lanjutan, panggilan domestik percuma tanpa had, mel suara ke e-mel atau teks, faks dalam talian, dan banyak lagi.

Bahagian yang terbaik ialah anda dapat menerima panggilan dari nombor telefon perniagaan anda terus ke telefon bimbit anda yang sangat baik untuk perniagaan kecil. Anda juga boleh menetapkan waktu perniagaan, jadi anda tidak terganggu semasa cuti atau waktu tidak bekerja.

Platform mereka juga menawarkan CRM, sembang langsung, tinjauan dalam talian, dan ciri komunikasi lain. Anda boleh menguruskan semuanya dalam panel pentadbir sederhana berasaskan web yang memudahkan pemilik perniagaan kecil untuk menguruskan semuanya seperti pro.

Kami menggunakan Nextiva VOIP untuk perniagaan kami kerana ia adalah salah satu perkhidmatan telefon perniagaan yang paling berpatutan dan boleh dipercayai yang berkembang dengan perniagaan anda.

Alternatif: RingCentral adalah satu lagi perkhidmatan telefon dan penyedia voip perniagaan yang sangat disyorkan.

Alat Bonus

Selain 24 plugin dan alat WordPress teratas yang kami sebutkan di atas, kami juga menggunakan dan mengesyorkan alat berikut untuk mengurus laman WordPress kami dengan lebih baik:

 • Grammarly – alat pemeriksaan tatabahasa yang sangat baik yang disertakan dengan pengesan plagiarisme, peningkatan kosa kata dan banyak lagi.
 • PublishPress – plugin ini memudahkan kami menguruskan aliran kerja editorial kami di WordPress.
 • Antispam Bee – Plugin yang sangat baik untuk memperbaiki bahagian komen dengan mengurangkan spam di laman web anda. Ia berfungsi dengan baik apabila digunakan bersama dengan Akismet.
 • Adobe Photoshop – ini memudahkan kita membuat lakaran kecil blog dan gambar lain untuk artikel kita.
 • MaxCDN – ini membantu kami mempercepat laman web kami dengan menyebarkan kandungan kami secara geografi ke beberapa pelayan (lihat: apa itu CDN)
 • Galeri Envira – kami menggunakan pemalam ini untuk membantu kami membuat galeri yang lebih baik dengan album.
 • Boleh dikodkan – platform yang membantu anda bekerjasama dengan pembangun WordPress yang diperiksa untuk menyelesaikan masalah dan membuat penyesuaian.

Ini menyimpulkan senarai plugin WordPress terbaik kami untuk laman web perniagaan.

Bergantung pada perniagaan anda, anda mungkin tidak perlu menggunakan semua plugin dan alat WordPress yang disebutkan dalam senarai kami, tetapi sangat biasa bagi pembaca kami untuk menggunakan sekurang-kurangnya 15 hingga 18 penyelesaian yang telah kami sebutkan.

Setelah anda mempunyai plugin WordPress terbaik, anda mungkin juga ingin melihat artikel kami mengenai cara meningkatkan lalu lintas laman web anda (27 petua terbukti).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map