25 Widget WordPress Paling Berguna untuk Laman Web Anda

Adakah anda mencari widget WordPress yang berguna untuk laman web anda?


Widget membolehkan anda menambahkan kandungan, ciri, dan elemen lain ke bar sisi WordPress dan kawasan siap widget lain.

WordPress dilengkapi dengan sebilangan kecil widget bawaan yang dapat anda gunakan dengan segera. Plugin dan tema WordPress juga dapat menambahkan widget WordPress mereka sendiri juga.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi beberapa widget WordPress yang paling berguna untuk laman web anda. Widget ini akan membantu anda menggunakan harta tanah digital laman web anda dengan berkesan untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan mengembangkan perniagaan anda.

Widget WordPress yang paling berguna untuk laman web anda

1. Butang Panggilan WP

Butang Panggilan WP

Apabila trafik internet mudah alih meningkat, kebanyakan pengguna merasa senang untuk menghubungi perniagaan untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut. Tombol Panggilan WP membolehkan anda menambahkan butang klik untuk memanggil sekarang dengan mudah ke laman WordPress anda.

Anda dapat menggunakannya untuk menambahkan butang lengket yang bergulir dengan pengguna atau menggunakan widget untuk menampilkan butang panggilan di bar sisi.

Ia berfungsi dengan nombor darat atau nombor telefon bimbit, tetapi kami mengesyorkan menggunakan perkhidmatan telefon perniagaan profesional untuk memastikan bahawa anda tidak akan terlepas panggilan.

Untuk arahan langkah demi langkah, lihat artikel kami mengenai cara menambahkan butang klik untuk panggil dengan mudah di WordPress.

2. WPForms

WPForms

WPForms adalah pemalam bentuk hubungan WordPress terbaik di pasaran. Ini membolehkan anda membuat borang kenalan dengan cepat dan menambahkannya di mana sahaja di laman web anda.

Ia dilengkapi dengan form form drag and drop, templat borang yang siap digunakan, blok Gutenberg, dan widget bar sisi. Ini adalah plugin premium dengan versi percuma yang tersedia sebagai WPForms Lite.

Untuk perincian, lihat panduan kami mengenai cara membuat borang kenalan di WordPress dengan arahan langkah demi langkah.

3. RafflePress

RafflePress

RafflePress adalah plugin pemberian / peraduan WordPress terbaik. Ini membolehkan anda membuat hadiah dan pertandingan viral untuk mendapatkan banyak lalu lintas, pelanggan baru, dan pelanggan dengan serta-merta.

Ini membolehkan anda menjalankan giveaway dan menambahkannya ke posting, halaman, atau widget bar sisi. Anda juga boleh membuat halaman arahan mandiri untuk hadiah anda dan mempromosikannya di profil sosial anda.

RafflePress adalah plugin berbayar dengan versi percuma yang disebut RafflePress Lite.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat panduan kami mengenai cara menjalankan pemberian hadiah di WordPress dengan arahan terperinci.

4. Widget Catatan Terkini dengan Thumbnail

Widget Catatan Terkini Dengan Gambar Kecil

Secara lalai, WordPress dilengkapi dengan widget entri terbaru, yang memaparkan senarai biasa dari catatan terbaru anda. Widget Catatan Terkini Dengan Gambar Kecil membolehkan anda memaparkan catatan terkini dengan lakaran kecil.

Ia menggunakan gambar pilihan atau gambar pertama dalam catatan sebagai lakaran kecil. Anda juga dapat menyesuaikan tinggi dan lebar gambar dari layar tetapan widget.

5. Widget Astra

Widget Astra

Astra Widgets adalah pek widget yang dibuat oleh orang-orang di sebalik Tema Astra yang popular. Ini membolehkan anda menambahkan lokasi perniagaan, pautan profil sosial, dan senarai ikon dengan mudah ke bar sisi WordPress anda.

Ia berfungsi dengan mana-mana tema WordPress dan serasi dengan semua plugin pembina halaman yang popular.

6. Ikon Sosial Ringkas

Ikon Sosial Ringkas

Ini adalah widget yang sangat mudah untuk menambahkan ikon sosial ke bar sisi anda. Semua pilihan konfigurasi ada dalam tetapan widget. Anda boleh memilih rangkaian sosial mana yang akan dihubungkan dan menambahkan URL profil anda.

Anda juga dapat mengubah ikon dengan memilih latar belakang dan warna font ikon. Untuk perinciannya, lihat tutorial kami mengenai cara menambahkan ikon media sosial di bar sisi WordPress anda.

Plugin ini dibina oleh StudioPress, syarikat popular di sebalik Genesis Theme Framework (kini anak syarikat WP Engine).

7. Widget Peta Google

Widget Peta Google

Cara yang lebih mudah untuk menambahkan peta ke bar sisi laman web anda adalah dengan menggunakan Google Maps Widget. Widget sederhana ini membolehkan anda memaparkan peta Google dalam widget. Apabila pengguna mengklik peta, peta yang lebih besar akan terbuka dalam pop timbul kotak cahaya.

Ini adalah salah satu widget WordPress terbaik untuk perniagaan yang ingin memaparkan alamat dan lokasi mereka di laman web mereka. Lihat panduan kami mengenai cara menambahkan Peta Google di WordPress untuk maklumat lebih lanjut.

8. Hitungan Sosial Plus

Hitungan Sosial Plus

Anda mungkin telah melihat bahawa beberapa laman web popular menunjukkan jumlah pengikut sosial mereka di bar sisi. Ini menambah kredibiliti laman web anda dengan menambahkan bukti sosial.

Widget Social Count Plus membolehkan anda dengan mudah memaparkan jumlah pengikut media sosial anda di bar sisi. Lihat panduan kami mengenai cara memaparkan jumlah pengikut media sosial di WordPress.

Widget ini hanya memaparkan jumlah pengikut anda dan bukan berapa kali artikel dibagikan di laman web anda.

Sekiranya anda ingin memaparkan jumlah perkongsian untuk catatan individu, maka kami cadangkan menggunakan Shared Counts, yang merupakan salah satu plugin media sosial terbaik untuk WordPress. Ini akan membolehkan anda dengan mudah menambahkan butang perkongsian sosial ke catatan dan halaman anda dengan jumlah kongsi untuk setiap laman web media sosial.

9. Arkib Ringkas

Arkib Ringkas

Widget arkib bulanan lalai menunjukkan arkib blog anda dalam senarai bulan yang panjang. Ini boleh memakan banyak ruang. Compact Archives menyelesaikan masalah ini dengan mengelompokkan arkib bulanan anda menjadi bertahun-tahun dan memaparkannya dalam bentuk ringkas.

Ia juga dilengkapi dengan blok Gutenberg yang boleh anda tambahkan dalam catatan dan halaman anda. Ini juga termasuk widget yang dapat Anda gunakan di bar sisi blog Anda.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat tutorial kami tentang cara membuat arkib padat di WordPress.

10. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster adalah perisian generasi utama WordPress yang terbaik di pasaran. Ia membolehkan anda menukar pelawat laman web dengan mudah menjadi pelanggan dan pelanggan.

Ini membantu anda mengembangkan senarai e-mel anda dengan menambahkan borang pendaftaran di widget bar sisi, pop timbul lightbox, bar terapung, dan banyak lagi.

OptinMonster adalah widget WordPress terbaik untuk laman web dan perniagaan eCommerce yang ingin meningkatkan penukaran mereka.

11. AdSanity

AdSanity

AdSanity adalah pemalam pengurusan iklan terbaik untuk WordPress. Ini membolehkan anda menampilkan iklan dengan mudah di mana sahaja di laman web anda dan dilengkapi dengan widget untuk memaparkan iklan secara automatik di bar sisi blog anda.

Sekiranya anda merancang untuk menyokong laman web anda dengan Google AdSense, iklan sepanduk, atau pemasaran afiliasi, maka AdSanity membantu anda memaksimumkan ruang iklan anda dan menjana lebih banyak pendapatan.

12. Testimoni Rotator

Rotator Testimoni

Cara mudah untuk menambahkan bukti sosial ke laman web anda adalah dengan menambahkan testimoni pelanggan ke laman web anda. Testimoni Rotator membolehkan anda menambahkan testimoni pelanggan ke laman web anda dengan mudah.

Ini adalah salah satu plugin testimoni terbaik untuk WordPress dan dilengkapi dengan widget bagus yang membolehkan anda memaparkan testimoni berputar di bar sisi. Ini memerlukan lebih sedikit ruang dan membolehkan anda menggunakan bar sisi dengan bijak untuk meningkatkan kepercayaan sosial.

Untuk arahan terperinci, lihat artikel kami mengenai cara menambahkan testimoni bergilir di WordPress.

13. Ciri Widget Halaman

Ciri Widget Halaman

Plugin yang kemas ini membolehkan anda menambahkan halaman sebagai halaman pilihan di bar sisi WordPress anda. Anda dapat memilih untuk menampilkan judul halaman, gambar unggulan, dan petikan. Lihat artikel ini mengenai cara menampilkan halaman di WordPress untuk mengetahui lebih lanjut.

14. Mudah

Mudah

Plugin yang mudah membolehkan anda menambahkan artikel anda dengan mudah. Sangat berguna jika anda sering menerbitkan artikel panjang. Menambah pengguna membantu dengan cepat melompat ke bahagian yang berbeza.

Pemalam secara automatik dapat memasukkan artikel yang lebih panjang atau anda boleh menambahkannya secara manual. Selain itu, ia juga dilengkapi dengan widget untuk memaparkan jadual di bar sisi.

Untuk perincian, lihat artikel kami mengenai cara menambahkan WordPress dengan mudah.

15. Konteks Widget

Konteks Widget

Plugin Widget Context membolehkan anda menunjukkan dan menyembunyikan widget berdasarkan konteks. Sebagai contoh, anda dapat menyembunyikan widget jika pengguna melihat halaman tertentu.

Ini sangat berguna jika anda tidak mahu memaparkan widget pada halaman tertentu atau hanya ingin memaparkannya pada bahagian tertentu. Untuk perinciannya, lihat artikel kami mengenai cara menunjukkan / menyembunyikan widget di WordPress.

16. Q2W3 Tetap Widget untuk WordPress

Q2W3 Tetap Widget untuk WordPress

Widget bar sisi biasanya hilang ketika pengguna menatal ke laman web anda. Q2W3 Fixed Widget untuk WordPress membolehkan anda mengubah widget apa pun menjadi widget tetap yang tetap di layar ketika pengguna menatal ke bawah.

Ini sangat berguna jika anda ingin memaparkan tawaran khas, kandungan penting, atau borang pendaftaran buletin. Untuk perinciannya, lihat panduan kami mengenai cara membuat widget terapung yang melekit di WordPress.

17. Catatan Popular WordPress

Catatan Popular WordPress

WordPress Popular Posts adalah plugin posting popular terbaik untuk WordPress. Seperti namanya, ini membolehkan anda memaparkan catatan paling popular di WordPress.

Plugin ini dilengkapi dengan widget yang boleh anda tambahkan ke bar sisi. Anda juga boleh menggunakan kod pendek atau tag templat untuk memaparkan catatan popular di mana sahaja di laman web anda.

18. WP-PostRatings

WP-PostRatings

Plugin WP-PostRatings membolehkan anda menambahkan sistem penilaian pos ke laman web WordPress anda dengan mudah. Pengguna anda kemudian dapat menilai artikel di laman web anda dan memberi anda maklum balas segera.

Plugin ini juga dilengkapi dengan widget, yang dapat Anda gunakan untuk menampilkan kandungan dengan nilai teratas di bar sisi blog anda.

19. Tema Log Masuk Saya

Tema Log Masuk Saya

Tema Login Saya adalah plugin WordPress yang hebat yang membolehkan anda membuat halaman log masuk khusus untuk pengunjung laman web anda. Ia sangat berguna jika anda membenarkan pendaftaran pengguna di laman web anda atau menjalankan blog WordPress berbilang penulis.

Plugin ini juga dilengkapi dengan widget log masuk bar sisi, yang dapat anda gunakan untuk memudahkan pengguna masuk ke akaun mereka. Untuk perincian, lihat panduan kami mengenai cara membuat borang log masuk front-end / sidebar di WordPress.

20. Penapis Produk AJAX Lanjutan

Penapis Produk AJAX Lanjutan

Penapis Produk AJAX Lanjutan membolehkan anda memaparkan penapis produk segera untuk kedai WooCommerce anda. Anda boleh membenarkan pengguna menapis produk berdasarkan harga, penilaian, atau atribut dengan hanya menambahkan widget penapis ke bar sisi anda.

21. Penterjemah Bahasa Google

Penterjemah Bahasa Google

Pemalam Penterjemah Bahasa Google membolehkan anda menambahkan widget penukar bahasa dengan mudah ke laman WordPress anda. Ia menggunakan Terjemahan Google untuk menterjemahkan kandungan di laman web anda dalam bahasa apa pun.

Alternatif: TranslatePress membolehkan anda menggabungkan terjemahan Google dengan terjemahan manual untuk meningkatkan kualiti keseluruhan kandungan terjemahan anda.

22. Pengimport Widget & Pengeksport

Widget Pengimport & Pengeksport

Setelah anda mengatur widget dan mengkonfigurasi tetapannya, anda mungkin ingin memindahkannya ke laman web lain. Di sinilah Widget Importer & Plugin eksportir sangat berguna.

Ini membolehkan anda memuat turun semua widget anda sebagai fail JSON, yang kemudian anda boleh import di laman WordPress yang lain. Sekiranya anda menggunakan tema dan plugin yang sama, maka semua widget anda akan diimport sama seperti sebelumnya.

Sekiranya anda menggunakan tema lain yang tidak memiliki area widget yang sama dengan tema lama, maka widget tersebut akan diimport sebagai widget tidak aktif. Anda kemudian boleh menyeret dan melepaskannya ke mana-mana kawasan widget yang anda suka.

23. Kalendar Acara

Kalendar Acara

Kalendar Acara adalah salah satu pemalam kalendar WordPress terbaik di pasaran. Ini membolehkan anda mengurus senarai acara dengan mudah di laman web WordPress.

Anda dapat menambahkan acara baru dengan perincian lengkap, menampilkan kalendar acara di pos atau halaman WordPress, atau memaparkan acara yang akan datang di widget bar sisi.

24. Satu lagi Plugin Posting Berkaitan (YARPP)

Satu lagi Plugin Catatan Berkaitan (YARPP)

Namun lain-lain Plugin Posting Berkaitan (YARPP) adalah plugin posting berkaitan WordPress terbaik di pasaran. Ini membolehkan anda memaparkan kandungan yang berkaitan dengan mudah untuk setiap artikel di laman web anda.

Ia menggunakan algoritma lanjutan untuk mencocokkan kandungan yang membolehkannya menunjukkan lebih banyak catatan yang berkaitan dengan konteks daripada pemalam lain. Ini juga dilengkapi dengan widget yang dapat Anda gunakan untuk memaparkan posting yang berkaitan di bar sisi.

25. Catatan di Sidebar

Catatan di Sidebar

Catatan di Sidebar adalah pemalam yang sangat mudah tetapi sangat berguna. Ini membolehkan anda menunjukkan catatan tertentu dalam widget bar sisi.

Anda boleh memilih catatan yang ingin anda tunjukkan, menampilkannya dengan tajuk, petikan, dan gambar kecil, atau senarai biasa. Anda juga dapat menggunakannya dengan plugin Widget Context untuk menunjukkan catatan yang berlainan di kawasan yang berlainan di laman web anda.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari beberapa widget WordPress yang berguna untuk laman web anda. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai pemalam WordPress terbaik dan pemalam blok Gutenberg terbaik untuk laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map