26 Tema WordPress Terbaik untuk Pemuzik (2019)

Ingin membina laman web untuk kumpulan anda? Tidak pasti yang mana tema WordPress terbaik untuk pemuzik dan laman web band? Sebilangan besar pemuzik dan kumpulan muzik bergantung pada media sosial mereka di Twitter, Facebook, dan Instagram. Namun, semasa anda berkembang menjadi penting untuk mempunyai laman web. Dalam artikel ini, kami akan mempamerkan tema WordPress terbaik untuk pemuzik dan kumpulan muzik untuk mempromosikan muzik mereka.


Tema WordPress terbaik untuk pemuzik dan kumpulan muzik

Bermula dengan Laman Web WordPress untuk Pemuzik

WordPress adalah platform terbaik untuk pemuzik dan kumpulan untuk membina laman web mereka. Ini membolehkan anda menyematkan muzik anda, menjual tiket, dan mengintegrasikan media sosial anda tanpa pengetahuan teknikal yang terlalu banyak.

Untuk memulakan laman web untuk kumpulan anda, dua perkara yang anda perlukan adalah nama domain dan hosting web. Domain anda adalah alamat untuk laman web anda (seperti google.com). Web hosting adalah tempat tinggal laman web anda di internet (di sinilah fail anda disimpan).

Kami mempunyai panduan terperinci mengenai cara memilih hosting WordPress terbaik dan cara memilih nama domain terbaik. Tetapi jika anda tidak mahu membacanya, anda boleh terus mengikuti cadangan kami.

Kami mengesyorkan menggunakan Bluehost kerana mereka adalah penyedia hosting rasmi WordPress.org yang disyorkan. Juga, mereka memberikan nama domain percuma kepada pengguna kami dan potongan 60% untuk rancangan hosting mereka jika anda menggunakan kod kupon Bluehost kami.

Selepas itu anda boleh mengikuti panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang WordPress.

Setelah laman web anda beroperasi dan beroperasi, anda akan dapat memilih tema WordPress untuk laman web anda. Pilih salah satu tema yang disenaraikan di bawah dan kemudian lihat panduan pemula kami tentang cara memasang tema WordPress.

Mari kita lihat beberapa tema WordPress terbaik untuk pemuzik dan kumpulan muzik.

1. Wayfarer

Wayfarer

Wayfarer adalah tema WordPress yang dibina khusus untuk pemuzik, kumpulan muzik, dan syarikat rakaman. Ia menampilkan rupa moden dengan banyak ciri untuk laman web berkaitan muzik.

Ia mempunyai perpustakaan audio dan video yang membolehkan anda mempamerkan karya anda di mana sahaja di laman web anda. Ia mempunyai pemain muzik dan video buatan khas dengan sokongan untuk senarai main single atau berbilang trek.

Ia juga dilengkapi dengan area pengurusan untuk pertunjukan sehingga pengikut anda dapat mengetahui tempat anda akan membuat persembahan seterusnya dan membeli tiket. Walaupun terdapat banyak ciri canggih, ia masih sangat mudah dan sukar untuk disiapkan.

2. Menguatkan

Kukuhkan

Amplify adalah tema WordPress yang indah untuk pemuzik. Sangat disesuaikan dengan tajuk, latar belakang, pilihan warna, templat, pelbagai susun atur, dan penyesuai langsung.

Ia dilengkapi dengan pengurusan pertunjukan, pemain audio, pengurusan senarai main, dan widget khusus untuk menambahkan pertunjukan dan muzik anda di mana sahaja di laman web anda. Ia juga siap digunakan dengan pembangun halaman drag and drop seperti Beaver Builder.

3. Obsidian

Obsidian

Obsidian adalah tema WordPress moden dan bergaya untuk kumpulan muzik dan pemuzik. Ia dilengkapi dengan bahagian perpustakaan audio dan video yang indah, kawasan pengurusan pertunjukan, diskografi, dan pemain di seluruh laman web.

Ia mempunyai latar belakang skrin penuh yang indah yang dapat disesuaikan dengan mudah untuk memberikan tampilan unik laman web anda.

4. Tusant

Tusant

Tusant adalah tema WordPress yang dibuat dengan indah yang dibuat khusus untuk pemuzik, kumpulan muzik, podcast, dan laman web yang kaya dengan multimedia. Ia mempunyai susun atur beranda yang mengagumkan untuk menarik perhatian penonton dengan kandungan audio dan video anda ditampilkan dengan jelas.

Anda boleh memaparkan pemain media anda di mana sahaja di laman web anda. Ia menyokong senarai main, episod individu, dan pelbagai format. Sangat mudah digunakan dengan banyak pilihan penyesuaian untuk membantu anda menjadikannya unik.

5. Tukul

Tukul

Hammer adalah tema muzik WordPress dengan pendekatan reka bentuk minimalis. Ia mempunyai slaid besar di laman utama dengan widget media sosial dan pemain muzik di seluruh laman web.

Ia juga dilengkapi dengan bahagian blog gaya batu dengan paparan gambar yang indah dan tipografi yang tajam. Ia juga dilengkapi dengan pengurusan pertunjukan, diskografi, perpustakaan video, dan sokongan fon khusus.

6. Muzik

Muzik

Muzik adalah tema WordPress yang kuat untuk pemuzik dan kumpulan muzik. Ia dilengkapi dengan pemain muzik hebat yang diserlahkan dengan tema.

Muzik mempunyai latar belakang video atau gambar skrin penuh di laman utama dengan ajakan bertindak. Ia juga dilengkapi dengan susun atur dan pilihan warna yang tidak terhad. Ini juga dilengkapi dengan halaman artis, yang memungkinkan anda untuk mempamerkan beberapa artis dengan tarikh lawatan, muzik, dan videonya.

7. Acara

Acara

Acara adalah tema WordPress yang hebat untuk bar, pemuzik, tempat hiburan, kumpulan muzik, dan lain-lain. Ia menampilkan rupa futuristik moden dengan gambar latar belakang yang besar.

Ia dirancang untuk mempamerkan acara dan dilengkapi dengan kawasan pengurusan acara. Acara juga mempunyai galeri, perpustakaan video, integrasi media sosial, dan banyak pilihan penyesuaian.

8. Pukul Syurga

Pukul Syurga

Beat Heaven adalah tema WordPress untuk tempat muzik, pemuzik dan kumpulan muzik. Ia dilengkapi dengan bahagian pengurusan acara untuk menambahkan dan mengurus acara dari laman web anda dengan mudah.

Ia mempunyai slaid yang cantik dengan pelbagai gaya dan pilihan susun atur. Ia juga dilengkapi dengan pemain audio yang cantik. Anda boleh menambah pemain di seluruh laman web atau memaparkan trek audio tunggal di perpustakaan.

9. Pentas Bunyi

Pentas Bunyi

Sekiranya anda ingin memulakan kedai dalam talian untuk menjual muzik anda, maka Soundstage menjadikannya sangat mudah. Tema muzik WordPress yang indah ini dilengkapi dengan ciri hebat seperti pemain mp3, galeri, pemain video, dan bahagian blog.

Ia mempunyai slaid beranda yang dapat disesuaikan, halaman ahli kumpulan, diskografi dan kawasan laman web widget.

10. Pengayun

Pengayun

Oscillator adalah tema muzik WordPress bergaya yang kaya dengan ciri. Ia dilengkapi dengan slaid, artis, diskografi, acara, galeri dan video terbina dalam.

Ia mempunyai pemain muzik yang indah yang dapat anda paparkan di seluruh laman web. Ia juga mempunyai pengurusan acara, diskografi, seret dan lepas beranda, dan widget khusus untuk penemuan kandungan, rangkaian sosial, Twitter, Flickr, dan banyak lagi.

11. Oksium

Oksium

Oxium adalah tema WordPress yang indah untuk pemuzik. Ia dilengkapi dengan perpustakaan audio dan video, diskografi, galeri, dan pembangun halaman utama drag and drop.

Ia juga mempunyai halaman artis, pengurusan acara, slider, dan widget tersuai untuk media sosial dan penemuan kandungan.

12. Sesi

Sesi

Sesi adalah tema WordPress untuk pemuzik, DJ, penganjur acara, kelab malam dan semua orang dalam industri hiburan. Ia mempunyai slaid beranda yang indah, pemain media terbina dalam, dan pembangun halaman utama seret dan lepas.

Ia dilengkapi dengan sokongan WooCommerce supaya anda dapat menjual barang dari laman web anda. Ia juga mempunyai diskografi, halaman artis, acara, galeri, dan widget khusus untuk integrasi media sosial.

13. Berliner

Berliner

Berliner adalah tema WordPress berkelas untuk pemuzik, artis, kumpulan muzik, dan tempat muzik. Ia mempunyai slaid halaman utama, slaid acara, dan bahagian berita.

Ia juga dilengkapi dengan halaman artis, diskografi, pengurusan acara, galeri, dan video.

14. Kontrol

Kontrol

Kontrol adalah tema muzik WordPress moden dan sangat disesuaikan. Ia mempunyai slaid yang indah di laman utama, pemain muzik, galeri video, foto, dan bahagian blog.

Kontol dilengkapi dengan sistem pengurusan acara dan widget khusus untuk memaparkan acara di laman utama. Ia juga mempunyai halaman artis, karusel, album, pelbagai skema warna dan tata letak.

15. Hernan

Hernan

Hernan adalah tema WordPress yang ramping untuk pemuzik, kumpulan muzik, DJ, dan lain-lain. Ia mempunyai video, diskografi, pemain media, pengurusan acara, galeri, dan halaman artis terbina dalam.

Tema ini dilengkapi dengan pelbagai pilihan susun atur, warna, dan widget khusus untuk penemuan kandungan dan integrasi media sosial.

16. Persiaran

Promenade

Promenade adalah tema WordPress yang direka untuk pemuzik yang ingin menonjol dengan gaya dan kelas. Ia dilengkapi dengan halaman utama yang sangat disesuaikan dengan kandungan unggulan, muzik unggulan, pemain media yang indah, dan widget khusus.

Promenade dilengkapi dengan sistem pengurusan acara dan perpustakaan video yang indah. Ia sangat mudah untuk disiapkan dan sangat disesuaikan.

17. Twotone

Dua nada

Dengan tajuk penuh skrin penuh dan pemain muzik telus yang indah, Twotone benar-benar menonjol adalah tema WordPress yang ideal untuk pemuzik. Di bawah tajuk terdapat kawasan widget dua lajur untuk memaparkan muzik, acara, diskografi dan catatan blog anda.

Twotone hadir dengan pengurusan acara, pengurusan lagu dan lagu, fon tersuai, perpustakaan video, dan galeri.

18. Marquee

Marquee

Marquee mempunyai susun atur pemisah dua lajur yang memaparkan gambar tajuk dan elemen halaman utama. Marquee dilengkapi dengan pemain media yang cantik, pengurusan media audio-video, halaman artis, diskografi, dan sistem pengurusan acara.

Ia juga dioptimumkan untuk kelajuan dan prestasi dengan banyak pilihan penyesuaian.

19. Bintang Rock

Bintang Rock

Rock Star adalah tema muzik WordPress yang anggun dan percuma. Ia dilengkapi dengan pelbagai susun atur, ticker berita, kandungan unggulan, slaid unggulan, lawatan, serbuk roti, video, ikon sosial dan gambar instagram.

Ia dilengkapi dengan integrasi media sosial yang terpadu, yang membolehkan pengunjung berkongsi trek dan tarikh lawatan anda dengan mudah. Ia juga dilengkapi dengan widget khusus untuk Instagram untuk berkongsi foto anda di laman web anda dengan mudah.

20. DJ

DJ

DJ adalah tema WordPress yang indah untuk pemuzik, DJ, muzik dan melayan laman web yang berkaitan. Ia dilengkapi dengan pemain audio dan galeri video terbina dalam.

Ini juga memiliki beberapa templat halaman, widget khusus, slaid cantik, konten unggulan, dan penyesuai langsung.

21. Brooklyn

Brooklyn

Brooklyn adalah tema muzik WordPress yang berwarna-warni. Ia dilengkapi dengan 5 skema warna dan pelbagai pilihan susun atur. Ia berfungsi dengan baik dengan video YouTube dan Vimeo dan membolehkan anda menambahkan senarai main anda dari SoundCloud.

Brooklyn mudah disiapkan dan juga dapat dijadikan tema blog untuk blog hiburan dan muzik.

22. Senarai Set

Senarai set

Setlist adalah tema muzik WordPress moden untuk pemuzik, kumpulan muzik, laman web yang berkaitan dengan hiburan. Ia dilengkapi dengan modul pengurusan acara terbina dalam yang membolehkan anda menambahkan tarikh lawatan yang akan datang dengan mudah.

Ia juga berfungsi dengan baik dengan laman web hosting video seperti YouTube dan Vimeo. Ia dilengkapi dengan pelbagai skema warna yang siap digunakan, integrasi media sosial, slaid cantik, dan penyediaan cepat.

23. Kelab malam

Kelab malam

NightClubbing adalah tema WordPress dengan grafik indah yang dibina untuk pemuzik, kelab malam dan laman web muzik secara umum. Ia dilengkapi dengan 7 skema warna yang indah, kalendar acara terbina dalam, templat beranda, dan integrasi media sosial.

Ini juga memungkinkan Anda menambahkan muzik dari SoundCloud, YouTube, atau Vimeo dengan widget slaid untuk menampilkan muzik atau video di laman web anda.

24. Harmonik

Harmonik

Harmonic adalah tema WordPress percuma yang indah yang direka untuk artis, pemuzik, jurugambar. Ia dilengkapi dengan jenis pos khusus portfolio, susun atur laman utama yang indah, paparan media yang indah, tajuk dan latar khusus.

25. Zum Video

Zum video

Videozoom adalah tema WordPress untuk laman web video yang sangat sesuai untuk laman web yang berkongsi video muzik. Ia dilengkapi dengan slaid video yang kuat yang membolehkan anda menunjukkan galeri video dalam karusel yang indah.

Anda boleh menyematkan video di WordPress dari YouTube dan Vimeo.

26. Lantai Tarian

Lantai Tarian

Dance Floor adalah kelab malam dan tema muzik WordPress. Ia dilengkapi dengan widget trek audio yang indah, slaid yang mudah digunakan, dan integrasi media sosial yang kuat.

Ia mempunyai kalendar acara terbina dalam untuk mempromosikan acara dan tarikh lawatan. Ia hadir dalam 5 gaya warna dan pilihan penyesuaian dan penyesuaian yang mudah.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari tema WordPress terbaik untuk laman web kumpulan muzik atau pemuzik anda. Anda mungkin juga ingin melihat senarai 40 alat berguna kami untuk mengurus dan mengembangkan laman WordPress anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map