4 Plugin Terbaik untuk Menukar Laman WordPress menjadi Aplikasi Mudah Alih

Adakah anda mencari penyelesaian untuk menukar laman WordPress anda menjadi aplikasi mudah alih? Semakin banyak orang lebih suka melayari internet dan membeli-belah dalam talian menggunakan peranti mudah alih mereka. Aplikasi adalah cara mudah untuk menyampaikan kandungan anda dan menawarkan pengalaman mudah alih yang lebih baik. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda plugin terbaik untuk menukar WordPress menjadi aplikasi mudah alih.


Cara menukar WordPress menjadi aplikasi mudah alih

Mengapa Buat Aplikasi Mudah Alih untuk Laman WordPress Anda?

Sekiranya anda memeriksa lalu lintas laman web anda di Google Analytics, maka anda akan melihat bahawa sebilangan besar pengguna mengakses laman web anda dari telefon bimbit mereka. Cara termudah untuk memastikan pengguna mudah alih mempunyai pengalaman yang baik di laman web anda adalah dengan menjadikannya mudah alih responsif.

Laman web WordPress responsif mudah alih menggunakan reka bentuk yang secara automatik menyesuaikan dirinya agar sesuai dengan saiz skrin pengguna. Hampir semua tema WordPress yang baik adalah responsif mudah alih di luar kotak. Anda juga boleh menemui tema responsif mudah alih yang hebat untuk WooCommerce.

Walau bagaimanapun, beberapa perniagaan mungkin ingin menawarkan pengalaman pengguna yang lebih baik dengan membuat aplikasi mudah alih mereka sendiri. Daripada melayari laman web anda dalam penyemak imbas, pengguna akan dapat melancarkan aplikasi dari skrin utama mereka untuk mengakses blog, kedai dalam talian, laman web keahlian, atau komuniti dalam talian kegemaran mereka.

Membangun aplikasi mudah alih biasanya memerlukan kemahiran pengaturcaraan, dan terdapat banyak agensi pembangunan yang akan membina aplikasi mudah alih untuk laman web anda. Walau bagaimanapun, ia memerlukan banyak wang ($ 15,000 dan ke atas).

Sekiranya anda ingin membina aplikasi mudah alih dengan anggaran, maka terdapat beberapa plugin WordPress yang dapat membantu anda menukar laman WordPress anda menjadi aplikasi mudah alih. Kesemuanya adalah penyelesaian berbayar, tetapi harganya lebih murah daripada menyewa seseorang untuk membina aplikasi baru untuk anda.

Perlu diingat bahawa menggunakan pemalam ini masih memerlukan kemahiran WordPress antara dan lanjutan. Sekiranya anda seorang pemula mutlak, maka kami akan mengesyorkan menggunakan tema responsif mudah alih dan meningkatkan kelajuan WordPress anda untuk mendapatkan lebih banyak pengguna mudah alih.

Yang dikatakan, inilah plugin terbaik untuk menukar laman WordPress anda menjadi aplikasi mudah alih.

1. AppPresser

AppPresser

AppPresser adalah platform yang mudah digunakan yang membantu anda menukar mana-mana laman WordPress menjadi aplikasi mudah alih. Mereka mempunyai tema mudah alih WordPress khusus yang dapat digunakan untuk membuat aplikasi untuk blog Anda, kedai WooCommerce, atau laman web BuddyPress.

Ia mempunyai penyesuai aplikasi visual untuk mengubah penampilan aplikasi anda dengan mudah seperti yang anda lakukan untuk tema WordPress. Anda boleh menyesuaikan warna, menambah halaman khusus, menarik kandungan WordPress, dan banyak lagi. AppPresser menawarkan pemberitahuan push bersepadu yang cukup mudah untuk disusun dan diuruskan.

2. MobiLoud

MobiLoud

MobiLoud membolehkan pemilik laman web menukar laman WordPress mereka menjadi aplikasi mudah alih. Mereka mempunyai dua produk: satu untuk laman berita atau blog, dan satu lagi untuk laman web yang menggunakan WooCommerce atau plugin canggih yang lain.

Muncul dengan pemberitahuan push, sokongan iklan mudah alih, analitik, dan penjenamaan khusus. Aplikasi ini dikonfigurasi, disiapkan, dan juga dapat dikirimkan ke toko aplikasi untuk Anda.

3. Androapp

Aplikasi Andro

AndroApp adalah satu lagi plugin berguna untuk menukar laman web WordPress anda menjadi aplikasi mudah alih. Ia dilengkapi dengan sokongan luar talian, pelbagai tema, sokongan pengantarabangsaan, pemberitahuan push tanpa had, tatal tak terbatas, dan perkongsian sosial asli. Ia tidak menyokong WooCommerce atau BuddyPress.

Pembangun pemalam akan membantu anda mengkonfigurasi dan memuat turun aplikasi anda yang kemudian anda boleh serahkan ke play store sendiri, atau menyewa pengarang pemalam untuk melakukannya untuk anda.

Kelemahan besar plugin ini ialah versi percuma membolehkan pembangun memaparkan iklan mereka sendiri.

4. WPApp.Ninja

WPApp.Ninja

WPApp.Ninja membolehkan anda membuat aplikasi mudah alih atau web progresif untuk laman web WordPress anda. Anda boleh membeli satu lesen seumur hidup untuk membina aplikasi anda. Semua penyediaan dan konfigurasi aplikasi boleh dilakukan di dalam kawasan pentadbir WordPress anda.

Ini memberi anda alat mudah untuk memuat naik ikon, butang, warna, terjemahan dan banyak lagi aplikasi anda. Ia menyokong Google Analytics, cache terbina dalam, kandungan luar talian, dan keserasian dengan semua plugin WordPress yang popular.

Sekiranya anda serius menukar laman WordPress anda menjadi aplikasi, maka kami cadangkan menggunakan AppPresser atau Mobiloud.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari plugin terbaik untuk menukar laman WordPress menjadi aplikasi mudah alih. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara mengesan penglibatan pengguna di WordPress dengan Google Analytics.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me