6 Alat Pemeriksa Tatabahasa Dalam Talian Terbaik untuk WordPress (2020)

Adakah anda mencari alat pemeriksa tatabahasa dalam talian yang terbaik untuk WordPress? Sebilangan besar penyemak imbas juga dilengkapi dengan pemeriksa ejaan bawaan, tetapi tidak memeriksa tatabahasa dan kebolehbacaannya. Dalam artikel ini, kami telah memilih alat pemeriksa tatabahasa terbaik yang boleh anda gunakan dengan WordPress.


Alat penyemak tatabahasa dalam talian untuk WordPress

Mengapa Menambah Alat Pemeriksa Tatabahasa untuk WordPress?

Malah penulis yang paling berpengalaman melakukan kesilapan. Proofreading artikel anda sendiri sering menyebabkan kesilapan ceroboh kecil kerana kita sering cenderung melihat senarai semak pra-penerbitan.

Salah satu cara untuk mengatasi masalah ini adalah dengan membaca artikel anda dengan kuat. Mendengarkan suara anda sendiri dapat membantu anda mencari kesilapan dan meningkatkan skor kebolehbacaan keseluruhan artikel anda.

Untuk menolong tatabahasa dan ejaan anda, anda boleh menggunakan alat pemeriksa tatabahasa. Alat ini dapat mengesan kesalahan ejaan dan tatabahasa semasa anda menaip. Ini menjimatkan masa anda dalam melakukan pembacaan bukti sambil meningkatkan kandungan di laman web anda.

Oleh itu, mari kita lihat alat pemeriksa tatabahasa terbaik untuk WordPress yang boleh anda gunakan.

1. Tatabahasa

Grammarly adalah alat pemeriksa tatabahasa dalam talian yang popular yang tersedia sebagai tambahan penyemak imbas untuk Google Chrome, Firefox, dan juga Microsoft Edge. Ia memeriksa kesalahan tatabahasa dan ejaan semasa anda menulis catatan anda.

Tatabahasa

Ia akan menunjukkan petunjuk di sudut kanan bawah kawasan tulisan. Mengklik pada penunjuk akan menunjukkan kepada anda jumlah kesalahan. Kesalahan ejaan, tatabahasa, dan kontekstual akan diserlahkan dengan garis bawah semasa anda menulis.

Satu kelemahan Grammarly adalah anda perlu beralih ke editor teks untuk pembacaan bukti.

2. Halia

Halia adalah alat penyemak ejaan dan tatabahasa yang berguna untuk meningkatkan kemahiran menulis anda dan meningkatkan produktiviti. Ia tersedia sebagai tambahan penyemak imbas dan menawarkan pengalaman pengguna yang menyenangkan.

Halia

Ia memaparkan ikon kecil di sudut kanan bawah kawasan penulisan termasuk editor pos WordPress, Gmail, Facebook, dan banyak lagi. Ia memeriksa kesilapan semasa anda menaip dan menyoroti kesalahan dengan konteks.

Terdapat beberapa kelemahan menggunakan Halia. Anda perlu beralih ke penyunting teks di WordPress. Untuk pembacaan bukti yang lebih baik, anda perlu mengklik ikon untuk melancarkan editor Ginger.

3. Selepas Tarikh Akhir

After The Deadline tersedia sebagai pelanjutan Google Chrome. Ia dilengkapi dengan alat pemeriksa ejaan bawaan dengan tatabahasa dan pemeriksaan kebolehbacaan pilihan.

Setelah memasang addon dalam penyemak imbas anda, anda perlu mengkliknya dan memilih pilihan. Ini akan membuka halaman tetapan addon di mana anda dapat menyemak pilihan yang anda mahukan addon.

Selepas tarikh akhir

Anda boleh menjalankan alat sambil menulis catatan blog anda dengan mengklik ikon pemeriksa ejaan di sudut kanan bawah editor.

4. Hemingway

Hemingway tersedia sebagai penyunting teks berasaskan web, jadi ia tidak berfungsi secara langsung di dalam editor pos WordPress anda. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan editor berasaskan web percuma mereka untuk memeriksa kesilapan membaca, tatabahasa, dan ejaan artikel anda.

Hemingway

Fikirkan Hemingway bukan hanya pemeriksa tatabahasa tetapi pemeriksa gaya. Ia direka untuk meningkatkan kebolehbacaan dengan menunjukkan skor kebolehbacaan kandungan anda dan mencadangkan peningkatan. Aplikasi web mempunyai susun atur yang bersih dan bebas gangguan yang dapat membantu anda menilai kandungan anda dengan cepat sebelum menekan butang penerbitan di WordPress.

Hemingway juga tersedia sebagai aplikasi desktop berbayar untuk Windows dan Mac yang membolehkan anda menghantar terus ke WordPress.

5. Bahasa Bahasa

LanguageTool tersedia sebagai addon percuma untuk Chrome, FireFox, Google Docs, dan LibreOffice. Ia juga tersedia sebagai editor berasaskan web dan aplikasi desktop yang lengkap.

Bahasa Bahasa

Perkara yang baik mengenai LanguageTool ialah ia berfungsi dengan bahasa Inggeris, Jerman, Poland, Rusia, dan lebih daripada 20 bahasa lain. Ini menjadikannya alat yang sangat berguna untuk laman web berbilang bahasa dan penulis pelbagai bahasa.

Kelemahannya ialah versi percuma hanya terhad kepada 20,000 aksara setiap cek, jadi anda perlu meningkatkan ke rancangan berbayar untuk lebih banyak ciri.

6. Jetpack

Jetpack adalah suite plugin WordPress yang dilengkapi dengan banyak modul berguna. Salah satu ciri utamanya ialah menambahkan pembacaan bukti ke editor pos WordPress.

JetPack

Untuk pemeriksaan tatabahasa yang diperpanjang, anda perlu mengunjungi JetPack »Tetapan halaman. Di bawah tab penulisan, anda akan melihat bahagian ejaan, gaya, dan tatabahasa. Dari sini anda boleh mengaktifkan pilihan pembacaan semula yang berbeza termasuk peraturan gaya.

Kelemahan penggunaan JetPack adalah bahawa ia memerlukan akaun WordPress.com, dan anda juga akan mendapat banyak ciri yang mungkin tidak anda perlukan.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari alat pemeriksa tatabahasa dalam talian yang terbaik untuk WordPress. Anda juga mungkin ingin melihat senarai plugin borang hubungan terbaik kami untuk WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me