6 Pelanggan FTP Terbaik untuk Pengguna Mac dan Windows WordPress

Baru-baru ini semasa membincangkan cara menggunakan FTP untuk memuat naik fail ke WordPress, salah seorang pengguna meminta kami mengesyorkan klien FTP untuk Windows dan Mac. Terdapat banyak pelanggan FTP percuma dan berbayar yang ada. Dalam artikel ini, kami telah memilih beberapa klien FTP terbaik untuk pemula WordPress. Tujuannya di sini adalah untuk mencari alat FTP yang paling dipercayai, selamat, dan mudah digunakan untuk semua penyuntingan dan muat naik fail WordPress anda.


Pelanggan FTP terbaik untuk pengguna Mac dan Windows WordPress

Apa itu Pelanggan FTP? Mengapa Anda Memerlukannya?

FTP (File Transfer Protocol) membolehkan anda memuat naik fail dari komputer ke laman WordPress anda. Untuk menggunakan FTP, anda memerlukan klien FTP yang merupakan aplikasi desktop yang menghubungkan komputer anda ke akaun hosting WordPress anda.

Ini menyediakan antara muka pengguna grafik yang mudah digunakan, sehingga Anda dapat melakukan semua fungsi FTP seperti menyalin, memuat naik, menghapus, mengubah nama, dan mengedit fail / folder di laman WordPress Anda.

Tidak perlu memasang klien FTP untuk menggunakan WordPress. Walau bagaimanapun, klien FTP dapat membantu anda memperbaiki kesalahan WordPress biasa dengan cepat apabila anda tidak dapat mengakses kawasan pentadbir WordPress.

Cara Menggunakan Pelanggan FTP?

Anda memerlukan nama pengguna dan kata laluan FTP untuk menyambung ke laman WordPress anda.

Maklumat ini terdapat dalam e-mel yang anda terima ketika pertama kali memulakan blog anda dan mendaftar untuk akaun hosting web.

Anda juga boleh mendapatkan maklumat ini dari dashboard cPanel hosting web anda atau meminta sokongan, dan mereka akan menghantar e-mel kepada anda.

Setelah anda mempunyai maklumat ini, anda boleh menyambung ke laman web anda.

Pertama, anda perlu melancarkan klien FTP anda dan memasukkan nama pengguna, kata laluan, hos FTP anda (biasanya alamat laman web anda mis. Wpbeginner.com), dan kemudian klik pada butang sambung.

Menyambungkan klien FTP anda

Host biasanya URL laman web anda (mis. Wpbeginner.com).

Sekiranya anda tidak memasukkan apa-apa di medan port, maka klien FTP anda akan berhubung menggunakan protokol FTP biasa pada port 21.

Anda boleh menggunakan port 22 untuk menyambung ke pelayan anda menggunakan SFTP yang menyulitkan maklumat sebelum menghantarnya ke pelayan web anda. Ini mengurangkan kemungkinan penggodam mencuri kata laluan FTP anda atau mengendus maklumat.

Setelah itu, mari kita lihat beberapa klien FTP terbaik yang tersedia untuk pengguna WordPress di pelbagai platform.

Pelanggan FTP Terbaik untuk Pengguna WordPress

Terdapat beberapa pelanggan FTP berbayar dan percuma yang tersedia untuk pelbagai platform dan sistem operasi. Masing-masing dilengkapi dengan antara muka yang mudah digunakan dan ciri tambahan yang akan memudahkan anda mengedit fail WordPress.

1. WinSCP

WinSCP

WinSCP adalah salah satu klien FTP yang paling kuat dan mudah digunakan untuk pengguna Windows. Rasanya terdapat terlalu banyak perkara di antara muka pengguna, tetapi sebenarnya sangat mudah dipelajari.

Di sebelah kiri anda, anda mempunyai fail di komputer anda dan di sebelah kanan, anda melihat fail di pelayan anda. Cukup klik pada fail untuk memuat turun, memuat naik, atau mengeditnya.

Untuk pengguna maju, WinSCP memiliki semua ciri yang anda perlukan dari klien FTP yang kuat. Ia menyokong SFTP, SSH, dan tentu saja FTP lama biasa. Mengendalikan fail dan menetapkan editor lalai cukup mudah dengan WinSCP.

Platform: Tingkap
Harga: Percuma

2. Cyberduck

Cyberduck

CyberDuck adalah klien FTP yang sangat mudah digunakan sesuai untuk pemula dan juga pengguna yang maju.

Ia tersedia untuk komputer Mac dan Windows. Tidak seperti aplikasi platform silang lain, ia benar-benar menyatu dengan persekitaran Mac asli anda. Ia juga menyokong ciri Mac seperti menyimpan kelayakan masuk anda di keychain dan mencari fail dalam pencari.

Anda boleh memilih editor kod pilihan anda dan membuka fail untuk diedit dengan satu klik butang.

Platform: Windows, Mac
Harga: Percuma

3. Menghantar

Hantar

Transmit adalah pelanggan FTP yang paling popular untuk Mac, terutama di kalangan pembangun web. Ia dilengkapi dengan sekumpulan ciri yang sangat kuat seperti penyegerakan folder, ciri cakera, dan kelajuan yang lebih tinggi.

Penghantaran disatukan dengan indah ke dalam persekitaran Mac asli anda yang menjadikan pengguna Mac mudah belajar dengan cepat. Anda boleh menambahkan pintasan penghantaran ke Finder sebagai kegemaran dan mengaksesnya dengan cepat.

Ia menyokong sambungan SSH, SFTP, FTP, FTP. Ia juga dilengkapi dengan editor kod yang kemas untuk penyuntingan fail yang cepat.

Platform: Mac
Harga: Versi Percuma, Berbayar dengan harga $ 34

4. FTP percuma

FTP percuma

FTP percuma oleh Coffee House adalah pelanggan FTP yang popular di kalangan pengguna Windows. Ia sangat mesra pemula dan mudah digunakan.

Ia menyokong FTP, SFTP, FTPS, dan menyatu dengan indah ke dalam sistem operasi anda. Ini mempunyai ciri sejarah yang membolehkan anda mengingat di mana anda menyimpan fail.

Terdapat versi berbayar juga yang disebut Direct FTP. Ia mempunyai ciri-ciri tambahan seperti editor kod, pelengkapan automatik, pemapar gambar, dll.

Platform: Tingkap
Harga: Versi Percuma, Berbayar dengan harga $ 39

5. FailZilla

FailZilla

FileZilla adalah klien FTP percuma yang popular untuk Windows, Mac, dan Linux.

Mungkin, pelanggan FTP yang paling mudah digunakan. Namun, alasan kami meletakkannya di kedudukan kelima adalah kerana pengguna Windows dilaporkan telah menemui adware atau spyware yang dibungkus ke dalam muat turun FileZilla.

Anda tidak boleh mencentang kotak semasa pemasangan untuk memilih keluar dari adware, tetapi oleh kerana ramai pengguna kami adalah pemula, kami takut mereka terlepas dan akhirnya berakhir dengan adware di komputer mereka.

Pengguna berpengalaman kami boleh memasang FileZilla dari laman web rasmi. Pengguna Linux akan mendapati Filezilla tersedia di repositori rasmi distro mereka.

Platform: Windows, Mac, Linux
Harga: Percuma

6. WS_FTP Profesional

WS_FTP Profesional

WS_FTP Professional adalah pelanggan FTP komersial yang popular untuk Windows. Ia menawarkan keselamatan kelas perusahaan dengan SSH, dan AES 256-bit, kriptografi yang disahkan FIPS 140-2 dan enkripsi fail OpenPGP untuk pemindahan.

Ia dilengkapi dengan carian fail yang kuat, pemindahan seret dan lepas, kelajuan lebih pantas, pemindahan berjadual, dan banyak lagi ciri canggih.

Platform: Tingkap
Harga: Dari $ 49.95

Kami harap artikel ini membantu anda mencari klien FTP terbaik untuk memuat naik fail ke WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan pemula kami untuk menampal potongan kod di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map