6 Perkhidmatan Pembukuan Terbaik untuk Perniagaan Dalam Talian Anda (Berbanding)

Apabila perniagaan dalam talian anda berkembang, pembukuan menjadi tugas yang mungkin anda mahu untuk membuat penyumberan luar. Perkhidmatan pembukuan membantu anda menguruskan pembukuan, pembayaran gaji, perbelanjaan dan banyak lagi. Anda boleh memilih perkhidmatan yang disatukan ke dalam perisian perakaunan awan anda, atau menggunakan sumber buku anda sepenuhnya. Dalam artikel ini, kami telah memilih perkhidmatan pembukuan terbaik untuk perniagaan dalam talian anda.


Membandingkan perkhidmatan pembukuan dalam talian terbaik untuk perniagaan kecil

Mengapa Anda Memerlukan Perkhidmatan Pembukuan Dalam Talian untuk Perniagaan Anda?

IRS menghendaki semua perniagaan menyimpan buku yang mengandungi semua rekod kewangan mereka. Buku-buku ini menunjukkan sumber pendapatan dan perbelanjaan perniagaan anda. Mereka juga membantu dalam memisahkan pendapatan bercukai dan tidak dikenakan cukai anda.

Selain daripada cukai dan keperluan undang-undang, pembukuan yang betul juga membantu anda mengukur kemajuan dan pertumbuhan perniagaan anda. Anda dapat melihat dari mana wang itu berasal, perbelanjaan utama anda, dan mencari cara untuk meningkatkan perniagaan anda.

Namun, menjaga buku yang betul memerlukan masa dan usaha. Banyak perniagaan kecil tidak mampu untuk mengupah akauntan sepenuh masa atau CFO dengan segera.

Di sinilah perkhidmatan pembukuan dalam talian masuk. Mereka membolehkan anda mengurus perniagaan dengan cekap dengan menghabiskan lebih sedikit masa untuk membuat kertas kerja. Sebagai perniagaan kecil, anda juga dapat menjimatkan wang yang biasanya anda habiskan untuk menggaji kakitangan sepenuh masa.

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda perhatikan semasa memilih perkhidmatan pembukuan dalam talian untuk perniagaan anda.

  • Kos – Kos perkhidmatan pembukuan anda, perkhidmatan apa yang anda dapat, dan anggaran anda sendiri.
  • Ciri – Perkhidmatan apa yang anda perlukan? Contohnya pembayaran bil, invois, laporan pendapatan dan perbelanjaan, menguruskan penyata bank dan kad kredit, penggajian dan banyak lagi.
  • Integrasi – Sekiranya anda menggunakan perisian perakaunan awan seperti QuickBooks atau Freshbooks, maka perkhidmatan pembukuan anda harus berfungsi dengan aplikasi tersebut.
  • Kemudahan Penggunaan – Seberapa mudah penggunaannya dan berapa banyak masa dan sumber yang membantu anda menjimatkan

Oleh itu, mari kita lihat perkhidmatan pembukuan dalam talian teratas untuk perniagaan kecil dan bagaimana mereka membandingkan keperluan ini.

1. Bangku

Bangku

Bench menyediakan perkhidmatan pembukuan dalam talian oleh penjaga buku profesional. Mereka menawarkan penyata kewangan bulanan dan gambaran keseluruhan perbelanjaan yang memberi anda kawalan terhadap wang anda. Laporan visual sekilas mereka membantu anda melihat gambaran besar dan memberi anda pandangan yang boleh ditindaklanjuti untuk mengembangkan perniagaan anda.

Mereka juga menyediakan pakej kewangan akhir tahun yang mengandungi semua maklumat yang anda perlukan untuk memfailkan cukai anda. Mereka boleh bekerja dengan CPA anda atau menolong anda menjumpainya untuk memfailkan cukai anda dengan tepat pada waktunya.

Bangku tidak menguruskan pembayaran gaji, membayar bil, membuat invois, atau memfailkan cukai untuk anda. Sangat sesuai untuk perniagaan kecil yang memerlukan perkhidmatan pembukuan sambil menggunakan alat lain untuk menguruskan pembayaran gaji, pajak, dan invois.

Harga: Bermula dari $ 115 / bulan dibayar setiap tahun.

2. Penjaga Buku.com

Penjaga Buku.com

Bookkeeper.com menawarkan penyelesaian perkhidmatan pembukuan all-in-one untuk perniagaan kecil. Buku ini menguruskan buku anda menggunakan QuickBooks perisian perakaunan yang paling popular. Pasukan mereka terdiri daripada akauntan bertauliah dan profesional QuickBooks supaya anda tahu bahawa anda berada di tangan yang baik.

Setelah mendaftar, ia menghubungkan penyata kad perbankan dan kad kredit anda ke Buku Pantas. Anda mendapat akses ke carta akaun yang disesuaikan, menetapkan bil, invois dan pembayaran.

Mereka akan memastikan bahawa fail QuickBooks anda sesuai dengan penyata bank dan kad kredit anda. Pada setiap masa, anda akan dapat mengakses penyata yang dikategorikan untuk mendapatkan gambaran keseluruhan kewangan anda dengan cepat. Setiap bulan anda akan dapat menyemak penyata kewangan anda dengan pasukan mereka.

Bookkeeper.com juga membolehkan anda membayar vendor dan pembekal menggunakan cek. Mereka akan mencetak dan menghantar cek untuk anda. Ia juga akan memantau invois anda untuk memastikannya dibayar tepat pada waktunya.

Harga: Bermula dari $ 275 / bulan.

3. FreeAgent

Agen percuma

FreeAgent adalah perisian perakaunan berasaskan web yang memudahkan pembukuan anda. Ia bersambung dengan akaun bank anda dan membolehkan anda mengesan perbelanjaan, menghantar invois dan anggaran, memantau aliran tunai, dan mendapatkan pandangan mengenai pendapatan, perbelanjaan, dan keuntungan anda.

FreeAgent tidak membuat Pembukuan anda untuk anda, anda akan bertanggungjawab untuk melakukannya sendiri atau menambahkan akauntan ke akaun anda. Ini juga membolehkan anda menambahkan beberapa projek, invois pelbagai mata wang, pengguna dan pelanggan tanpa had, dan menetapkan cukai jualan dengan mudah.

Ia sangat sesuai untuk perniagaan kecil yang memerlukan perisian perakaunan kos rendah di mana mereka dapat membuat pembukuan sendiri.

Harga: $ 10 / bulan selama 6 bulan, maka hanya $ 20 / bulan.

4. Penjaga Buku360

Penjaga Buku360

Bookkeeper360 adalah perkhidmatan pembukuan dalam talian untuk perniagaan kecil. Mereka menggunakan perisian perakaunan Xero dan bukannya Buku Pantas dan membantu menyiapkan buku anda supaya anda tidak kehilangan data ketika mereka memindahkan data anda ke Xero.

Mereka menawarkan perniagaan kecil kepada pengurus akaun khusus, penyata kewangan, laporan tunai dan akruan, bil, invois, dan penggajian.

Dengan rancangan CFO maya mereka, mereka juga menawarkan khidmat nasihat teknologi, perkhidmatan HR, pembukuan harian, pelaporan kustom dan KPI, dan CFO / CPA khusus untuk menguruskan akaun anda.

Harga: Bermula dari $ 199 sebulan.

5. dalamDinero

diDinero

inDinero adalah penyedia perisian, pembukuan, dan perkhidmatan cukai perakaunan dalam talian. Mereka menawarkan penyelesaian all-in-one yang merangkumi pembukuan, bil, pembayaran gaji, dan pemfailan cukai.

Mereka menggunakan perisian intuitif dan mudah digunakan yang dengan cepat memberikan gambaran keseluruhan pendapatan, perbelanjaan, dan keuntungan anda. Di belakang tabir, mereka mempunyai pasukan pakar perakaunan dan pembukuan yang berdedikasi tinggi yang akan mengurus dan mengurus akaun anda.

Pasukan ondinero akan membantu anda menyiapkan akaun, bank, dan penyata kredit anda agar anda tidak ketinggalan dalam pembukuan anda.

Pelan harga mereka berdasarkan jumlah akaun dan transaksi yang bersambung. Pasukan mereka akan membantu anda membuat rancangan khusus untuk memenuhi keperluan perniagaan anda. Secara lalai, semua rancangan dibayar setiap tahun tetapi anda juga boleh meminta pilihan pembayaran bulanan.

Harga: $ 310 sebulan dibayar setiap tahun.

6. Pembukuan Merritt

Pembukuan Merritt

Merritt Bookkeeping menawarkan perkhidmatan pembukuan kos efektif untuk perniagaan dalam talian. Mereka menggunakan QuickBooks untuk menyimpan buku anda dan menyatukan akaun bank dan kad kredit anda untuk penyata terkini.

Mereka mempunyai bayaran tetap $ 150 / bulan tanpa caj persediaan dan mereka juga menawarkan pembukuan percuma untuk bukan keuntungan dan badan amal. Pilihan bayaran tetap bermaksud kos anda tidak akan meningkat sekiranya anda mempunyai lebih banyak transaksi.

Namun, itu hanyalah perkhidmatan pembukuan dan tidak dapat melakukan pembayaran gaji, cukai, atau invois. Anda boleh menggunakan aplikasi pihak ketiga dengan akaun Quickbooks untuk membayar bil anda secara automatik.

Harga: $ 150 / bulan.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mengetahui tentang perkhidmatan pembukuan terbaik untuk perniagaan dalam talian anda. Anda mungkin juga ingin melihat perbandingan antara perkhidmatan telefon perniagaan terbaik dan perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk perniagaan kecil.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me