7 Laman Web Video Hosting Terbaik untuk Blogger, Pemasar, dan Perniagaan

Adakah anda mencari laman web hosting video terbaik untuk blogger, pemasar, dan laman web perniagaan?


Memuat naik video terus ke laman web anda memerlukan banyak sumber pelayan. Inilah sebabnya mengapa pemilik perniagaan pintar menggunakan laman web hosting video untuk memuat naik video dan kemudian dengan mudah memasukkan video tersebut di WordPress tanpa mempengaruhi prestasi.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi beberapa laman web hosting video terbaik untuk blogger, pemasar, dan pemilik perniagaan.

Laman web hosting video terbaik untuk blogger

Mengapa Menggunakan Laman Web Hosting?

Video adalah bentuk kandungan yang paling menarik, dan sangat berkesan untuk penukaran. Namun, mereka juga mengambil banyak ruang dan lebar jalur.

WordPress membolehkan anda memuat naik video ke laman web anda. Namun, ia tidak dioptimumkan untuk menayangkan video. Ini mempengaruhi main balik video dan menimbulkan pengalaman pengguna yang buruk.

Selain itu, video menggunakan lebih banyak sumber hosting WordPress, yang melambatkan laman web anda. Sekiranya anda menggunakan hosting bersama, penyedia hosting anda bahkan boleh menghentikan akaun anda untuk menghentikannya daripada mempengaruhi laman web lain.

Oleh kerana masalah ini, kami mengesyorkan menggunakan laman web hosting video untuk menambahkan video di WordPress. Mereka mempunyai lebih banyak sumber pelayan untuk melayani fail video, dan anda tidak perlu risau tentang prestasi WordPress.

Lebih penting lagi, mereka menyesuaikan kualiti video secara automatik untuk memberikan pengalaman menonton yang lebih baik berdasarkan kelajuan internet pelawat anda.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat panduan kami mengapa anda tidak boleh memuat naik video ke WordPress.

WordPress menjadikannya sangat mudah untuk menyematkan video di laman web anda. Lihat panduan kami mengenai cara memasukkan video dengan mudah di WordPress untuk mendapatkan arahan terperinci.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa laman web hosting video terbaik yang boleh anda gunakan.

1. YouTube

Youtube

YouTube adalah laman web hosting video yang paling popular di internet. Ini membolehkan anda memuat naik video, membuat saluran, dan membuat yang berikut.

Sebagai pemasar dan pemilik perniagaan, anda ingin memanfaatkan potensi besar YouTube. Ia juga merupakan enjin carian kedua paling popular di dunia dan laman web media sosial kedua terbesar dengan 1.9 bilion pengguna aktif.

Anda dapat membina pengikut YouTube dengan saluran anda, mencari khalayak baru, ditampilkan dalam hasil carian video, dan mengembangkan perniagaan anda.

YouTube mempunyai Program Rakan Kongsi yang dapat anda sertai untuk mendapatkan wang dalam talian dari video anda. Program ini juga menawarkan lebih banyak faedah seperti analitik, video yang lebih panjang, dan alat penyuntingan video.

Di WPBeginner kami menggunakan YouTube untuk memuat naik tutorial video WordPress kami. Lihat saluran WPBeginner di YouTube untuk melihat bagaimana kami menggunakan YouTube untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan dan pelawat ke laman web kami.

2. Vimeo

Vimeo

Vimeo adalah laman web hosting dan streaming video yang sangat baik untuk blogger, pemasar, dan perniagaan. Ini memberi anda ruang hosting terhad untuk memuat naik video secara percuma. Walau bagaimanapun, lebar jalur tanpa had dan paparan bebas iklan adalah faedah utama untuk semua video.

Untuk memuat naik video besar, anda perlu membeli rancangan premium yang sangat berpatutan ($ 84 setahun). Pelan berbayar juga termasuk pilihan privasi, alat penyuntingan video, dukungan pelanggan, perlindungan kata sandi, video terkait, dan Google Analytics.

Ahli premium juga boleh menjual atau menyewa video untuk mendapatkan wang dalam talian dari video Vimeo anda.

Kami menggunakan Vimeo untuk mengehoskan video peribadi untuk kawasan khusus ahli kami sahaja. Sekiranya anda mempunyai laman web keahlian atau anda ingin membuat dan menjual kursus dalam talian, maka Vimeo adalah pilihan yang sangat baik.

3. Video Jetpack

Video Jetpack

Jetpack adalah suite plugin yang popular yang juga mempunyai ciri hosting video. Video Jetpack adalah perkhidmatan hosting video premium dan memerlukan pelan langganan Jetpack berbayar.

Ia sepenuhnya bebas iklan dan tidak menunjukkan video berkaitan dari laman web lain di video anda.

Ia menggunakan rangkaian penghantaran kandungan yang sama yang digunakan oleh foto Jetpack untuk pengalaman penghantaran dan penstriman yang lebih cepat. Ini juga merangkumi tetapan privasi, analisis, pelbagai format video, dan banyak lagi.

4. Wistia

Wistia

Wistia adalah laman web hosting video profesional untuk pemasar dan perniagaan. Akaun percuma mempunyai had 3 video dengan ciri seperti lakaran kecil tersuai, pemain video berjenama Wistia, perlindungan kata laluan, tetapan privasi, dan banyak lagi.

Anda memerlukan rancangan premium mereka untuk memuat naik lebih banyak video. Versi berbayar membolehkan anda membuang penjenamaan Wistia dari pemain video. Ia juga dilengkapi dengan sejarah penonton, grafik arah aliran, butang ajakan bertindak, video berkaitan, dan anotasi.

Ia mempunyai integrasi yang kuat dengan perkhidmatan pemasaran e-mel dan perisian CRM seperti Constant Contact, Drip, AWeber, Hubspot, Google Analytics, dan lain-lain.

5. Vidyard

Vidyard

Vidyard adalah laman web hosting video mewah untuk perniagaan dan profesional yang besar. Ini termasuk alat pemasaran kandungan premium untuk mempromosikan video anda.

Ia dilengkapi dengan pelbagai gaya pemain video dan pilihan penyuntingan tersuai. Anda boleh memuat naik video dengan butang ajakan bertindak, dan melakukan ujian A / B terhadap lakaran kecil video untuk melihat mana yang paling sesuai.

Vidyard menawarkan analitik yang kuat dan terperinci, termasuk sejarah penonton, keterlibatan, dan banyak lagi untuk meningkatkan video anda.

6. Dailymotion

Dailymotion

Dailymotion adalah satu lagi laman web hosting video popular yang boleh anda gunakan untuk memuat naik video pemasaran dan perniagaan anda. Ia mempunyai akaun rakan kongsi percuma dengan ciri seperti lebar jalur dan penyimpanan tanpa had, video unggulan, tetapan privasi, pemain video, dan banyak lagi.

Ia membolehkan anda memuat naik beberapa video dalam sehari dan anda juga boleh menggunakan ciri seret dan lepas untuk memuat naik senarai main yang lengkap. Anda dapat mengoptimumkan video anda untuk SEO dengan menambahkan tajuk, keterangan, dan tag.

DailyMotion juga menawarkan program pengewangan di mana anda dapat menjana wang dan mendapatkan lebih banyak ciri sebagai rakan kongsi.

7. SproutVideo

SproutVideo

SproutVideo adalah laman web hosting video berbayar untuk blogger, pemasar, dan perniagaan. Ia mempunyai akaun percubaan percuma di mana anda boleh menguji pemain video dan ciri-cirinya. Walaupun versi percuma mempunyai pilihan terhad dan anda perlu meningkatkan untuk mengakses semua tetapan.

Beberapa ciri terkenal termasuk tema video, tata letak, analitik video, butang perkongsian sosial, penempatan ajakan bertindak, dan sejarah keterlibatan penonton.

Anda perlu mendapatkan kod embed untuk setiap video dan menggunakan blok HTML Kustom untuk menambahkan kod video.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mencari laman web hosting video terbaik untuk blog atau laman web perniagaan anda. Anda juga mungkin ingin melihat panduan SEO WordPress langkah demi langkah kami untuk pemula, dan pakar kami memilih pemalam WordPress terbaik untuk laman web perniagaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me