7 Penyedia Perkhidmatan SMTP Terbaik dengan Kebolehpesanan E-mel Tinggi (2020)

Adakah anda mencari penyedia perkhidmatan SMTP terbaik?


Penyedia perkhidmatan SMTP membantu anda menghantar e-mel dari laman web anda kepada pengguna anda dengan pasti.

Pelayan SMTP dikonfigurasikan terutamanya untuk memastikan bahawa e-mel anda sampai ke peti masuk pengguna dan tidak berakhir di folder surat sampah.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi penyedia perkhidmatan SMTP terbaik dengan ketersediaan e-mel yang tinggi. Kami juga akan menunjukkan kepada anda cara mengirim e-mel WordPress anda menggunakan perkhidmatan SMTP ini.

Penyedia perkhidmatan SMTP terbaik untuk penyampaian yang lebih tinggi

Mengapa Anda Memerlukan Penyedia Perkhidmatan SMTP untuk E-mel WordPress?

Semua laman web WordPress sangat bergantung pada e-mel untuk melakukan pelbagai tugas. Sebagai contoh:

 • Memulihkan kata laluan yang hilang
 • Mendaftar akaun baru
 • Pemberitahuan untuk komen, artikel baru, perubahan kata laluan, dan banyak lagi
 • Sekiranya ada kedai dalam talian, kemudian hantarkan pengesahan pesanan, invois, dan maklumat penghantaran kepada pelanggan melalui e-mel.

Secara lalai, WordPress dikonfigurasi untuk menghantar e-mel menggunakan fungsi PHP mail (). Inilah sebab utama mengapa pengguna mengadu bahawa WordPress tidak menghantar masalah e-mel.

Terdapat sebilangan masalah dengan kaedah mel lalai, dan mengapa ia tidak berfungsi.

Sebilangan besar penyedia hosting tidak mempunyai fungsi ini dikonfigurasi dengan betul. Ada juga yang mematikannya sepenuhnya untuk mengelakkan penyalahgunaan pelayan mereka.

Menyalahgunakan fungsi ini adalah masalah umum kerana tidak memerlukan pengesahan dan dapat digunakan untuk mengirim e-mel spam.

Walaupun fungsi mel berfungsi pada hosting WordPress anda, kadang-kadang e-mel WordPress anda masih boleh menjadi spam kerana kebanyakan penapis spam akan mengesahkan e-mel pengirim, lokasi, nama domain, dan ia akan menandakan e-mel laman web anda sebagai mencurigakan atau spam.

Satu-satunya cara untuk menyelesaikan masalah ini adalah dengan menggunakan pelayan SMTP untuk menghantar e-mel WordPress.

Apa itu SMTP?

SMTP atau Simple Mail Transfer Protocol adalah standard industri untuk menghantar e-mel di internet. Ia menggunakan pengesahan yang betul yang meningkatkan kemungkinan e-mel anda benar-benar dihantar dalam peti masuk pengguna.

Terdapat penyedia perkhidmatan SMTP berbayar dan percuma. Sebenarnya, anda boleh mendapatkan akaun SMTP percuma dengan alamat e-mel perniagaan dari Google atau Outlook.

Walau bagaimanapun, terdapat had berapa banyak e-mel yang boleh anda kirim menggunakan perkhidmatan e-mel tradisional. Biasanya, penyedia e-mel percuma seperti Gmail atau Outlook ini tidak mahu anda menggunakan pelayan SMTP mereka untuk e-mel automatik seperti yang dihantar oleh laman web WordPress.

Inilah sebabnya mengapa anda perlu mendaftar dengan salah satu penyedia perkhidmatan SMTP terkenal untuk memastikan bahawa e-mel anda dihantar dengan betul. Jangan risau, banyak syarikat SMTP teratas menawarkan rancangan SMTP percuma yang sangat murah hati dan cukup baik untuk kebanyakan laman web.

Mari kita lihat penyedia perkhidmatan SMTP terbaik dengan kemampuan penyampaian yang tinggi.

Pembekal Perkhidmatan SMTP Terbaik

Terdapat banyak penyedia perkhidmatan SMTP yang membolehkan anda menghantar e-mel besar, e-mel WordPress, e-mel transaksi, dan banyak lagi.

Walau bagaimanapun, masing-masing berbeza dari segi ciri, harga, kemudahan penggunaan, jumlah e-mel yang dibenarkan dalam rancangan percuma, dan yang paling penting ialah rekod prestasi mereka mengenai kemampuan penghantaran.

Berikut adalah penyedia perkhidmatan SMTP terbaik yang menawarkan kemampuan penyampaian yang lebih tinggi dan set ciri terbaik.

1. SendinBlue

SendinBlue

SendinBlue adalah penyedia perkhidmatan e-mel SMTP terbaik di pasaran. Mereka menawarkan platform pemasaran yang kuat dengan e-mel transaksi, pemasaran e-mel, pemasaran SMS, dan sembang langsung.

Ia berfungsi dengan baik dengan WordPress dan platform pihak ketiga lain seperti OptinMonster, Salesforce, Google Analytics dan banyak lagi. Mereka juga menawarkan personalisasi dan fitur automasi pemasaran yang kuat untuk membantu kempen pemasaran anda.

SendinBlue mempunyai perkhidmatan relai API dan SMTP yang sangat luas yang dapat meningkatkan penghantaran e-mel anda dengan segera untuk e-mel transaksi.

Harga: SendinBlue mempunyai rancangan percuma selama-lamanya dengan 300 e-mel setiap hari. Pelan berbayar mereka bermula dari $ 25 sebulan dengan 40,000 e-mel sebulan dan tanpa had penghantaran setiap hari.

2. Senjata api

Senjata api

Mailgun adalah penyedia perkhidmatan SMTP yang popular untuk pemaju dan perniagaan. Mereka menawarkan API yang kuat untuk menghantar e-mel transaksi.

Sangat mudah untuk disatukan ke laman web WordPress anda. Sama ada anda kedai eCommerce, laman web keahlian, atau perniagaan kecil, Mailgun menawarkan perkhidmatan SMTP yang berskala mudah untuk menghantar e-mel pemasaran dan transaksi anda.

Ia direka untuk pemaju dan tidak mempunyai beberapa ciri mesra pemula dari penyedia SMTP lain dalam senarai.

Harga: Mailgun menawarkan rancangan ‘bayar semasa anda pergi’ dengan 10,000 e-mel pertama percuma. Pelan percuma lebih dari cukup untuk laman web kecil. Pelan berbayar mereka cukup kompetitif di pasaran. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan IP khusus dan penyampaian yang lebih baik, ia bermula pada $ 79 sebulan dengan 1 alamat IP khusus.

3. SendGrid

HantarGrid

SendGrid adalah penyedia perkhidmatan e-mel SMTP berasaskan awan yang kuat yang membolehkan anda menghantar e-mel besar tanpa menguruskan pelayan SMTP. Ia menawarkan skalabiliti yang lebih tinggi dengan sekumpulan ciri yang hebat.

Relai SMTP mereka mudah disiapkan dan berfungsi dengan mana-mana laman WordPress. Ini merangkumi alat pengoptimuman penghantaran, analisis e-mel, templat e-mel dengan editor e-mel sederhana, dan penyatuan dengan aplikasi dan perkhidmatan pihak ketiga.

Sekiranya kebolehpercayaan menjadi perhatian utama anda, SendGrid menawarkan alat yang hebat untuk meningkatkan lagi penyampaian e-mel termasuk alamat IP khusus dan alat pengesahan nama domain.

Harga: Mereka menawarkan pelan percuma dengan 40,000 e-mel pertama percuma dan kemudian 100 e-mel setiap hari. Pelan berbayar mereka bermula pada $ 14.95 sebulan.

4. Amazon SES

Amazon SES

AWS atau Amazon Web Services adalah peneraju industri dalam infrastruktur pengkomputeran awan. Mereka juga menawarkan Amazon SES atau Amazon Simple Email Service sebagai tambahan pada perkhidmatan web mereka.

Ini adalah perkhidmatan SMTP berasaskan awan yang kuat untuk pemasar dan pemaju untuk menghantar pemasaran, pemberitahuan dan kempen e-mel transaksi dengan mudah.

Ia menawarkan kemampuan penghantaran yang lebih tinggi dengan kecekapan kos AWS. Anda mendapat banyak ciri hebat, tetapi kebanyakannya sesuai untuk pengguna dan pembangun yang maju.

Amazon SES dapat diintegrasikan dengan mudah ke laman WordPress anda dengan bantuan pemalam (lebih lanjut mengenai ini kemudian dalam artikel). Bergantung pada penggunaan anda, Amazon SES boleh menjadi perkhidmatan SMTP termurah di pasaran.

Harga: Sekiranya laman web anda dihoskan di AWS, maka anda boleh menggunakan tahap percuma mereka untuk menghantar 62,000 e-mel setiap bulan. Untuk laman web lain, harga bermula pada $ 0.10 untuk setiap 1,000 e-mel yang anda hantar.

5. G Suite

G Suite

G Suite adalah rangkaian produktiviti Google untuk perniagaan. Ini membolehkan anda menggunakan kalendar, Google Drive, Dokumen, Foto, dan Gmail dengan nama domain anda sendiri.

Ini membolehkan anda mendapatkan alamat e-mel perniagaan profesional sambil tetap menggunakan antara muka Google yang biasa. G Suite membolehkan anda menggunakan pelayan SMTP Google untuk menghantar e-mel yang bermaksud anda boleh membuat akaun e-mel untuk laman WordPress anda dan kemudian menggunakannya untuk menghantar e-mel WordPress.

Namun, ia hanya sesuai untuk laman web dan blog perniagaan kecil kerana hanya dapat menghantar 2,000 mesej sehari. Untuk perincian, lihat artikel kami mengenai cara menyiapkan alamat e-mel profesional dengan G Suite

Harga: Bermula dari $ 6 setiap pengguna sebulan.

6. Tanda Pos

Tanda pos

Postmark adalah penyedia perkhidmatan SMTP lain yang mudah digunakan untuk laman web, pemasar, dan perniagaan. Ia menawarkan penghantaran e-mel yang lebih ringan dengan harga yang lebih sederhana dan penyatuan yang mudah.

Menghantar e-mel transaksional adalah kepakaran mereka, yang bermaksud bahawa mereka memfokuskan pada penyampaian dan kepantasan. Mereka menawarkan analitik e-mel yang mudah diikuti, keselamatan akaun, templat responsif mudah alih, peristiwa mesej yang dicetuskan dengan kaitan web mudah, dan banyak lagi.

Harga: Bermula dari $ 10 sebulan untuk 10,000 e-mel kemudian $ 1,25 per 1,000 e-mel.

7. Pejabat365

Pejabat365

Office365 yang dahulunya dikenali sebagai Outlook adalah rangkaian e-mel dan produktiviti yang popular oleh Microsoft.

Sama seperti G Suite, Office365 membolehkan anda membuat alamat e-mel profesional untuk perniagaan anda. Anda juga boleh menggunakan pelayan SMTP Microsoft untuk menghantar e-mel dari laman WordPress anda selama anda menjalankan perniagaan kecil.

Versi perniagaan Office365 membolehkan anda menghantar sehingga 10,000 e-mel setiap hari, tetapi ini digabungkan dengan e-mel biasa anda. Kami hanya mengesyorkan ini jika anda mahukan e-mel yang boleh dipercayai untuk laman web perniagaan kecil anda.

Anda boleh menyambungkan Office365 ke WordPress dengan mudah menggunakan pemalam WTP Mail SMTP.

Untuk laman web keahlian yang lebih besar atau kedai eCommerce, anda ingin menggunakan penyedia SMTP lain dalam senarai kami di atas.

Yang merupakan Penyedia Perkhidmatan SMTP Terbaik?

Selain penyedia SMTP teratas yang kami sebutkan di atas, terdapat puluhan yang lain seperti Mandrill, Mailjet, Moosend, Pepipost, dll..

Sebilangan besar pilihan menyukarkan pengguna untuk memilih penyedia perkhidmatan SMTP terbaik untuk keperluan mereka.

Semasa memilih perkhidmatan SMTP, anda perlu melihat tiga faktor utama: penyampaian e-mel, skalabiliti, dan harga.

Oleh kerana setiap platform dalam senarai kami menawarkan ketersediaan e-mel yang tinggi dan dengan pengecualian G Suite dan Office365, semua platform dapat membuat skala untuk menghantar berjuta-juta e-mel setiap hari, kami akan menumpukan pada harga kerana sering menjadi faktor penentu..

Pada pandangan pertama, rancangan percuma kelihatan sangat kompetitif di semua platform. Sekiranya anda mempunyai laman web kecil, anda tidak boleh salah dengan cadangan SMTP dua teratas kami: SendinBlue, dan Mailgun.

Namun apabila laman web anda berkembang, harga menjadi faktor yang cukup besar. SendinBlue menawarkan harga yang paling kompetitif dengan skala dan sokongan teknikal yang paling penting.

Contohnya, jika anda menghantar 120,000 e-mel sebulan, anda akan membayar $ 66 sebulan, dan anda akan mempunyai IP khusus. Manakala untuk jumlah keperluan pengiriman dan IP khusus yang sama, SendGrid akan berharga $ 79.95 sebulan dan MailGun akan berharga $ 109 sebulan.

Sekarang jika anda mempunyai pasukan teknikal, maka tidak ada yang akan mengalahkan harga Amazon SES kerana $ 0.10 setiap 1000 e-mel. Ini bermaksud 120,000 e-mel sebulan hanya akan berharga $ 12 di Amazon SES. Tangkapan besarnya ialah sokongan teknikal mereka agak terhad. Untuk IP khusus, anda hanya perlu membayar $ 24.95 sebulan.

Untuk laman web yang besar, sebenarnya tidak ada penyelesaian SMTP yang lebih menjimatkan kos daripada Amazon.

Pilihan kami untuk penyedia SMTP terbaik untuk perniagaan kecil: SendinBlue.

Pilihan kami untuk penyedia SMTP terbaik untuk perniagaan besar dan laman web eCommerce: Amazon SES.

Cara Mudah Menghubungkan Perkhidmatan SMTP Anda ke WordPress

Setelah anda mendaftar dengan penyedia perkhidmatan SMTP, langkah seterusnya adalah menggabungkannya dengan laman WordPress anda. Ini akan menggantikan fungsi mel WordPress lalai dengan perkhidmatan SMTP anda, jadi e-mel anda benar-benar dihantar.

WP Mail SMTP adalah plugin SMTP WordPress terbaik yang membolehkan anda menghantar e-mel WordPress dengan mudah menggunakan penyedia perkhidmatan SMTP mana pun.

Ia tersedia sebagai plugin SMTP percuma dan versi premium dengan lebih banyak ciri. Versi berbayar memberi anda akses ke kawalan e-mel untuk memilih e-mel pemberitahuan WordPress mana yang akan dihantar menggunakan penyedia perkhidmatan SMTP anda.

Anda juga mendapat log e-mel dan penyediaan yang lebih mudah untuk penyedia SMTP yang popular seperti Mailgun, SendGrid, Amazon SES, Gmail, Outlook, G Suite, dan banyak lagi. Pelan Elite memberi anda akses ke White Glove Setup mereka di mana seorang pakar dari pasukan mereka akan menyediakan perkhidmatan SMTP anda.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin SMP WP Mail. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Setelah diaktifkan, anda perlu melawat WTP Mail SMTP »Tetapan halaman dan masukkan kunci lesen anda. Anda boleh mendapatkan maklumat ini dari akaun anda di laman web WTP Mail SMTP.

Tetapan SMTP WP Mail

Setelah memasukkan kunci lesen anda, langkah seterusnya adalah mengkonfigurasi perkhidmatan surat anda.

Tatal ke bahagian Mel dan masukkan alamat e-mel dari. Ini adalah alamat e-mel yang telah anda tambahkan untuk digunakan dengan penyedia perkhidmatan SMTP anda.

Tetapan mel

Selepas itu, anda perlu memasukkan nama dari. Sebaik-baiknya, ini mestilah tajuk laman web anda, agar pengguna anda tahu dari mana asalnya e-mel.

Tatal ke bahagian Mailer ke bawah. Sekiranya penyedia perkhidmatan SMTP anda disenaraikan di sana, maka anda boleh memilihnya di sini.

Pilih pembekal perkhidmatan SMTP anda

Memilih penyedia SMTP akan menunjukkan kepada anda tetapan khusus untuk penyedia perkhidmatan tersebut dengan pautan ke arahan terperinci mengenai cara memasukkan maklumat yang diperlukan.

Walau bagaimanapun, jika pelayan SMTP anda tidak disenaraikan di sana, pilih pilihan “SMTP Lain”. WTP Mail SMTP berfungsi dengan semua penyedia SMTP.

Di bawah ini anda sekarang akan melihat maklumat yang perlu anda masukkan. Anda boleh mendapatkan maklumat ini di laman web penyedia perkhidmatan SMTP di bawah akaun anda.

Pembekal SMTP lain

Anda memerlukan maklumat berikut.

 • Host SMTP: Anda alamat hos smtp yang biasanya kelihatan seperti smtp.yoursmtpserver.com ini
 • Penyulitan: Biasanya ia adalah SSL atau TLS
 • Pelabuhan SMTP: Biasanya ia adalah 465
 • Pengesahan: Hidupkan pengesahan
 • Nama pengguna: Nama pengguna yang disediakan oleh perkhidmatan SMTP anda biasanya ia adalah alamat e-mel anda.
 • Kata Laluan: Kata laluan untuk perkhidmatan SMTP anda

Sekarang, plugin mengesyorkan bahawa daripada menyimpan nama pengguna dan kata laluan anda dalam teks biasa, anda menambahkannya ke fail wp-config.php anda. Lihat panduan kami mengenai cara mengedit fail wp-config.php.

Setelah memasukkan semua maklumat yang diperlukan, jangan lupa untuk mengklik butang ‘Simpan Tetapan’ untuk menyimpan perubahan anda.

Anda kini boleh menghantar e-mel ujian untuk melihat apakah semuanya berjalan lancar. Tukar ke tab Ujian E-mel dan masukkan alamat e-mel untuk menghantar e-mel ujian.

Hantar e-mel ujian

WTP Mail SMTP sekarang akan menghantar e-mel ujian ke alamat yang anda masukkan. Periksa peti masuk anda untuk memastikan bahawa anda mendapat e-mel ujian.

Tahniah, anda berjaya menyiapkan laman WordPress anda untuk menggunakan penyedia perkhidmatan SMTP anda.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyedia perkhidmatan SMTP terbaik untuk menghantar e-mel WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara mudah untuk mengembangkan senarai e-mel anda dengan lebih cepat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map