7 Perkhidmatan CDN WordPress Terbaik pada tahun 2020 (Berbanding)

Adakah anda mencari perkhidmatan CDN WordPress terbaik untuk laman web anda? Perkhidmatan CDN mempercepat kelajuan laman web anda dengan menyajikan kandungan statik cache dari pelayan yang terletak berhampiran lokasi geografi pengguna anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda perkhidmatan CDN WordPress terbaik, dan bagaimana CDN membantu mempercepat laman WordPress anda.


Mencari perkhidmatan CDN WordPress terbaik

Apa itu CDN?

Rangkaian Penghantaran Kandungan atau CDN adalah rangkaian pelayan yang menyampaikan kandungan statis dalam bentuk cache dari laman web berdasarkan lokasi geografi pengguna. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat infografik kami mengenai Mengapa anda memerlukan CDN untuk blog WordPress anda?.

Apa itu CDN

CDN bukan perkhidmatan hosting WordPress. Anda masih memerlukan perkhidmatan hosting WordPress untuk membina laman web anda.

Bagaimana CDN mempercepat WordPress?

Biasanya, syarikat hosting WordPress anda melayani laman web anda dari satu lokasi. Semua pelawat laman web anda mengakses pelayan yang sama.

Sekiranya anda mempunyai laman web dengan lalu lintas tinggi, maka semua permintaan pengguna tersebut akan melambatkan laman web anda. Semasa waktu sibuk, ia juga boleh merosakkan pelayan yang menjadikan laman web anda tidak tersedia buat sementara waktu.

Kajian yang dilakukan oleh Strangeloop mendapati bahawa kelewatan sesaat dalam kelajuan laman web menyebabkan 11% lebih sedikit paparan halaman dan 7% lebih sedikit penukaran.

Kelajuan laman web dan bagaimana ia mempengaruhi penukaran dan paparan halaman anda

Di sinilah CDN masuk. CDN menyimpan sumber statik pelayan anda seperti helaian gaya, javascript dan gambar.

Apabila pengguna meminta laman web anda, semua sumber statik dilayan melalui pelayan CDN. Ini mengurangkan beban pada pelayan hosting anda dan menjadikannya lebih pantas dan cekap.

Kandungan statik disajikan melalui rangkaian pelayan yang berada di lokasi geografi yang berlainan di seluruh dunia. Setiap permintaan pengguna dikendalikan oleh pelayan yang paling dekat dengan lokasi pengguna. Ini mengurangkan kelajuan pemuatan halaman, dan laman web anda menjadi lebih pantas untuk semua pengguna.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa perkhidmatan CDN WordPress teratas, dan bagaimana mereka saling bertumpu.

1. MaxCDN

MaxCDN

MaxCDN adalah CDN WordPress terbaik di pasaran. Pelayan mereka dilengkapi dengan pemacu SSD pantas dan tersebar di pusat data di seluruh dunia.

Sangat mudah untuk memasang dan menyiapkan MaxCDN di WordPress. Ia berfungsi dengan baik dengan plugin caching WordPress yang popular seperti W3 Total Cache dan WP Super Cache.

Anda boleh menguruskan CDN anda dengan panel kawalan mesra pemula. Ia membolehkan anda membersihkan cache, melihat laporan, menyiapkan lokasi, dan banyak lagi. MaxCDN juga membolehkan anda menambahkan sijil SSL atau menggunakan sijil SSL bersama untuk memastikan bahawa kandungan cache anda disajikan melalui SSL / HTTPS.

Kami telah menggunakan MaxCN di laman web kami selama bertahun-tahun. Kami percaya bahawa ia adalah perkhidmatan CDN WordPress yang paling dipercayai, pantas dan mesra pemula.

Gred: A+

Harga: Bermula dari $ 9 / bulan

2. Sucuri

Sucuri

Sucuri adalah syarikat keselamatan laman web yang popular. Mereka menawarkan firewall dan CDN WordPress yang kuat, yang melindungi laman web anda daripada serangan DDOS, perisian hasad, dan ancaman keselamatan WordPress yang lain.

Firewall aplikasi laman web mereka mengimbas semua permintaan pengguna ke laman web anda sebelum sampai ke pelayan hosting anda. Ini menyekat banyak serangan spam, malware, dan DDOS.

Selain itu, rangkaian anycast mereka tersebar di seluruh dunia sehingga pengguna anda tidak pernah jauh dari pelayan terpantas. Firewall mereka mempunyai faedah berganda: kelajuan dan keselamatan.

Sucuri berfungsi dengan semua CDN yang popular dalam senarai ini. Kami menggunakannya bersama MaxCDN di WPBeginner (lihat bagaimana Sucuri membantu kami menyekat 450,000 serangan WordPress). Ini sangat mengurangkan beban pelayan, kerana firewall Sucuri menyekat semua permintaan buruk sebelum meminta kandungan cache dari MaxCDN.

Gred: A

Harga Bermula dari $ 9,99 sebulan untuk satu laman web.

3. Cloudflare

Cloudflare

Cloudflare sangat terkenal dengan tawaran CDN percuma mereka untuk laman web kecil. Namun, perlu diingat bahawa rancangan percuma mereka merangkumi perlindungan DDoS terhad dan tidak mempunyai semua ciri yang termasuk dalam rancangan berbayar mereka.

Sangat mudah untuk menyiapkan Cloudflare CDN di WordPress. Ia mempunyai rangkaian pelayan yang diedarkan secara global dan secara automatik menyimpan kandungan statik. Cloudflare mempunyai panel kawalan yang mudah digunakan untuk membersihkan cache dan memantau prestasi.

Mereka juga mempunyai fitur ‘Saya sedang diserang Mode’. Ia menunjukkan halaman keselamatan kepada pengguna selama beberapa saat sambil menganalisis lalu lintas dan menghantarnya ke laman web anda.

Lihat perbandingan Cloudflare vs Sucuri kami untuk melihat bagaimana mereka melindungi laman web anda daripada serangan DDoS dan lonjakan lalu lintas.

Gred: A

Harga: Pelan berbayar bermula dari $ 20 sebulan.

4. StackPath

StackPath

StackPath menawarkan CDN padat yang dibina di atas platform yang terus berkembang. Mereka mempunyai rangkaian pelayan yang lebih besar yang tersebar di banyak negara di seluruh dunia.

CDN mereka yang selamat melindungi laman web anda dari serangan DDoS dengan fitur pengimbangan dan penyekat beban. Semua rancangan merangkumi firewall laman web yang seterusnya mengurangkan beban pelayan di laman web anda dan meningkatkan masa muat halaman.

Mudah disediakan untuk pemilik laman web dan dilengkapi dengan set alat dan API yang mesra pemaju. Ini membolehkan pemaju mengintegrasikan aplikasi atau laman web mereka ke dalam StackPath API dan memanfaatkan antara muka yang kuat.

Gred: B+

Harga: Bermula dari $ 20 sebulan.

5. KeyCDN

KeyCDN

KeyCDN adalah pilihan lain yang baik untuk perkhidmatan CDN WordPress. Mereka menawarkan rangkaian pelayan yang kuat yang tersebar di wilayah Amerika Utara, Eropah, dan Asia Pasifik.

Sangat mudah untuk disiapkan di banyak platform popular termasuk WordPress. Rancangan juga merangkumi mitigasi DDoS, SSL percuma dan khusus, sokongan HTTP / 2, sokongan API yang tenang, pelayan SSD, dan panel kawalan yang kuat.

KeyCDN menawarkan rancangan bayar semasa anda pergi, yang bermaksud anda membayar untuk apa yang anda gunakan dan bukannya pembayaran bulanan tetap. Ini dapat mengurangkan harga untuk laman web yang lebih kecil, tetapi pertumbuhan lalu lintas yang tidak dijangka juga dapat meningkatkan biaya.

Gred: B

Harga: Bayar selagi anda bermula dari $ 0,04 per GB. Minimum $ 40 setahun.

6. Ruang Rak

Ruang Rak

Rackspace adalah nama yang terkenal dalam penyelesaian cloud computing, hosting, dan peringkat perusahaan. Mereka juga menawarkan penyelesaian CDN yang dibangun di atas infrastruktur awan yang kuat.

Persediaan sedikit lebih rumit daripada beberapa perkhidmatan CDN lain. Rackspace juga menawarkan banyak penyelesaian awan lain yang menjadikannya agak rumit bagi pengguna untuk mencari jalan.

Ia berfungsi dengan baik dengan WordPress dan boleh digunakan dengan mudah dengan pemalam WordPress yang popular. Walau bagaimanapun, ia sama sekali tidak menawarkan pengurangan DDoS. Untuk perlindungan DDoS, anda perlu menggunakan Sucuri atau Cloudflare.

Gred: C

Harga Bayar semasa anda bermula dari $ 0.16 per GB.

7. Inkapsula

Inkapsula

Incapsula adalah satu lagi penyelesaian CDN WordPress yang popular. Mereka mempunyai pelayan yang berlokasi di seluruh dunia termasuk pusat data di Amerika Selatan. Sangat mudah untuk disiapkan dan berfungsi dengan baik dengan cache WordPress dan pemalam lain.

Incapsula menawarkan firewall aplikasi laman web, SSL, sokongan 24/7, dan mitigasi DDoS sebagai sebahagian daripada rancangan CDN berbayar mereka. Mereka juga mempunyai paket CDN percuma yang tidak termasuk ciri-ciri ini.

Gred: C

Harga: Pelan berbayar bermula dari $ 59 sebulan.

Kesimpulannya

Setelah menilai dengan teliti semua perkhidmatan CDN WordPress teratas ini, satu perkara jelas bahawa MaxCDN adalah CDN WordPress terbaik di pasaran. Mereka menawarkan sekumpulan ciri yang paling komprehensif, dengan harga yang berpatutan, dan persediaan mesra pemula.

Kami juga mengesyorkan Sucuri, kerana memberi anda akses ke firewall dan proksi awan laman web mereka. Anda juga boleh menggunakan Sucuri dengan CDN lain untuk meningkatkan lagi prestasi laman web anda.

Sekiranya anda kekurangan bajet, maka rancangan CDN percuma Cloudflare dapat melaksanakannya.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyelesaian CDN WordPress terbaik untuk laman web anda. Anda mungkin juga ingin melihat panduan SEO WordPress langkah demi langkah Ultimate kami untuk pemula.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me