7 Perkhidmatan Pemasaran E-mel Terbaik untuk Perniagaan Kecil (2020)

Adakah pemasaran e-mel menjadi keutamaan untuk perniagaan anda pada tahun 2020? Adakah anda mencari perisian pemasaran e-mel yang terbaik?


Memilih perkhidmatan pemasaran e-mel yang tepat boleh memberi kesan yang besar terhadap kejayaan kempen pemasaran anda. Dalam artikel ini, kami akan mengkaji 7 perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk perniagaan kecil.

Perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik berbanding

Mengapa Memilih Perkhidmatan Pemasaran E-mel Terbaik adalah Penting?

Pemasaran e-mel adalah salah satu alat pemasaran yang paling menjimatkan untuk perniagaan kecil. Menurut Direct Marketing Association, rata-rata pemasaran e-mel melihat pulangan pelaburan (ROI) 4300 peratus untuk perniagaan di Amerika Syarikat.

Ini kerana pemasaran e-mel mudah dikendalikan, memberi anda kawalan penuh, dan memungkinkan anda menjalin hubungan langsung dengan pelanggan anda.

Tidak yakin dengan pemasaran e-mel? Lihat 6 sebab mengapa membina senarai e-mel begitu penting hari ini.

Penting untuk memahami bahawa banyak kejayaan anda dengan pemasaran e-mel bergantung sepenuhnya pada perisian pemasaran e-mel yang anda pilih kerana mereka bertanggungjawab untuk memastikan bahawa e-mel anda benar-benar dihantar.

Sekiranya anda tidak berhati-hati, maka anda akhirnya akan membayar lebih banyak wang untuk lebih sedikit ciri dan kadar penyampaian e-mel yang mengerikan (yang menyebabkan anda kehilangan lebih banyak wang).

Apa yang Perlu Diketahui dalam Alat Pemasaran E-mel yang Baik?

Perkhidmatan pemasaran e-mel yang baik akan membolehkan anda membuat buletin e-mel yang sangat menarik dengan antara muka pengguna yang mudah (seret dengan ideal & turun).

Anda seharusnya dapat dengan mudah menghantar e-mel pukal yang sebenarnya diperibadikan dan disasarkan tanpa banyak kerja. Ini juga dikenali sebagai automasi pemasaran.

Selain itu, perkhidmatan pemasaran e-mel anda mesti memudahkan mengurus kenalan anda, membahagikan pengguna ke dalam kumpulan, dan mengesan prestasi kempen pemasaran e-mel anda.

Yang paling penting, perkhidmatan pemasaran e-mel yang baik memastikan bahawa e-mel anda tidak berakhir di folder spam.

Setelah itu, mari kita lihat beberapa penyedia perkhidmatan pemasaran e-mel yang paling popular dan bagaimana mereka saling bertumpu.

1. Sentuhan Sentiasa

Hubungan Tetap

Constant Contact adalah salah satu perkhidmatan pemasaran e-mel terbesar dan paling pesat berkembang di dunia. Ia juga merupakan perkhidmatan pemasaran e-mel yang paling mudah digunakan dan mesra pemula.

Anda boleh menguruskan senarai e-mel, kenalan, templat e-mel, kalendar pemasaran dan banyak lagi dengan mudah.

Setiap akaun memberi anda akses kepada pelacakan dan pelaporan yang mudah, alat perkongsian media sosial yang terpasang, perpustakaan gambar percuma, segmentasi senarai, penyatuan iklan Facebook, dan integrasi eCommerce yang kuat untuk kedai Shopify.

Akaun E-mel Plus mereka juga dilengkapi dengan ciri hebat seperti automasi e-mel, tinjauan & tinjauan pendapat, kupon, sumbangan dalam talian, dan ujian A / B baris subjek yang membantu anda menghantar e-mel yang disasarkan untuk memaksimumkan kadar terbuka anda.

Constant Contact menawarkan sokongan yang tidak dapat ditandingi dengan sembang langsung, panggilan telefon, e-mel, sokongan komuniti, dan pustaka sumber yang bermanfaat.

Selain latihan dalam talian, mereka juga menawarkan seminar langsung secara langsung di seluruh Amerika Syarikat. Ini membolehkan perniagaan kecil mempelajari asas pemasaran e-mel dengan cepat dan mula menggunakannya untuk mengembangkan perniagaan mereka seperti seorang profesional.

Untuk semua alasan di atas, kami menilai Constant Contact perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk perniagaan kecil.

Constant Contact mempunyai 60 hari percubaan percuma (kad kredit tidak diperlukan). Selepas itu harga mereka bermula serendah $ 20 / bulan.

Pengguna WPBeginner boleh menggunakan kod kupon Constant Contact kami untuk mendapat potongan 20% tambahan.

2. SendinBlue

SendinBlue

SendinBlue adalah perisian pemasaran SMS dan e-mel yang lengkap untuk perniagaan. Mereka adalah salah satu platform pemasaran e-mel yang paling pesat berkembang di Eropah.

Ini adalah platform yang sangat mudah digunakan dengan alat yang sangat baik untuk membuat e-mel yang indah dan menarik. Alat seret dan lepas mereka sangat sesuai untuk pemula tanpa pengalaman dalam pemasaran e-mel.

SendinBlue merangkumi alat automasi mesra pemula yang membolehkan anda menghantar e-mel transaksi, membuat aliran kerja, dan membahagikan pengguna. Ia juga dapat memilih waktu terbaik untuk menghantar e-mel pukal menggunakan algoritma AI mereka untuk memastikan penyampaian e-mel maksimum.

SendinBlue menawarkan rancangan pemasaran e-mel percuma yang membolehkan anda menghantar hingga 300 e-mel setiap hari, tetapi semua e-mel anda akan mempunyai jenama mereka. Pelan berbayar bermula dari $ 25 sebulan. Anda juga boleh memasukkan SMS ke akaun anda, tetapi harga akan berbeza-beza berdasarkan keperluan pengiriman anda.

Mereka telah meningkatkan rancangan premium mereka untuk menyertakan ciri yang lebih maju seperti pembangun halaman arahan, sembang langsung, CRM, dan penyatuan iklan Facebook. Ini bermaksud pengguna kini mendapat lebih banyak nilai dengan harga yang sama.

SendinBlue juga menawarkan perkhidmatan pemasaran e-mel massal SMTP yang boleh anda gunakan untuk mengaktifkan e-mel automatik atau transaksi dari laman WordPress anda. Anda tidak memerlukan ini untuk kempen pemasaran e-mel, tetapi ada baiknya mempunyai ciri jika anda mempunyai laman web yang besar, dan anda mahukan e-mel berasaskan kandungan automatik.

3. Menitis

Menitis

Drip adalah platform pemasaran e-mel yang kuat untuk eCommerce, blogger, dan pemasar digital. Mereka menawarkan pelbagai jenis alat untuk menjadikan automasi pemasaran, corong penjualan, dan personalisasi menjadi mudah.

Mereka menawarkan integrasi yang lancar untuk semua pembangun laman web yang popular termasuk WordPress dan WooCommerce. Ini membolehkan anda menambahkan borang pendaftaran ke laman web anda dan memperoleh lebih banyak petunjuk dengan mudah.

Apa yang membezakan Drip daripada persaingan seperti Campaign Monitor adalah alat automasi pemasaran pintar mereka, penyegmen e-mel yang lebih pintar, kumpulan senarai, dan pembangun aliran kerja visual. Ciri-ciri ini membolehkan anda menjangkau pelanggan yang disasarkan dalam senarai e-mel anda untuk mendapatkan lebih banyak penjualan.

Pilihan sokongan di Drip merangkumi sokongan sembang langsung, webinar, latihan automasi, kursus terperinci, panduan percuma dan dokumentasi yang sangat baik.

Kami menggunakan Drip untuk beberapa perniagaan kami kerana ia membolehkan kami menghantar e-mel pukal semasa berhubung dan berinteraksi dengan setiap pelanggan pada tahap peribadi menggunakan automasi pemasaran eCommerce pintar mereka.

Walaupun agak mahal, kami yakin Drip adalah perisian pemasaran e-mel terbaik untuk laman web eCommerce dan pemilik perniagaan yang mahukan ciri yang lebih maju.

Drip menawarkan percubaan percuma, dan rancangan mereka bermula dari $ 49 / bulan yang merangkumi semua ciri mereka.

4. ConvertKit

TukarkanKit

ConvertKit adalah platform pemasaran e-mel yang mantap untuk blogger profesional, pengarang dan pemasar. Ia sangat mudah digunakan dan sangat kuat.

Ciri unik ConvertKit adalah yang membolehkan anda menawarkan peningkatan kandungan dan insentif dengan mudah dengan borang pendaftaran e-mel. Ia juga dilengkapi dengan auto-responser yang mudah dikendalikan yang membolehkan anda menghantar e-mel titisan dari perkhidmatan e-mel mereka.

Dengan ConvertKit, anda dapat membahagikan pelanggan dengan mudah kepada mereka yang berminat dan mereka yang sudah membeli. Ini membantu anda meningkatkan penukaran dengan e-mel automatik yang terasa lebih peribadi. Dalam istilah pemasaran, ini disebut pemasaran e-mel yang disasarkan.

ConvertKit menawarkan sokongan berasaskan e-mel dan mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas dengan bahan pembelajaran yang hebat.

Banyak ciri ConvertKit direka khas untuk pencipta dan blogger profesional dan itulah sebabnya kami menilai mereka perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk blogger profesional.

ConvertKit menawarkan percubaan percuma 14 hari, dan harganya bermula dari $ 29 / bulan. Mereka juga menawarkan polisi pembayaran balik 30 hari.

5. AWeber

AWeber

AWeber adalah salah satu penyedia perkhidmatan pemasaran e-mel tertua dan paling popular di dunia. Mereka menawarkan pelbagai jenis alat untuk perniagaan kecil dan sederhana untuk menguruskan pemasaran e-mel mereka.

Bermula dengan AWeber memang mudah. Ia menghubungkan dengan lancar ke kebanyakan platform termasuk WordPress. Untuk arahan terperinci, lihat panduan utama kami mengenai cara menyambungkan AWeber ke WordPress.

Anda mendapat akses ke templat e-mel yang siap digunakan, pengurusan daftar, penjawab automatik, dan penjejakan e-mel dengan pandangan terperinci.

Pilihan sokongan merangkumi sembang langsung, sokongan telefon, sokongan e-mel, webinar langsung, dan banyak pustaka mengenai cara dan tutorial.

AWeber menawarkan percubaan percuma selama 30 hari. Selepas itu, harga mereka bermula dari $ 19 / bulan. Anda juga boleh mendaftar untuk rancangan suku tahunan atau tahunan untuk menjimatkan lebih banyak lagi.

6. GetResponse

DapatkanResponse

GetResponse adalah satu lagi penyelesaian pemasaran e-mel yang sangat popular. Sangat mudah digunakan dan memudahkan pemasaran e-mel untuk perniagaan kecil.

Ia dilengkapi dengan beberapa alat automasi pemasaran yang luar biasa yang membolehkan anda membuat kempen automatik pintar.

Dengan pembangun drag and drop mereka, anda dapat membuat kempen, segmen kenalan, dan mengirim kandungan yang dirancang untuk kumpulan tertentu. Alat ini membantu anda membuat kempen yang berkesan untuk meningkatkan keuntungan anda.

GetResponse dilengkapi dengan borang responsif yang indah, halaman arahan, ujian A / B, penjejakan, dan penjawab automatik. Ia juga berintegrasi dengan perisian generasi utama pihak ketiga seperti OptinMonster, SalesForce, Google Docs, ZenDesk, dll..

Sokongan diberikan melalui telefon, sembang langsung, dan e-mel. Bahagian bantuan mereka penuh dengan bahan pembelajaran percuma termasuk video, webinar, panduan, panduan, dll.

GetResponse menawarkan percubaan percuma selama 30 hari. Harga mereka bermula pada $ 15 / bulan.

7. Mailchimp

Mailchimp

Mailchimp adalah salah satu penyedia perkhidmatan pemasaran e-mel yang paling popular di dunia terutamanya kerana mereka menawarkan rancangan perkhidmatan pemasaran e-mel percuma selama-lamanya.

Mailchimp dilengkapi dengan pembangun e-mel yang mudah, autoresponden, membahagikan kenalan ke dalam kumpulan, dan penjejakan mudah untuk analisis. Ini juga membolehkan anda mengatur waktu penghantaran berdasarkan zon waktu pengguna, dan anda dapat mengatur penyegmen berdasarkan geolokasi.

Anda boleh menggabungkan MailChimp dengan WordPress, Magento, Shopify, dan banyak platform lain dengan mudah. Sekiranya anda menggunakan WordPress, lihat panduan utama kami untuk menggunakan Mailchimp dan WordPress untuk arahan terperinci.

Untuk ciri automasi pemasaran, platform Mailchimp agak terhad jika dibandingkan dengan penyedia lain dalam senarai kami seperti Drip atau ConvertKit.

Dalam beberapa tahun terakhir, Mailchimp telah berusaha menambahkan banyak fitur “maju”, tetapi setelah menguji banyak fitur tersebut, mereka tidak benar-benar maju.

Sokongan Mailchimp ditawarkan melalui e-mel, sembang langsung, dan pangkalan pengetahuan tutorial yang besar. Namun sokongan mereka sering lambat dan tidak sepadan dengan kualiti perkhidmatan yang anda perolehi dari Constant Contact.

Mailchimp menawarkan rancangan percuma selama-lamanya yang membolehkan anda menghantar 12,000 e-mel untuk sehingga 2,000 pelanggan. Pelan ini agak terhad kerana anda tidak mendapat ciri seperti pengoptimuman waktu penghantaran, segmentasi lanjutan, ujian pelbagai-variasi, dan lain-lain. Anda juga diminta untuk memaparkan jenama mereka di e-mel anda. Akhir sekali, sokongan terhad kepada e-mel sahaja yang baik jika anda seorang penggemar tetapi sebagai perniagaan yang serius, anda memerlukan sokongan yang boleh dipercayai yang boleh anda harapkan.

Pelan berbayar mereka bermula dari $ 10 / bulan untuk sehingga 500 pelanggan, dan harga meningkat dalam kenaikan 500 pelanggan.

Pemikiran Akhir: Perkhidmatan Pemasaran E-mel Terbaik

Terdapat puluhan perkhidmatan pemasaran e-mel di luar sana, dan kami ingin memastikan bahawa anda memilih yang tepat untuk keperluan perniagaan anda. Berikut adalah pilihan pakar kami:

Sekiranya anda perniagaan kecil, bukan keuntungan, atau blogger baru, maka kami mengesyorkan menggunakan Constant Contact. Harga mereka hebat, dan pasukan sokongan adalah yang terbaik. Pasukan mereka akan membantu anda memperoleh kejayaan dengan pemasaran e-mel dengan segera.

Sekiranya anda menjalankan laman web kedai / e-dagang dalam talian, maka kami mengesyorkan menggunakan Drip kerana perisian pemasaran e-commerce e-commerce terbaik. Ciri pemperibadian dan automasi mereka sangat hebat. Sebilangan besar laman web perniagaan kita sendiri menggunakan Drip.

Sekiranya anda seorang blogger profesional atau pencipta kandungan, kami mengesyorkan menggunakan ConvertKit. Mereka menawarkan platform yang mudah digunakan dengan segmentasi dan corong lanjutan yang akan membantu anda membawa perniagaan blog anda ke tahap seterusnya.

Sekiranya anda pemilik perniagaan yang mahukan alat automasi pemasaran yang hebat yang menggabungkan pemasaran e-mel, e-mel SMTP pukal, dan mesej SMS, maka kami mengesyorkan menggunakan SendinBlue. Platform mereka mudah digunakan, dan mereka membolehkan anda menguruskan e-mel dan SMS dari satu muka. Mereka juga menawarkan rancangan percuma selamanya yang cukup murah hati yang menjadikan mereka perisian pemasaran e-mel percuma terbaik.

Petua Pro: Dapatkan Lebih Banyak Pelanggan E-mel, Lebih Cepat!

Setelah memilih perkhidmatan pemasaran e-mel untuk perniagaan anda, anda mungkin ingin mula mendapatkan lebih banyak pelanggan e-mel.

Kami menggunakan dan mengesyorkan OptinMonster. Ini adalah toolkit pengoptimuman penukaran yang kuat yang membantu anda mengubah pengunjung laman web menjadi pelanggan e-mel dan pelanggan.

OptinMonster

OptinMonster menyatu dengan lancar dengan semua perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik yang kami nyatakan di atas dan puluhan lagi.

Pengasas WPBeginner, Syed Balkhi, juga merupakan pengasas bersama OptinMonster. Pada mulanya dia membina OptinMonster untuk membantu mengembangkan senarai e-mel kita sendiri. Setelah dilancarkan pada tahun 2013, ia telah menjadi popular.

Hari ini OptinMonster digunakan oleh beberapa jenama terbesar di dunia termasuk McAfee, Experian, TripAdvisor, Pinterest, Universiti Harvard, Pateron, dan banyak lagi.

Petua Bonus: Tingkatkan Penghantaran E-mel Anda

Semua alat buletin e-mel yang telah kami kongsi dalam artikel ini mempunyai kadar penghantaran e-mel yang hebat.

Namun ada beberapa perkara yang dapat anda lakukan untuk memastikan bahawa e-mel pemasaran anda selalu dihantar.

1. Gunakan Alamat E-mel Profesional

Platform e-mel seperti Gmail, Outlook, dan lain-lain mempunyai algoritma yang mencari tingkah laku spam. Salah satunya ialah alamat e-mel pengirim.

Sebagai perniagaan, penting untuk anda menggunakan alamat e-mel perniagaan profesional (seperti [email protected]) dan bukan alamat e-mel atau gmail umum.

Ini akan membantu memastikan bahawa kadar penghantaran e-mel anda lebih tinggi daripada purata industri.

2. Hantar E-mel yang disasarkan berdasarkan Minat

Sangat penting anda memperibadikan e-mel anda berdasarkan segmen pengguna. Perisian pemasaran e-mel seperti Constant Contact membolehkan anda mengelompokkan pelanggan anda ke dalam segmen dengan mudah seperti yang paling aktif, tidak aktif, berminat dengan topik tertentu, segmen tersuai, dll..

Ini akan membantu kempen pemasaran e-mel anda mempunyai kadar buka dan kadar klik tertinggi, yang merupakan faktor besar dalam penyampaian e-mel masa depan.

Untuk lebih banyak petua, lihat panduan pemasaran e-mel langkah demi langkah utama ini dengan contoh untuk membantu anda membuat kempen pemasaran e-mel yang berjaya.

Soalan Lazim Perisian Pemasaran E-mel

Setelah membantu ribuan pengguna memilih perisian pemasaran e-mel terbaik, kami telah menjawab banyak soalan. Berikut adalah beberapa jawapan untuk soalan yang paling kerap ditanya mengenai platform pemasaran e-mel.

Bolehkah saya melakukan pemasaran e-mel pukal dari Gmail atau Outlook saya?

Secara teori, ya. Tetapi ini akan membuatkan akaun e-mel anda digantung dengan cepat. G Suite dan Outlook tidak dibuat untuk penghantaran e-mel pukal. Mereka adalah e-mel perniagaan profesional penyelesaian hebat.

Yang merupakan perkhidmatan pemasaran e-mel percuma terbaik?

Banyak perkhidmatan pemasaran e-mel akan menawarkan tahap percuma untuk penggunaan terhad. Perkhidmatan pemasaran e-mel percuma terbaik adalah SendinBlue kerana rancangan percuma mereka tidak mempunyai had jumlah pelanggan. MailerLite dan MailChimp juga menawarkan rancangan perkhidmatan pemasaran e-mel percuma.

Berapa kos pemasaran e-mel?

Kos pemasaran e-mel anda bergantung sepenuhnya pada jumlah pelanggan yang anda miliki, jumlah jumlah e-mel yang anda hantar sebulan, dan platform e-mel yang anda gunakan. Rata-rata, kos pemasaran e-mel perniagaan kecil adalah sekitar $ 20 – $ 300 sebulan untuk pemasaran e-mel memandangkan mereka menguruskan kempen mereka sendiri. Sekiranya anda menggunakan agensi pemasaran e-mel, maka kos anda mungkin mendekati $ 500 sebulan atau lebih tinggi.

Adakah terdapat platform pemasaran e-mel lain yang tidak disenaraikan di sini?

Ya, terdapat ratusan perkhidmatan pemasaran e-mel di luar sana, tetapi kami tidak menyenaraikan semuanya di sini. Kami percaya bahawa membuat senarai platform e-mel penuh akan menimbulkan lebih banyak kekeliruan dan menyebabkan kelumpuhan pilihan bagi pembaca bukan teknikal.

Kami telah mencuba semua perkhidmatan pemasaran e-mel utama termasuk banyak yang tidak terdapat dalam senarai platform e-mel kami di atas seperti: MailerLite, ActiveCampaign, HubSpot, Ontraport, Mailjet, Campaign Monitor, InfusionSoft (now Keap), Klaviyo, Marketo, Eloqua, Pardot oleh Salesforce, Sendloop, iContact, Emma, ​​TotalSend, SharpSpring, MailPoet, dan banyak lagi.

Perkhidmatan pemasaran e-mel teratas yang telah kami pilih untuk disertakan dalam senarai kami menyediakan ciri-ciri terbaik dengan harga terbaik.

Manakah perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik pada pendapat anda?

3 pilihan utama kami untuk perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik adalah:

  1. Hubungan Tetap – Perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk perniagaan kecil.
  2. SendinBlue – Platform pemasaran E-mel dan SMS Terbaik.
  3. Drip – Platform pemasaran e-mel terbaik untuk eCommerce.

Kami harap artikel ini memberi anda gambaran yang baik mengenai perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk perniagaan anda. Anda mungkin juga ingin melihat senarai 24 kami mesti mempunyai plugin WordPress untuk laman web perniagaan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me