7 Platform E-dagang Percuma Terbaik untuk 2020 (Berbanding)

Adakah anda mencari platform eCommerce percuma terbaik untuk membina laman web eCommerce anda?


Pada masa-masa awal, platform eCommerce menelan belanja ribuan yang menyebabkan banyak perniagaan kecil membuat kedai dalam talian. Nasib baik sekarang terdapat beberapa platform eCommerce popular yang menawarkan pilihan kos percuma atau rendah.

Dalam artikel ini, kami akan membandingkan platform eCommerce percuma terbaik dan paling popular yang boleh anda gunakan untuk memulakan kedai dalam talian. Kami mempunyai analisis kebaikan dan keburukan yang terperinci untuk masing-masing, jadi anda boleh memilih pembangun laman web eCommerce terbaik untuk keperluan anda.

Platform eCommerce percuma terbaik untuk memulakannya

Cara Memilih Platform eCommerce Percuma Terbaik

Sejujurnya, tidak ada platform eCommerce 100% percuma.

Walaupun platform eCommerce itu sendiri percuma, anda perlu membayar domain, hosting web, yuran pemprosesan pembayaran, dan kos pelanjutan lain.

Kami mempunyai panduan terperinci mengenai kos sebenar pembinaan laman web eCommerce.

Dengan itu, tujuan anda adalah untuk mencari platform eCommerce yang membantu anda memulakan dengan harga terendah tanpa kos, tanpa meletakkan batasan yang teruk mengenai bagaimana anda menjalankan atau mengembangkan perniagaan anda.

Anda juga mahu platform ini mudah digunakan, mempunyai ciri penuh, dengan kemampuan untuk menerima pembayaran menggunakan kaedah pembayaran pilihan anda.

Mengingat perkara-perkara ini, mari kita lihat platform eCommerce percuma terbaik yang boleh anda gunakan untuk menjana wang dalam talian dan mengembangkan perniagaan anda.

1. WooCommerce

Laman web WooCommerce

WooCommerce adalah platform eCommerce yang paling popular di dunia. Ini adalah perisian percuma yang boleh anda muat turun dan jalankan di mana-mana penyedia hosting web.

Oleh kerana WooCommerce tidak menyediakan hosting untuk anda, anda perlu membeli hosting web dan nama domain untuk memastikan laman web anda dapat diakses oleh pengguna di seluruh dunia.

Kami mengesyorkan menggunakan Bluehost atau SiteGround. Mereka berdua adalah antara syarikat hosting terbesar di dunia dan secara rasmi disyorkan oleh WooCommerce.

Bluehost malah menawarkan kepada pengguna WPBeginner nama domain percuma + sijil SSL, dan potongan 60% untuk hosting. Pada asasnya, anda boleh memulakan dengan $ 2.75 sebulan.

→ Tuntut Tawaran Bluehost Eksklusif Ini ←

Kelebihan

 • Sangat mudah untuk memulakan dengan WooCommerce. Anda boleh membuat kedai dalam talian dengan cepat walaupun anda seorang pemula.
 • Anda akan menghoskan laman web anda sendiri, yang memberi anda kawalan penuh. Walaupun anda perlu membayar untuk hosting WooCommerce, tetapi ini tidak perlu menelan belanja yang tinggi.
 • Terdapat banyak tema (reka bentuk) WooCommerce, memberi anda peluang untuk membuat kedai yang benar-benar mencerminkan jenama anda.
 • Terdapat beribu-ribu plugin WooCommerce yang boleh anda gunakan untuk menambah ciri baru dan mengembangkan perniagaan anda.
 • Anda boleh menjual apa sahaja dengan WooCommerce sama ada produk fizikalnya, muat turun digital, rancangan keahlian, kedai dropshipping, atau produk gabungan.
 • WooCommerce sama sekali tidak mengenakan sebarang yuran transaksi kepada anda. Anda hanya perlu membayar penyedia perkhidmatan pembayaran seperti PayPal atau Stripe, atau bank anda.

Keburukan

 • Sekiranya anda seorang pemula, WooCommerce agak sukar untuk memulakannya daripada beberapa pilihan lain. Anda perlu membeli hosting dan nama domain, misalnya.
 • Anda akan bertanggungjawab untuk menjaga kedai dalam talian anda semasa ia berkembang. Ini mungkin bermaksud meningkatkan rancangan hosting anda atau membayar plugin keselamatan untuk WordPress.

Untuk membantu pemula memulakan, kami mempunyai tutorial WooCommerce paling terperinci di web yang membantu anda membina laman web eCommerce dengan WooCommerce.

2. Pembina Laman Web Constant Contact

Pembina laman web eCommerce Constant Contact

Pembangun laman web Constant Contact mempunyai rancangan percuma yang membolehkan anda membuat kedai dalam talian tanpa mengeluarkan perbelanjaan sama sekali. Constant Contact akan menjadi tuan rumah kedai dan bahkan menyediakan subdomain percuma kepada anda.

Anda hanya dapat memiliki hingga 3 produk di kedai anda, tetapi jika anda baru bermula, ini mungkin sudah cukup. Sekiranya anda ingin menambahkan lebih banyak produk, anda boleh menaik taraf ke pelan berbayar.

Perlu diingat bahawa Constant Contact mengenakan yuran transaksi 3% jika anda menggunakan rancangan Percuma atau Permulaan.

Kelebihan

 • Anda boleh membina kedai dalam talian secara percuma dengan pembina laman web Constant Contact. Anda juga boleh mendapatkan nama domain berjenama percuma, dalam format storename.constantcontactsites.com.
 • Anda boleh menjual produk fizikal dan digital melalui kedai anda. Anda boleh menggunakan Kontak Tetap untuk mengesan inventori anda.
 • Terdapat sokongan e-mel dan sembang langsung 24/7, walaupun dengan rancangan percuma.
 • Anda boleh menambahkan blog ke laman web kedai anda secara percuma, walaupun perisian blog sangat asas dan tidak menawarkan ciri yang sama dengan platform blog seperti WordPress.

Keburukan

 • Anda tidak boleh menggunakan nama domain anda sendiri dengan pelan percuma. Sebagai gantinya, anda perlu menggunakan nama domain berjenama Constant Contact.
 • Constant Contact akan memaparkan iklan mereka di laman web anda jika anda menggunakan pelan percuma.

Anda boleh menggunakan kedai dalam talian Constant Contact bersama dengan laman web WordPress anda dan pautan ke kedai dengan mudah dari menu. Ini adalah pilihan yang baik untuk perniagaan kecil yang ingin menjual beberapa produk tanpa perlu menguruskan platform eCommerce yang dihoskan sendiri seperti WooCommerce.

3. BuyNow Plus

Laman web BuyNow Plus

BuyNow Plus bukan platform eCommerce penuh. Sebaliknya, ia membolehkan anda membuat butang “beli sekarang” yang boleh anda letakkan di laman web mana pun.

Anda perlu membuat akaun Stripe percuma untuk menggunakan BuyNow Plus.

Kelebihan

 • Bayaran transaksi cukup rendah iaitu hanya 2% setiap transaksi. Perlu diingat bahawa Stripe mengenakan yuran transaksi sendiri di atas semua ini.
 • Anda boleh menggunakan BuyNow Plus untuk menangani pembayaran berulang pada kad kredit tanpa pelanggan anda perlu membuat akaun. Sekiranya anda menjual keahlian berulang untuk item luar talian, maka ini adalah ciri yang sangat berguna.
 • Anda boleh meletakkan pautan butang di media sosial dan juga di laman web anda, atau anda juga boleh menggunakannya dalam e-mel.
 • Tidak ada batasan untuk berapa banyak produk yang dapat anda jual menggunakan BuyNow Plus.

Keburukan

 • BuyNow Plus tidak menawarkan apa-apa tambahan, seperti penjejakan inventori atau pembuatan laman web.
 • Anda boleh melakukan perkara serupa dengan menggunakan Stripe secara langsung di laman web anda. Dengan begitu, anda tidak perlu membayar yuran transaksi BuyNow Plus. Anda memerlukan sijil SSL anda sendiri, tetapi mungkin untuk mendapatkan sijil SSL secara percuma.

4. Perniagaan Besar

Laman web platform eCommerce BigCommerce

BigCommerce adalah platform eCommerce yang dihoskan sepenuhnya (atau semua dalam satu) yang boleh anda gunakan untuk membuat kedai eCommerce anda. Terdapat juga plugin WordPress, jika anda mempunyai laman web yang ada yang ingin anda gunakan dengan BigCommerce.

Walaupun mereka tidak mempunyai rancangan percuma, ada percubaan percuma yang membolehkan anda mendirikan kedai dan memulakan tanpa membayar apa-apa.

Kelebihan

 • Anda tidak perlu memasukkan sebarang butiran kad kredit untuk mengikuti percubaan percuma.
 • BigCommerce sangat mudah untuk dimulakan. Anda hanya boleh mendaftar, memasukkan butiran mengenai kedai anda, dan mula menambahkan produk.
 • Anda boleh mendapatkan domain percuma seperti mystore.mybigcommerce.com jika anda tidak mahu membayar nama domain tersuai.
 • BigCommerce memberi anda banyak cara untuk membuat pembayaran. Ia mempunyai integrasi bawaan dengan banyak platform pembayaran, termasuk PayPal yang dikuasakan oleh Braintree, Stripe, Authorize.net dan banyak lagi.
 • Terdapat banyak aplikasi pihak ketiga yang boleh anda tambahkan ke kedai BigCommerce anda untuk memperluas fungsinya.

Keburukan

 • Percubaan percuma hanya berlangsung selama 15 hari, yang tidak memberi anda masa lama untuk mula menjana wang dari kedai anda. Selepas itu, anda perlu membayar $ 29.95 / bulan atau lebih untuk memastikan kedai anda terus beroperasi.
 • BigCommerce adalah platform all-in-one, yang bermaksud anda terhad untuk menggunakan addon dan tema mereka. Anda tidak akan mempunyai pilihan yang anda dapat dengan beberapa pilihan eCommerce yang lain.

Berkaitan: Lihat perbandingan kami tentang WooCommerce vs BigCommerce untuk maklumat lebih lanjut.

5. Shopify

Laman web platform Shopify eCommerce

Shopify adalah satu lagi platform eCommerce yang dihoskan sepenuhnya. Shopify juga menawarkan percubaan percuma 14 hari dan, seperti percubaan percuma BigCommerce, ini tidak memerlukan kad kredit.

Kelebihan

 • Sangat mudah untuk memulakan dengan Shopify. Pembangun laman web mereka mempunyai antara muka seret dan lepas yang bermaksud bahkan jumlah pemula dapat membuat kedai dalam talian yang hebat.
 • Sekiranya anda ingin menambahkan ciri tambahan ke kedai anda, ada pasar aplikasi dengan banyak tambahan yang boleh anda beli.
 • Terdapat 24/7 sokongan yang tersedia, melalui sembang langsung, telefon, e-mel dan Twitter.
 • Pembayaran Shopify (gerbang pembayaran bawaan Shopify) mengenakan bayaran 2.9% ditambah 30 sen setiap transaksi. Oleh kerana ini adalah ciri bawaan yang memiliki harga yang sama seperti Stripe atau gateway lain, ini memudahkan pengguna untuk memulai.

Keburukan

 • Sekiranya anda menggunakan gerbang pembayaran lain, seperti PayPal atau Stripe, Shopify mengenakan bayaran transaksi 2%. Ini adalah di atas bayaran yang dikenakan oleh pintu masuk pembayaran pihak ketiga.
 • Percubaan percuma hanya berlangsung selama 14 hari. Selepas itu, anda perlu beralih ke pelan berbayar. Yang paling murah ialah $ 29 / bulan.

Berkaitan: Untuk keterangan lebih lanjut, lihat perbandingan Shopify vs WooCommerce kami.

6. Weebly

Laman web platform eCommere Weebly

Weebly tidak begitu terkenal seperti beberapa platform eCommerce lain, seperti Shopify dan WooCommerce, tetapi mereka menawarkan percubaan percuma di mana anda boleh menguji platform.

Kelebihan

 • Anda boleh menambahkan sebarang jenis produk fizikal atau digital ke kedai anda
 • Antaramuka seret dan lepas mudah digunakan untuk membina laman web anda dan menguruskan item di kedai anda.
 • Terdapat kira-kira 100 tema berbeza (reka bentuk) yang boleh anda pilih, jadi anda seharusnya dapat mencari sesuatu yang sesuai untuk laman web anda.
 • Ciri pengurusan inventori, penghantaran, cukai terbina dalam.
 • Selain forum komuniti, rancangan percuma memberi anda akses ke sembang langsung, e-mel, dan juga sokongan telefon.
 • Sekiranya anda ingin menaik taraf ke rancangan berbayar, ini berpatutan walaupun untuk perniagaan yang sangat kecil. Pelan permulaan e-dagang bermula pada $ 12 sebulan dibayar setiap tahun.

Keburukan

 • Weebly mengenakan yuran transaksi 3%. Itu sebagai tambahan kepada bayaran transaksi yang dikenakan oleh pintu masuk pembayaran anda.
 • Sekiranya anda menggunakan rancangan percuma atau Peribadi ($ 9 / bulan), Weebly akan memaparkan iklan dan penjenamaan dari Square, syarikat induk Weebly.
 • Walaupun dengan pelan permulaan berbayar, anda terhad untuk menjual hanya 25 produk pada satu masa.

7. Kartel Besar

Laman web platform eCommerce Big Cartel

Big Cartel adalah platform eCommerce yang dihoskan yang direka khas untuk artis dan kreatif. Sekiranya anda ingin memiliki kedai yang menjual produk buatan tangan atau sejenisnya, ini mungkin merupakan pilihan yang baik untuk anda.

Kelebihan

 • Pelan percuma tidak mempunyai sebarang bayaran transaksi. Anda perlu membayar yuran Stripe atau PayPal (ini adalah satu-satunya pilihan yang ditawarkan Big Cartel untuk proses pembayaran).
 • URL kedai percuma anda boleh disesuaikan. Ini mestilah dalam format name.bigcartel.com, tetapi anda boleh memilih apa sahaja yang anda mahukan untuk nama tersebut. Banyak platform lain memberikan anda URL khusus berdasarkan nama pengguna atau nama kedai anda dan anda tidak boleh mengubahnya.
 • Anda boleh memiliki sehingga 5 produk dalam rancangan percuma anda, yang menjadikannya lebih murah daripada rancangan percuma yang dihoskan yang lain.
 • Cepat membuat kedai anda siap dan mudah menambahkan produk anda. Big Cartel menuntun anda selangkah demi selangkah melalui proses tersebut.

Keburukan

 • Sekiranya anda ingin menyesuaikan tema laman web anda, anda perlu mengedit HTML tema. Ini jelas tidak mesra pemula seperti kebanyakan platform eCommerce yang lain.
 • Pelan percuma hanya mempunyai ciri terhad. Anda perlu meningkatkan ke pelan berbayar jika anda ingin menggunakan perkara seperti penjejakan inventori atau kod diskaun.

Memilih Platform eCommerce Percuma Terbaik

Oleh itu, platform eCommerce percuma terbaik untuk anda? Itu bergantung pada apa yang anda cari.

Sekiranya anda ingin memulakan dengan murah dan mempunyai kebebasan sepenuhnya untuk mengembangkan perniagaan anda, maka WooCommerce adalah pilihan terbaik.

Dengan menggunakan tawaran Bluehost eksklusif kami, anda boleh memulakan dengan $ 2.75 sebulan. Itu kurang dari secawan kopi.

Sekiranya anda ingin menggunakan platform eCommerce yang benar-benar percuma, maka pembangun laman web Constant Contact lebih mudah dan percuma. Walau bagaimanapun, ia terhad dari segi ciri dan fleksibiliti yang anda dapat dengan platform lain.

Sekiranya anda ingin mencuba kedai dalam talian secara percuma, tetapi anda dengan senang hati membayar untuk sesuatu yang sesuai untuk perniagaan anda, maka BigCommerce dan Shopify adalah pilihan ciri lengkap yang hebat.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mengetahui mengenai platform eCommerce percuma terbaik untuk memulakannya. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik dan perisian sembang langsung terbaik untuk eCommerce, sehingga anda dapat meningkatkan penjualan kedai anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map