7 Plugin Akordion WordPress Terbaik (2019)

Adakah anda mencari plugin akordion terbaik? Akordeon adalah teknik reka bentuk web yang rapi yang membolehkan anda memaparkan kandungan dalam tab yang dilipat. Dalam artikel ini, kami telah memilih 7 plugin akordion WordPress terbaik yang boleh anda gunakan di laman web anda.


Pemalam akordion WordPress terbaik

Mengapa Anda Perlu Menambah Akordion dalam WordPress?

Akordion membolehkan anda menampilkan lebih banyak kandungan pada catatan dan halaman anda tanpa menambahkan tatal panjang. Sekiranya anda ingin mengecilkan panjang halaman, maka anda harus mempertimbangkan untuk menambahkan kandungan anda dalam elemen akordion.

Anda boleh menambahkan akordion menegak atau mendatar dengan teks di dalam setiap tab. Apabila pengguna mengklik atau mengarahkan tetikus pada tab, ia akan berkembang untuk mengungkapkan kandungannya.

Contoh akordion yang digunakan di laman web

Akordion paling sering digunakan untuk menambahkan bahagian soalan yang sering diajukan (FAQ), dengan menampilkan soalan sebagai tab. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakannya untuk menambahkan segala jenis kandungan di mana anda ingin menyelamatkan pengguna daripada menatal.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa plugin akordion WordPress terbaik yang boleh anda gunakan di laman web WordPress anda.

1. Akordion

Pemalam akordion

Accordion adalah plugin WordPress yang berguna yang membolehkan anda menambah akordion yang indah di halaman, catatan, fail templat, dan di mana sahaja di laman web anda menggunakan kod pendek. Ia mempunyai reka bentuk yang responsif dan memaparkan kandungan anda dengan indah di semua peranti. Accordion mempunyai sokongan fon ikon Font Awesome yang membolehkan anda menggunakan ikon cantik ke tab akordion anda.

Anda boleh menambahkan akordion tanpa had di laman web anda menggunakan pemalam ini. Ini membolehkan anda mengubah gaya untuk akordeon yang dibuka dan ditutup, menyembunyikan akordeon tanpa menghapus, penjajaran teks untuk kandungan, dan banyak lagi.

2. Soalan Lazim Akordion

Soalan Lazim Akordion

FAQ Accordion adalah satu lagi plugin akordion untuk laman WordPress. Ia mempunyai pembangun seret dan lepas yang membantu anda dengan mudah menambahkan akordeon di mana sahaja di blog WordPress anda. Anda boleh menyusun akordion dan menguruskan penempatannya dengan menyeretnya ke atas atau ke bawah di bahagian belakang.

Ia mempunyai pelbagai templat, pilihan warna tanpa had, sokongan ikon Font Awesome, rangka bootstrap untuk reka bentuk responsif, dan banyak lagi. FAQ Accordion memuat lebih cepat yang bagus untuk kedudukan mesin pencari laman web anda.

3. Tab – Akordion, Soalan Lazim

Soalan Lazim Tab akordion

Tab, Accordion dan FAQ adalah plugin WordPress yang membolehkan anda menambahkan tab dan akordion animasi yang indah di WordPress. Anda boleh menambahkan akordion mendatar, menegak, animasi, dan akordion yang lain dengan mudah pada pos, halaman, dan kawasan widget bar sisi.

Ia mempunyai pelbagai kesan peralihan, susun atur yang berbeza, fungsi seret dan lepas untuk menyusun tab, dan banyak lagi.

4. Kod pendek Arconix

Kod pendek Acronix

Arconix Shortcodes adalah plugin WordPress serbaguna berdasarkan kod pendek gaya yang berbeza untuk menambah tab dan akordeon di laman web anda. Ini memaparkan kandungan anda secara akordeon dan muncul dengan rapi di semua peranti mudah alih.

Anda boleh membuat akordion tanpa had dan menambahkannya di mana sahaja dengan bantuan kod pendek. Plugin ini juga dilengkapi dengan mod keserasian yang membolehkan anda mengelakkan konflik nama kod pendek.

5. Akordion Mudah

Akordion mudah

Easy Accordion adalah plugin akordion WordPress lain yang membolehkan anda membuat akordeon tanpa had dan menambahkannya di halaman, catatan, kawasan widget, dan fail templat anda.

Sekiranya anda membeli versi premium mereka, maka ia dilengkapi dengan ciri tambahan seperti sistem kod pendek canggih, akordion dari kategori WordPress dan taksonomi tersuai, tema, sokongan warna tanpa had, dan banyak lagi.

6. Shortcodes Ultimate

Kod pendek utama

Shortcodes Ultimate adalah plugin WordPress komprehensif yang disertakan dengan sekumpulan kod pendek untuk menambah pelbagai ciri. Anda boleh menggunakan pemalam ini untuk menambahkan akordeon di laman web anda dengan penyisipan kod pendek 1 klik dan pratonton langsung.

Ini memiliki widget khusus yang dapat Anda gunakan untuk menambahkan akordeon di mana-mana kawasan widget di laman WordPress anda. Shortcodes Ultimate mudah digunakan dan berfungsi dengan lancar dengan tema WordPress moden.

7. Akordion yang lancar

Akordion yang lancar

Smooth Accordion adalah plugin akordion WordPress sederhana. Seperti plugin akordion lain, ia membolehkan anda menambahkan akordion di halaman dan catatan anda. Smooth Accordion menambah ikon dalam editor pos WordPress anda yang membantu menambah akordion dalam catatan dan halaman anda dengan segera.

Anda dapat menyesuaikan warna latar belakang, menambahkan gaya khusus pada akordeon, dan menyelaraskan kandungan anda dengan mudah dalam tetapan pemalam.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari plugin akordion WordPress terbaik. Anda juga mungkin ingin melihat panduan kelajuan dan prestasi WordPress langkah demi langkah utama kami untuk pemula.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map