9 Alat dan Pemalam Peta Panas Terbaik untuk Laman WordPress Anda

Adakah anda ingin mempunyai pandangan yang lebih baik mengenai bagaimana pengguna anda berinteraksi dengan laman web anda? Alat dan pemalam peta haba dapat membantu anda menggambarkan tempat pengguna mengklik, sejauh mana mereka menatal, dan bagaimana mereka benar-benar menggunakan laman web anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan 9 alat dan pemalam peta panas terbaik untuk laman WordPress anda.


Alat dan Pemalam Peta Haba

Apa itu Heatmap?

Peta Panas membolehkan anda menggambarkan bagaimana pengunjung menggunakan laman web anda. Alat peta panas menyediakan hamparan di bahagian atas halaman anda yang menunjukkan kawasan dengan lebih banyak aktiviti lebih panas daripada kawasan dengan aktiviti pengguna rendah.

Alat Heatmap menawarkan analisis visual mengenai kawasan mana yang diklik, dilihat dan ditatal oleh pengguna anda. Maklumat ini membantu anda memahami masalah kebolehgunaan dengan laman web anda dan mengoptimumkannya untuk penukaran dan pengalaman pengguna yang lebih baik.

Alat ini berbeza dengan alat analisis lain seperti Google Analytics. Alat analisis tradisional memberi anda maklumat seperti bagaimana pengguna datang ke laman web anda, halaman apa yang mereka lihat dan bagaimana mereka berpindah dari satu halaman ke halaman lain.

Alat analisis Heatmaps memberitahu anda bagaimana pengguna benar-benar menggunakan dan berinteraksi dengan reka bentuk laman web anda.

Setelah itu, berikut adalah alat pemalam haba terbaik untuk laman WordPress anda.

1. Telur Gila

Telur Gila

Crazy Egg mungkin merupakan alat peta panas yang paling popular yang terdapat di pasaran sekarang. Ia menawarkan peta haba klik, peta panas kursor tetikus, dan peta haba tatal. Ia menawarkan satu lagi ciri berguna yang disebut confetti heatmap.

Peta haba Confetti oleh Crazy Egg membolehkan anda membahagikan data peta panas ke sumber lalu lintas. Ini bermaksud anda dapat melihat bagaimana pengguna dari rangkaian sosial, carian, atau sumber lain berinteraksi dengan laman web anda.

Crazy Egg sangat senang ditambahkan ke laman web WordPress. Mereka bahkan mempunyai plugin yang menjadikan pemasangan mudah.

Harga untuk Crazy Egg bermula dari $ 9 / bulan untuk 10,000 pelawat dan 10 halaman aktif. Rancangan paling popular mereka dipanggil Plus, yang menawarkan 100,000 lawatan, 50 halaman aktif, dan laporan setiap jam dengan harga $ 49 / bulan. Semua rancangan disertakan dengan percubaan percuma selama satu bulan.

Tidak seperti alat peta panas yang lain, Crazy Egg tidak membatasi penggunaan anda untuk setiap laman web, ini bermaksud anda boleh menggunakan akaun yang sama di beberapa laman web.

2. Aliran tetikus

Aliran tetikus

Mouseflow adalah alat peta panas yang mudah digunakan untuk pengguna WordPress. Mouseflow menawarkan peta haba klik, peta haba tatal, peta haba pergerakan, dan peta haba perhatian.

Ia juga menawarkan rakaman aktiviti pelawat laman web. Ini bermaksud anda dapat melihat pengguna yang berinteraksi dengan laman web anda. Ciri berguna lain yang ditawarkan oleh Mouseflow adalah analisis bentuk, yang membolehkan anda melihat mengapa pengguna meninggalkan borang anda.

Aliran tetikus juga membolehkan anda mengesan corong. Anda juga boleh menetapkan corong tersuai sehingga anda dapat melihat bagaimana pengguna dari pelbagai sumber lalu lintas berkelakuan berbeza di laman web anda.

Harga untuk Mouseflow bermula pada $ 19 / bulan untuk 1,000 sesi yang dirakam terhad kepada 1 laman web. Harga meningkat dengan lebih banyak sesi dan laman web yang anda rakam yang anda tambahkan pada rancangan anda. Mouseflow juga menawarkan rancangan percuma yang terhad kepada 100 sesi yang dirakam untuk satu laman web.

3. Jingga Beruntung

Jingga Beruntung

Lucky Orange adalah pilihan lain yang popular dalam analisis peta panas. Mereka menawarkan penjejakan peta haba untuk klik, pergerakan, dan kedalaman tatal. Selain itu, mereka juga menawarkan rakaman sesi dan segmentasi lalu lintas.

Ia juga dilengkapi dengan analisis bentuk, corong penukaran, tinjauan pengunjung, dan perisian sembang langsung yang boleh anda tambahkan ke laman web anda. Senarai ciri merangkumi hampir semua perkara yang anda mahukan dari alat peta panas.

Harga untuk Lucky Orange bermula dari $ 10 / bulan untuk 25,000 paparan halaman di satu laman web.

4. Inspectlet

Inspectlet

Inspectlet adalah perkhidmatan rakaman sesi dan peta panas yang sangat hebat. Ia merangkumi ketiga-tiga jenis pelacakan peta panas: klik, pergerakan kursor, dan tatal.

Mereka juga menawarkan analisis corong penukaran dengan ciri penapisan yang sangat kuat. Terdapat penapis penandaan yang kuat, yang boleh anda gunakan untuk menandai setiap pengguna. Dengan cara ini anda dapat melihat bagaimana mereka berinteraksi semasa lawatan kembali. Inspectlet juga menyediakan analisis bentuk untuk memahami dan mengoptimumkan generasi peneraju anda.

Harga untuk Inspectlet bermula dari $ 39 sebulan dengan 5000 sesi yang dirakam terhad kepada 1 laman web. Mereka juga menawarkan rancangan percuma yang terhad kepada 100 sesi yang dirakam untuk satu laman web.

5. Heatmap.me

Peta Panas.me

Heatmap.me mendakwa sebagai salah satu alat analisis peta panas yang paling mudah digunakan di pasaran. Mudah dipasang dan dilengkapi dengan kod JavaScript yang sangat kecil yang memuat secara tidak segerak tanpa melambatkan laman web anda.

Tidak seperti beberapa alat dalam senarai ini, Heatmap.me menawarkan peta panas masa nyata. Anda dapat melihat bagaimana pengguna berinteraksi dengan laman web anda secara langsung. Ini juga menghormati privasi pengguna anda dengan tidak mencatat data yang tidak diperlukan.

Heatmap.me menawarkan rancangan percuma terhad kepada 5 halaman di 1 laman web. Pelan berbayar mereka bermula dengan $ 100 sebulan untuk halaman tanpa had di satu laman web.

6. Ptengine

Ptengine

Ptengine menyediakan peta panas dan alat analitik web yang dimasukkan ke dalam satu. Ia menawarkan peta, penjejakan penukaran, tatal peta dan perhatian. Mereka juga menawarkan pengujian A / B antara dua peta panas, yang merupakan ciri berguna untuk pereka yang menguji antara muka yang berbeza.

Ciri analisis web mereka merangkumi segmentasi peranti, prestasi kempen, penapis satu klik, dan analisis halaman.

Harga di Ptengine bermula dari $ 7 sebulan untuk 1 laman web, 5 peta panas, dan paparan halaman 25K. Mereka juga menawarkan pelan percuma dengan 1 peta panas di satu laman web yang terhad kepada 1000 paparan halaman.

7. Kisah klik

Kisah Klik

Clicktale adalah pilihan lain yang popular untuk analisis peta panas. Mereka menawarkan teknologi rakaman sesi yang sangat hebat dan ciri analisis peta panas yang hebat. Tetapi kelebihan terbesarnya ialah mereka menawarkan integrasi dengan alat analitik lain yang mungkin sudah anda gunakan, seperti Google Analytics, Optimizely, Google Tag Manager, dll..

Clicktale mempunyai peta panas, rakaman sesi, analisis penukaran, analisis lanjutan, dll.

Clicktale tidak mempunyai maklumat harga yang tersenarai di laman web mereka. Sebagai gantinya, anda perlu menghubungi pasukan penjualan mereka untuk meminta demo dan kemudian membincangkan harga.

8. LihatVolusi

LihatVolusi

SeeVolution menawarkan cara yang sangat mudah digunakan untuk memasukkan peta panas di laman WordPress. Mereka mempunyai plugin untuk semua CMS yang popular, termasuk WordPress. Selain pemasangan yang mudah, mereka juga menawarkan papan pemuka yang sangat bersih dan bagus yang membantu pengguna memahami data yang mereka lihat.

Heatmaps oleh SeeVolution merangkumi klik, tatal, interaksi tetikus dan peta panas pergerakan. Ia juga merangkumi analisis di seluruh laman web untuk memberi gambaran keseluruhan mengenai prestasi laman web anda.

SeeVolution menawarkan rancangan percuma untuk 1000 lawatan terhad kepada 1 laman web. Pelan berbayar mereka bermula dari $ 79 sebulan untuk 2 domain. Mereka juga menawarkan percubaan percuma selama 14 hari untuk semua rancangan mereka.

9. Hotjar

Hotjar

Hotjar adalah rangkaian aplikasi yang kuat yang digabungkan menjadi satu alat analitik dan pengoptimuman penukaran. Ia menggabungkan peta panas, rakaman sesi, corong, analisis bentuk, tinjauan pendapat & tinjauan, dan alat perekrut untuk mendapatkan penguji.

Mereka menawarkan peta panas klik, ketuk, tatal, dan tetikus pergerakan. Dengan rakaman sesi dan corong penukaran, anda dapat menemui dan menyelesaikan masalah kebolehgunaan di laman web anda. Papan pemuka pelaporan Hotar intuitif dan mudah digunakan.

Rancangan harga mereka bermula dari $ 29 sebulan untuk 10.000 paparan halaman dan ukuran gambar 2,000 lawatan untuk peta panas, borang dan rakaman. Mereka juga menawarkan rancangan percuma terhad, yang dapat anda gunakan untuk mencubanya.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari alat dan pemalam peta panas yang terbaik untuk laman WordPress anda. Anda mungkin juga ingin melihat senarai 9 plugin dan alat SEO WordPress terbaik yang harus anda gunakan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map