Cara Mengurus Pelbagai Laman WordPress dengan Mudah dari Satu Papan Pemuka (7 Alat)

Adakah anda mencari kaedah mudah untuk mengurus banyak laman WordPress? Memantau beberapa laman web dan memperbaruinya sangat memakan masa.


Nasib baik, terdapat beberapa alat pengurusan WordPress yang menjadikannya sangat mudah untuk menguruskan banyak laman web WordPress dari satu papan pemuka. Ini akan membantu anda menjimatkan banyak masa sambil memastikan semua pemasangan dan pemalam WordPress anda sentiasa dikemas kini.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi alat terbaik untuk membantu anda mengurus banyak laman WordPress dengan mudah dari satu papan pemuka seperti seorang profesional.

Alat terbaik untuk mengurus pelbagai laman WordPress dengan mudah

Mengapa Menggunakan Alat Pengurusan WordPress untuk Menyelenggara Beberapa Laman WordPress?

Alat pengurusan WordPress memudahkan untuk menguruskan beberapa laman WordPress dari satu papan pemuka.

Anda akan dapat:

 • Kemas kini perisian WordPress dengan cepat di semua laman web anda
 • Pantau kemas kini tema dan pemalam di laman web anda dan pasangkannya dengan mudah
 • Sandarkan laman WordPress anda secara automatik dan simpan di lokasi di luar lokasi
 • Urus pengguna, komen, dan pilihan WordPress yang lain

Menguruskan laman web anda menggunakan alat pengurusan pelbagai laman membantu anda mengawasi semua laman web anda tanpa masuk ke setiap laman web secara berasingan.

Sama ada anda pengguna individu, freelancer, atau agensi, menggunakan salah satu alat ini dapat membantu anda menjimatkan masa sambil memastikan semua laman web anda berfungsi dengan baik.

Menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan laman web kepada perniagaan juga merupakan idea perniagaan dalam talian yang popular. Anda boleh menggunakan alat pengurusan laman WordPress ini untuk membantu mengembangkan perniagaan bebas anda.

Oleh itu, mari kita lihat alat terbaik untuk mengurus banyak laman WordPress dengan mudah dari satu papan pemuka.

1. InfiniteWP

tidak terhinggaWP

InfiniteWP adalah alat pengurusan laman WordPress yang hebat yang dioptimumkan untuk agensi, pembangun, dan freelancer.

Anda boleh menguruskan laman web tanpa had secara percuma. Walau bagaimanapun, versi percuma terhad untuk menguruskan pemalam, tema, dan kemas kini teras WordPress. Ini juga membolehkan anda membuat sandaran laman atas permintaan, tetapi anda memerlukan tambahan berbayar untuk menyimpannya di lokasi penyimpanan jauh.

Kekuatan sebenar InfiniteWP dibuka dengan rancangan premium mereka yang merangkumi semua ciri berbayar seperti: penyebaran laman web yang mudah, laman web pementasan, migrasi, imbasan perisian hasad, pemantauan waktu operasi, laporan pelanggan, menguruskan komen, menerbitkan catatan dan halaman, pengesahan 2 faktor, pautan yang rosak pemeriksa, dan lain-lain.

Mereka juga memberi anda label putih pada pemalam dengan penjenamaan anda sendiri, sehingga pelanggan anda melihat logo anda dan bukannya InfiniteWP.

InfiniteWP bukan aplikasi SaaS. Sebaliknya ia membolehkan anda memasang alat pengurusan WordPress secara langsung di laman web anda sendiri. Anda boleh memasangnya melalui pemalam pemasang, melalui cPanel, atau memuat naiknya secara manual ke pelayan anda.

Setelah disediakan, anda boleh menambah laman web yang ingin anda uruskan dan kemudian pasang pemalam klien InfiniteWP di laman web tersebut. Plugin klien ini menghubungkan laman web anda ke panel pentadbir InfiniteWP. Ini memberi anda kawalan yang tidak terhingga terhadap laman web yang anda uruskan.

Harga: Pelan percuma + berbayar bermula dari $ 147 / tahun untuk 10 laman web.

2. Penyegerakan iThemes

Penyegerakan iThemes

iThemes Sync adalah alat pengurusan WordPress yang hebat yang dibawa kepada anda oleh orang-orang di sebalik plugin BackupBuddy yang popular. Ia hadir sebagai versi percuma terhad yang boleh anda gunakan di 10 laman web.

Versi percuma membolehkan anda mengurus kemas kini WordPress dari satu papan pemuka. Anda juga boleh memasang tema dan pemalam dari WordPress.org atau dengan memuat naiknya secara manual.

Papan pemuka Sync iThemes

Kekuatan sebenar hadir dengan rancangan berbayar yang memberi anda akses ke pemantauan waktu operasi, laporan pelanggan, pengurusan pengguna, keselamatan, dan integrasi dengan penyimpanan awan BackupBuddy, konsol Carian Google, dan banyak lagi.

Ia dilengkapi dengan antara muka intuitif yang mudah digunakan yang menjadikan pengurusan laman mudah.

Harga: Pelan berbayar bermula dari $ 11 sebulan (ditagih setiap tahun) untuk 10 laman web.

3. Jetpack

Jetpack adalah suite plugin yang kuat yang dilengkapi dengan pelbagai ciri pengurusan laman WordPress. Anda memerlukan akaun WordPress.com untuk mula menggunakan Jetpack. (Lihat perbezaan antara WordPress.com vs WordPress.org).

Plugin Jetpack percuma berfungsi sebagai penyambung antara laman web anda dan pelayan WordPress.com. Anda akan menggunakan papan pemuka WordPress.com untuk menguruskan semua laman WordPress anda.

Pengurusan jetpack

Dengan menggunakan versi percuma, anda akan dapat menguruskan pemalam WordPress dan kemas kini teras di semua laman web anda. Ia juga dilengkapi dengan pemantauan downtime dan perlindungan serangan brute force asas.

Walau bagaimanapun, anda perlu meningkatkan ke rancangan berbayar mereka untuk mendapatkan lebih banyak ciri. Terdapat rancangan dengan pelbagai ciri termasuk sandaran automatik dengan Jetpack, pengimbasan perisian hasad, pembaikan keselamatan, log aktiviti laman web, dan banyak lagi.

Harga: Pelan percuma + berbayar bermula dari $ 39 / tahun.

4. Komander CMS

Komander CMS

CMS Commander adalah alat pengurusan laman web WordPress berbayar. Anda akan mengurus laman web anda dari papan pemuka CMS Commander. Untuk menyambungkan semua laman web anda, anda perlu memasang pemalam klien di setiap laman web.

Ia merangkumi semua ciri biasa seperti kemas kini 1 klik, pengurusan sandaran, pengesahan 2 faktor, pengimbas perisian asas, penjenamaan khusus, dan banyak lagi.

Apa yang membuat CMS Commander sedikit berbeza daripada alat lain dalam senarai adalah ciri pengurusan kandungannya. Ini membolehkan anda menggunakan sumber pihak ketiga seperti YouTube, Flickr, Yelp, dan banyak lagi untuk menambahkan kandungan.

Ia juga terhubung dengan perkhidmatan pemintalan artikel untuk menulis semula kandungan dan menghantarnya ke beberapa laman web anda. Untuk pemasar afiliasi, ia menawarkan integrasi dengan rangkaian gabungan popular seperti Amazon, ShareaSale, Commission Junction, dan banyak lagi.

Harga: Rancangan bermula dari $ 8 sebulan untuk pemilik laman web individu. Rancangan perniagaan untuk agensi dan rangkaian laman web besar bermula dari $ 30 / bulan.

5. MainWP

MainWP

MainWP adalah alat pengurusan laman web WordPress percuma yang disokong oleh alat tambah berbayar. Ia hadir sebagai plugin pentadbir yang anda pasang di laman web WordPress yang berasingan.

Selepas itu, anda perlu memasang plugin anak MainWP di semua laman web yang ingin anda uruskan.

MainWP dilengkapi dengan pengurusan kemas kini yang mudah, pemantauan uptime, pengimbas keselamatan oleh Sucuri, pengimbas plugin dan tema yang rentan, pengurusan pengguna dan kandungan, dan banyak lagi.

Ia juga dilengkapi dengan sambungan untuk beberapa plugin sandaran WordPress yang popular termasuk UpdraftPlus, yang membolehkan anda menguruskan sandaran anda seperti yang anda mahukan. Anda juga dapat mencari sambungan untuk memuat naik artikel pukal, laporan pelanggan, kawalan akses dan banyak lagi.

Harga: Plugin teras percuma dengan sambungan berbayar untuk pelbagai ciri.

6. UruskanWP

UrusWP

ManageWP adalah alat pengurusan laman web WordPress percuma yang membolehkan anda mengurus semua laman WordPress anda dari satu papan pemuka.

Papan pemuka dihoskan di laman web ManageWP, dan anda menghubungkan semua laman web anda dengan memasang pemalam Worker di setiap laman web. Pemalam ini berfungsi sebagai penghubung antara laman web anda dan papan pemuka ManageWP.

Dengan menggunakan satu papan pemuka, anda boleh memasang kemas kini satu klik untuk semua plugin, tema, dan fail WordPress teras anda. Ini juga membolehkan anda menyederhanakan komen di semua laman web anda dari papan pemuka ManageWP.

Fungsi teras ManageWP adalah percuma untuk laman web tanpa had. Namun, mereka juga menawarkan tambahan berbayar secara langganan bulanan. Ia termasuk sandaran bulanan automatik dan imbasan keselamatan secara percuma tetapi anda memerlukan tambahan berbayar untuk sandaran masa nyata dan imbasan keselamatan berjadual automatik.

Ciri-ciri lain yang terkenal termasuk analisis prestasi, pemantauan uptime, peringkat SEO, dan log sejarah semua aktiviti yang dilakukan oleh ManageWP di laman web anda.

Sekiranya anda adalah agensi, maka anda memerlukan laporan pelanggan mereka, yang boleh anda kirimkan kepada pelanggan anda agar mereka terus mengikuti perkembangannya. ManageWP juga menawarkan perkhidmatan label putih yang sepenuhnya menyembunyikan jenama ManageWP dan membolehkan anda menawarkan pengalaman pengguna kepada pelanggan anda dengan jenama anda sendiri.

Harga: Percuma untuk laman web tanpa had dengan add-on berbayar yang tersedia secara langganan bulanan.

7. WP Jauh

Jauh WP

WP Remote menawarkan cara mudah untuk menguruskan kemas kini di semua laman WordPress anda. Ini adalah alat pengurusan WordPress asas dengan sekumpulan ciri terhad daripada beberapa alat lain dalam senarai ini.

Papan pemuka Jauh WP

Ini membolehkan anda memasang kemas kini WordPress untuk inti, pemalam dan tema dengan mudah. Anda juga boleh menggunakannya untuk membuat sandaran dan memuat turunnya ke komputer anda atau menyimpannya di AWS atau SFTP.

Harga: Percuma untuk pekerja bebas dan pemilik laman web individu. Pelan agensi bermula dari $ 20 / bulan dan membolehkan anda menambahkan lebih banyak pengguna.

Yang Mana Satu Cara Terbaik untuk Menguruskan Beberapa Laman WordPress?

Memilih alat pengurusan laman web WordPress sepenuhnya bergantung pada keperluan anda. Pengguna individu dengan lebih sedikit laman WordPress mungkin menginginkan penyelesaian yang lebih mudah dan lebih murah.

Sebaliknya, jika anda seorang freelancer atau agensi yang bekerja untuk pelanggan, anda pasti ingin menggunakan sesuatu yang lebih hebat dan maju.

Dari segi ciri, kemudahan penggunaan, dan fleksibiliti, kami mendapati InfiniteWP sebagai alat pengurusan WordPress terbaik. Ia sangat sesuai untuk freelancer, agensi dan pembangun.

Sekiranya anda hanya mahu menguruskan beberapa laman web dan tidak memerlukan semua ciri canggih yang ditawarkan oleh InfiniteWP, maka kami mengesyorkan iThemes Sync atau Jetpack untuk pengurusan laman web asas.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari alat terbaik untuk mengurus banyak laman WordPress dengan mudah. Anda mungkin juga ingin melihat panduan keselamatan WordPress utama kami untuk memastikan semua laman web anda selamat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map