Mengapa Anda Tidak Perlu Menggunakan WordPress untuk Menghantar E-mel Buletin

WordPress dilengkapi dengan ciri mel bawaan yang menggunakan fungsi mel PHP untuk menghantar e-mel. Terdapat beberapa plugin buletin WordPress yang membolehkan anda menjalankan buletin yang berfungsi sepenuhnya menggunakan ciri ini. Baru-baru ini salah satu pengguna kami bertanya kepada kami: “jika mungkin untuk menghantar buletin e-mel menggunakan plugin WordPress, maka mengapa kami mengesyorkan menggunakan penyedia perkhidmatan e-mel seperti Constant Contact atau Aweber?” Dalam artikel ini, kami akan menerangkan mengapa anda tidak boleh menggunakan WordPress untuk menghantar e-mel buletin.


Mengapa Anda Perlu Mengambil Senarai E-mel Anda dengan serius?

Kepentingan pemasaran e-mel

Senarai e-mel anda adalah salah satu alat komunikasi yang paling dipercayai. Ini membantu anda mengembalikan pengguna ke laman web anda. Ini membantu anda meningkatkan penjualan, mempromosikan produk, dan membina kepercayaan di sekitar jenama anda.

Sekiranya anda belum melakukannya, anda harus mula membina senarai e-mel anda dengan segera.

Anda akan menyedari bahawa hampir setiap pemasar, blogger, dan pakar yang serius akan mengesyorkan agar anda menggunakan perkhidmatan pemasaran e-mel seperti Aweber atau Constant Contact daripada menggunakan WordPress untuk buletin e-mel. Mari kita lihat mengapa.

Kebolehpercayaan

E-mel anda akan masuk ke peti masuk pengguna

Apabila anda menghantar e-mel menggunakan plugin buletin yang bergantung pada fungsi surat PHP dan WordPress, ada kemungkinan besar e-mel anda akan masuk ke folder SPAM pengguna anda.

Penyedia e-mel (gmail, yahoo, dll) mempunyai alat spam yang akan menandakan e-mel anda sebagai SPAM kerana beberapa sebab.

Sebagai contoh, pelayan e-mel yang menerima e-mel anda akan mencari rekod SPF untuk menentukan sama ada pelayan yang menghantar e-mel dibenarkan untuk melakukannya atau tidak. Ini akan mencari tingkah laku, kata-kata, dan frasa yang mencurigakan untuk menyingkirkan spam.

Alat menangkap spam juga akan memeriksa pangkalan data mereka untuk alamat IP anda. Pada hosting WordPress yang dikongsi, laman web anda berkongsi alamat IP pelayan yang sama dengan beberapa laman web lain.

Apa-apa tanda penyalahgunaan oleh seseorang di pelayan itu boleh mencetuskan pangkalan data penangkapan spam yang akan membuat penghantaran e-mel anda diragukan. Terdapat banyak faktor lain yang diperiksa oleh algoritma penangkapan spam, dan sangat sukar untuk memuaskan semua itu.

Sebaliknya, penyedia perkhidmatan e-mel profesional bekerja siang dan malam untuk memastikan bahawa e-mel mereka dihantar ke peti masuk pengguna anda. Mereka mengikuti sekumpulan peraturan yang ketat dan menerapkannya ke semua e-mel keluar mereka untuk memastikannya sampai ke tempat tujuan dan tidak berakhir dengan surat sampah.

Mereka mempunyai jurutera, pemaju, dan staf sokongan yang sangat terlatih yang bekerja sepanjang masa untuk mewujudkannya. Mereka juga merupakan penyedia perkhidmatan mel pukal yang diluluskan dan terkenal dengan kebanyakan ISP dan perkhidmatan e-mel utama. Apabila pelayan e-mel pengguna menerima e-mel dari pelayan yang disenaraikan putih, mereka tahu ia boleh dipercayai dan bukan spam.

Kebolehpercayaan ini adalah satu-satunya faktor terpenting yang cukup untuk meyakinkan anda untuk menggunakan perkhidmatan buletin profesional.

Had dan Kelewatan E-mel

Sebilangan besar penyedia hosting mempunyai had jumlah e-mel yang dapat anda kirim dalam satu masa. Ada kemungkinan plugin atau skrip buletin anda akan cuba mengantrikan e-mel keluar, tetapi akan selalu ada kemungkinan ada yang tidak kena, dan barisan e-mel keluar anda bahkan tidak dapat diproses. Untuk senarai e-mel yang besar, host web anda mungkin menganggap ini sebagai penyalahgunaan perkhidmatan mereka.

Sebaliknya apabila anda menggunakan perkhidmatan pemasaran e-mel profesional, anda tidak perlu risau tentang had ini. Mereka mempunyai pelayan yang tersebar di seluruh dunia yang menghantar ratusan dan ribuan e-mel setiap hari. Mereka mempunyai rancangan fleksibel yang membolehkan anda menaik taraf dengan mudah apabila senarai e-mel anda berkembang.

Kemudahan penggunaan

Penyedia perkhidmatan e-mel seperti Constant Contact dan Aweber membolehkan anda membuat dan menghantar e-mel dengan mudah kepada pelanggan anda. Mereka mempunyai alat yang sangat mudah digunakan untuk membuat dan merancang e-mel anda.

Mereka juga mempunyai integrasi API yang memudahkan anda menyambungkan senarai e-mel anda dengan plugin WordPress lain yang berguna seperti OptinMonster, Gravity Forms, dll..

Borang pendaftaran yang terintegrasi dengan indah

Dengan menjalankan buletin anda sendiri, anda kehilangan semua alat ini yang menjadikan semuanya lebih mudah. Daripada memusatkan perhatian pada laman web anda, anda akan menghabiskan masa dengan berjuang untuk melakukan perkara-perkara yang dapat dilakukan dengan mudah dalam beberapa minit menggunakan perkhidmatan pemasaran e-mel yang tepat.

Statistik dan Analisis

Penyedia perkhidmatan e-mel profesional menawarkan statistik dan analisis bersepadu mengenai kempen anda. Anda dapat melihat jumlah e-mel yang dihantar di peti masuk pengguna, berapa banyak email yang dibuka, dan jumlah klik yang anda terima. Ini membolehkan anda memperbaiki dan menyesuaikan kempen anda dengan sewajarnya.

Statistik dan laporan analisis dalam Constant Contact

Semasa menghantar buletin anda sendiri melalui plugin buletin, anda tidak boleh mengetahui berapa banyak e-mel yang dihantar ke peti masuk, dibuka atau diklik pengguna. Anda harus menghabiskan banyak masa untuk mencuba mengintegrasikan Google Analytics dalam kempen dan halaman arahan anda, dan data yang anda kumpulkan akan terhad.

Alasan lain untuk menggunakan penyedia perkhidmatan e-mel ialah sebilangan daripada mereka menawarkan alat diagnostik dan analisis. Anda boleh menggunakan alat tersebut untuk melihat bagaimana prestasi kempen anda. Sekiranya e-mel anda ditandai sebagai spam, maka anda dapat mengetahui apa yang memicu alat periksa spam untuk menandakan e-mel anda.

Masalah Pematuhan

Pemasaran e-mel sangat besar dan begitu juga spam. Untuk menangani spam, ISP dan perkhidmatan pemasaran e-mel telah memperkenalkan dan menerapkan perundangan, syarat, dan protokol baru. Apabila anda menggunakan perkhidmatan e-mel profesional untuk menghantar buletin anda, anda tidak perlu risau tentang semua perkara ini. Penyedia perkhidmatan e-mel ini bekerja sangat keras untuk memastikan bahawa e-mel anda sampai ke destinasi mereka.

Sebaliknya, jika anda menghantar buletin anda sendiri, anda kurang mengetahui jika ada sesuatu yang baru berlaku di dunia perlindungan spam e-mel.

Keberkesanan kos

Sebilangan pengguna mungkin berfikir bahawa jika mereka menjalankan buletin mereka sendiri menggunakan plugin, maka mereka akan menjimatkan wang. Pertama sekali, anda perlu memberi nilai pada masa anda. Masa yang anda habiskan untuk mengkonfigurasi pemalam buletin anda jauh lebih berharga daripada jumlah yang anda bayar untuk perkhidmatan e-mel yang baik.

Mengira kos perkhidmatan e-mel

Sebenarnya, anda boleh menggunakan salah satu perkhidmatan e-mel terbaik, Constant Contact secara percuma selama dua bulan. Percubaan percuma ini memberi anda masa yang cukup untuk menyiapkan dan mula mengumpulkan alamat e-mel. Pada masa percubaan anda berakhir, senarai e-mel anda akan membayar sendiri.

Kesimpulannya

Dengan mempertimbangkan semua fakta ini, kami sangat mengesyorkan pengguna kami menggunakan perkhidmatan pemasaran e-mel profesional.

Sekiranya anda mesti menggunakan pemalam buletin WordPress, maka gunakan MailPoet sahaja. Ingat, kemampuan penghantaran masih menjadi masalah dan bahkan MailPoet memahami sebab itulah mereka membenarkan anda menggunakan perkhidmatan SMTP pihak ketiga seperti SendGrid (yang memerlukan wang).

Perkhidmatan pemasaran e-mel mana yang anda gunakan? Beritahu kami dengan meninggalkan komen di bawah.

Jangan lupa untuk mengikuti kami di Twitter dan Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map