11 beste analyseoplossingen voor WordPress-gebruikers

Bent u op zoek naar de beste analyseoplossingen voor uw WordPress-site? Met een analysetool kunt u leren hoeveel bezoekers naar uw website komen, waar ze vandaan komen en wat ze op uw site doen.


Veel beginners vertrouwen op hun beste inschattingen bij het starten van een nieuwe website of blog. U hoeft dat niet te doen wanneer u gegevens kunt verzamelen en weloverwogen beslissingen kunt nemen om uw bedrijf te laten groeien met deze analyseoplossingen.

In dit artikel hebben we de beste analyseoplossingen voor WordPress-gebruikers zorgvuldig uitgekozen. We zullen elk van hen en hun voor- en nadelen bekijken.

Beste analyseoplossingen voor WordPress-gebruikers

Waarom heeft u analyse nodig voor uw WordPress-site?

Website-analyse helpt u gedetailleerde inzichten te krijgen over de bezoekers van uw website. Hier zijn slechts een paar dingen die u kunt leren van uw websiteanalyse:

 • Aantal bezoekers dat naar uw website komt.
 • Welke bronnen u verkeer sturen. Bijvoorbeeld zoekmachines, social media, advertenties of verwijzingslinks.
 • Wat zijn je meest populaire pagina’s.
 • Wat gebruikers doen als ze op uw website zijn.

Een goede WordPress-analyseoplossing presenteert al deze gegevens in een gemakkelijk te begrijpen rapport. Hierdoor kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw website, wat u uiteindelijk helpt meer bezoekers, klanten en verkopen te genereren.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste analyseoplossingen voor WordPress.

1. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights is de beste analyseoplossing voor uw WordPress-site. Hiermee kunt u eenvoudig Google Analytics in WordPress installeren en krijgt u nuttige rapporten te zien in uw WordPress-dashboard.

Het voegt een dashboard met websitestatistieken toe in uw WordPress-beheergebied met uw belangrijkste verkeersbronnen. MonsterInsights geeft ook de best gerangschikte artikelen, pagina’s en meer weer, zodat u het gebruikersgedrag beter kunt begrijpen en uw bedrijf met vertrouwen kunt laten groeien.

Het wordt ook geleverd met eCommerce-tracking, waardoor het supereenvoudig is om WooCommerce-gebruikers in Google Analytics te volgen. U kunt deze gegevens ook gebruiken om het verlaten van het winkelwagentje op uw website te verminderen.

2. ExactMetrics

ExactMetrics

ExactMetrics (voorheen Google Analytics Dashboard voor WP) is een van de beste Google Analytics-plug-ins voor WordPress. Veel beginners vinden Google Analytics-rapporten een beetje moeilijk te begrijpen. ExactMetrics maakt ze gemakkelijk te begrijpen en toont prachtige rapporten direct in uw WordPress-beheergebied.

Het bevat demografische rapporten, verbeterde link-tracking, affiliate-link-tracking, real-time rapporten en meer.

3. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics is de meest populaire analyseoplossing die beschikbaar is. Het is gratis en kan eenvoudig in WordPress worden geïnstalleerd met behulp van de hierboven genoemde plug-ins. U kunt het echter ook rechtstreeks installeren door de code op uw site toe te voegen.

U kunt één account gebruiken om het op meerdere websites te installeren en al uw rapporten onder één dashboard te bekijken.

Het toont u niet alleen het aantal bezoekers, maar met geavanceerde rapporten kunt u links volgen, A / B-tests uitvoeren, gebruikersbetrokkenheid volgen, realtime verkeersinzichten krijgen en meer.

4. Hoop

Hoop

Heap is een krachtig hulpmiddel voor website-analyse waarmee u gegevens codeert voor elke klik, tik, wijzig, veeg en paginaweergave.

Het wordt geleverd met geavanceerde gedragsgegevens waarmee u uw websiteverkeer diep kunt analyseren. Gemaakt voor mensen die houden van data, analyses en statistieken, Heap maakt het mogelijk om aangepaste rapporten, weergaven en tracking te genereren.

Voor eCommerce-websites biedt Heap geavanceerde attributie, optimalisatie van het conversiepercentage, snellere rapporten en gebruikersregistratie voor niet alleen acquisitie, maar ook waarde op lange termijn.

5. WP-statistieken

Plug-in voor WP Statistics

WP Statistics is een plug-in voor WordPress-analyse voor uw site. Het toont trackingstatistieken met eenvoudige grafieken in uw WordPress-beheergebied.

De plug-in helpt bij het volgen van omleidingen van zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, Yandex en meer. U kunt gebruikersrollen beheren om deze statistieken weer te geven in het WordPress-dashboard.

Met WP Statistics kunt u gegevens filteren op browserversies, land van bezoekers, zoekwoorden, IP’s, pagina’s en meer. Het kan ook automatisch rapporten e-mailen voor alle statistieken.

Het nadeel is dat het alle gegevens op je WordPress-site opslaat. Na verloop van tijd kan dit de grootte van uw WordPress-back-up vergroten.

6. Gek ei

Crazy Egg

Crazy Egg laat zien waar uw bezoekers op uw site klikken. Deze technologie wordt heatmapping genoemd en stelt u in staat om te visualiseren hoe uw gebruikers omgaan met uw website.

Afgezien van heatmapping, laat het u zien hoe ver de gebruikers op uw pagina’s scrollen, zodat u de inhoud van uw website kunt analyseren. Met hun Confetti-tool kunt u de klikken segmenteren in verwijzingen, bronnen, zoektermen, enz.

Het biedt een A / B-testtool om de juiste kleur, lettertype en afbeelding te kiezen op basis van de gebruikersstatistieken. Dit helpt u bij het maken van gegevensgestuurde acties voor het ontwerp en de bestemmingspagina’s van uw website.

7. Mixpanel

Mixpanel

Mixpanel helpt u bij het toevoegen van real-time event tracking voor uw campagnes. Het is beschikbaar voor zowel websites als mobiele apps. Het wordt geleverd met een krachtige doelgerichtheid op gebruikersniveau en helpt u gebruikersretentie op te bouwen door pushmeldingen en e-mails naar uw gebruikers te sturen.

Hiermee kunt u ook trechters maken om klanten bij te houden en het aantal conversies te verhogen. De prijs is gebaseerd op acties die mensen ondernemen op uw site / app, dus dit kan hoger zijn dan verwacht.

8. Matomo

Matomo

Matomo (voorheen Piwik) is een gratis door uzelf gehoste open source-analyseoplossing voor uw websites. Het heeft ook een premium cloud-gehoste versie. Matomo biedt gebruikersgerichte inzichten, gegevensbescherming, aangepaste en uitgebreide analyserapporten en meer.

U kunt het op ondernemingsniveau gebruiken. Het ondersteuningsteam van Matomo helpt u actief bij het configureren van het analyseplatform op uw site. Het heeft een mobiele app die statistieken op je telefoon kan weergeven.

9. Woopra

Woopra webanalyse-oplossing voor WordPress

Woopra is een andere webanalyse-oplossing die realtime statistieken biedt en gebruikers naar het individuele niveau volgt. Het richt zich op klanttrends, retentie, segmentatie en meer.

U kunt trechters maken en bijhouden wat uw gebruikers ervan weerhoudt actie te ondernemen op uw site. Woopra heeft een WordPress-plug-in die de integratie eenvoudig maakt.

10. StatCounter

StatCounter

Met de StatCounter-plug-in kunt u uw WordPress-site verbinden met de StatCounter-service. Het is een cloudgebaseerde tellerservice voor websitestatistieken die een basisdienst voor websitestatistieken biedt.

U kunt eenvoudig te volgen rapporten bekijken voor uw verkeersbronnen, bezoekerslocaties, browsers en meer. Het is gemakkelijk te gebruiken, maar mist de geavanceerde functies die u krijgt van andere analyseoplossingen. Bijvoorbeeld eCommerce-tracking, affiliate-link-tracking, doelen en event-tracking, en meer.

11. Jetpack

Jetpack door WordPress.com

Jetpack van WordPress.com geeft basisstatistieken weer in uw WordPress-dashboard. U kunt deze plug-in gebruiken op elke door uzelf gehoste WordPress-site om uw bezoekers te volgen.

Het is gratis te gebruiken en een goede optie voor kleine blogs, met eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen verkeersrapporten. U heeft een gratis WordPress.com-account nodig om uw website te verbinden met WordPress.com-servers en Jetpack op uw site te gebruiken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste analyseoplossingen voor WordPress. Misschien wilt u ook onze deskundige keuze van de beste contentmarketingtools en plug-ins voor WordPress zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map