12 beste code-editors voor Mac en Windows voor het bewerken van WordPress-bestanden

We krijgen vaak de vraag wat de beste code-editor is voor het wijzigen van WordPress-bestanden? Welnu, u kunt elke gewone teksteditor gebruiken, zoals NotePad, maar er zijn betere editors met functies zoals syntaxisaccentuering, geavanceerd zoeken en vervangen, FTP-integratie, enz. In dit artikel laten we u enkele van de beste beschikbare code-editors zien voor Mac- en Windows-gebruikers.


1. Kladblok++

Notepad ++

Notepad ++ is een gratis en open source code-editor voor Windows. Het is gemakkelijk te gebruiken voor beginners en zeer krachtig voor gevorderde gebruikers. Het wordt geleverd met syntaxisaccentuering voor vele talen, waaronder PHP, JavaScript, HTML en CSS. Het wordt ook geleverd met een ingebouwde FTP-plug-in waarmee u verbinding kunt maken met uw server en bestanden rechtstreeks kunt bewerken zonder de editor te verlaten.

2. TextWrangler

TextWrangler

TextWrangler kwam uit de populaire BBEdit-teksteditor. Deze krachtige en veelzijdige teksteditor is freeware. Het wordt geleverd met een zeer intuïtieve gebruikersinterface die het supergemakkelijk maakt om door bestanden te bladeren en aan projecten te werken. Het heeft geavanceerde zoek- en vervangtools en het kan bestanden rechtstreeks bewerken en opslaan op FTP-, SFTP-servers. Het biedt syntaxisaccentuering voor veel programmeertalen, ondersteunt utf-8 volledig en stelt u zelfs in staat tekencodering van tekstdocumenten te converteren.

3. Coda

Coda

Coda is misschien wel een van de meest geliefde webontwikkelings- en programmeereditors voor Mac. Het staat bekend om zijn belachelijk goed uitziende interface en slimme, krachtige functies. Hiermee kunt u lokale of externe bestanden bewerken, projecten beheren en tegelijkertijd aan meerdere bestanden werken met eenvoudig schakelen tussen tabbladen. Het heeft ingebouwde terminal, debugger, webkit preview en inspecteur, en zoveel geweldige functies.

Code kost $ 99 voor een enkele licentie, maar het is absoluut de prijs waard.

4. Sublieme tekst

Sublieme tekst

Sublime Text is een platformonafhankelijke code-editor voor Mac, Windows en Linux. Het wordt geleverd met alle functies die u mag verwachten van een krachtige code-editor en nog wat meer. Het ziet er prachtig uit en je kunt het uiterlijk aanpassen om het comfortabeler voor je te maken. Sublime Text wordt geleverd met geavanceerde code-editorfuncties waarmee u automatisch kunt aanvullen, automatisch aanvullen, referentiefunctie in een bestand, meervoudige selectie, gesplitste bewerking en nog veel meer.

Sublime Text is beschikbaar als proefversie en een enkele licentie kost $ 70.

5. TextMate

TextMate

TextMate belooft Apple’s benadering van besturingssystemen in een teksteditor te brengen. TextMate is een eenvoudige maar veelzijdige code-editor voor Mac. Eenvoudig klembordbeheer, geavanceerd zoeken en vervangen, automatisch aanvullen, opvouwbare codeblokken, zijn enkele van de krachtige functies van TextMate.

TextMate is beschikbaar voor $ 60. Het is ook beschikbaar als gratis download.

6. Atoom

Atoom

Atom is een platformonafhankelijke code-editor gemaakt door ontwikkelaars voor ontwikkelaars. Het is open source en net als WordPress kunnen Atom-gebruikers pakketten en thema’s voor de software indienen. Het ziet er mooi uit en je kunt het uiterlijk wijzigen door thema’s te installeren. Het wordt geleverd met ingebouwde pakketbeheerder om het uit te breiden, slimme automatische aanvulling, bestandssysteembrowser, meerdere panelen, zoeken en vervangen.

7. BBEdit

BBEdit

BBEdit is een prachtige code- en HTML-editor voor Mac. Het wordt geleverd met alle geavanceerde functies van een krachtige code-editor. Syntaxisaccentuering, geavanceerd zoeken en vervangen, automatisch aanvullen, snel opzoeken, meerdere tabbladen, deelbare bewerkingsvensters en nog veel meer.

BBEdit kost $ 49,99, je kunt ook een gratis proefversie downloaden.

8. UltraEdit

UltraEdit

UltraEdit is een krachtige HTML- en code-editor die beschikbaar is voor Mac, Windows en Linux. Het wordt geleverd met een ingebouwd hulpprogramma voor bestandsvergelijking, automatische aanvulling, geavanceerde lay-out, edities met meerdere tabbladen, edities met meerdere panelen en syntaxisaccentuering voor de meest populaire programmeertalen.

UltraEdit kost $ 79,5 met een beperkte gratis proefversie die kan worden gedownload.

9. Vim

Vim

Vim is een geavanceerde teksteditor die de kracht van Vi naar een even krachtige functieset brengt. Vim is open source en beschikbaar voor Mac, Windows en Linux. Vim is zo krachtig en geavanceerd dat het op zijn eigen manier als een IDE wordt beschouwd.

10. Beugels

Beugels

Brackets is opgericht door Adobe om webeditors het nieuwe tijdperk in te duwen. Het beweert een geavanceerde code-editor te zijn die webontwerpen begrijpt. Haakjes kunnen hints uit een PSD-bestand halen en stellen u in staat om sneller en beter code te schrijven. Brackets is open source en beschikbaar voor Mac, Windows en Linux.

11. CoffeeCup HTML-editor

CoffeeCup HTML-editor

CoffeeCup HTML Editor is een eenvoudig te gebruiken HTML-editor voor Windows. Het ondersteunt PHP, HTML, Markdown, CSS en stelt je in staat om onder andere autocomplete, syntax validatie, semantische code te gebruiken. CoffeeCup HTML-editor is niet de ideale code-editor voor veel andere talen, maar als je PHP, HTML en CSS wilt leren schrijven, dan is Coffee Cup HTML-editor een goede plek om te beginnen.

CoffeeCup HTML Editor kost $ 69 met een beperkte gratis proefversie die kan worden gedownload.

12. Espresso

Espresso

Espresso is een webontwikkeltool voor Mac. Het wordt geleverd met een krachtige code-editor en ingebouwde CSSEdit. Het wordt geleverd met een prachtige interface en geavanceerde functies zoals codefragmenten met slepen en neerzetten, codevouwen, navigator, live styling en X-ray preview.

Espresso is verkrijgbaar voor $ 75.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de perfecte code-editor voor uw behoeften. Misschien wilt u ook onze cheatsheet voor WordPress-thema’s voor beginners bekijken

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map