14 Beste WordPress-beveiligingsscanners voor het detecteren van malware en hacks

Onlangs vroeg een van onze lezers of er een eenvoudige manier is om uw website te scannen op beveiliging, hacks en kwetsbaarheden. Als u vermoedt dat uw website mogelijk is gehackt, kan een snelle WordPress-beveiligingsscan een goed startpunt zijn. In dit artikel hebben we enkele van de beste WordPress-beveiligingsscanners uitgekozen waarmee u snelle veiligheidscontroles kunt uitvoeren.


Beste WordPress-kwetsbaarheidsscanners

Wat WordPress-beveiliging en malwarescanners kunnen doen?

Scanners voor online kwetsbaarheid of malware kunnen u helpen uw website te controleren op enkele veelvoorkomende beveiligingsrisico’s. Ze kunnen bijvoorbeeld zoeken naar kwaadaardige code, verdachte links, verdachte omleidingen, WordPress-versie en meer.

Ze zijn echter vrij beperkt omdat ze geen tests kunnen uitvoeren op uw WordPress-database, gebruikersaccounts, WordPress-instellingen, plug-ins en meer.

Hackers kunnen schadelijke code gemakkelijk verbergen en onopgemerkt blijven door deze basisbeveiligingscontroles. Daarom raden we aan de Sucuri-firewall voor webapplicaties te gebruiken. Het is een complete websitebeveiligingsservice die schadelijke code detecteert en neutraliseert, zelfs voordat deze uw website bereikt.

Raadpleeg onze complete WordPress-beveiligingsgids met stapsgewijze instructies om uw website te beschermen om uw WordPress-site veiliger te maken.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste WordPress-kwetsbaarheidsscanners die u kunt proberen.

1. Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

SiteCheck is een online tool van Sucuri, de beste WordPress-firewall en beveiligingsservice. Het biedt een grondige controle van uw website op zoek naar kwaadaardige code, spam-injectie, defacement van de website, enz.

Het controleert ook uw website op verschillende blacklist-tools voor domeinnamen, waaronder Google Safe Browsing. De SiteCheck-tool van Sucuri scant niet alleen de URL die u invoert, maar crawlt ook andere pagina’s die ernaar linken om een ​​grondige en snelle scan te bieden.

2. IsItWP-beveiligingsscanner

IsItWP-beveiligingsscanner

Met IsItWP Security Scanner kunt u snel uw WordPress-website controleren op malware en andere beveiligingsproblemen. Het wordt mogelijk gemaakt door Sucuri en helpt u snel uw website te controleren met stapsgewijze instructies om de WordPress-beveiliging te verbeteren.

Het controleert ook uw website in Google Safe Browsing en andere zwarte lijsten met malware om er zeker van te zijn dat uw domein schoon is.

3. Google Safe Browsing

Google Safe Browsing

Met de Safe Browsing-tool van Google kunt u zien of een URL is gemarkeerd als onveilig om te bezoeken door Google. Google controleert miljarden URL’s en als ze vermoeden dat een website malware verspreidt, markeren ze deze als onveilig om te bezoeken.

Dit kan de reputatie van uw website mogelijk verpesten omdat gebruikers die afkomstig zijn van Google Zoeken of Google Chrome een waarschuwingspagina te zien krijgen wanneer ze uw website bezoeken. Als u Google Search Console gebruikt, wordt u gewaarschuwd wanneer uw website als onveilig wordt gemarkeerd met instructies om de waarschuwing te verwijderen.

4. WPScans

WPScans

WPScans controleert uw website op bekende kwetsbaarheden en verdachte code. Ze houden een index bij van door hun systeem gedetecteerde kwetsbaarheden en controleren uw website op die beveiligingslekken.

Het probeert ook uw WordPress-versie, geïnstalleerde plug-ins en robots.txt-bestanden te detecteren. Na de scan worden de resultaten gepresenteerd in een gemakkelijk te begrijpen formaat met de uitleg van elk item.

5. ScanWP

ScanWP

ScanWP is een zeer eenvoudige WordPress-kwetsbaarheidsscanner. Het probeert uw WordPress-versie te detecteren om te zien of u de nieuwste versie gebruikt. Het detecteert ook de WordPress-generatortag en of uw site deze al dan niet toont.

De generator-tag laat zien welke WordPress-versie je gebruikt. Sommige beveiligingsexperts zijn van mening dat dit hackers kan helpen om een ​​website effectief te targeten en zij raden aan de WordPress-generator-tag te verwijderen.

6. WordPress-beveiligingsscan

Beveiligingsscan van WordPress

WordPress Security Scan voert een grondige test uit door te proberen uw WordPress-plug-ins, gebruikersnamen, WordPress-versie, actief thema en meer te detecteren. Het controleert ook uw website op de Google Safe Browsing-index om er zeker van te zijn dat deze niet op de zwarte lijst staat.

Het biedt een gedetailleerd rapport van de status van uw site met een korte uitleg van elk item. Dit zijn meestal de items die veelvoorkomende WordPress-beveiligingspraktijken zijn, zoals het gebruik van de nieuwste versie van WordPress en het up-to-date houden van uw plug-ins.

7. wprecon

wprecon

wprecon is een ander eenvoudig hulpprogramma voor het scannen van kwetsbaarheden in WordPress. Het detecteert de WordPress-versie om te zien of u updates nodig heeft, controleert de Google Safe Browsing-index en probeert vervolgens geïnstalleerde WordPress-plug-ins te detecteren.

Het scant ook op directory-indexering, themapaddetectie, externe links, iframes en JavaScripts. Resultaten worden gepresenteerd in een mooi formaat met een goede uitleg voor elk gescand item.

8. Quttera

Quttera

Quttera biedt een handige online kwetsbaarheidsscanner. Het voert een diepe test uit die door uw website crawlt om te zoeken naar verdachte bestanden, schadelijke code, iframe-insluitingen, omleidingen en externe links.

Het controleert ook uw domein tussen databases op de zwarte lijst, waaronder Google Safe Browsing, Malware Domain List, PhishTank en meer. Het gedetailleerde rapport is onderverdeeld in verschillende secties en u kunt op elk item klikken om de scanstatus te bekijken.

9. Web Inspector

Web Inspector

Web Inspector’s online website-beveiligingsscanner is een ander handig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om uw WordPress-site te testen. Het controleert eerst uw website in de indexen van Google Safe Browsing en Comodo-analisten. Daarna scant het op malware-downloads, drive-by-malware, verdachte code die lijkt op een WordPress backdoor, worm, trojan, iframes, verdachte scripts en bestanden.

10. WordPress kwetsbaarheidsscanner

WordPress kwetsbaarheidsscanner

WordPress Vulnerability Scanner zal uw WordPress-site testen op veelvoorkomende indicatoren voor kwetsbaarheid van websites. Het scant naar uw WordPress-versie, geïnstalleerde plug-in en thema’s, controleert op plug-ins met bekende kwetsbaarheden.

De website biedt ook verschillende andere scantools voor gevorderde gebruikers die nuttig kunnen zijn bij het detecteren van een website met gecompromitteerde beveiliging.

11. UpGuard Cloud Scanner

UpGuard Cloud Scanner

UpGuard Cloud Scanner is een ander online hulpprogramma om uw WordPress-site te scannen op beveiligingsrisico’s. Het controleert eerst de records, DNS, open poorten en mailinstellingen van uw domein. Op domeinen en servers gebaseerde hacks kunnen uw domeinnaam kapen of misbruiken om spam of malware te verzenden.

Daarna zoekt het naar bekende kwaadaardige code, malwarepatronen, verdachte links en phishing-pogingen. Het scanresultaat wordt weergegeven in een mooi, gemakkelijk te begrijpen formaat.

12. urlquery URL-scanner

urlquery URL-scanner

Een veelgebruikte techniek die door hackers en malware wordt gebruikt, is om uw websitebezoekers om te leiden naar een spamwebsite. Deze hacks leiden alleen niet-ingelogde gebruikers om, waardoor ze lange tijd onopgemerkt blijven.

urlquery URL-scanner controleert eenvoudig een bepaalde URL om te detecteren of deze gebruikers omleidt, een malware-download initieert, cookies instelt en meer. Deze informatie kan worden gebruikt om de beveiligingsstatus van uw website verder te analyseren.

13. VirusTotal

VirusTotal

VirusTotal is een andere manier om snel een URL te scannen op beveiligingsproblemen en malware. Het controleert de URL van uw website in tientallen malwaredatabases en presenteert een gedetailleerd rapport. Het scant ook naar omleidingen en verdachte code in de koptekst van de website.

14. Norton Safe Web

Norton Safe Web

Norton Safe Web is een ander handig hulpmiddel om uw WordPress-site te scannen op beveiligingsbedreigingen. Het gebruikt de geavanceerde detectietechnologieën van Symantec om te zoeken naar veelvoorkomende malware-, phishing- en spampatronen.

De resultaten tonen computerbedreigingen, identificeren bedreigingen en hinderfactoren. Een schone website krijgt de perfecte 0 op alle drie de scans. Als uw website onveilig is, worden de gedetecteerde bedreigingen weergegeven die u kunnen helpen het probleem verder te onderzoeken en op te lossen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om enkele van de beste WordPress-kwetsbaarheidsscanners online te vinden. Misschien wilt u ook onze beginnershandleiding raadplegen over het repareren van een gehackte WordPress-site.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me