16 Beste gratis social media icon sets voor WordPress

Onlangs vroeg een van onze gebruikers ons om hulp bij het vinden van gratis social media icon sets die ze op hun website kunnen gebruiken. Hoewel er tal van WordPress-plug-ins zijn waarmee u pictogrammen voor sociale media in WordPress kunt toevoegen, willen sommige gebruikers mogelijk handmatig aangepaste pictogramafbeeldingen toevoegen en deze koppelen aan hun sociale-mediaprofielen. In dit artikel laten we u enkele van de beste gratis social media-pictogramsets zien voor WordPress-gebruikers.


Als u op zoek bent naar WordPress-plug-ins waarmee u pictogrammen voor sociale media kunt toevoegen, bekijk dan onze artikelen over het toevoegen van pictogrammen voor sociale media in uw zijbalk en menu’s van WordPress.

Als je een zwevende deelbalk zoals onze site wilt toevoegen, gebruik dan de zwevende sociale balk.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste gratis social media-pictogramsets die u kunt gebruiken.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

1. Genericons

Genericons is een gratis pictogramlettertype met GPL-licentie, gemaakt door Automattic. Het is een complete icon set, met iconen voor de meest populaire social media sites. Voor beginners kan het toevoegen van pictogramlettertypen een beetje moeilijk zijn.

Een eenvoudigere manier om Genericons-pictogrammenset op uw WordPress-site te gebruiken, is door de plug-in Genericon te installeren en te activeren. Ga na activering gewoon naar Uiterlijk »Genericon’d en klik op het pictogram dat je wilt toevoegen.

Algemeen gebruik

Het door u geselecteerde pictogram verschijnt bovenaan. Klik op de link voor de shortcode kopiëren naast uw pictogram en er verschijnt een pop-upvenster met de shortcode. Kopieer en plak de shortcode waar u het pictogram wilt weergeven. U kunt de HTML ook kopiëren en in een tekstwidget plakken om het pictogramlettertype weer te geven.

2. Font Awesome

Lettertype Awesome

Font Awesome is een ander gratis en open source pictogramlettertype dat u kunt gebruiken met WordPress. Font Awesome wordt geleverd met een grote verzameling pictogramlettertypen.

U kunt Font Awesome handmatig toevoegen aan uw WordPress-thema of u kunt een plug-in gebruiken. Installeer en activeer eenvoudig de plug-in Better Font Awesome. Het wordt geleverd met shortcodes, HTML en TinyMCE-opties om eenvoudig pictogrammen overal op uw WordPress-site toe te voegen.

3. Plat Social Media iconen door Beste PSD Freebies

Plat sociale media icon set

We begrijpen dat de meeste gebruikers op beginnersniveau het toevoegen van pictogramlettertypen moeilijker vinden dan het toevoegen van afbeeldingsbestanden. Flat Social Media Icons is een compacte set van de meest gebruikte social media iconen. U kunt de pictogrammenset eenvoudig downloaden en uitpakken en vervolgens uploaden naar uw website Media »Nieuw toevoegen pagina in WordPress admin gebied.

4. Geekly – 40 pictogrammen instellen

Geekly

Deze icon set wordt geleverd met 40 prachtige iconen waaronder 25 social media iconen. Elk pictogram heeft afmetingen van 512px en u kunt ze indien nodig aanpassen in Photoshop.

5. Gratis kleurrijke pictogrammen

Gratis kleurrijke pictogrammen

Dit is een eenvoudige maar mooi uitgevoerde social media icon set. Gemaakt door Michael Dolejs, deze icon set is beschikbaar als een PSD-bestand. U kunt het PSD-bestand openen in Adobe Photoshop en de pictogrammen gebruiken zoals u wilt.

6. Plat Social Media Icon Set

Gratis Flat Social Media Icon Set

Deze prachtige gratis social media icon set bevat twee varianten afgeronde en vierkante iconen. Er zijn 10 pictogrammen van 64x64px in jpg- en png-indeling.

7. 40 sociale media plat pictogrammen

40 sociale media plat pictogrammen

Deze prachtige icon set bevat 40 social media iconen. Elk pictogram is beschikbaar in vier formaten 32 × 32 px, 64 × 64 px, 128 × 128 px en 256 × 256 px. Er wordt een lange schaduw toegevoegd aan elk pictogram, wat een prachtig effect geeft aan elk pictogram.

8. Gratis Flat Social Media iconen door Enfuzed

Gratis platte social media iconen van Enfuzed

Deze platte social media-iconen van Enfuzed zijn er in twee varianten. De full colour platte social media iconen en licht transparante social media iconen voor donkere achtergronden.

9. Hex-pictogrammenpakket

Hex Icons Pack van Martz90

Dit social media icon pack van Martz90 toont de populaire social media iconen in zeshoekige vorm. Het pictogrampakket bevat een groot aantal pictogrammen voor de meest populaire sociale mediasites, nieuwssites, services en games.

10. Retina Ready cirkel plat pictogrammen

Retina klaar plat pictogrammen instellen

Dit prachtige cirkel platte sociale media-pictogram van Land of Web is klaar voor het netvlies. Alle pictogrammen zijn in png-indeling en zijn beschikbaar in de formaten 256x256px, 128x128px, 64x64px en 32x32px.

11. Vector veelhoek sociale media iconen

Gratis Vector Polygon Social Media Icons ingesteld door LunarPixel

Dit prachtige social media-pictogram van LunarPixel bevat 80 veelhoekvormige pictogrammen. Het pakket bevat ook de originele vectorbestanden waarmee u kunt spelen.

12. 20 Social Media iconen

20 Social Media iconen door Dawid Dapszus

Deze unieke en mooie icon set is gemaakt door Dawid Dapszus. Het bevat 20 pictogrammen voor de meest populaire sociale media-websites. Alle iconen zijn 80x80px en in png-formaat.

13. Eenvoudige Flat Social Media iconen

Eenvoudige plat sociale pictogrammen

Deze prachtige icon set wordt geleverd met PSF- en PNG-bestanden. Het bevat 20 pictogrammen, elk pictogrambestand heeft afmetingen van 114x114px.

14. 24 gratis platte sociale iconen

24 plat sociale pictogrammen instellen

Deze prachtige set gratis sociale iconen van Mohammed Alyousfi wordt geleverd met 24 iconen. Het bevat pictogrammen in formaten variërend van 512px tot 16px. Het pakket bevat ook bronbestanden in AI- en EPS-bestandsindelingen.

15. Social Media iconen

Social Media iconen

Dit icon set van Luke Taylor komt in twee variaties voor donkere en lichte achtergronden. Het pakket bevat 89 social media iconen in beide varianten.

16. Gratis Social Media Icon Set van Hugo

Gratis Social Media Icon Set van Hugo

Een prachtige set social media iconen gemaakt door Hugo. Het pakket bevat 8 pictogrammen in een net PSD-bestand. U kunt vervolgens opslaan voor web gebruiken om de pictogrammen op te slaan die u op uw site wilt gebruiken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de beste gratis social media icon set te vinden die je op je WordPress-site kunt gebruiken. Misschien wil je ook onze lijst met 40 handige tools bekijken om je WordPress-blog te beheren en te laten groeien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me