16 Beste WordPress-typografie-plug-ins om uw ontwerp te verbeteren

Bent u op zoek naar een WordPress-typografie-plug-in om uw ontwerp te verbeteren? Typografie speelt een belangrijke rol bij webdesign. Het verbetert de leesbaarheid en de tijd die gebruikers op uw website doorbrengen. In dit artikel laten we u enkele van de beste WordPress-typografie-plug-ins zien om uw ontwerp te verbeteren.

Typografie voor WordPress

Waarom typografie belangrijk is voor uw WordPress-site?

Typografie speelt een belangrijke rol bij design. Mooie lettertypen zorgen voor een betere gebruikerservaring, vergroten de betrokkenheid en verhogen de tijd die gebruikers op uw site doorbrengen.

Veel premium WordPress-thema’s hebben al toegang tot Google-lettertypen en stellen u in staat de typografie aan uw behoeften aan te passen.

Gevorderde gebruikers kunnen leren hoe ze externe lettertypen in WordPress kunnen toevoegen. Ze kunnen Google Fonts gebruiken in hun WordPress-thema’s.

De meeste gebruikers zijn echter beginners en weten niet hoe ze themabestanden moeten bewerken. Gelukkig zijn er tal van WordPress-plug-ins waarmee u de typografie op uw site kunt verbeteren zonder code te schrijven.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste WordPress-typografie-plug-ins die u op uw website kunt proberen.

1. Gemakkelijke Google-lettertypen

easygooglefonts

Met eenvoudige Google-lettertypen kunt u eenvoudig Google-lettertypen gebruiken op uw WordPress-site. Hiermee kunt u ook de typografie op uw WordPress-site beheren door een tabblad Typografie toe te voegen in de thema-aanpassing.

Via het tabblad typografie kunt u lettertypen wijzigen terwijl u een live voorbeeld van uw wijzigingen bekijkt. U kunt lettergroottes, kleuren, opvulling, randen en nog veel meer selecteren.

Voor geavanceerde typografie kunt u CSS-kiezers gebruiken. Gebruik gewoon de Inspect-tool om de CSS-klassen te achterhalen die u wilt targeten.

2. Google Font Manager

Google Fonts Manager

Google Fonts Manager is een andere plug-in die de kracht van de lettertypenbibliotheek van Google naar uw WordPress-site brengt. Je hebt een gratis Google Fonts API-sleutel nodig en je vindt eenvoudige instructies om er een te maken in de plug-in-instellingen.

Met Google Fonts Manager kunt u lettertypen van Google-lettertypen selecteren, doorbladeren en bekijken en vervolgens de lettertypen die u wilt gebruiken aan uw bibliotheek toevoegen. U kunt deze lettertypen vervolgens gebruiken in uw berichteditor en thema’s.

3. Typekit-lettertypen voor WordPress

TypeKit voor WordPress

TypeKit is een van de grootste opslagplaatsen voor lettertypen op internet. Het is een op abonnementen gebaseerde service met beperkt gratis gebruik. Ze hebben enkele van de mooiste lettertypen die u aan uw site kunt toevoegen.

Met de plug-in TypeKit voor WordPress kunt u uw website verbinden met TypeKit, de code toevoegen om de lettertypen te laden en u kunt zelfs aangepaste CSS toevoegen.

Zie onze handleiding voor stapsgewijze instructies voor het toevoegen van geweldige typografie in WordPress met TypeKit.

4. Eenvoudige drop-cap

Eenvoudige dropcaps

Deze eenvoudige plug-in verandert de eerste letter van een blogpost in een drop-cap. Je kunt het instellen om het automatisch voor alle berichten te doen of de [dropcap] A [/ dropcap] shortcode gebruiken.

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het toevoegen van drop-caps in WordPress-berichten.

5. wp-typografie

wp-typografie

WordPress filtert standaard de tekst in uw berichten en pagina’s voor beveiliging en opmaak. wp-Typography verbetert die filters voor een betere typografie.

Het kan automatisch koppeltekens gebruiken wanneer dat nodig is. Het kan ook slim omgaan met aanhalingstekens, verduisteringen, streepjes, handelsmerk- en copyright-symbolen en nog veel meer. Al deze verbeteringen verbeteren de leeservaring voor gebruikers.

6. Eenvoudig citaat

Eenvoudige citaten

Heb je gezien hoe populaire nieuwssites blockquotes gebruiken om pakkende regels uit een artikel te markeren? Dit worden pull-aanhalingstekens genoemd en ze zijn zeer effectief in het verbeteren van de manier waarop gebruikers langere artikelen op uw website lezen.

Met de eenvoudige Pull Quotes-plug-in kunt u eenvoudig prachtige pull-citaten toevoegen aan uw WordPress-berichten. U kunt de knop in de visuele editor gebruiken of shortcodes gebruiken om handmatig pull-aanhalingstekens in uw artikelen te maken.

U kunt ook pull-aanhalingstekens maken die u gemakkelijk kunt delen. Zie onze gids voor het toevoegen van click to Tweet-boxen in WordPress-berichten.

7. TinyMCE Advanced

TinyMCE Advanced

Als je de visuele editor van WordPress hebt gebruikt, heb je misschien gemerkt dat het geavanceerde bewerkingsfuncties mist, zoals het wijzigen van lettergroottes, achtergrondkleuren, tabellen, enz..

Dit is waar TinyMCE Advanced binnenkomt.

Het breidt de standaard WordPress-editor uit met meer opmaakknoppen. U kunt kiezen welke knoppen u wilt toevoegen aan of verwijderen uit de visuele editor.

8. Zeno Font Resizer

Zeno Font Resizer

Gebruikers die uw website bezoeken, kunnen de grootte van lettertypen wijzigen met hun browser. Door echter een fontresizer aan uw website toe te voegen, kunnen gebruikers de lettergrootte naar eigen wens vergroten of verkleinen.

Met Zeno Font Resizer kunt u eenvoudig een widget voor het wijzigen van lettertypen aan uw zijbalk toevoegen. Deze widget gebruikt jQuery, wat betekent dat de gebruiker de lettergrootte kan aanpassen zonder de pagina opnieuw te laden.

9. Splitser voor paginatitel

Titel splitser marker

Met Paginatitel Splitter kunt u eenvoudig langere berichttitels in nieuwe regels splitsen. Hierdoor kunt u langere posttitels gebruiken, terwijl u ervoor zorgt dat ze nog steeds leesbaar zijn.

Bekijk onze stapsgewijze handleiding voor het splitsen van post- of paginatitels in WordPress.

10. Secundaire titel

Subtitel toevoegen aan titel van bericht

Net als bij de splitsing van de posttitel, kunt u met Secundaire titel een ondertitel toevoegen aan uw post, pagina of aangepaste titels van het posttype.

11. Toegankelijkheidswidget

Toegankelijkheidswidget

Toegankelijkheidswidget voegt een widget voor het wijzigen van lettertypen toe die toegankelijker is voor gebruikers met een visuele beperking.

De widget biedt maximaal vier opties voor formaatwijziging. De standaardopties zijn 90%, 100%, 110% en 120%. U kunt de lettergroottes hier vergroten of verkleinen.

12. Eindnoten

Eindnoten

Endnotes biedt een eenvoudigere manier om voetnoten toe te voegen aan uw WordPress-berichten. U kunt voetnoten standaard laten samenvouwen en uitvouwen wanneer een gebruiker erop klikt.

13. Greg’s nummering van reacties op threads

Commentaarnummers

Met de plug-in voor het nummeren van reacties op de naam van Greg kunt u nummers toevoegen naast uw WordPress-opmerkingen. Het kan ook threaded comments verwerken.

De plug-in wordt geleverd met een eigen stylesheet. U kunt ook uw eigen aangepaste stijlen toevoegen om te bepalen hoe plug-in nummers weergeeft.

Raadpleeg onze handleiding voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van nummers aan de indeling van WordPress-opmerkingen.

14. Kleurrijke tekstwidget

Kleurrijke tekstwidgets

Moe van dezelfde oude saaie tekstwidget? Met Color Text Widget kunt u kleurrijke tekstwidgets toevoegen. Hiermee kunt u uw tekstwidget pop-out maken.

Je kunt de achtergrondkleur, tekst en titelkleuren kiezen in de instellingen van de widget. Bekijk onze gids voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van kleurrijke tekstwidgets in WordPress.

15. Tekst zweven

Tekst zweven

Met de Text Hover-plug-in kunt u eenvoudig tooltips toevoegen aan elke gewenste tekst. U kunt uw eigen lijst met zinnen, acroniemen en titels maken in de plug-in-instellingen met een eenvoudig formaat.

U kunt ook tekst zweven voor opmerkingen inschakelen en ze zelfs hoofdlettergevoelig maken.

16. Gewoon schrijven

WordPress wordt geleverd met een afleidingsvrije schrijfmodus die werd geïntroduceerd in WordPress 4.1. Vóór deze versie had WordPress een echte afleidingsvrije schrijfmodus op volledig scherm genaamd ‘Just Writing’.

Deze plug-in vervangt eenvoudigweg de huidige afleidingsvrije schrijfmodus van WordPress door de editor op volledig scherm die vóór WordPress 4.1 werd gebruikt. U kunt ook kiezen welke knoppen en opties u wilt behouden in de schrijfmodus op volledig scherm.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de beste WordPress-typografie-plug-ins te vinden om je ontwerp te verbeteren. Misschien wilt u ook onze lijst met 8 bewezen methoden zien om oude berichten in WordPress te promoten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me