19 soorten websites die u kunt maken met WordPress

Wanneer mensen beslissen waarom ze WordPress zouden moeten gebruiken, wordt ons vaak gevraagd: “kan WordPress doen [leeg]? Het antwoord is meestal ja. In dit artikel laten we u 19 verschillende soorten websites zien die u met WordPress kunt maken zonder programmeervaardigheden te leren.


Websites bouwen met WordPress

Aan de slag met WordPress

U heeft WordPress-hosting en een domeinnaam nodig om aan de slag te gaan met uw WordPress-site. We hebben een stapsgewijze handleiding voor het maken van uw website met WordPress.

Als je gewoon met WordPress wilt spelen, dan kun je het op je computer installeren. Bekijk onze tutorials over het installeren van WordPress op Windows- en Mac-computers.

1. Blog of persoonlijke website

WordPress begon als een eenvoudig blogplatform en groeide snel uit tot een krachtig CMS. In de afgelopen 12 jaar zijn die blog- en persoonlijke websitecomponenten niet verdwenen.

Ze zijn gepolijst, verfijnder en volwassener geworden. Als je een blog of persoonlijke website gaat maken, dan vind je tal van tools om je WordPress snel te beheren en te laten groeien.

2. Zakelijke website

WordPress zakelijke site

WordPress is de gemakkelijkste manier om een ​​professioneel ogende zakelijke website te bouwen. Het is zo krachtig dat veel grote merken WordPress gebruiken om hun websites van stroom te voorzien. Het biedt u gemakkelijke tools om snel een website te lanceren en deze vervolgens uit te breiden naarmate uw bedrijf groeit.

3. e-commerce

Op WordPress gebaseerde e-commerce winkels

WordPress is hard op weg een go-to-oplossing te worden voor het bouwen van e-commerce websites. Er zijn geweldige plug-ins zoals WooCommerce, Easy Digital Downloads en WPEcommerce die uw WordPress-website omzetten in een volledig functioneel eCommerce-platform. U kunt betalingen accepteren, voorraad, verzending, belastingen en gebruikers vanaf hetzelfde dak beheren.

4. Job Board

Op WordPress gebaseerd vacaturebord

Verschillende populaire sites zoals Smashing Magazine, Problogger enz. Gebruiken vacaturesites als extra inkomstenbron. Er is een groeiende vraag naar niche-vacaturesites die voldoen aan de behoeften van een specifieke branche of specialisatie.

Met WordPress kunt u eenvoudig een vacaturesite maken waar werkgevers vacatures kunnen plaatsen en professionals hierop kunnen reageren.

5. Bedrijvengids

Bedrijvengids

Net als vacaturebanken is er een toenemende vraag naar niche-bedrijvengidsen op internet. Er zijn enkele geweldige WordPress-plug-ins voor bedrijvenlijsten waarmee u eenvoudig een bedrijvengids kunt maken.

U kunt zelfs een webdirectory maken die niet beperkt is tot alleen bedrijven.

6. Vraag & Website beantwoorden

Vraag en antwoord website maken in WordPress

Wilt u uw eigen versie van Yahoo Answers, Stack Exchange of Quora maken? Met WordPress kunt u eenvoudig een vraag- en antwoordsite maken. Combineer het met andere tools, en je kunt een zelf bloeiende online community bouwen.

7. NonProfits en religieuze websites

Non-profit websites maken met WordPress

WordPress is gratis zoals in vrijheid (zie onze gids waarom is WordPress gratis?). Dit maakt het een ideale oplossing voor non-profitorganisaties.

Met WordPress-plug-ins kunt u een donatieformulier toevoegen en geld inzamelen door PayPal-donaties te accepteren. Er zijn enkele geweldige WordPress-thema’s voor kerken en non-profitorganisaties.

8. Portfolio-websites

Portfolio websites met WordPress

Een plek nodig om je werk te laten zien? U kunt eenvoudig een portfolio aan uw WordPress-site toevoegen met verbluffende afbeeldingsgalerijen en prachtige schuifregelaars. WordPress kan worden gebruikt om een ​​zeer gestroomlijnde en gepolijste gebruikerservaring te bieden voor uw portfoliosite, waardoor het voor anderen gemakkelijker wordt om door uw werk te bladeren en meer te leren.

9. Online gemeenschappen

Online communities en forums

WordPress kan worden gebruikt als een online forum met behulp van het lichtgewicht bbPress-forum. Je kunt zelfs sociale functies toevoegen aan een WordPress-site met plug-ins zoals BuddyPress.

10. Couponwebsite

Couponsite met WordPress

Wilt u partnercommissies verdienen van duizenden websites die speciale kortingen bieden op hun producten en diensten? Gebruik WordPress om een ​​kortingssite te maken. Hiermee kunt u eenvoudig coupons toevoegen, beheren en vervallen. Uw gebruikers kunnen stemmen en coupons beoordelen, en het past allemaal in uw WordPress-beheergebied.

11. Veilingwebsites

veilingen

Wilt u uw eigen eBay-achtige veilingswebsite runnen? Met WordPress kunt u een volledig functionele veilingwebsite maken. Gebruikers kunnen online bieden, betalingen doen en u kunt verdienen door simpelweg een platform te bieden voor uw niche-industrie.

12. Meertalige websites

Meertalige WordPress-sites

Je kunt WordPress in veel talen installeren, maar je kunt ook een meertalige website maken. Kijk hoe gemakkelijk het is om meertalige websites te maken met WordPress.

13. Kennisbank / Wiki-websites

Maak een wiki-kennisbank in WordPress

Wilt u een documentatie sectie toevoegen met een kennisbank of wiki-achtige artikelen? WordPress wordt geleverd met geweldige plug-ins die uw website snel veranderen in een eenvoudig te doorbladeren kennisbankwiki.

14. Podcasting-websites

Maak een podcasting-website met WordPress

WordPress en podcasting gaan hand in hand. De meest populaire podcasters op internet gebruiken WordPress voor hun websites. Zie onze stapsgewijze handleiding voor het starten van een podcast met WordPress.

15. Niche affiliate websites

Niche affiliate marketing websites die WordPress gebruiken

Wilt u commissie maken door uw gebruikers te verwijzen naar producten en diensten? Hier zijn de beste affiliate marketingtools en plug-ins die beschikbaar zijn voor WordPress. Deze tools zullen uw partnerinkomsten verhogen en de zaken een stuk eenvoudiger maken.

16. Fotografiewebsites

Fotografie websites

Ben je een professionele of amateurfotograaf? Wilt u uw familievakantiefoto’s delen? Met WordPress en Envira Gallery kun je verbazingwekkend mooie fotografiewebsites maken. U kunt galerijen, albums, titels, bijschriften, lightbox-pop-ups, diavoorstellingen en toeters en bellen toevoegen.

Er zijn ook talloze fotografiesjablonen beschikbaar voor WordPress.

17. Websites van scholen of hogescholen

School- of universiteitswebsites die WordPress gebruiken

WordPress ondersteunt duizenden scholen en universiteitswebsites over de hele wereld. Het is veilig en gemakkelijk te beheren. Bekijk onze lijst met populaire universiteiten die WordPress gebruiken.

18. Privéblogs

Privé WordPress-sites

Wilt u uw WordPress-blog voor uzelf houden? Kijk hoe gemakkelijk u uw WordPress-blog volledig privé kunt maken. Voer teamprojecten, dagboeken of wat je maar wilt uit in een veilige omgeving, weg van nieuwsgierige blikken.

19. Familieblogs

Familieblogs

Met een ingebouwd media- en gebruikersbeheersysteem is WordPress perfect om kleine familiewebsites te maken. Maak prachtige trouwwebsites, upload familiefoto’s of voeg familieroddels toe. WordPress kan eindeloos plezier bieden voor alle leden van het gezin van 10 jaar en ouder. Bekijk onze lijst met beste WordPress-thema’s voor familieblogs.

We hopen dat dit artikel je wat ideeën heeft gegeven over het soort websites dat je met WordPress kunt maken. Aan de slag gaan met WordPress is gemakkelijker met WPBeginner, bekijk hoe u het meeste kunt halen uit de gratis leermiddelen van WPBeginner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map