26 beste minimalistische WordPress-thema’s voor schrijvers

Ben je op zoek naar de beste minimalistische WordPress-thema’s voor schrijvers? Veel moderne WordPress-sjablonen zijn ontworpen voor zakelijke websites en richten zich meer op verkopen dan op leesbaarheid. In dit artikel laten we u enkele van de beste minimalistische WordPress-thema’s zien voor schrijvers en bloggers.

Beste minimalistische WordPress-thema's voor schrijvers

Een minimalistische website bouwen voor schrijvers met WordPress

Veel beginners weten niet dat er eigenlijk twee soorten WordPress zijn. De eerste is zelf gehoste WordPress, ook wel WordPress.org-websites genoemd, en de andere is WordPress.com.

Een door uzelf gehoste WordPress.org-website geeft u direct toegang tot alle WordPress-functies. Zie onze vergelijking van WordPress.org versus WordPress.com voor meer informatie

Je hebt een domeinnaam en een WordPress-hostingaccount nodig om je eigen zelf-gehoste WordPress.org-website te starten.

We raden aan Bluehost te gebruiken. Ze zijn een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider en ze bieden WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam en korting op hosting.

Nadat u hosting hebt gekocht, gaat u naar onze handleiding voor het starten van een blog voor stapsgewijze installatie-instructies.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste minimalistische WordPress-thema’s voor schrijvers. Deze lijst bevat zowel gratis als betaalde WordPress-thema’s en ze zijn allemaal mobiel responsief.

1. Wilson

Wilson

Wilson is een elegant, minimalistisch WordPress-thema voor bloggers. Het bevat 5 koptekststijlen en meerdere bloglay-outs, waaronder metselwerkraster, lijst, standaard en klassieke stijlen.

De lay-out van de startpagina bevat een schuifregelaar voor aanbevolen inhoud met 4 verschillende lay-outs. Enkele andere opvallende kenmerken zijn Google-lettertypen, aangepaste widgets, plakkerige zijbalk en sjabloon voor contactformulieren.

2. Elegant

Elegant

Elegant is een prachtig minimalistisch WordPress-thema. Het heeft grote afbeeldingen en scherpe typografie die de leesbaarheid en gebruikerservaring verbetert.

Het is een blogthema, maar het kan ook worden gebruikt door bureaus, tijdschriftwebsites en online winkels. Het bevat meerdere koptekststijlen, portfolio- en teamsecties, meerdere kleurenschema’s en een paginabuilder met slepen en neerzetten.

3. Camera

Camera

Camera is een minimalistisch WordPress-thema voor fotografen, bloggers en schrijvers. Het is perfect voor fotoblogs en stelt u in staat uw foto’s op uw hele website te presenteren. Het maakt gebruik van afleidingsvrije lay-out met inklapbare zijbalk en navigatiemenu’s.

Het bevat prachtige sjablonen voor de startpagina, enkele berichtpagina en fotogalerijen. Het werkt uit de doos en alle thema-opties kunnen eenvoudig worden ingesteld met behulp van live customizer.

4. Tinos

Tinos

Tinos is een prachtig minimalistisch WordPress-thema voor schrijvers en bloggers. Het richt zich op verbeterde leesbaarheid met elegante typografie en een afleidingsvrije lay-out.

Het voegt de volgende en vorige knoppen toe aan uw blogberichten op de startpagina, zodat gebruikers naar de volgende of vorige berichten op het scherm kunnen springen. Het is super eenvoudig in te stellen met minimale thema-opties en een aangepaste pagina met thema-instellingen.

5. Monochroom

Monochroom

Nog meer minimalisme nodig in het ontwerp van uw site? Bekijk Monochrome. Dit ultra-minimalistische WordPress-thema biedt veel witruimte, strakke typografie en een elegant ontwerp.

Het is gebouwd bovenop het Genesis-themakader. Het heeft aanpasbare kopteksten, een widget-layout voor de startpagina en een paneel met thema-opties. Het is kant-en-klaar klaar voor e-commerce en sterk geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties.

6. Zak

Zak

Pocket is een afleidingsvrij WordPress-thema voor auteurs, bloggers en schrijvers. De belangrijkste kenmerken zijn prachtige typografie en expressieve afbeeldingen.

Het werkt uit de doos en bevat alleen de opties die u nodig heeft. Het heeft een enkele kolomlay-out met navigatiemenu’s bovenaan en een voettekstwidgetgebied onderaan. Het is klaar voor vertaling en werkt met alle top WordPress-plug-ins.

7. Auteur Pro

Auteur Pro

Author Pro is een professioneel WordPress-thema voor auteurs en schrijvers. Het wordt geleverd met een bijbehorende Author Pro-plug-in waarmee u voor elk item een ​​bibliotheek met boeken kunt maken met een detailpagina. Het is klaar voor e-commerce en kan ook worden gebruikt voor het verkopen van e-boeken.

Author pro is gebouwd op Genesis-framework en heeft een schone, elegante lay-out. Het heeft een volledig widgetized homepaginalay-out, een aangepaste koptekst, customizer-ondersteuning en een pagina met thema-opties.

8. Bretagne

Bretagne

Bretagne is een schoon en ruim WordPress-sjabloon voor lifestyle-bloggers en -schrijvers. Het wordt geleverd met veel aanpassingsopties om verschillende lay-outs, kleuren en lettertypen voor je blog te kiezen.

Het is de startpagina is volledig widgetized, zodat u inhoudwidgets kunt slepen en neerzetten. Het bevat ook aangepaste widgets voor sociale media en functies voor het ontdekken van inhoud. Het is klaar voor WooCommerce en werkt met alle populaire plug-ins voor paginabuilder.

9. Atmosphere Pro

Atmosphere Pro

Atmosphere Pro is een prachtig minimalistisch WordPress-thema voor alle soorten websites. Het beschikt over een widget-layout op de startpagina met een grote afbeelding bovenaan, een welkomstbericht en een call-to-action-knop.

Het wordt geleverd met een aparte blogpagina, navigatiemenu, aangepaste koptekst en een pagina met thema-instellingen. Het is gebouwd op Genesis-framework en wordt geleverd met volledige WooCommerce-ondersteuning.

10. Ava

Ava

Ava is een WordPress-blogthema met een minimalistische ontwerpbenadering. Het bevat 5 bloglay-outs, meer dan 500 Google-lettertypen, meerdere koptekststijlen en paginasjablonen.

Andere opvallende kenmerken zijn aangepaste widgets, kleverige koptekst, zijbalkgenerator, parallax-achtergrondeffecten en meer. Het heeft een aangepast paneel met thema-opties en live customizer-ondersteuning om u te helpen snel uw website in te stellen.

11. Openhartig

Openhartig

Candid is een modern WordPress-blogthema met een minimalistisch ontwerp. Het is met de hand gemaakt om uw inhoud vooraan en in het midden van uw website te plaatsen met prachtige typografie en elegante afbeeldingen.

Het bevat prachtige sjablonen om fotogalerijen en video’s weer te geven. Single post-sjablonen worden geleverd met prachtige lay-outstijlen om boeiende inhoud te publiceren. Het is supergemakkelijk te gebruiken en werkt out of the box. Er is ook een handleiding ‘Aan de slag’ waarmee u snel aan de slag kunt.

12. Moderniseren

Moderniseren

Moderniseren is een gratis WordPress-thema met een traditionele bloglay-out. Het is ontworpen voor bloggers en schrijvers die niet met thema-opties willen worstelen.

Het wordt geleverd met lay-out met meerdere kolommen, live customizer-ondersteuning, sociale menupictogrammen, aangepaste achtergrond- en header-ondersteuning. Het heeft beperkte instellingen waardoor het super makkelijk te gebruiken is.

13. Hoek

Hoek

Corner is een WordPress-thema voor creatieve professionals, waaronder schrijvers en bloggers. Dit prachtige thema heeft een minimale lay-out, een schuifregelaar op de startpagina en een portfolio-sectie.

Het is klaar voor WooCommerce en wordt geleverd met aangepaste widgets voor sociaal delen en ontdekken van inhoud. Het bevat een paneel met thema-opties voor een eenvoudigere installatie.

14. Parallax Pro

Parallax Pro

Parallax Pro is een universeel minimalistisch WordPress-thema dat geschikt is voor alle soorten websites, inclusief blogs. Het is gebouwd op de solide basis van het Genesis-themakader.

Het heeft een widgetized homepage layout met prachtige parallax-effecten. Het wordt geleverd met een aanpasbare koptekst, live aanpassingsondersteuning en een paneel met thema-opties om u snel op weg te helpen.

15. Blauweregen

Blauweregen

Wisteria is een gratis WordPress-blogthema met een minimalistisch ontwerp en een klassieke bloglay-out. Het heeft een lay-out met twee kolommen en een zijbalk aan de rechterkant. Het is klaar voor vertaling en bevat functies zoals aangepaste achtergrond, onbeperkte kleuren en aanpasbare koptekst.

16. Reiger

Reiger

Heron is een ander eenvoudig en elegant minimalistisch WordPress-thema. Het heeft een enkele kolomlay-out met grote afbeeldingen op de startpagina om gebruikers meteen toegang te geven tot uw inhoud.

Het bevat functies zoals een zoekoverlay op volledig scherm, pictogrammen voor sociale media, een plakkerig navigatiemenu en ondersteuning voor de bio box van de auteur. Het komt uit de weg en laat je je concentreren op je schrijven uit de doos.

17. Esthetisch

Esthetisch

Aesthetic is een stijlvol WordPress-blogthema dat geschikt is voor schrijvers, lifestyle-bloggers, tijdschriften en persoonlijke websites. Het bevat een geïntegreerde paginabuilder met slepen en neerzetten om uw eigen aangepaste paginalay-outs te maken.

Het bevat onbeperkte kleurkeuzes, meerdere lay-outs, onbeperkte zijbalken en ondersteuning voor contactformulieren. Het heeft een eenvoudiger paneel met thema-opties om u te helpen bij het doorlopen van het installatieproces en de themafuncties.

18. Libretto

Libretto

Op zoek naar een gratis WordPress-thema met afleidingsvrije lay-out en elegante typografie? Kijk eens naar Libretto. Dit prachtige WordPress-thema is ontworpen voor leesbaarheid met prachtige typografie en een strakke lay-out.

Het maakt gebruik van een indeling met één kolom, geschikt voor lange inhoud, poëzie, korte verhalen en meer.

19. Elemin

Elemin

Elemin is een klassiek WordPress-blogthema met een lay-out met twee kolommen en een rechterzijbalk. Het kan ook worden gebruikt in een lay-out met vier kolommen of in een raster.

Het bevat lightbox-pop-up voor afbeeldingsgalerijen, taalondersteuning van rechts naar links, voettekst-widgets en 11 kleurenschema’s. Hiermee kunt u eenvoudig demo-inhoud importeren of het paneel met thema-opties gebruiken om uw website in te stellen.

20. Verduistering

Verduistering

Eclipse is een elegant WordPress-thema voor bloggers, schrijvers en auteurs. De startpagina bevat een prachtige schuifregelaar met uw inhoud, gevolgd door koppelingsblokken naar belangrijke pagina’s en vervolgens uw recente berichten in een raster.

Het wordt geleverd met een aangepaste widget voor Instagram-foto’s en -video’s. Het heeft ook prachtige galerijsjablonen, portfolio-sectie en is volledig compatibel met WooCommerce.

21. Verbosa

Verbosa

Verbosa is een stijlvol gratis WordPress-thema voor creatieve types. Het maakt gebruik van elegante typografie, efficiënt gebruik van contrast, spatiëring en een minimalistische stijl om een ​​boeiende ervaring voor uw gebruikers te creëren.

Het wordt geleverd met lay-out met meerdere kolommen voor de startpagina, pictogrammen voor sociale media, aangepaste kopteksten, aangepaste achtergrond en meer. Het is gemakkelijk te gebruiken en alle thema’s zijn netjes verpakt onder thema-aanpassing.

22. Chatter

Chatter

Chatter is een premium minimalistisch WordPress-thema voor bloggers. Het wordt geleverd met een bundel van 22 websitesjablonen die met een enkele klik en volledige demo-inhoud kunnen worden geïnstalleerd.

Het heeft een strak ontwerp met veel witruimte en een inhoudschuifregelaar bovenaan. Het bevat 4 koptekststijlen, voettekststijlen, onbeperkte kleuren, plug-in voor paginabuilder en meertalige website-ondersteuning.

23. Gemiddeld

Medium

Medium is een eenvoudig WordPress-blogthema met een modern, mooi ontwerp. Het maakt gebruik van drie kolommen voor de startpagina met twee zijbalken aan beide kanten.

Het bevat een aangepaste archievenpagina, kleverige zijbalken, een contactformulierpagina, een menu voor sociale media en meer. Het is supergemakkelijk te gebruiken en werkt uit de doos met zeer minimale instellingen.

24. Peper+

Peper +

Pepper + is een WordPress-thema voor alle doeleinden dat geschikt is om elk soort website te bouwen. Het wordt geleverd met 6 kant-en-klare ontwerpen en drag-and-drop-modules om eenvoudig elke gewenste lay-out te maken.

Het bevat Google-lettertypen, meerdere koptekststijlen, pictogramlettertypen, een e-mailabonnement en meer. Het is super flexibel en kan worden gebruikt om snel een mooie website te maken.

25. Geschriften

Geschriften

Geschriften is een minimalistisch WordPress-thema dat speciaal is gemaakt voor schrijvers en bloggers. Het beschikt over een ruime indeling met veel witruimte en mooie typografie.

Het is ontworpen om uit de doos te werken met minimale inspanning die nodig is om het thema in te stellen. Dit schone en eenvoudige WordPress-thema is perfect voor schrijvers die op zoek zijn naar een afleidingsvrij ontwerp voor hun website.

26. Zestien negen

Zestien negen

Sixteen Nine is een stijlvol minimalistisch WordPress-thema gebouwd met Genesis-framework. Dit thema is geschikt voor bloggers en schrijvers en heeft een lay-out met drie kolommen en twee zijbalken.

Het bevat menu’s voor sociale media, sjabloon voor bestemmingspagina, aangepaste koptekst, paginasjabloon over de volledige breedte en meer. Het werkt direct uit de doos met minimale tijd die nodig is om op te zetten.

27. Vruchtbaar

Vruchtbaar

Fruitful is een schoon en eenvoudig WordPress-thema met een minimalistisch ontwerp. Het wordt geleverd met twee lay-outopties, een standaard responsieve lay-out en een statische vaste lay-out.

In thema-opties kunt u lay-outtype kiezen, logo, achtergrond, favicon uploaden, lettertypen kiezen, kleur voor menu wijzigen, afbeeldingen uploaden naar schuifregelaar en meer. Het ondersteunt WooCommerce en kan ook worden gebruikt met meertalige websites.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de beste minimalistische WordPress-thema’s voor schrijvers te vinden. Misschien wilt u ook onze lijst met WordPress-plug-ins voor alle websites zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me