29 Beste WordPress-thema’s voor artiesten (2020)

Ben je op zoek naar de beste WordPress-thema’s voor artiesten?


Soms is het moeilijk om het perfecte thema te vinden dat je creativiteit en talent kan laten zien. U zou een thema willen waarmee u uw kunstportfolio, fotogalerij en visuele afbeeldingen professioneel kunt weergeven.

In dit artikel hebben we enkele van de beste WordPress-thema’s voor artiesten uitgekozen die je kunt gebruiken.

Beste WordPress-thema's voor artiesten

Een WordPress-site bouwen voor artiesten

WordPress is de meest populaire website-bouwer onder kunstenaars, illustratoren, ontwerpers en andere creatieve professionals. Vooral omdat het gebruiksvriendelijk en zeer flexibel is.

Om te beginnen, moet u er eerst voor zorgen dat u het juiste platform gebruikt. Een door uzelf gehoste WordPress-site biedt u de flexibiliteit om alle functies van WordPress te gebruiken.

Vervolgens moet u zich aanmelden voor een WordPress-hostingaccount en een domeinnaam registreren.

We raden aan Bluehost te gebruiken voor hosting omdat ze een van de grootste hostingbedrijven ter wereld zijn en een officiële door WordPress aanbevolen hostingpartner.

WPBeginner-gebruikers kunnen ook een gratis domeinnaam, een gratis SSL-certificaat en een GROTE korting op webhosting krijgen.

Nadat u zich heeft aangemeld voor hosting, is het tijd om WordPress te installeren. Ga naar onze stapsgewijze handleiding voor het starten van een WordPress-blog en u bent binnen de kortste keren aan de slag.

U kunt nu een thema kiezen voor uw WordPress-site. Selecteer een thema uit onze onderstaande lijst. Als je hulp nodig hebt bij het installeren van het thema, bekijk dan onze handleiding over het installeren van een WordPress-thema.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste WordPress-thema’s voor artiesten.

1. Astra

Astra

Astra is een krachtig multifunctioneel WordPress-thema dat geschikt is voor beeldend kunstenaars en creatieve types. Het wordt geleverd met tientallen kant-en-klare websitesjablonen waarmee u direct elk type website kunt maken.

Het heeft krachtige aangepaste widgets, zijbalken, paginasjablonen en flexibele aanpassingsopties. Het is ook een Gutenberg-klaar WordPress-thema met aangepaste blokken en sjablonen.

2. Doorbraak Pro

Doorbraak Pro

Breakthrough Pro is gebouwd bovenop het Genesis-themakader dat bekend staat om zijn prestaties en solide basis. Dit elegant ontworpen WordPress-thema heeft een minimalistisch ontwerp met precies de juiste hoeveelheid kleuren.

Het wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor e-commerce, waarmee u uw kunstwerken online kunt verkopen. Het vereist minimale installatie en de meeste thema-instellingen werken gewoon uit de doos.

StudioPress maakt nu deel uit van WP Engine, het populairste beheerde WordPress-hostingbedrijf. U kunt dit thema en alle 35+ andere StudioPress-thema’s krijgen wanneer u zich aanmeldt voor WP Engine-hosting om uw website te bouwen.

Bonus: WPBeginner-gebruikers krijgen ook een extra 20% KORTING. Ga vandaag nog aan de slag met WP Engine!

3. Neve

Neve

Neve is een universeel WordPress-thema dat geschikt is voor kunstenaars, kunstwinkels, fotografen en andere creatieve professionals. Het heeft een zeer flexibel startpagina-ontwerp met parallax secties.

Het wordt geleverd met krachtige aanpassingsopties om uw eigen stijl, kleuren, kopteksten en meer te kiezen. Het is klaar voor e-commerce en u kunt online geld verdienen door uw visuele kunstwerken te verkopen.

4. Ultra

Ultra

Ultra is een modern WordPress-thema met prachtige kant-en-klare demo’s en een slepen-en-neerzetten-lay-outbouwer. Het wordt geleverd met een ingebouwd gedeelte voor uw kunstportfolio en creatieve galerij.

Het zit vol met lay-outkeuzes, aangepaste widgets, Gutenberg-blokken en koptekststijlen. Ultra is gemakkelijk te gebruiken en perfect voor niet-technisch onderlegde mensen die op zoek zijn naar professioneel webdesign.

5. OceanWP

OceanWP

OceanWP is een populair WordPress-thema voor artistieke blogs, professionals, ontwerpers en hobbyisten. Dit ongelooflijk krachtige WordPress-thema biedt je tal van aanpassingsmogelijkheden om het je eigen te maken.

De betaalde extensies geven u nog meer sjablonen en aanpassingsmogelijkheden. Het is klaar voor e-commerce en kan worden gebruikt om meertalige websites te maken.

6. Indigo

Indigo

Indigo is een prachtig multifunctioneel WordPress-thema dat zorgvuldig is ontworpen met een artistieke benadering van details. Het wordt geleverd met eenvoudig te gebruiken modules die u gewoon kunt slepen en neerzetten om uw startpagina-indeling te bouwen.

Het bevat 14 kant-en-klare sjablonen om een ​​website te maken. U kunt de inhoud installeren en vervolgens gewoon vervangen door uw eigen inhoud. Deze websites bevatten een blog, tijdschrift, portfolio en verhaalthema dat perfect zou werken voor een kunstwebsite.

7. Portfolio

Portefeuille

Portfolio is een uitstekend WordPress-thema dat speciaal is gebouwd voor kunstenaars, creatieve ontwerpers en fotografen. Het wordt geleverd met een bloglay-out en een websitesjabloon om uw visuele illustraties te laten zien.

Het beschikt over geavanceerde portfolio-filters, flexibele kolommen, aangepaste afbeeldingsformaten en prachtige lettertypen. Bovendien omvat het thema integratie van sociale media om uw kunstgalerie online te promoten.

8. Hestia

Hestia Pro

Als je op zoek bent naar een veelzijdig thema met flexibele functies, kijk dan eens naar Hestia. Het is een eenvoudig maar krachtig WordPress-thema dat kan worden gebruikt om een ​​artiestenportfolio op te bouwen.

Het wordt geleverd met een prachtige startpagina-sjabloon met een grote afbeelding bovenaan met uw call-to-action-knoppen. Het is klaar voor e-commerce en werkt met alle top WordPress-plug-ins.

9. Ambiance Pro

Ambiance Pro

Ambiance Pro is een WordPress-thema voor artiesten, bloggers en fotografen. Het is gebouwd op de solide basis van Genesis Framework. Ambiance Pro is speciaal ontworpen om uw foto’s en afbeeldingen prachtig onder de aandacht te brengen en wordt geleverd met prachtige lay-outkeuzes en elegante typografie.

Het heeft meerdere paginasjablonen voor uw blog, archieven en bestemmingspagina’s. Het is snel en eenvoudig in te stellen met behulp van de live thema-aanpasser. De startpagina is volledig widgeted, zodat u deze eenvoudig binnen enkele minuten kunt instellen.

10. Kustlijn

Kustlijn

Kustlijn is een prachtig WordPress-portfoliothema met een uniek ontwerp. Het bevat krachtige aangepaste widgets, meerdere lay-outkeuzes en een goed gemaakte portfolio-sectie.

Het heeft een vaste linkerzijbalk met aangepaste achtergrondondersteuning en wordt geleverd met verschillende paginasjablonen voor blog, portfolio, archieven en galerijen.

11. Herbeleef

Herbeleef

Wil je je verhalen vertellen met een boeiende lay-out? Bekijk Relive. Het is een WordPress-thema voor verhalenvertellers, fotografen, artiesten en meer. Het is ontworpen om een ​​meeslepende gebruikerservaring te bieden met audio, video, afbeeldingen en tekst.

Het is ideaal voor lange inhoud, portfolio’s, foto- en videogalerijen. Het heeft prachtige sjablonen voor afzonderlijke berichten en pagina’s, fotogalerijen en een unieke lay-out van de startpagina. Binnenin vind je ook tal van aanpassingsopties met kleurenschema’s, zijbalken, aangepaste widgets, shortcodes en meer.

12. Avik

Avik

Avik is een gratis WordPress-thema voor artiesten, fotografen, creatieve ontwerpers, digitale bureaus en online portfoliosites. Het heeft een afbeelding op het volledige scherm op de startpagina om uw populairste kunstwerken weer te geven.

Op de startpagina kun je meerdere op Ajax gebaseerde verplaatsbare secties toevoegen om je foto’s, portfolio, biografie en meer weer te geven. Avik heeft een witte achtergrond waardoor uw tekst en afbeeldingen goed zichtbaar zijn voor gebruikers.

13. Studio Pro

Studio Pro

Als je op zoek bent naar een modern WordPress-thema voor artiesten, kijk dan eens naar Studio Pro. Dit prachtig ontworpen WordPress-thema wordt geleverd met ondersteuning voor video-achtergrond op volledig scherm op de startpagina.

Het bevat meerdere paginasjablonen, zijbalkgebieden en transparante navigatiemenu’s bovenaan. Het is beginnersvriendelijk en alle thema-opties zijn netjes georganiseerd onder de customizer.

14. Aanwezigheid

Aanwezigheid

Aanwezigheid is een WordPress-thema voor professionals en bedrijven om hun online aanwezigheid te creëren. Het thema wordt geleverd met verschillende kant-en-klare demo’s die u met 1 klik kunt installeren en uw website kunt starten.

Het wordt geleverd in meerdere kleuren en bevat verschillende stijlen, lay-outs en sjablonen om uit te kiezen. Met gedetailleerde aanpassingsopties en ondersteuning voor paginabuilder kunt u binnen enkele minuten zeer boeiende websites maken.

15. Suarez

Suarez

Suarez is een verbluffend mooi WordPress-thema voor bloggers, fotografen, artiesten en verhalenvertellers. Het is ontworpen om een ​​meeslepende gebruikerservaring te bieden met een oogverblindende weergave van foto’s en afbeeldingen.

De lay-out van de startpagina heeft bovenaan een grote afbeelding op het volledige scherm, gevolgd door een metselwerkraster van uw belangrijkste inhoud met slim gebruik van afbeeldingen. Andere functies zijn onder meer carrouselcategorieën, zijbalkfilters, abonnementsbox, widgets voor sociale media en meer.

16. Eufonie

Euphony

Euphony is een gratis WordPress-thema dat speciaal is gebouwd voor artiesten, muzikanten, bands en producenten van visuele inhoud. Het wordt geleverd met verschillende handige functies voor artiesten en muzikanten, waaronder een plaklijst, een inhoudschuifregelaar en meer.

Het thema heeft felle kleuren om een ​​krachtige eerste indruk op uw gebruikers te creëren. Het is klaar voor vertaling om een ​​website in uw taal op te zetten.

17. Hoek

Hoek

Corner is een elegant WordPress-thema met een indeling met twee kolommen. Het heeft het navigatiemenu, sociale pictogrammen en een korte beschrijving in de linkerzijbalk, en de inhoud en het uitgelichte werk aan de rechterkant van het scherm.

Het thema biedt een minimale lay-out om uw gebruikers een prominente uitstraling te geven van uw aanbevolen werk. Het bevat onbeperkte kleurvariaties en aangepaste widgets voor eenvoudige aanpassing.

18. Weston

Weston

Weston is een fantastisch WordPress-thema dat speciaal is gebouwd voor schetsartiesten, beeldend kunstenaars en andere artistieke websites. Het wordt geleverd met de WPBakery-plugin voor paginabuilder waarmee u eenvoudig aangepaste sjablonen en bestemmingspagina’s kunt maken.

Andere opvallende kenmerken zijn video-achtergronden, slider-revolutie, Google-lettertypen, widgetgebieden en megamenu’s. Het Weston-thema ondersteunt WPML om uw site correct in andere talen te vertalen.

19. Sanremo

Sanremo

Sanremo is een gratis WordPress-thema voor bloggers en artiesten. Het heeft een minimalistische, ruime lay-out met grote uitgelichte afbeeldingen.

Het bevat ook een aangepaste widget voor links naar sociale media, een plakkerig navigatiemenu bovenaan en een widgetgebied voor voetteksten.

20. Voelde

Voelde

Felt is een geavanceerd WordPress-thema voor persoonlijke websites, blogs en artiesten. Het wordt geleverd met verschillende homepagina- en bloglay-outs, postsjablonen, galerijen en pictogramlettertypen.

Het heeft onbeperkte kleuren, unieke widgets, integratie van sociale media, advertentieruimten en meer. Het instellen van het thema is vrij eenvoudig, zodat u snel aan de slag kunt zonder te worstelen met instellingen.

21. Ontwerp

Droogte

Draft is een ander gratis WordPress-thema dat geschikt is voor artiesten, illustratoren en bloggers. Het gebruikt aanbevolen afbeeldingen om een ​​rasterlay-out op de startpagina weer te geven.

Het wordt geleverd met een welkomstberichtvenster, aangepaste kleuren, koptekst en achtergrondondersteuning. Alle thema-opties kunnen worden ingesteld met customizer.

22. Binder Pro

Binder Pro

Binder Pro is een klassiek WordPress-thema voor alle doeleinden dat speciaal is ontworpen voor bloggers, uitgevers, artiesten en creatieve schrijvers. Het heeft een nette en strakke lay-out met opvallende lettertypevakken om indruk te maken op uw gebruikers bij de eerste blik.

Met het Binder Pro-thema kunt u uw aanbevolen werk laten zien in de koptekst. U kunt ook categorieën, aangepaste widgets en meer toevoegen op de startpagina.

23. Parallax

Parallax

Parallax is een modern WordPress-thema voor websites voor portfolio’s, kunst en fotografie. Het beschikt over parallax-achtergronden op volledig scherm en een unieke lay-out. Het wordt geleverd met 40 verschillende lay-outs die met 1 klik kunnen worden geïnstalleerd. Het heeft ook een geïntegreerde paginabuilder met slepen en neerzetten.

U vindt onder andere aangepaste widgets voor sociale media, portfolio-sectie en afbeeldingsfilters. Het kan worden gebruikt als een thema met één pagina, een enkele pagina met oneindig scrollen of als een normaal thema met meerdere pagina’s.

24. Verduistering

Verduistering

Eclipse is een stijlvol WordPress-thema voor fotografen, artiesten en bloggers. Thema-startpagina bevat een prachtige schuifregelaar met uw nieuwste werk. Het toont ook uw pagina’s en recente berichten in blokken op de startpagina.

Het wordt geleverd met een aangepaste widget om je Instagram-foto’s en -video’s weer te geven. Het heeft ook prachtige galerijsjablonen, portfolio-sectie en is volledig compatibel met WooCommerce.

25. Infinity Pro

StudioPress Infinity Pro

Als je op zoek bent naar een strak design, kijk dan eens naar Infinity Pro. Dit elegante WordPress-thema is geoptimaliseerd voor meer conversies en een verbeterde gebruikerservaring, waardoor het perfect is voor kunstgalerijen, kunsttijdschriften en andere creatieve publicaties.

Het is gebouwd met het Genesis-framework en wordt geleverd met een startpagina-indeling met slepen en neerzetten. Alle thema-opties zijn netjes georganiseerd en vereisen een minimale tijd om in te stellen.

26. ePortfolio

ePortfolio

Op zoek naar een thema om je persoonlijke merk te promoten? ePortfolio is een gratis WordPress-thema om uw persoonlijke merk online te promoten. Het wordt geleverd met integratie van sociale media in al uw sociale mediaprofielen.

De startpagina geeft uw persoonlijke foto weer in de linkerzijbalk, gevolgd door uw korte bio, sociale profiellinks, blogposts en portfolio-items. Het is gemakkelijk aan te passen en wordt geleverd met verschillende shortcodes, sjablonen en aangepaste widgets.

27. Het is een wrap

Wikkelen

Als de video een belangrijke rol speelt in uw illustraties, kan Wrap de perfecte manier zijn om deze weer te geven. Dit thema heeft drie startpagina-indelingen, verschillende functies voor het ontdekken van inhoud en een prachtige pop-up voor het afspelen van media voor uw video’s.

Het bevat ook 4 creatieve koptekststijlen, carrousel met aanbevolen inhoud, integratie van sociale media en een visuele paginabuilder. Het bevat verschillende paginalay-outs, aangepaste widgets en eenvoudige aanpassingsopties.

28. Mozzy

Mozzy

Heb je een helder en levendig WordPress-thema nodig voor je illustraties? Bekijk Mozzy. Het is een WordPress-portfoliothema voor illustratoren, grafisch ontwerpers en fotografen. Het bevat een widgetlay-out op de startpagina met een schuifregelaar en gebieden met aanbevolen inhoud.

Het wordt geleverd met ingebouwde secties voor portfolio, services en klanten. Andere functies zijn onder meer aangepaste berichtformaten, achtergronden, kopteksten en sociale widgets.

29. Gefilterd

Gefilterd

Filtered is een modieus WordPress-thema voor artiesten, online portfolio’s en persoonlijke bloggers. Het wordt geleverd met een uitgebalanceerde witte ruimte aan de bovenkant en een scherpe typografie om uw inhoud voor gebruikers te laten verschijnen.

De thema-opties omvatten een aangepast logo, kleurkeuzes en meer. Hiermee kunt u video’s insluiten van uw favoriete bronnen zoals Vimeo, YouTube, enz.

Dat is alles.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste WordPress-thema’s voor artiesten en ontwerpers. Misschien wilt u ook onze ultieme stapsgewijze WordPress SEO-gids voor beginners bekijken om uw SEO-ranglijst te verbeteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map