6 Beste FTP-clients voor Mac- en Windows WordPress-gebruikers

Onlangs, toen we bespraken hoe FTP te gebruiken om bestanden naar WordPress te uploaden, vroeg een van onze gebruikers ons om de FTP-clients voor Windows en Mac aan te bevelen. Er zijn tal van gratis en betaalde FTP-clients beschikbaar. In dit artikel hebben we enkele van de beste FTP-clients voor WordPress-beginners zorgvuldig uitgekozen. Het doel hier is om de meest betrouwbare, veilige en gemakkelijk te gebruiken FTP-tool te vinden voor al uw WordPress-bestandsbewerking en -uploads.


Beste FTP-clients voor Mac- en Windows WordPress-gebruikers

Wat is een FTP-client? Waarom heb je het nodig?

Met FTP (File Transfer Protocol) kunt u bestanden van uw computer uploaden naar uw WordPress-site. Om FTP te gebruiken, hebt u een FTP-client nodig, een desktop-app die uw computer verbindt met uw WordPress-hostingaccount.

Het biedt een eenvoudig te gebruiken grafische gebruikersinterface, zodat u alle FTP-functies kunt uitvoeren, zoals kopiëren, uploaden, verwijderen, hernoemen en bewerken van bestanden / mappen op uw WordPress-site.

Het is niet nodig om een ​​FTP-client te installeren om WordPress te gebruiken. Een FTP-client kan u echter helpen om veelvoorkomende WordPress-fouten snel op te lossen wanneer u geen toegang hebt tot het WordPress-beheergebied.

Hoe een FTP-client te gebruiken?

U heeft een FTP-gebruikersnaam en -wachtwoord nodig om verbinding te maken met uw WordPress-site.

Deze informatie is te vinden in de e-mail die u ontving toen u voor het eerst met uw blog begon en u aanmeldde voor een webhostingaccount.

U kunt deze informatie ook verkrijgen via het cPanel-dashboard van uw webhosting of vraag de ondersteuning en zij zullen deze naar u e-mailen.

Zodra u deze informatie heeft, kunt u verbinding maken met uw website.

Eerst moet u uw FTP-client starten en uw FTP-gebruikersnaam, wachtwoord, host (meestal uw websiteadres bijv. Wpbeginner.com) invoeren en vervolgens op de verbindingsknop klikken.

Uw FTP-client verbinden

Host is meestal de URL van uw website (bijv. Wpbeginner.com).

Als u niets in het poortveld invoert, maakt uw FTP-client verbinding via het gewone FTP-protocol op poort 21.

U kunt poort 22 gebruiken om verbinding te maken met uw server via SFTP, die informatie versleutelt voordat deze naar uw webserver wordt verzonden. Dit verkleint de kans dat hackers uw FTP-wachtwoord stelen of aan informatie snuiven.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste FTP-clients die beschikbaar zijn voor WordPress-gebruikers op verschillende platforms.

Beste FTP-clients voor WordPress-gebruikers

Er zijn verschillende betaalde en gratis FTP-clients beschikbaar voor verschillende platforms en besturingssystemen. Elk van hen wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken interface en extra functies waarmee u WordPress-bestanden gemakkelijker kunt bewerken.

1. WinSCP

WinSCP

WinSCP is een van de krachtigste en gemakkelijkst te gebruiken FTP-clients voor Windows-gebruikers. Het voelt alsof er te veel dingen op de gebruikersinterface staan, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig te leren.

Aan de linkerkant heb je de bestanden op je computer en aan de rechterkant zie je de bestanden op je server. Klik gewoon op een bestand om het te downloaden, uploaden of bewerken.

Voor gevorderde gebruikers heeft WinSCP alle functies die u nodig heeft van een krachtige FTP-client. Het ondersteunt SFTP, SSH en natuurlijk de gewone oude FTP. Bestanden afhandelen en standaardeditors toewijzen is vrij eenvoudig met WinSCP.

Platform: ramen
Prijs: Vrij

2. Cyberduck

Cyberduck

CyberDuck is een uiterst eenvoudig te gebruiken FTP-client die geschikt is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Het is beschikbaar voor Mac- en Windows-computers. In tegenstelling tot andere platformonafhankelijke applicaties, integreert het eigenlijk prachtig met uw eigen Mac-omgeving. Het ondersteunt ook Mac-functies zoals het opslaan van uw inloggegevens in de sleutelhanger en het lokaliseren van bestanden in de finder.

U kunt uw favoriete code-editor selecteren en bestanden openen om te bewerken met een klik op de knop.

Platform: Windows, Mac
Prijs: Vrij

3. Verzenden

Verzenden

Transmit is de meest populaire FTP-client voor Mac, vooral onder webontwikkelaars. Het wordt geleverd met een extreem krachtige set functies zoals mapsynchronisatie, schijffunctie en hogere snelheden.

Transmit integreert prachtig in uw eigen Mac-omgeving, waardoor Mac-gebruikers snel kunnen leren. U kunt uw verzendsnelkoppelingen als favorieten toevoegen aan Finder en ze snel openen.

Het ondersteunt SSH-, SFTP-, FTP-, FTP-verbindingen. Het wordt ook geleverd met een handige code-editor voor snelle bestandsbewerkingen.

Platform: Mac
Prijs: Gratis, betaalde versie voor $ 34

4. Gratis FTP

Gratis FTP

Gratis FTP door Coffee House is een populaire FTP-client onder Windows-gebruikers. Het is zeer beginnersvriendelijk en vrij eenvoudig te gebruiken.

Het ondersteunt FTP, SFTP, FTPS en wordt prachtig geïntegreerd in uw besturingssysteem. Het heeft een geschiedenisfunctie waarmee u kunt onthouden waar u een bestand hebt opgeslagen.

Er is ook een betaalde versie beschikbaar die Direct FTP wordt genoemd. Het heeft extra functies zoals code-editor, automatisch aanvullen, afbeeldingsviewer, enz.

Platform: ramen
Prijs: Gratis, betaalde versie voor $ 39

5. FileZilla

FileZilla

FileZilla is een populaire gratis FTP-client voor Windows, Mac en Linux.

Het is misschien wel de meest gebruiksvriendelijke FTP-client. De reden dat we het echter op de vijfde positie hebben geplaatst, is omdat Windows-gebruikers naar verluidt adware of spyware hebben gevonden die is verpakt in FileZilla-downloads.

U kunt het vakje tijdens de installatie uitschakelen om u af te melden voor adware, maar aangezien veel van onze gebruikers beginners zijn, zijn we bang dat ze het zullen missen en uiteindelijk een adware op hun computer zullen krijgen.

Onze ervaren gebruikers kunnen FileZilla installeren vanaf de officiële website. Linux-gebruikers zullen Filezilla vinden in de officiële repositories van hun distro.

Platform: Windows, Mac, Linux
Prijs: Vrij

6. WS_FTP Professional

WS_FTP Professional

WS_FTP Professional is een populaire commerciële FTP-client voor Windows. Het biedt enterprise-grade beveiliging met SSH en 256-bit AES, FIPS 140-2 gevalideerde cryptografie en OpenPGP-bestandsversleuteling voor overdrachten.

Het wordt geleverd met krachtige bestandszoekfunctie, overdrachten met slepen en neerzetten, hogere snelheden, geplande overdrachten en nog veel meer geavanceerde functies.

Platform: ramen
Prijs: Vanaf $ 49,95

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste FTP-client voor het uploaden van bestanden naar WordPress. Misschien wilt u ook onze beginnershandleiding bekijken om codefragmenten in WordPress te plakken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me