7 beste blognaamgeneratoren om u te helpen goede ideeën voor blognamen te vinden

Het kiezen van uw blognaam is een zeer belangrijke beslissing. Het speelt een cruciale rol in de branding, marketing en SEO van uw blog (zoekmachineoptimalisatie).


Echter, met al miljoenen blogs online, is het een beetje moeilijk om een ​​pakkende naam voor je blog te vinden. Gelukkig zijn er verschillende slimme blognaamgeneratoren die je kunnen helpen geweldige ideeën voor blognamen te vinden.

Deze blognaamgeneratoren zijn online tools die ideeën voor blognamen genereren op basis van de trefwoorden die u invoert. Ze gebruiken slimme hacks om unieke blognamen te genereren die je kunt gebruiken.

In dit artikel zullen we enkele van de beste generatoren van blognamen delen om u te helpen een pakkende en merkbare blognaam te bedenken.

Beste bloggeneratoren

Wat maakt een goede blognaam?

Een goede blognaam is iets dat kort, uniek, gedenkwaardig is en uw belangrijkste zoekwoorden bevat.

Het belangrijkste zoekwoord van je blog is het belangrijkste onderwerp van je hele website. Dit maakt het gemakkelijk voor diegenen die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp om je blog te ontdekken.

Bijvoorbeeld; onze blognaam is WPBeginner, wat kort, simpel en gemakkelijk te onthouden is. Het bevat de zoekwoorden ‘WP’ (WordPress) en ‘Beginner’.

Door uw blognaam uniek te maken, kunt u een sterk merk opbouwen. Terwijl als je een generieke of algemene naam kiest, het voor mensen moeilijk zal zijn om je blog van anderen te onderscheiden.

Zo gebruikte ‘The Simple Dollar’ blog een combinatie van veelvoorkomende woorden om een ​​gemakkelijk te onthouden en pakkende blognaam te creëren.

Als je een persoonlijke blog maakt, kun je je naam ook gebruiken als de naam van je blog. Er zijn veel populaire blogs genoemd naar de namen van de bloggers, waaronder Michael Hyatt, Syed Balkhi en anderen.

Raadpleeg onze volledige gids voor meer informatie over het kiezen van blognamen over hoe u het beste domein voor uw blog kiest.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste generatoren van blognamen om geweldige ideeën te bedenken voor je volgende blog.

Beste blognaamgeneratoren voor 2019

Deze blognaamgeneratoren gebruiken willekeurige woordcombinaties met uw hoofdzoekwoord om u te helpen beschikbare blognamen te vinden die u kunt gebruiken om een ​​blog te starten.

1. Nameboy

Nameboy Beste Domain en Blog Name Generator

Nameboy is de oudste en meest populaire blognaamgenerator die op de markt verkrijgbaar is. Deze gratis naamzoekmachine is gebruiksvriendelijk, snel en zeer efficiënt.

Het enige wat u hoeft te doen is uw trefwoord (en) in te voeren en op de knop ‘Verzenden’ te klikken. Vervolgens genereert het tonnen creatieve blognamen op basis van uw zoekwoorden.

Als u bijvoorbeeld een blog over fitness wilt starten, kunt u zoeken op de term ‘fitness’. Hier ziet u hoe u de resultaten ziet.

Nameboy Blog Naam zoekresultaten

Nu kunt u de beste naam kiezen uit honderden resultaten. Als u geen perfecte naam vindt, kunt u opnieuw zoeken met verschillende zoekwoordcombinaties, synoniemen en meer.

Nadat u een naam voor uw blog heeft geselecteerd, kunt u op de knop ‘Details weergeven’ klikken naast de gekozen blognaam. Als u dit doet, wordt de Bluehost-website geopend waar u uw blognaam kunt registreren en er ook hosting voor kunt kopen.

Bij Bluehost krijg je 60% korting op WordPress-hosting, gratis SSL en een gratis domeinnaam.

2. IsItWP

IsItWP Blog Name Generator

IsItWP wordt geleverd met een intelligente naamgenerator. Het creëert talloze slimme naamsuggesties en helpt je bij het kiezen van de beste naam voor je blog.

Voer eenvoudig uw zoekwoorden of merknaam in en klik vervolgens op de knop ‘Namen genereren’. Daarna komt het met een lijst met namen op basis van uw zoekwoorden.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar lifestyle-blognamen, kan een mogelijk trefwoord ‘gelukkig leven’ zijn. Als u dat zoekt op de IsItWP-naamgenerator, kunt u hier zien hoe de resultaten worden weergegeven.

IsItWP Blog Name Generator Zoekresultaten

Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, ziet u verschillende combinaties voor uw zoekwoorden. Als u geen geschikte naam vindt, kunt u opnieuw beginnen met zoeken.

3. Domain.com

Domain.com Blognaam zoeken en registratie

Domain.com is een van de beste domeinnaamregistreerders. Het wordt geleverd met een krachtige blog- en bedrijfsnaamgenerator, die u tientallen blognamen toont met de respectievelijke registratiekosten.

Wanneer u een trefwoord zoekt, wordt eerst de beschikbaarheid van het .com-domein voor het woord gecontroleerd. Als het niet beschikbaar is, zal het andere gerelateerde namen voor u onthullen. Het toont zowel nieuwe als premium domeinnamen.

Laten we bijvoorbeeld proberen een naam te vinden voor een reisblog. Als u ‘reisnotities’ als uw zoekwoord invoert, ziet u de zoekresultaten zoals hieronder.

Domain.com Zoekresultaten blognaam

Het .com-domein voor deze naam is niet beschikbaar. De .net-versie is beschikbaar voor een premium prijs. En er zijn meer opties met verschillende extensies. Scroll gewoon naar beneden op de pagina om meer suggesties voor blognamen te zien.

Nadat u uw blogtitel heeft gekozen, kunt u doorgaan met het registreren ervan. Domain.com is een geweldige plek voor domeinregistratie.

Domain.com biedt WPBeginner-lezers 25% korting op domeinproducten. Het enige dat u hoeft te doen, is op de link op onze website klikken of onze couponcode Domain.com gebruiken: nameboy

4. Domeinwiel

Domain Wheel

Domain Wheel is een geweldige suggestietool voor blognamen. Het helpt u snel de beschikbare domeinnamen voor uw blog te identificeren met uw gewenste trefwoord.

Voeg eenvoudig een of meer zoekwoorden toe aan het zoekveld van het domein en klik op de knop ‘Domein zoeken’. Domain Wheel zal veel topdomeinnamen bedenken voor uw zoekopdracht.

We hebben bijvoorbeeld gezocht naar ‘lekkere hapjes’ om een ​​naam te vinden voor een foodblog.

Domain Wheel Blog Name Zoekresultaten

Als u naar beneden scrolt op de resultatenpagina, kunt u willekeurige naamgevingsideeën vinden in Domain Wheel. Dit zijn korte namen die volgens hem kunnen worden gebruikt om een ​​goed merk op te bouwen.

Als je denkt dat je een merk kunt bouwen, dan kun je aan de slag met een van deze namen. Veel van de populaire merken van vandaag zijn begonnen met ongebruikelijke woorden, bijvoorbeeld Google, Facebook, Reddit, enz.

5. NameMesh

Naam Mesh

NameMesh maakt het gemakkelijk om geweldige blognamen te vinden door naamideeën in verschillende categorieën aan te bieden. Zodra u uw zoekwoorden heeft doorzocht, worden er suggesties voor naamgeving weergegeven in categorieën zoals Algemeen, Nieuw, Kort, Overeenkomstig, SEO, Plezier, enz.

Als je bijvoorbeeld een sportblog wilt starten met ‘sportliefhebber’ in je blognaam. Hier is hoe NameMesh je ideeën voor het benoemen van je blog laat zien.

Name Mesh blog naam generator zoekresultaten

U ziet meerdere suggesties voor blognamen voor elke categorie. De categorieën helpen u bij het kiezen van de perfecte naam voor uw blog.

Kies een naam door te klikken op; vervolgens wordt de GoDaddy-website geopend voor registratie. U kunt zich echter ook registreren bij andere registrars zoals Bluehost en SiteGround.

6. Lean Domain Search

Lean Domain Search - Blog Domain Name Generator

Lean Domain Search is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke tool voor het zoeken van blognamen. Het wordt beheerd door Automattic, het bedrijf achter WordPress.com.

Nadat u uw trefwoord (en) heeft doorzocht, wordt binnen enkele seconden een lijst met suggesties voor blognamen weergegeven.

Als je bijvoorbeeld van plan bent om een ​​modeblog te starten, dan wil je misschien ‘top fashion’ gebruiken in je blognaam. Laten we naar de termen zoeken.

Lean Domain Search - Zoekresultaten bloggenerator

Als je een naam in de lijst leuk vindt, klik er dan op om de beschikbaarheid te controleren. Als het beschikbaar is, ziet u registratie-opties bij Bluehost of WordPress.com.

Het selecteren van WordPress.com betekent het gebruik van de WordPress.com website builder. Als je zelf je blog wilt hosten, dan kun je je blognaam registreren en hosting kopen bij Bluehost.

Zie onze volledige vergelijking op volledig gehoste WordPress.com versus zelf gehoste WordPress.org voor meer informatie.

7. Panabee

Panabee

Panabee is nog een geweldige tool voor het onderzoeken van blognamen. Het biedt u een eenvoudige manier om te zoeken naar blogtitels, bedrijfsnaamgenerator en gebruikersnamen voor sociale media.

Net als bij andere tools hierboven, geeft het u een zoekveld waar u uw idee in twee woorden kunt beschrijven. Voer je gekozen woorden in en klik op de knop ‘Zoeken’.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een beautyblognaam, is ‘beauty buzz’ wellicht een zoekwoord dat u wilt doorzoeken. Hier is hoe Panabee namen genereert voor uw zoektermen.

Panabee suggesties voor blognamen

Het is gemakkelijk om erachter te komen of de namen beschikbaar zijn of niet. De namen met blauwe hartpictogrammen zijn beschikbaar voor registratie, terwijl die gebroken harten in oranje kleur al bezet zijn. Sommige genomen domeinen kunnen echter worden gekocht als premiumdomeinen.

Nadat u een naam heeft gekozen, kunt u erop klikken om door te gaan met de registratie.

Wilt u uw blognaam gratis registreren?

Nadat u uw blognaam heeft gekozen, moet u deze snel registreren voordat iemand anders dat doet. Je moet er ook voor zorgen dat je de beste deal krijgt.

WPBeginner-gebruikers kunnen nu gratis een blognaam registreren bij Bluehost bij aankoop van WordPress-hosting. Het beste deel van deze deal is dat je ook 60% korting krijgt op de hosting.

Normaal gesproken kost een domein- / blognaam $ 14 per jaar en kost een hostingaccount ongeveer $ 7,99 per maand. Maar Bluehost stelt je in staat om je blog te starten voor slechts $ 2,75 per maand.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-deal te claimen ←

Als je hulp nodig hebt bij het starten van je blog, bekijk dan onze stapsgewijze handleiding voor het maken van een blog voor beginners.

Dat is alles! We hopen dat deze generators van blognamen je hebben geholpen om een ​​coole blognaam te bedenken. Als je groots uit je blog wilt halen, bekijk dan onze gids over 25 bewezen manieren om online geld te verdienen met een WordPress-blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me