7 Beste Countdown-plug-ins voor WordPress (eenvoudig te gebruiken)

Lezers vragen ons vaak hoe ze een countdown-timer aan hun website kunnen toevoegen. Countdown-timers zijn een geweldige manier om anticipatie, opwinding op te bouwen en een FOMO-effect op uw website te creëren.


Er zijn veel verschillende plug-ins voor aftellen waarmee u een afteltimer kunt maken, dus welke moet u gebruiken?

In dit artikel delen we de beste countdown-plug-ins voor WordPress en leggen we de belangrijkste functies van elk uit.

Beste countdown-plug-ins voor WordPress

Wat is een Countdown Timer-plug-in en wanneer u deze nodig hebt??

Met een afteltimer-plug-in kunt u een timer weergeven die aftelt tot een specifieke tijd of datum.

Slimme marketeers gebruiken afteltimers om opwinding op te bouwen en een gevoel van urgentie bij hun klanten te creëren. Het helpt hen te profiteren van het FOMO-effect om conversies te stimuleren.

Er zijn veel WordPress-plug-ins waarmee u afteltimers aan uw website kunt toevoegen. Deze afteltimers kunnen in twee groepen worden verdeeld:

1. Normale afteltimers

Een normale afteltimer, soms een statische of vaste afteltimer genoemd, is waar de meeste mensen aan denken als ze zich een timer voorstellen.

Deze timer telt af tot een bepaald vast punt. Dat kan de lancering van een website zijn, het einde van een verkoop of een ander evenement.

Het eindpunt van de aftelklok is voor iedereen hetzelfde en verandert niet, afhankelijk van wie het bekijkt.

Altijdgroene timer

Een groenblijvende countdown-timer, ook wel dynamische countdown-timer genoemd, is specifiek voor elke gebruiker.

Het begint af te tellen wanneer de persoon op uw site arriveert. Ze hebben bijvoorbeeld 4 uur de tijd om te profiteren van een speciale aanbieding.

Dit kan een krachtige marketingtechniek zijn, omdat u hiermee een gevoel van urgentie kunt creëren.

Merk op dat de meeste WordPress-plug-ins zijn ontworpen om normale countdown-timers uit te voeren, en slechts enkele laten je evergreen-timers gebruiken.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste afteltimer-plug-ins voor WordPress.

1. OptinMonster

De OptinMonster-website

OptinMonster is een krachtige pop-up- en leadgeneratie-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u verlaten bezoekers van de website converteren naar abonnees en betalende klanten.

Met OptinMonster kunt u zowel statische als groenblijvende timers maken. U kunt zoveel timers maken als u wilt en u kunt verschillende timers op verschillende pagina’s gebruiken.

Er zijn veel manieren waarop u uw afteltimer kunt plaatsen met OptinMonster. Een van de beste is om een ​​zwevende balk te gebruiken die aan de boven- of onderkant van je pagina blijft plakken. Zo blijft het te allen tijde zichtbaar.

OptinMonster heeft volledige instructies voor het maken en aanpassen van uw afteltimer.

Hier is een afteltimer die we hebben gemaakt met de OptinMonster-plug-in:

Een voorbeeld van een aftelling gemaakt met OptinMonster

Notitie: U heeft het Pro-abonnement van OptinMonster of hoger nodig om afteltimers te gebruiken.

Hiermee kunt u afteltimers toevoegen aan pop-ups, zwevende balken, welkomstmatten op volledig scherm, schuifvakken en inline widgets.

Bovendien kunt u de timers personaliseren op basis van de locatie van de gebruiker, op welke pagina ze zich bevinden, waar ze vandaan komen en meer.

2. SeedProd

De SeedProd-website

De SeedProd-plug-in is een geweldige optie als u een “binnenkort” -pagina voor uw website wilt. Hiermee kunt u eenvoudig een speciale bestemmingspagina instellen en uw site binnenkort of onderhoudsmodus instellen.

Met deze plug-in creëer je een normale timer die voor iedereen op hetzelfde punt aftelt. Dat is meestal de dag dat uw site wordt gelanceerd. Je kunt het niet gebruiken om een ​​groenblijvende timer te maken.

Een heel slimme SeedProd-functie is dat je kunt instellen dat je site onmiddellijk wordt gestart wanneer de timer is afgelopen. Je hoeft niet te onthouden dat je het zelf handmatig moet doen. Schakel gewoon de functie ‘automatisch starten’ in wanneer u de afteltimer aan uw pagina toevoegt of bewerkt.

Hier is een afteltimer die we hebben gemaakt met de plug-in Coming Soon Page Pro van SeedProd:

Een voorbeeld van een afteltimer gemaakt met SeedProd

3. Countdown Timer Ultimate

De Countdown Timer Ultimate WordPress plugin-pagina

Countdown Timer Ultimate is een andere goede optie om te overwegen als u een normale countdown-timer wilt maken. Het is een eenvoudige plug-in en heeft niet de mogelijkheid om altijdgroene timers weer te geven die specifiek zijn voor individuele sitebezoekers.

U kunt Countdown Timer Ultimate gebruiken om zoveel countdown-timers te maken als u wilt, en u kunt tot op zekere hoogte aanpassen hoe ze eruit zien.

Hier is een afteltimer die we hebben gemaakt met de gratis versie van de Countdown Timer Ultimate-plug-in:

Een voorbeeldtimer gemaakt met Countdown Timer Ultimate

De pro-plug-in biedt u meer geavanceerde opties. Deze omvatten het kunnen tonen van specifieke tekst wanneer het aftellen verloopt en extra ontwerpkenmerken.

Raadpleeg onze handleiding voor instructies over het toevoegen van een countdown timer-widget in WordPress.

4. Countdown Builder

De Countdown Builder plugin-pagina

Countdown Builder is een simpele countdown timer met meerdere verschillende stijlen ingebouwd. Deze omvatten cirkel countdowns, flip clock countdowns en zelfs een binnenkort te verschijnen pagina.

Je kunt je timer in een bericht of pagina plaatsen in de WordPress-blokeditor door het blok ‘Aftellen’ te selecteren (onder ‘Widgets’). Je kunt er ook voor kiezen om het automatisch weer te geven op specifieke berichten of pagina’s.

Hier is een timer die we ermee hebben gemaakt:

Een voorbeeldtimer gemaakt met Countdown Builder

Als je wilt, kun je in detail bewerken hoe je klok eruitziet, door dingen als de lettergrootte, de labels en de animatiestijl te wijzigen. Je hoeft dit niet te doen met CSS. Er is een ingebouwde editor.

Met de pro-versie kunt u zich aanmelden voor een e-mail, timers van tevoren plannen, timers weergeven / verbergen op mobiele apparaten en meer. De pro-versie is geprijsd vanaf $ 19,99, afhankelijk van welke functies je wilt.

5. Evergreen Countdown Timer

De plug-in Evergreen Countdown Timer

Met de Evergreen Countdown Timer kunt u evergreen countdowns maken, zoals u van de naam mag verwachten. Je kunt het ook gebruiken om ook normale countdowns te maken.

U kunt kiezen hoe de plug-in bezoekers detecteert, hetzij door middel van een cookie of door hun IP-adres.

Om de timers aan uw pagina toe te voegen, moet u een shortcode invoeren. U kunt dit eenvoudig kopiëren en plakken vanuit het Manager-gedeelte van uw countdown-timerinstellingen.

Zodra uw timer nul bereikt, kunt u de bezoeker automatisch omleiden naar een URL naar keuze. U kunt ze bijvoorbeeld naar een registratiepagina sturen als u aftelt tot de lancering van uw nieuwe cursus.

Hier is een timer die we hebben gemaakt met de plug-in Evergreen Countdown Timer:

Een voorbeeldtimer gemaakt met de Evergreen Countdown Timer

Er is een pro-versie van de plug-in, die u veel extra opties biedt. Je kunt ook meer kleuren kiezen dan alleen zwart of wit voor je timer.

Met de pro-versie kunt u aftellen naar beschikbare “plaatsen” zoals zitplaatsen of tickets. Dit kan goed werken als u plaatsen verkoopt voor een betaald webinar of een ander live evenement.

6. WordPress Countdown Widget

De WordPress Countdown Widget-plug-in

WordPress Countdown Widget is een gratis plug-in met een interface voor slepen en neerzetten. U kunt het gebruiken om meerdere timers op uw site te maken.

Met de plug-in kunt u afteltimers toevoegen in zijwidgets, berichten of pagina’s met behulp van een shortcode. De website van de plug-in bevat volledige instructies voor het gebruik van de shortcode.

In tegenstelling tot andere plug-ins biedt deze plug-in ook “countup” -timers, waarbij uw timer vanaf een punt in het verleden telt in plaats van af te tellen naar een punt in de toekomst.

U kunt bijvoorbeeld een plug-in maken om te laten zien hoe lang het geleden is sinds een historische gebeurtenis, zoals de geboorte van een beroemd persoon.

U kunt dit zelfs gebruiken om te laten zien hoe lang het geleden is dat uw bedrijf is opgericht of sinds u uw blog bent begonnen. Hier is een voorbeeld dat we hebben gemaakt:

Een voorbeeldtimer gemaakt met de WordPress Countdown Widget

7. HurryTimer

De HurryTimer-plug-in

Met de gratis versie van HurryTimer kun je zowel groenblijvende als reguliere timers maken. De evergreen timer gebruikt zowel cookies als IP-detectie om de juiste timer voor elke individuele gebruiker weer te geven.

U kunt ook timers instellen om af te tellen tussen twee vaste datums. Dit is handig als u zich van tevoren wilt voorbereiden op een aanstaande verkoop.

De timer werkt met WooCommerce, maar je hoeft WooCommerce niet uit te voeren om hem te gebruiken. U kunt uw timer meerdere keren op dezelfde pagina weergeven als u dat wilt.

Hier is een timer die we hebben gemaakt met HurryTimer:

Een voorbeeldtimer gemaakt met HurryTimer

Als je de pro-versie hebt, kun je een terugkerende timer instellen. Dit is een timer die werkt volgens de regels die u opgeeft. U kunt bijvoorbeeld een timer hebben die de sluitingstijden voor verzending aangeeft.

Met de pro-versie kunt u ook een aankondigingsbalk maken die aan de boven- of onderkant van het scherm blijft plakken om uw timer zichtbaar te houden.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over de beste countdown-plug-ins voor WordPress. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in onze tips om WooCommerce verlaten winkelwagenverkopen te herstellen, en onze lijst met de beste e-mailmarketingservices om uw verkoop te laten groeien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me