7 beste CRM’s voor kleine bedrijven in 2020 (met gratis opties)

Vergelijkt u de beste CRM-software voor kleine bedrijven? Met CRM-software kunt u klantrelaties beheren, de verkoop verhogen, leads beheren en uw bedrijf laten groeien.


Vanwege de cruciale rol die Customer Relationship Management (CRM) -software speelt in uw zakelijk succes, is het uiterst belangrijk dat u de branche goed onderzoekt en de beste CRM-providers vergelijkt voordat u uw beslissing neemt.

In dit artikel laten we u onze deskundige keuze zien van de beste CRM-software voor kleine bedrijven. We zullen populaire CRM-software vergelijken in termen van functies en de voor- en nadelen delen om u te helpen bij het kiezen van het beste platform.

Vergelijk de beste CRM-software voor kleine bedrijven

Wat is een CRM-software?

CRM-software of Customer Relationship Management-software is een tool waarmee u klantgegevens kunt beheren en gestroomlijnde klantenservice kunt bieden in uw hele bedrijf.

De meeste bedrijven hebben een contactmanager nodig om de contactgegevens van hun klanten en prospects te verwerken. In de vroege stadia van de meeste bedrijven gebeurt dit meestal handmatig via spreadsheets of eenvoudige tools voor contactbeheer.

Deze processen worden echter inefficiënt naarmate uw bedrijf groeit en als u het probleem niet snel genoeg oplost, kan dit leiden tot aanzienlijk verlies aan kansen / verkopen.

Een CRM-software helpt het probleem op te lossen door alle aspecten van de klantrelatie op te slaan in een database en deze gemakkelijk toegankelijk te maken. Het stelt uw marketing-, verkoop- en klantondersteuningsteams in staat om alle gegevens binnen handbereik te hebben wanneer dat nodig is.

CRM-software is ongelooflijk handig bij het verhogen van de verkoop, het opbouwen van klantrelaties en het bieden van geweldige klantenservice. Uw klanten krijgen een persoonlijkere, attentere en zeer efficiënte service.

Waar u op moet letten in uw CRM-software?

Omdat er zoveel verschillende CRM-softwarebedrijven zijn, wordt het voor kleine bedrijven nogal overweldigend om te beslissen welke de beste CRM is voor hun behoeften.

Hier zijn enkele snelle tips voor het kiezen van de beste CRM-software voor uw bedrijf:

1. Gebruiksgemak – Uit een recent onderzoek is gebleken dat 67% van de bedrijven gebruiksgemak als het belangrijkste kenmerk van hun CRM-software beschouwt. Jij en je team zullen het elke dag enkele uren gebruiken. Als de CRM niet gemakkelijk te gebruiken is, dan helpt het niet om uw bedrijfsdoelen te bereiken.

2. Cloud en mobiel – In 2008 draaide minder dan 12% van de CRM-software in de cloud. Tegenwoordig is 87% van de CRM’s cloudgebaseerde software. Het is veiliger, sneller en gemakkelijker te integreren met andere apps en services.

Een andere studie van Nucleus Research toonde aan dat 65% van de bedrijven die een mobielvriendelijke CRM gebruiken, hun verkoopdoelstellingen overtroffen. Dit betekent dat u op zoek bent naar een CRM-software die mobielvriendelijk is.

Dit maakt het voor uw teams gemakkelijk om hun doelen te bereiken. Uw klanten krijgen snellere antwoorden en hoeven niet uren te wachten om snel antwoord te krijgen.

3. Maak een lijst met functies – Je moet een lijst maken van functies die je nodig hebt in je CRM-software. Maak je geen zorgen als je niet meteen alle functies kunt bedenken. Deze oefening geeft u een idee van wat goed bij uw bedrijf past.

CRM-software is niet alleen een adresboek met de contactgegevens van uw klanten. Ze zijn handig omdat ze integreren in uw marketing, verkoop en leadgeneratie.

Ze helpen u elk aspect van de reis van een klant met uw bedrijf tot in detail te beheren. U moet kijken hoe u de specifieke CRM-software kunt integreren met uw bestaande bedrijfsproces en verkoopactiviteiten.

4. Integraties – Veel moderne CRM-software bevat een heleboel functies. U moet ze echter nog steeds aan de praat krijgen met andere apps, zoals uw WordPress-site, software voor het genereren van leads, e-mailmarketingservice, zakelijke e-mailservice, socialemediaplatforms en meer. Zorg ervoor dat uw CRM-software die integraties ondersteunt.

Als u bijvoorbeeld een lidmaatschapswebsite of online winkel heeft, heeft u uw CRM nodig om te integreren met uw lidmaatschapsplug-in of eCommerce-platform.

Dit zijn slechts enkele basisvereisten die u zou willen controleren. U kunt ook rekening houden met prijzen, de mogelijkheid om gebruikers en afdelingen toe te voegen, beveiliging, GDPR-naleving en meer.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste CRM-software op de markt en hoe ze op deze criteria stapelen.

1. HubSpot

HubSpot

HubSpot is de beste CRM-software voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing om aan de slag te gaan. Het biedt gratis abonnementen voor hun CRM-, Marketing-, Sales- en Sevice-hubs.

De gratis HubSpot CRM wordt geleverd met onbeperkte gebruikers en onbeperkte contacten. Het is ook voor altijd gratis.

Veel van de functies zijn echter beperkt of niet beschikbaar in het gratis abonnement. Om toegang te krijgen tot de krachtige functies, moet je upgraden naar een van hun betaalde abonnementen onder de Growth Suite.

HubSpot is vrij eenvoudig te gebruiken en u kunt marketing-, verkoop- en servicehubs verbinden met uw CRM-software. Dit biedt u een breed scala aan tools om de klantreis efficiënt te beheren.

Met een eenvoudige gebruikersinterface krijgt u een vogelvlucht van uw volledige verkooppijplijn op uw dashboard. U kunt gedetailleerde rapporten, alle contactactiviteiten, verkoopactiviteiten en gebruikers- / teamprestaties bekijken.

HubSpot biedt een uitgebreide reeks functies, waaronder een mobiele app voor iPhone en Android, contactbeheer, e-mailsjablonen, realtime meldingen, telefoontjes, e-mailtracering, planning en meer.

Integraties zijn cruciaal voor CRM-software. HubSpot kan worden geïntegreerd met meer dan 300 apps en services, waaronder WordPress, topbedrijven voor e-mailmarketing, software voor het genereren van leads zoals OptinMonster en nog veel meer.

Prijzen: HubSpot biedt gratis het belangrijkste CRM-platform. Voor meer functies kunt u upgraden naar hun betaalde abonnementen voor marketing-, verkoop- en servicehubs of upgraden naar Growth Suite, die begint vanaf $ 113 / maand en inclusief 1 gebruiker ($ 38 per maand voor elke extra gebruiker).

2. Constant contact

Constant contact

Constant Contact is een populaire e-mailmarketing- en CRM-software. Hiermee kunt u eenvoudig contacten opslaan, klantgegevens beheren, e-mails verzenden en klantactiviteit volgen vanaf uw dashboard.

Het is uiterst eenvoudig te gebruiken met eenvoudige rapporten, gedetailleerde activiteitenlogboeken voor elk contact en krachtige hulpmiddelen voor slepen en neerzetten om e-mails te verzenden. U kunt e-mails plannen, verkooptrechters maken en eenvoudige marketingautomatisering voor beginners hebben.

Constant Contact heeft een enorme marktplaats voor integraties die beschikbaar zijn voor apps van derden. Veel van de populaire services en tools die u al gebruikt, zoals WPForms, kunnen direct worden verbonden met Constant Contact.

Voor eCommerce-winkels biedt Constant Contact integraties met alle top eCommerce-platforms. Het bevat eCommerce-tools waarmee u leads kunt vastleggen, engageren en converteren naar betalende klanten.

Prijzen: Hun prijs is gebaseerd op het aantal contacten en begint vanaf $ 20 per maand. Als u echter teamleden wilt toevoegen, heeft u hun Plus-abonnement nodig, dat begint bij $ 45 per maand.

WPBeginner-gebruikers krijgen een gratis proefperiode van 60 dagen en u kunt ook 20% korting krijgen als u onze couponcode voor Constant Contact gebruikt.

3. PipeDrive

PipeDrive

PipeDrive is een verkoopgestuurde CRM-software voor bedrijven. Het biedt een compleet verkooppijplijnbeheer met een intuïtieve gebruikersinterface die u snel toegang geeft tot alle informatie die u nodig heeft.

Ontworpen voor verkoopteams, het bevat functies zoals verkooprapportage, verkoopprognoses, gedetailleerd activiteitenlogboek, geavanceerde contactgegevens, e-mailintegraties en aanpasbare pijplijnen.

Het heeft een groeiend aantal integratie-apps waarmee u uw CRM-systeem kunt verbinden met andere services die u al gebruikt. Het heeft ook mobiele apps voor iOS en Android, zodat je verbonden kunt blijven en dingen voor elkaar krijgt.

Prijzen: Hun plannen beginnen bij $ 12,50 per gebruiker per maand, die jaarlijks wordt gefactureerd.

4. Freshsales

Freshsales

Freshsales is een andere populaire CRM-software die geschikt is voor bedrijven van elke omvang. Het biedt een verkoopgerichte aanpak met tools om uw conversies te maximaliseren.

Ze bieden een one-stop-dashboard waarmee u direct toegang heeft tot rapporten, activiteiten, telefoontjes, e-mails, gebruikers en contactbeheer. Het heeft een intuïtieve webgebaseerde interface en heeft krachtige mobiele apps om uw teams te helpen onderweg verkopen te realiseren.

Freshsales maakt gebruik van door AI aangestuurde leadscore, waarmee u prioriteit kunt geven aan leads die waarschijnlijk worden geconverteerd. Andere opvallende kenmerken zijn onder meer visuele verkooppipelines, bruikbare inzichten in gesprekken, het volgen van gebeurtenissen, aangepaste workflows en meer.

Het heeft native integraties die beschikbaar zijn voor enkele van de meest populaire services van derden. Er zijn nog verschillende integraties beschikbaar als apps van derden. Het aantal integraties is momenteel echter wat beperkt.

Prijzen: Plannen beginnen vanaf $ 12 per maand per gebruiker, jaarlijks gefactureerd.

5. Druppelen (e-commerce)

Druppelen

Drip is een andere populaire eCommerce CRM-software die is ontworpen om de verkoop te verhogen. Met een intuïtieve gebruikersinterface is het ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en toch extreem krachtig.

Het zit boordevol functies zoals marketingautomatisering, geavanceerd contactbeheer, bruikbare rapporten, e-mailcampagnes, één-op-één gesprekken, eCommerce-gebruikersregistratie en meer.

Drip wordt geleverd met native integraties voor alle topservices van derden. Dit omvat e-maildiensten, software voor het genereren van leads, sms-diensten, WooCommerce, Shopify en nog veel meer. Het biedt workflows om leads van Facebook en Instagram te genereren, waardoor je gebruik kunt maken van hun enorme gebruikersbestand.

Prijzen: De plannen van Drip starten vanaf $ 49 / maand voor maximaal 2500 contacten.

6. Streak CRM voor Gmail

StreakCRM

Streak is een CRM-software voor Gmail en werkt met zowel gratis Gmail-accounts als G Suite. Hiermee kunt u e-mails van klanten in Gmail volgen, contacten beheren, leads volgen en verkooppijplijnen beheren.

Het legt automatisch leads vast van uw contacten, stelt u in staat taken en herinneringen toe te voegen, tags en notities toe te voegen, aangepaste pipelines te maken, e-mails te plannen en nog veel meer.

Het wordt geleverd als browser-add-on en als mobiele app voor Android en iOS. Het ondersteunt integraties van derden via Gmail en Zapier, dit geeft je toegang om gegevens te delen over meerdere tools en services.

Prijzen: Ze bieden een beperkt gratis abonnement voor persoonlijk gebruik. Hun betaalde abonnementen beginnen vanaf $ 49 per gebruiker per maand, die jaarlijks wordt gefactureerd.

7. AgileCRM

AgileCRM

AgileCRM is een krachtige alles-in-één CRM-software. Het bundelt contactbeheer, verkoop, marketing en klantenservice in één handig dashboard.

Het biedt verkooptools met 360 graden contactweergave, gedetailleerde rapporten, tijdlijn, kalender, evenementen, projectbeheer, deals en gamification voor uw verkoopteam. U krijgt toegang tot snelle rapporten die u kunt bekijken om bij te houden wat er in uw hele bedrijf gebeurt.

AgileCRM bevat marketingtools om leads te genereren en vast te leggen, e-mails, nieuwsbrieven, bestemmingspagina’s, formulieren en marketingtools voor sociale media te verzenden.

Prijzen: AgileCRM biedt een beperkt gratis abonnement. Hun betaalde abonnementen beginnen bij $ 9,99 per gebruiker per maand die jaarlijks wordt gefactureerd of $ 8,99 per gebruiker die gedurende twee jaar wordt gefactureerd.

Dat is de beste CRM-software voor kleine bedrijven?

Zoals we eerder al zeiden, moet u CRM-tools vergelijken op basis van de vereisten en doelen van uw bedrijf.

Op basis van de criteria die we eerder hebben gedefinieerd, zijn we van mening dat HubSpot de beste CRM-software is voor kleine bedrijven. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een uitgebreide reeks functies. Ze bieden een gratis abonnement dat goed genoeg is voor kleine bedrijven om aan de slag te gaan.

Als e-mail de belangrijkste bron van leads en verkopen is voor uw bedrijf, dan is Constant Contact de beste optie. Het biedt een eenvoudig te gebruiken tool voor contactbeheer die u effectief kunt gebruiken om de verkoop te stimuleren en klantrelaties te beheren. Hun prijzen zijn erg vriendelijk voor kleine bedrijven.

Als u op zoek bent naar een volledig verkoopgerichte CRM, raden we u aan om PipeDrive of FreshSales te gebruiken, omdat ze beide verkoopgestuurde CRM zijn en zij u zullen helpen uw verkoopprocessen te verbeteren.

Als u een eCommerce-merk bent en een CRM nodig heeft die wordt geleverd met op eCommerce gerichte marketingautomatisering, hoeft u niet verder te zoeken dan Drip. Het is buitengewoon krachtig en elke cent waard, omdat het u zeker zal helpen uw totale verkoop te laten groeien.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de beste CRM-software voor uw bedrijf. Misschien wilt u ook onze lijst met de must-have WordPress-plug-ins voor zakelijke websites, de beste zakelijke telefoondiensten en de beste livechat-software voor kleine bedrijven zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me