7 Beste podcast-hosting voor 2020 vergeleken (de meeste zijn gratis)

Verschillende van onze lezers hebben ons gevraagd naar het vinden van de beste podcast-hostingservice.


Podcast-hosting is anders dan website-hosting omdat het specifieke tools biedt die zijn gebouwd om de abonneebeleving te optimaliseren (we zullen later in het artikel meer uitleggen).

Het kiezen van een betrouwbaar podcasting-hostingplatform is cruciaal voor uw podcast, omdat het u helpt uw ​​publiek sneller te laten groeien en het gemakkelijker wordt om uw podcast-bestanden te beheren.

In dit artikel vergelijken we de beste podcast-hostingbedrijven die u kunt gebruiken. Velen van hen zijn gratis en sommigen vragen een kleine vergoeding omdat ze betere ondersteuning en tools bieden.

De beste podcast-hostingbedrijven vergeleken

Wat is Podcast Hosting en waarom heb je het nodig??

Podcast-hosting is een gespecialiseerde service die aanbiedt om mediabestanden die aan een podcast zijn gekoppeld op te slaan en af ​​te leveren.

Net zoals u een websitehostingservice nodig heeft om al uw websitebestanden op te slaan, biedt een podcasthosting dezelfde service, maar voor de mediabestanden van uw podcast.

Nu vraag je je misschien af, kan ik niet alleen mijn website-hosting gebruiken om mijn podcast-bestanden op te slaan?

Je kunt dat doen, maar dat zou niet goed zijn voor je website of je luisteraars.

Zie je, podcastafleveringen zijn grote bestanden. Om ze vanaf dezelfde server te leveren, zijn veel serverbronnen nodig.

Dit zou uw website langzamer maken en kan zelfs crashen tijdens een hoge belasting.

Als meerdere gebruikers tegelijkertijd beginnen met downloaden, zullen de meeste gedeelde hostingservices eenvoudigweg de processen blokkeren die serverbronnen in beslag nemen. Dit betekent dat gebruikers uw podcast niet kunnen downloaden.

En dat is precies waarom u een podcast-hostingservice nodig heeft.

Waarom podcast-hosting?

Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het opslaan en leveren van grote mediabestanden. Ze zijn speciaal gemaakt voor podcasters en hebben gespecialiseerde tools om mediabestanden te verwerken.

Je krijgt ook ondersteuning van mensen die gespecialiseerd zijn in de branche. Dit maakt op lange termijn een enorm verschil.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste podcast-hostingservices die u kunt gebruiken.

Beste Podcast-hostingservices

Er zijn veel bedrijven die podcast-hostingservices aanbieden. We zullen echter op zoek gaan naar degene die het gemakkelijkst te gebruiken zijn, geweldige tools en ondersteuning bieden en natuurlijk flexibiliteit in bestandsgroottes.

Dit zijn onze keuzes voor de beste podcast-hostingservices.

1. Podbean

Podbean

Podbean is de beste podcast-hostingserviceprovider op de markt. Ze bieden onbeperkte podcast-hostingplannen met onbeperkte bandbreedte.

Het bevat ook prachtige ontwerptools om uw website te hosten met aanpasbare thema’s. U kunt de Podbean-podcastspeler ook eenvoudig rechtstreeks insluiten in uw WordPress-berichten en -pagina’s.

Afgezien daarvan hebben ze ook podcast-promotietools die je afleveringen automatisch naar alle top-podcast-mappen sturen. Hierdoor kan uw publiek hun favoriete tools gebruiken om podcasts te beluisteren en te downloaden.

Podbean biedt ook een advertentiemarktplaats die podcasters kansen biedt om inkomsten te genereren met hun inhoud. Ze hebben ook een enorme gemeenschap van podcasters die Podbean al gebruiken als hun podcastplatform.

Prijzen: Gratis abonnement met beperkte opslag, betaalde abonnementen vanaf $ 9 / maand met onbeperkte opslag.

2. BuzzSprout

Buzzsprout

BuzzSprout is een van de gemakkelijkst te gebruiken podcasting-hostingproviders voor beginners. Ze zijn actief sinds 2009 en hebben een sterke gemeenschap van podcasters opgebouwd, waaronder enkele van de beste podcasters die er zijn.

Als je net begint, zul je merken dat het ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken is. Upload gewoon uw mediabestand en het doet automatisch de rest.

Ze zullen uw afleveringen ook automatisch naar alle top-podcast-mappen sturen, wat ervoor zorgt dat uw podcast beschikbaar is op alle apparaten en apps.

Hun in te sluiten podcast-speler ziet er geweldig uit en werkt goed op alle schermformaten. Het toont de albumhoes, knoppen voor sociaal delen, voorwaartse en achterwaartse skip-bedieningselementen en meer.

Ze bieden ook een gratis WordPress-plug-in die insluitingen nog eenvoudiger maakt.

Als je geen website wilt maken, kan BuzzSprout er een voor je maken. U kunt het ontwerp aanpassen en uw eigen aangepaste domeinnaam gebruiken.

Het nadeel is dat zelfs hun betaalde abonnementen opslag- en bandbreedtelimieten hebben.

Prijzen: Beperkt gratis abonnement voor 90 dagen. Betaalde abonnementen beginnen bij $ 12 / maand voor een upload van 3 uur.

3. Blubrry

Blubrry

Blubrry biedt flexibele podcast-hostingplannen voor zowel nieuwe als ervaren podcasters. Ze bieden een populaire WordPress podcasting-plug-in genaamd PowerPress, waardoor het supergemakkelijk is om een ​​podcast rechtstreeks vanaf uw WordPress-website te beheren.

Door Blubrry met PowerPress te gebruiken, kunt u uw podcastafleveringen eenvoudig rechtstreeks uploaden naar uw podcast-hostingprovider. Hiermee kunt u uw podcast ook eenvoudig indienen bij Apple Podcasts (voorheen iTunes) en Google Podcasts.

Hierdoor zijn uw podcasts gemakkelijk vindbaar in de Google Home-, Assistent- en Google Podcast-app op Android-apparaten.

Blubrry biedt ook opties voor het genereren van inkomsten, podcaststatistieken, functies voor sociaal delen en meer.

Prijzen: Vanaf $ 12 per maand met elke maand 100 MB opslag.

4. Transistor

Transistor

Transistor is een krachtige maar eenvoudig te gebruiken podcast-hostingservice voor professionals en beginners. Ze bieden onbeperkte podcast-hostingplannen, wat betekent dat ze u geen uren aan uploadkosten in rekening brengen zoals sommige andere hosts doen.

Ze maken het ongelooflijk eenvoudig om uw podcast-media eenvoudig te uploaden en te publiceren. Ze bieden ook podcast-analyses, zodat u kunt zien hoe elke aflevering presteerde.

Met hun insluitcode kunt u elke aflevering eenvoudig toevoegen aan uw WordPress-berichten en pagina’s. Als u geen website heeft, kunnen ze er snel een voor u maken.

Een ding om op te letten is dat hun plannen het aantal downloads beperken. Dat betekent dat je je abonnement moet upgraden naarmate je podcast groeit.

Prijzen: Vanaf $ 19 per maand voor maximaal 10.000 downloads per maand,

5. Slimme podcastspeler

Slimme podcastspeler

Ongeacht welke podcast-hostingservice u kiest, u heeft een mediaspeler nodig om podcasts op uw website goed in te sluiten en weer te geven.

Sommige podcastingbedrijven hebben hun eigen ingesloten spelers en andere niet. Het probleem is dat ze er nergens zo goed uitzien als een slimme podcast-speler, en ze hebben zeker niet dezelfde aanpassingsopties.

Smart Podcast Player is de beste mediaspeler voor podcast-websites.

Hiermee kunt u een prachtige mediaspeler op uw website weergeven. U kunt deze weergeven op afzonderlijke afleveringspagina’s voor uw podcast of op uw startpagina. Gebruikers kunnen door de afleveringen bladeren, bedieningselementen op het scherm gebruiken, uw podcast delen en meer.

Het ziet er prachtig uit op alle apparaten en schermformaten. U kunt de kleuren ook aanpassen aan uw website en deze boven of onder plakkerig maken.

Behalve dat het u helpt nieuwe luisteraars te vinden, helpt het u ook uw e-maillijst te vergroten en het aantal terugkerende bezoekers naar uw website te vergroten.

Deze tool wordt gebruikt door elke toppodcaster ter wereld en is gemaakt door het team van Pat Flynn.

Prijzen: Vanaf $ 8,09 per maand (jaarlijks gefactureerd)

6. Libsyn

Libsyn

Libsyn is een andere betrouwbare podcast-hostingserviceprovider. Ze bieden een gebruiksvriendelijk platform dat uw merk centraal stelt en u helpt uw ​​podcast te promoten op verschillende platforms, apps en apparaten.

Libsyn is in 2004 gestart, waarmee het een van de allereerste podcast-hostingserviceproviders is. Het is gemaakt door podcasters voor andere podcasters en heeft een grote gebruikersgemeenschap, waaronder enkele van de meest invloedrijke podcasters.

Ze bieden podcast-hostingplannen met elke maand verschillende opslaglimieten, maar met onbeperkte bandbreedte. Ze bieden opties voor het genereren van inkomsten, gedetailleerde analyses en WordPress-integratie met hun plug-in genaamd Libsyn Publisher Hub.

Prijzen: Vanaf $ 5 per maand met maandelijkse opslag van 50 MB.

7. SoundCloud

SoundCloud

SoundCloud is een populair platform voor het hosten van muziek en podcasts. Het goede is dat je elke podcast-epidsode van SoundCloud kunt insluiten door de URL eenvoudig overal in je WordPress-berichten en -pagina’s te plaatsen.

SoundCloud is gratis voor maximaal 3 uur aan uploads. Hun gratis plan biedt een goed startpunt voor beginners die eerst de wateren willen testen.

Hun betaalde abonnementen worden geleverd met meer opslag, bandbreedte, geavanceerde statistieken, inkomsten genereren en distributie-opties. Het is gemakkelijk te gebruiken, maar niet het meest flexibele of aanpasbare podcast-hostingplan.

Prijzen: Gratis abonnement met een uploadlimiet van 3 uur. Betaalde abonnementen beginnen vanaf $ 6 per maand.

Dat is de beste podcast-hostingservice?

Zoals je kunt zien, bieden veel podcast-hostingservices vergelijkbare plannen met bijpassende functies. Sommige stellen limieten aan opslagruimte en sommige beperken downloads.

Gezien deze factoren, raden we Podbean aan als de beste podcast-hostingservice. Hun plannen worden geleverd met onbeperkte opslag en bandbreedte met een ongelooflijk eenvoudig te gebruiken platform. Ze stellen u ook in staat om uw podcast eenvoudig te promoten bij verschillende services.

Onze tweede aanbeveling zou BuzzSprout zijn. Het is een van de gemakkelijkste podcast-hostingoplossingen, perfect voor beginners om aan de slag te gaan.

Hoe een podcast te starten?

Naast een podcast-hostingservice heeft u ook een website nodig. Dit is de thuisbasis van je podcast op internet, waar je hem gaat promoten en gebruikers helpt meer inhoud te ontdekken.

Om een ​​website te maken, heb je een domeinnaam en een website-hostingaccount nodig.

De domeinnaam kost u doorgaans $ 14,99 per jaar en webhostingplannen beginnen bij $ 7,99 per maand, meestal jaarlijks betaald.

Aangezien u net begint, wilt u geld besparen wanneer u maar kunt.

Gelukkig bieden onze vrienden bij Bluehost WPBeginner-gebruikers een gratis domein en een royale korting op hosting.

→ Claim deze exclusieve Bluehost-aanbieding ←

Zie onze gids over het maken van een website voor volledige stapsgewijze instructies.

Vervolgens moet je je podcast instellen. We hebben een stapsgewijze handleiding gemaakt om een ​​podcast voor beginners te starten, het zal u door de volledige installatie leiden, inclusief hoe u uw podcasts opneemt.

Welke apparatuur heb je nodig voor podcasting?

Veel professionele podcasters gebruiken verschillende apparatuur om podcasts op te nemen. Dit omvat microfoons, audio-interface, mixers, voorruit, schokdempers en meer.

Al deze apparatuur kost veel geld.

Je hebt ze echter niet allemaal nodig om een ​​podcast op te nemen. De enige apparatuur die we vanaf het begin aanraden te kopen, is een goede microfoon.

We raden aan om Rode Podcaster te gebruiken, die u op uw computer kunt aansluiten via een USB-poort.

Als je wat meer over hebt, kun je de Rode Podcaster Kit kopen, die wordt geleverd met een giekarm en een schokdemper.

Alternatief: Samson C01UCW is een goede instapmicrofoon om podcasts op te nemen.

Zodra uw podcast groeit en u er geld mee verdient, kunt u investeren in het verbeteren van uw configuratie. Maar onthoud dat je iets niet kunt verbeteren als je het niet start, dus begin gewoon!

Hoe u uw podcast kunt promoten

Met veel van de bovengenoemde podcast-hostingservices kunt u uw podcast automatisch naar verschillende podcast-directories en zoekmachines sturen.

U kunt uw podcast ook handmatig indienen. Zodra je podcast is goedgekeurd, worden al zijn afleveringen vindbaar op deze platforms.

Je podcast wordt gepubliceerd als een RSS-feed. U moet de podcast-feed-URL kopiëren die door uw podcast-hostingservice is verstrekt.

Hoe u uw podcast kunt indienen bij iTunes of Apple Podcasts

iTunes is ‘s werelds grootste podcast-directory waarmee gebruikers zich kunnen abonneren op podcasts met hun iPhones, Apple-computers, iPods en andere Apple-apparaten.

Eerst moet u zich met uw Apple ID aanmelden bij de iTunes Connect-website. Als je er geen hebt, meld je dan aan om er gratis een te maken.

Eenmaal ingelogd, klik op de Podcasts Connect-knop.

Podcasts Connect

Voer in het volgende scherm uw podcast-feed-URL in en klik op de knop Valideren.

iTunes indienen

iTunes haalt nu uw podcast-informatie op. Klik op de knop Verzenden om door te gaan.

iTunes beoordeelt nu je ingediende podcast en je ontvangt een e-mail zodra deze is goedgekeurd.

Hoe u uw podcast kunt indienen bij Google Podcasts

Google Podcasts is het alternatief van Google voor Apple Podcasts en iTunes.

Om uw podcast in te dienen, moet u de Google Play Music-website bezoeken en op de knop Publiceren klikken.

Publiceer Google Podcast

Hiermee gaat u naar de Podcast-beheerconsole waar u uw Podcast-feed-URL moet invoeren.

Podcast-feed indienen

Vervolgens moet u het eigendom via e-mail verifiëren en uw podcast-feed ter beoordeling indienen. Na goedkeuring wordt uw podcast vermeld op Google Podcasts.

Je podcast promoten op je eigen website

Het hebben van een WordPress-website voor je podcast geeft je een heleboel opties om je podcast te promoten.

Ten eerste zullen we u aanraden om onze WordPress SEO-gids te volgen om ervoor te zorgen dat uw podcast-website het zoekverkeer ontvangt.

Nu mensen uw website bezoeken, zult u merken dat de meesten gewoon weggaan zonder zich op uw podcast te abonneren. Dit is waar e-mailmarketing binnenkomt.

U moet een e-mailnieuwsbrief starten waarmee gebruikers zich via e-mail op uw podcast kunnen abonneren.

Veel beginnende podcasters vinden een hoop nieuwe luisteraars en abonnees door een weggeefwedstrijd te houden. We raden aan om RafflePress te gebruiken, de beste plug-in voor WordPress-weggeefacties. Hiermee kunt u virale weggeefwedstrijden maken waarmee u snel meer bezoekers naar uw website trekt.

Raadpleeg onze gids voor meer tips over hoe u het websiteverkeer en meer bezoekers naar uw site kunt verhogen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste podcast-hostingservice om je podcast te starten. Misschien wil je ook onze gids zien over hoe je een professioneel zakelijk e-mailadres kunt maken om contact op te nemen met sponsors en een virtueel zakelijk telefoonnummer dat bij je podcast hoort..

Last but not least, bekijk onze gids over de must-have WordPress-plug-ins om uw website te laten groeien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map