9 beste nieuwsaggregatiewebsites (+ hoe u uw eigen kunt bouwen)

Wil je het laatste nieuws en updates van je favoriete blogs allemaal op één plek lezen?


Zo ja, dan zijn nieuwsaggregator-websites de beste optie voor u. Deze websites tonen automatisch de nieuwste inhoud van uw favoriete websites op één enkele pagina.

Op deze manier kunt u snel al uw nieuws en blogupdates ontvangen zonder iets te missen.

In dit artikel delen we onze selectie van de beste nieuwsaggregatorwebsites die je in 2019 kunt gebruiken. We laten je ook zien hoe je een eigen nieuwsaggregatorwebsite bouwt met WordPress.

Beste nieuwsaggregatiewebsites en hoe u uw eigen kunt maken

Wat zijn News Aggregator-websites?

Met nieuwsaggregatorwebsites kunnen gebruikers nieuws en updates van verschillende bronnen op één handige locatie bekijken. Ze halen de gegevens op, ordenen ze in tags / categorieën en geven ze in de juiste volgorde weer om ze gemakkelijker te kunnen gebruiken.

Je kunt ze ook zien als een compilatie van nieuws en updates die worden gepresenteerd volgens de voorkeur van de gebruiker.

Met nieuwsaggregators hoeft u geen verschillende websites te bezoeken voor hun nieuwste inhoud. In plaats daarvan kunt u alle inhoud op één plek vinden.

Er zijn verschillende soorten contentaggregators op internet. Sommige zijn vergelijkbaar met Google Nieuws, dat eenvoudig artikelen uit populaire online kranten verzamelt en in gerelateerde categorieën weergeeft.

Aan de andere kant zijn er anderen zoals Feedly, die een persoonlijkere ervaring bieden. Hiermee kunt u uw eigen feed maken met de door u geselecteerde uitgevers.

Abonneer u op een website met Feedly

De meeste nieuwsaggregators publiceren hun eigen inhoud niet. Ze halen artikelen van andere websites met hun RSS-feeds, daarom worden ze ook feedreaders genoemd.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste nieuwsaggregator-websites.

1. Feedly

Feedly News Aggregator Website

Feedly is een van de meest populaire nieuwsaggregatorwebsites op internet. Hiermee kunt u zelf een nieuwsstroom maken met de nieuwste inhoud van uw favoriete uitgevers.

Via dit platform kunt u zich abonneren op inhoud over een grote verscheidenheid aan onderwerpen. U kunt hun engine voor inhoudssuggestie gebruiken om nieuwe onderwerpen op onderwerp te ontdekken.

U kunt uw favoriete nieuwswebsites of blogs ook handmatig toevoegen. U kunt zich bijvoorbeeld abonneren op WPBeginner voor WordPress-gerelateerde artikelen.

Feedly is beschikbaar in zowel gratis als betaalde versies. Met het gratis abonnement kunt u zich abonneren op 100 bronnen en maximaal 3 persoonlijke feeds maken.

U kunt Feedly in de browser gebruiken of downloaden als mobiele app of browserextensie.

2. Google Nieuws

Google News Aggregator

Google Nieuws is een krachtige nieuwsaggregator, mogelijk gemaakt door de geavanceerde zoektechnologieën van Google, AI en de eigen zoekgeschiedenis van de gebruiker. Standaard worden de belangrijkste nieuwsverhalen weergegeven op basis van uw geografische locatie.

Het biedt het laatste nieuws en updates voor lokaal, regionaal, internationaal, zakelijk, technologie, entertainment, sport, wetenschap en gezondheidsnieuws.

U kunt onderwerpen, bronnen en zoekopdrachten opslaan om uw feed aan te passen.

Google Nieuws is een gratis nieuwsaggregator die u kunt gebruiken op internet, uw Android- en iOS-apparaten.

Als u op zoek bent naar een niet-Google-alternatief, bieden Bing News en Yahoo News dezelfde functionaliteit.

3. Alltop

AllTop News Aggregator Website

AllTop verzamelt nieuws en blogartikelen van ‘s werelds populairste websites zoals TechCrunch, Mashable, BBC, CNN en meer. Het beheert en geeft inhoud in realtime weer.

Er zijn aparte categorieën voor politiek, technisch nieuws, sport, entertainment, lifestyle, zaken, enz. Door op die categorieën te klikken, kun je de meest populaire verhalen vinden, evenals de topverhalen van de beste bronnen in het gerelateerde onderwerp.

Naast het meest recente nieuws, heeft het een virale categorie waar het de nieuwste virale inhoud en trends laat zien.

4. Nieuws 360

News360 News Aggregator Website

News360 is een van de meest populaire nieuwsaggregator-apps op internet. Hiermee kunt u zowel wereldnieuws als verhalen over uw interesses vinden. Het is een uitstekend alternatief voor Google Nieuws en Feedly.

Terwijl u zich aanmeldt bij News360, kunt u de onderwerpen kiezen waarin u geïnteresseerd bent en vervolgens wordt de nieuwste inhoud over die onderwerpen weergegeven. Dit geeft u direct een gezonde nieuwsstroom, die u verder kunt aanpassen door onderwerpen en bronnen toe te voegen of te verwijderen.

Met News360 kunt u het belangrijkste nieuws ontvangen van meer dan 100.000 vertrouwde bronnen op internet.

Je kunt News360 lezen in je browser, iOS- en Android-apparaten.

5. Panda

Website van Panda Content Aggregator

Heel anders dan de bovenstaande nieuwsaggregators, verzamelt Panda inhoud die nuttig is voor webontwerpers, ontwikkelaars en technische ondernemers. Het verzamelt inhoud van Dribble, Behance, TechCrunch, Wired en andere vergelijkbare websites.

Als niche-nieuwsaggregator toont Panda het nieuws in een aantrekkelijkere lay-out, zodat u de meest interessante inhoud kunt ontdekken. De inhoudsfeed voor bronnen zoals Dribble, Awwwards, is een slim raster met miniaturen.

6. Techmeme

Techmeme Tech News Aggregator

Techmeme is een website voor het verzamelen van technische nieuwsaggregaten. Het behandelt topverhalen over technologie van verschillende betrouwbare bronnen zoals TechCrunch, Wired, New York Times en meer.

De startpagina bevat toptrendingnieuws op technisch gebied, sponsorposten, vacatures en aankomende technische evenementen. Gebruikers kunnen ook overschakelen naar de rivierweergave voor updates zodra ze komen of naar de ranglijstweergave met inhoud per onderwerp.

Techmeme is een goed startpunt voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijkere manier om op de hoogte te blijven van het laatste technische nieuws.

7. Flipboard

Flipboard Blog Aggregator-website

Flipboard is een uitstekende blog-aggregatorsite waarmee u uw eigen inhoudsfeed kunt maken op basis van uw interesses. Het bevat een breed scala aan onderwerpen, waaronder zakelijk nieuws, technisch nieuws, reizen, politiek nieuws, schoonheid en meer.

Je kunt Flipboard ook gebruiken als een lokale nieuwsaggregator omdat het feeds heeft voor bijna alle steden ter wereld.

Flipboard heeft een verbluffende lay-out in tijdschriftstijl die wordt geleverd met interactieve opties om inhoud te liken, te becommentariëren en inhoud te delen via uw sociale media-profielen.

Flipboard is beschikbaar via browser of mobiele apps voor Android- of iOS-apparaten.

8. Zak

Pocket News Aggregator Website

Pocket is een andere nieuwsaggregator-app waarmee je de meest populaire inhoud op internet kunt verkennen. Je kunt er ook je eigen leesruimte mee creëren door de inhoud die je leuk vindt op te slaan.

Pocket bevat verschillende soorten inhoud, waaronder artikelen, video’s en verhalen uit een breed scala aan publicaties. Het heeft verschillende inhoudscategorieën zoals must-reads, trending, tech, financiën, gezondheid, etc. om gemakkelijk te bladeren.

Hiermee kunt u inhoud opslaan om later onderweg te lezen, en het is beschikbaar als browserextensies en als mobiele apps.

9. Inoreader

Inoreader

Inoreader is een krachtig Feedly-alternatief en uitstekende feed-reader-software. Beschikbaar op het web, iOS- en Android-apparaten, Innoreader stelt u in staat eenvoudig uw favoriete websites toe te voegen of nieuwe blogs te vinden om u te abonneren.

Het biedt tal van opties om inhoud te beheren, herschikken en weer te geven in verschillende lay-outs en kleurenschema’s.

Gebruikt u al een nieuwslezer, dan kunt u uw abonnementen eenvoudig importeren. Naarmate uw leeslijst groeit, kunt u ook abonnementen in bundels en onderwerpen beheren.

Eervolle vermeldingen

Nou, dat was onze lijst met nieuwsaggregators om te volgen in 2019! Maar er zijn nog veel meer nieuwsaggregators. Hier zijn enkele eervolle vermeldingen die u misschien wilt bekijken.

  • Apple News: Nieuwsaggregator voor Apple-gebruikers.
  • Beheerder: Social media-aggregator.
  • TweetDeck: Twitter-inhoudsaggregator.
  • Reddit: Social nieuwsaggregator.

Hoe u een News Aggregator-website bouwt met WordPress

Nieuwsaggregator-websites zijn enorm nuttig en er zijn zoveel niches die volledig onbenut zijn. Door een nieuwsaggregator-website te maken die zich richt op die niches, kunt u gemakkelijk online geld verdienen door abonnementen, sponsoring en advertenties te verkopen.

Het beste is dat u de inhoud beheert in plaats van uw eigen originele inhoud te maken. U zou uw gebruikers zeer nuttige informatie kunnen aanbieden vanuit de beste bronnen.

Laten we eens kijken hoe u stap voor stap eenvoudig uw eigen nieuwsaggregator-website kunt maken.

Stap 1: Uw News Aggregator-website instellen

U kunt een nieuwsaggregatorwebsite maken met andere websitebouwers of door uw eigen aangepaste code te schrijven. Beide opties zijn vrij moeilijk voor een gebruiker op beginnersniveau zonder programmeervaardigheden.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door WordPress te gebruiken.

Er zijn twee soorten WordPress-websites, WordPress.com en WordPress.org. Je hebt WordPress.org nodig omdat het je direct uit de doos volledige vrijheid en flexibiliteit geeft.

Zie onze gids over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org voor meer informatie.

Om met WordPress.org te beginnen, heb je een webhostingaccount en een domeinnaam nodig.

Normaal gesproken kost een domeinnaam $ 14,99 / jaar en kost het WordPress-hostingplan $ 7,99 / maand. En aangezien alle websites SSL nodig hebben, kunt u daar nog eens $ 69,99 / jaar aan toevoegen. Dit is best veel geld.

Gelukkig heeft Bluehost ermee ingestemd om onze gebruikers korting te bieden op hosting met een gratis domeinnaam + gratis SSL-certificaat. In principe kun je aan de slag voor slechts $ 2,75 / maand.

Bezoek gewoon de Bluehost-website om de aankoop te voltooien en ga vervolgens naar onze gids over het maken van een WordPress-website voor stapsgewijze installatie-instructies.

Stap 2: Installeer en activeer WP RSS Aggregator Plugin

Nadat u uw WordPress-website heeft ingesteld, is de volgende stap het installeren en activeren van de WP RSS Aggregator-plug-in. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een plug-in in WordPress voor meer informatie.

WP RSS Aggregator is de beste WordPress-plug-in om van een WordPress-website een content-aggregator te maken. Hiermee kunt u RSS-feeds importeren, samenvoegen en weergeven op uw WordPress-website zonder codering.

Bezoek na activering RSS Aggregator »Instellingen vanaf uw dashboard om de plug-in-instellingen te configureren.

WP RSS Aggregator-instellingen

De standaardinstellingen werken voor de meeste websites, maar u moet ze nog steeds bekijken en indien nodig wijzigen.

Stap 3. Voeg feedbronnen toe om feeditems te importeren

Nu is uw website klaar om nieuwsfeeds weer te geven. U hoeft alleen de bronnen toe te voegen die u op uw website wilt weergeven.

WP RSS Aggregator kan inhoud ophalen en weergeven van elke website die een RSS-feed heeft. De meeste nieuws- en blogwebsites hebben een RSS-feed.

Ga eerst naar RSS-aggregator »Feedbronnen pagina vanaf uw dashboard en klik vervolgens op de knop Nieuw toevoegen.

Nieuwe feedbron toevoegen in WP RSS Aggregator

Daarna kunt u uw feedbron toevoegen. Voer de naam van de feedbronwebsite in, bijvoorbeeld WPBeginner.

Vervolgens moet u de feedbron-URL invoeren. In de meeste gevallen kunt u eenvoudig de website-URL invoeren.

U kunt op de link ‘Feed valideren’ onder het URL-veld klikken om de geldigheid van de RSS-feed te testen.

RSS-feedvalidatieservice

Als de link geldig is, kunt u uw feedbron publiceren.

Als u klaar bent, begint de plug-in onmiddellijk met het importeren van feeditems (afhankelijk van het verwerkingsinterval van de feed).

U kunt de geïmporteerde feeditems bekijken door naar te gaan RSS-aggregator »Feeditems.

WP RSS Aggregator-feeditems in WordPress Dashboard

Herhaal daarna het proces om meer feedbronnen aan uw website toe te voegen.

Stap 4: publiceer uw Content Aggregator Live

Nu u feeditems hebt geïmporteerd, kunt u uw geaggregeerde artikelen live op uw website publiceren.

Maak een nieuwe pagina of post om uw inhoudsfeed te publiceren. Vervolgens moet u op het pictogram Nieuw blok toevoegen klikken en het WP RSS Aggregator-blok kiezen onder de sectie Widgets.

Voeg WP RSS Aggregator Block toe aan de WordPress-pagina

Als u klaar bent, laadt de plug-in automatisch uw WordPress-feed.

RSS-nieuwsfeed toegevoegd op WordPress-pagina

Nu kunt u uw pagina publiceren en uw inhoudsfeed live bekijken. Hier is hoe het eruit zag op uw demo-website.

RSS-nieuwsfeed in WordPress Site Demo

Stap 5: voeg meer functies toe aan uw WordPress Content Aggregator

Met WP RSS Aggregator kunt u meer functies toevoegen aan uw WordPress content-aggregator met zijn premium add-ons. U kunt de beschikbare add-ons bekijken door naar te gaan RSS Aggregator »Meer functies vanaf uw dashboard.

WP RSS Aggregator plug-in add-ons

Met behulp van deze add-ons kunt u uw feeditems importeren als WordPress-berichten en een website voor nieuwsaggregator maken met veel meer functies. Met de add-on Feed to Post kunt u die functionaliteit toevoegen, waardoor elk feed-item zijn eigen onafhankelijke inhoud krijgt.

U kunt ook postminiaturen en fragmenten weergeven met feeds. Om deze functie toe te voegen, moet je de fragmenten gebruiken & Thumbnails add-on.

Voor een gedetailleerde gids over de geavanceerde functies van de plug-in, zie onze complete gids over het ophalen van feeds in WordPress met behulp van WP RSS Aggregator.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over de beste nieuwsaggregatorwebsites en hoe je er zelf een kunt bouwen in WordPress. Als u een uitgever van inhoud bent, wilt u misschien ook onze handleiding over het optimaliseren van uw RSS-feed bekijken. Dit zal u helpen meer verkeer te krijgen van nieuwsaggregatorwebsites die uw feed weergeven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me